qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 0.95 idle, 1.25 full load με furmark, games , κτλ.. εμένα έχει ένα περίεργο bios , να καταλάβεις στοκ πυρήνα είχα στα 1000 Δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη τι παίζει με αυτό και ποιο ακριβώς είναι
phanispal Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Λοιπόν έτρεξα ένα Heaven 4.0 με: 1160/1500 @ 1.250V και +20% στο MSI AB. Στο HWMonitor το μέγιστο Core Voltage ήταν 1.125V. 1.125V είναι το default core voltage σε 3D καταστάσεις (της δικής μου) απ' ότι έχω καταλάβει. Τυχαίο; Παρεμπιπτόντως, έβγαλα 950 πόντους με 37.7 fps σε 1920*1080. Max temp 63°C. 0.95V είναι και το δικό μου idle core voltage, αλλά στο GPU-Z μου δείχνει 0.803V. Καμια ιδέα για το τι συμβαίνει με την αναθεματισμένη κάρτα;
qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 μάλλον δε μπορείς να πειράξεις τάση αν δεν έχεις artifacts είσαι μια χαρά εκεί που είσαι κ για τόσο μικρή τάση το σκορ σου είναι μια χαρά, εγώ με 1100/1450 έχω 36.2 fps Στα δικά σου ρολογια που είχα το ίδιο σκορ με σένα , είχα κάτι λίγα artifacts για αυτό και τη γύρισα εκεί που την έχω Λίγο το κακό
phanispal Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Ε αυτό θέλω να μου πει κάποιος με σιγουριά αν ισχύει. Αν είναι κλειδωμένη δηλαδή παρόλο που φαινομενικά μεταβάλλω την τάση. 'Η αν χρειάζεται να ενεργοποιήσω το Force constant voltage για να μεταβληθεί η τάση. Λίγο που έπαιξα, στα 1160/1500 είμαι ΟΚ από artifacts. Αν ανεβάσω λίγο τον πυρήνα, όλο και κάτι βλέπω στο Heaven 4.0. Εν τω μεταξύ ήθελα να σε ρωτήσω μήπως μπερδεύεις τα artifacts στο Heaven 4.0 με κάτι περίεργα που κάνει, μάλλον λόγω του Vsync που είναι στο Off. Τα artifacts στο Heaven είναι απλά κάτι τελίτσες.
qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 δε το μπερδεύω κάθισα και το έτρεξα στοκ παρατήρησα τα πάντα και σε κάποια σημεία παρατηρούσα τις διαφορές σε ανωμαλίες σε πολύ ψηλά Ρολόγια φαινόταν αμέσως, σε ποιο μικρή αύξηση είναι πολύ λιγότερα και πρέπει να τα παρατηρείς, δεν είναι ότι το τρέχεις και επειδή δε κρασαρει όλα καλά Εκεί που την έχω τώρα είναι οκ σε ότι της έχω βάλει να τρέξει μέχρι τώρα
phanispal Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Ναι ρε, σαφώς, απλά λέω ότι τα artifacts στο Heaven είναι κάτι μικρές τελίτσες, όχι κάτι άλλα που κάνει κάθε φορά που το τρέχεις και θυμίζουν το tearing λόγω Vsync. Τις τελίτσες είδες δηλαδή;
qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 τελίτσες, λάμψεις.. πράγματα που δεν υπήρχαν σε στοκ ρυθμίσεις Φυσικά κάποια πράγματα φαίνονται έτσι κι αλλιώς παράξενα στο heaven, αλλά δε μιλάω για αυτά Αυτά τα ξεχωρίζω μετά από τόσες φορές που είδα το benchmark
phanispal Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Ναι, τις λάμψεις που αναφέρεις (αν λέμε το ίδιο), προσωπικά δεν τις θεωρώ artifacts. Τις παρατηρώ και με stock clocks, και όχι μόνο με την 7950, αλλά με τόσες κάρτες που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου. Βέβαια υπάρχουν και κάτι άλλα που είναι σα λάμψεις τα οποία πρέπει να είναι όντως artifacts. Τέλος πάντων, το θέμα είναι να βγάλουμε άκρη με τα υπόλοιπα.
qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 εγω σου λεω για λαμψεις που δεν υπαρχουν σε στοκ ρολογια (εκτος των artifacts) τελοσπαντων, το θεμα ειναι να ειναι ολα οκ στα παιχνιδια
phanispal Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Καλά ναι, γι' αυτό αγοράζουμε (τέτοιου είδους) κάρτες γραφικών, όχι για να τρέχουμε Heaven και 3DMark. Το θέμα είναι, ξέρει κάποιος να μου πει αν είναι κλειδωμένη τελικά η δική μου και τι μπορώ να κάνω; Όχι ότι με χαλάνε τα 1160/1500, απλά να ξέρω τι έχω στα χέρια μου.
qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 ψαξε να δεις τι γινεται με το bios που εχει η καρτα σου , οπως σου ειπα και πιο πριν η δικη μου gigabyte το εχει κλειδωμενο αλλες που εχουν αλλο εχουν ξεκλειδωτη τη ταση κι εγω αν βαλω καποιο αλλο θα ειναι ξεκλειδωτη ενδεχομενως να ισχυει κατι αναλογο με τις sapphire
phanispal Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 015.025.000.099.000000 (113-210PBBBG-V07) αναφέρει το GPU-Z.
qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 καλα δε δουλευει το site τους.. ; αυτο που λεει το gpuz επειδη αν το googlαρεις δε θα σου βγαλει κατι πρεπει να δεις τι κωδικο θα εχει στο site της sapphire , αν εχει βγει κατι πιο καινουριο και μετα να ψαξεις με βαση το κωδικο στο site τους τι παιζει με αυτο αλλα δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να αγχωνεσαι, το κλοκαρισμα που εκανες αν ειναι σταθερο ειναι σουπερ, δε μπορεις να περιμενεις και πολλα περισσοτερα ακομα και αν ανεβασεις ρευμα αντε να παρεις ενα 5% ακομα σκιζοντας τη καρτα σου
phanispal Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δεν έχεις άδικο. Αυτό που μ' ενδιαφέρει περισσότερο είναι να ξέρω τι παίζει με την κάρτα μου. Για παράδειγμα, θα συνεχίσω να τρέχω benchmarks και θα παίζω παιχνίδια, παίζοντας με το Core Voltage, να δω αν όντως τα 1.250V που δίνω εφαρμόζονται, και αν με παίρνει να είμαι στα 1160/1500 με λιγότερη τάση. Όντως δε δουλεύει το site της Sapphire. Λοιπόν, έτρεξα ξανά το Unigine Valley με ίδια ρολόγια (1160/1500), αλλά αυτή τη φορά δοκίμασα να μειώσω το Core Voltage (από 1.250V που το είχα πριν), σε 1.200V αρχικά, και μετά σε 1.150V. Με 1.200V πέρασε κανονικά. Στο HWMonitor το max core voltage παρέμεινε 1.125V. GPU-Z δεν είχα ανοιχτό. Με 1.150V crashαρε ο driver. Στο HWMonitor το max core voltage παρέμεινε 1.125V, ενώ στο GPU-Z το max VDDC έδειξε 1.121V. Με 1.160V πέρασε, αν και ενδέχεται να είδα ελάχιστα artifacts. Στο HWMonitor το max core voltage παρέμεινε 1.125V, ενώ στο GPU-Z το max VDDC έδειξε 1.150V. Καταλαβαίνει κανείς τίποτα;
qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 τσεκαρε και με trixx τι παιζει , κανονικα το προγραμμα της ιδιας της εταιρειας ειναι αυτο που λεει την αληθεια εγω με το gpuz στις τασεις ειχα παραξενα νουμερα και διαφορετικα χωρις να πειραζω τιποτα , με το προγραμμα της gb ειδα οτι τελικα ειχε δικιο το hw monitor οποτε στη περιπτωση σου το trixx ειναι μαλλον αυτο που χρειαζεσαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα