thanospr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Γεια σας παιδια εχω ξεκινησει να μαθαινω τα βασικα για φορμες στην C#.Φτιαξει μια φορμα κι εχω βαλει ενα κουμπι κι ενα textbox.Οταν παταω το κουμπι ανοιγει το openfiledialog για να επιλεξω ενα αρχειο.Οταν ομως το αρχειο περιεχει ελληνικους χαρακτηρες εμφανιζει καποια αλλα συμβολα.Τι Κανω λαθος;
παπι Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 το αρχειο να φανταστω txt, αν ναι τοτε πρεπει να το κανεις save με utf8. Γενικα ψαξε για streamreader encoding
thanospr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Ναι το αρχειο txt ειναι.Θα το ψαξω και θα δω.Σ ευχαριστω.
παπι Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Οταν λεω να κανεις save το αρχειο σε utf 8 εννοω αυτο
thanospr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Αλλο ειναι το προβλημμα τελικα.Επειδη μετατρεπω το string σε char array για να κανω κατι σαν κωδικοποιηση στο κειμενο μου βγαζει συμβολα.Αν δεν το πειραξω ανοιγει και αποθηκευει τα αρχεια χωρις προβλημμα.Ειχα μπερδευτει και νομιζα οτι κι οταν τ ανοιγω μου βγαζει λαθος χαρακτηρες.Σ αυτο ξερεις τι μπορει να φταιει;Σορρυ που σε μπερδεψα...
albNik Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Πρέπει να το διαβάσεις με το encoding που ειναι γραμμένο το αρχείο. 1253 για ελληνικά , 65001 για unicode StreamReader sr = new StreamReader("myfile.txt", Encoding.GetEncoding(1253)); MessageBox.Show(sr.ReadLine()); //sr.ReadToEnd() StreamWriter sw = new StreamWriter("myfile.txt", false, Encoding.GetEncoding(1253)); sw.Write("ελληνικό κείμενο");
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα