Προς το περιεχόμενο

Overclocking 7950 Vapor-x

lazaros2121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά ναι, την παίρνεις απ' τον Αμαζόνιο Γαλλίας με ~266€, και κλοκάροντάς τη ξεπερνάς την GTX670 και πλησιάζεις επικίνδυνα την GTX680 που κοστίζει τα διπλάσια.

Και την στοκ 680 περνάς στα περισσότερα παιχνίδια και benchmarks.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 344
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μην ξεκινήσεις με το o/c αν δεν καταλαβαίνεις 100% τα γραφόμενα του λινκ. Να σκεφτείς ότι αυτά είναι τα βασικά...

Όταν θα νιώσεις έτοιμος και μετά από πολύ διάβασμα (και από το μηδεν αν χρειάζεται) προχωράς. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο παρουσιάζονται όπως βλέπεις.

θα ακολουθησω τη συμβουλη σου φιλε μου!!!!!

Σκεφτομαι με αυτα και με εκεινα(κανει ζημια το insomnia :P ) να στειλω τη δικια μου και να παρω αυτη απο το amazon, θα αξιζει την αλλαγη η να κατσω εδω που ειμαι.?? Επισης με OC GPU δεν εχω ασχοληθει, ειναι σιγουρο οτι θα πιασω αυτα τα νουμερα stable η και εδω παιζει ρολο το κομματι που θα πεσεις??

Πάντα παίζει ρόλο το κομμάτι που θα πέσεις, κανείς δεν σου εγγυάται τα νούμερα. Επίσης σε αρκετά benchmarks παιχνιδιών θα σε κόβει ο cpu οπότε πάλι δεν θα δεις τα ίδια νούμερα αν κάνεις γι αυτό την αλλαγή.

Σκεφτομαι με αυτα και με εκεινα(κανει ζημια το insomnia :P ) να στειλω τη δικια μου και να παρω αυτη απο το amazon, θα αξιζει την αλλαγη η να κατσω εδω που ειμαι.?? Επισης με OC GPU δεν εχω ασχοληθει, ειναι σιγουρο οτι θα πιασω αυτα τα νουμερα stable η και εδω παιζει ρολο το κομματι που θα πεσεις??

Εσύ δύσκολο να δεις σοβαρή διαφορά, δεν αξίζει imho.

Τι score βγάζεις και με τι ρολόγια;

Δεν εχω τρεξει benchmarks θα το κανω οταν παω σπιτι, δεν θελω να κανω bench γενικα να παιζω ανετα θελω. Η cpu γιατι να με κοβει?, μιλαμε για παιχνιδι με πρακτικη διαφορα η για bench?? υποψιν οτι θα τον ανεβασω και λιγο ειναι στο προγραμμα. Στην αναλυση που παιζω βλεπω οτι τα παει αρκετα καλα ο 8350 

με 670 βεβαια αλλα ενταξει σχετικα παρομοιες καρτες ειναι οποτε δεν νομιζω να δω ουσιαστικη διαφορα απο τον cpu..

Δεν εχω τρεξει benchmarks θα το κανω οταν παω σπιτι, δεν θελω να κανω bench γενικα να παιζω ανετα θελω. Η cpu γιατι να με κοβει?, μιλαμε για παιχνιδι με πρακτικη διαφορα η για bench?? υποψιν οτι θα τον ανεβασω και λιγο ειναι στο προγραμμα. Στην αναλυση που παιζω βλεπω οτι τα παει αρκετα καλα ο 8350 

με 670 βεβαια αλλα ενταξει σχετικα παρομοιες καρτες ειναι οποτε δεν νομιζω να δω ουσιαστικη διαφορα απο τον cpu..

Μη δίνεις σημασία σε τέτοια βιντεο. Δεν είδα την ανάλυσή σου πριν. Όποια διαφορά και να υπάρχει, ελαχιστοποείται ή εξαλείφεται. Αν μιλάγαμε για 1080p σε ορισμένα παιχνίδια θα είχες και πρακτική διαφορά, στα περισσότερα μόνο στα bench. Άνετα θα παιζεις, αυτό εννοείται.

Αρα το συμπερασμα ειναι οτι απο cpu ειμαι ok και να τρεξω κανενα bench για να δω αν με συμφερει η αλλαγη?? Το θεμα ειναι οτι τα νουμερα σας ειναι σε 1080p και δεν θα εχω μετρο συγκρισης..  Δηλαδη αν βγαλω 20 fps λεμε στο uninge δεν θα ξερω αν ειναι καλο η οχι..  :P

Μπορεις να τρεξεις καποια στιγμη ενα σε 2560*1440 να μου πεις?? Ειναι και τα 3gb Vram που ισως παιζουν ρολο σε >1080p, αφου εκει παιζουμε εκει να δουμε εκει τι ψαρια πιανει. :P 

Κοίτα, το θέμα με τα benchmarks είναι απλά για να δούμε αν υπάρχει θέμα με την κάρτα, αν δηλαδή είναι αναμενόμενα τα αποτελέσματα.

Φυσικά και η ουσία έγκειται σε πραγματική χρήση aka gaming.

Τρέχω και σου λέω.

• Like 1

Ναι εχεις δικιο απλα θελω να δω ας πουμε ποση διαφορα εχουμε σε ενα bench στην ιδια σχεδον αναλυση για να κρινω αν αξιζει η μεταβαση. Λογικα και στα απαιτητικα παιχνιδια αναλογη διαφορα θα πρεπει να περιμενω..  ;)

850/1250:

FPS:        18.8

Score:     474

Min FPS: 11.7

Max FPS: 36.6

1160/1500:

FPS:        24.1

Score:     607

Min FPS: 14.3

Max FPS: 48.4

Αυτά στο Heaven όμως. Στο Crysis έπαιζα με 40-50fps, ενώ στο BioShock με ακόμα περισσότερα, σε 2560*1440 πάντα.

Στο Crysis 3 έπαιζα με Very High εκτός από τις 4 τελευταίες επιλογές που ήταν στο High, και ΑΑ Χ1.

Στο BioShock όλα τέρμα.

Εσύ υπολόγιζε το πολύ ένα 10% κάτω λόγω 1600p.

Ενδιαφέρον έχει ότι από 1920*1080 σε 2560*1440, παρατηρούμε 55-60% πτώση, στο Heaven βέβαια. Σε παιχνίδια δεν έχω τσεκάρει ακόμα.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η διαφορά σε pixel count είναι στο 78%. Άρα τα fps δεν είναι ακριβώς ανάλογα της ανάλυσης, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό.

Άρα εσύ μπορεί να είσαι γύρω στο 5% κάτω σε σχέση με μένα (αν είχες 7950 σε ίδια ρολόγια εννοώ).

Κατεβαζω το heaven τωρα να δω, θα δοκιμασω stock πρωτα πριν πειραξω οτιδηποτε, το πρωτο test που εκανες σε 850/1250 ειναι απειραχτα ολα ετσι? Εγω το crysis το επαιζα textures very high μονο και τα υπολοιπα ενας συνδιασμος Medium/high/low για να κραταω σταθερο frame rate και φυσικα χωρις καθολου AA.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...