ultraxmode Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, μία ερώτηση. Θέλω να αγοράσω έναν καλό PCI Express SATA 3 Controller συμβατότητα για σκληρούς δίσκους των 3ΤΒ και πάνω. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον? (και το κατάστημα αν γίνεται). Επίσης, καλό θα ήταν η μάρκα του να είναι απο κάποια καλή εταιρία (με ιστορία στους SATA Controllers) Σας ευχαριστώ πολύ!
pettakos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 για ποσους σκληρους, δηλαδη ποσες θυρες να εχει? κατα σειρα, LSI, Areca, Adaptec, IBM. Απο Ελλαδα, μαλλον δυσκολο
HamerZ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Βασικά θα πρέπει να ορίσεις το διαθέσιμο ποσό για την αγορά της κάρτας
ultraxmode Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Το ποσό θα πρέπει να είναι μεταξύ 50-150 ευρώ.. 2 δίσκους θέλω να βάλω.. απο Ελλάδα αγορά..
pettakos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Φανταζομαι δεν επιθυμειτε raid controller, απλα οι δισκοι θα ειναι σε passthrough στο λειτουργικο.
Vasilis 07 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Το ποσό θα πρέπει να είναι μεταξύ 50-150 ευρώ.. 2 δίσκους θέλω να βάλω.. απο Ελλάδα αγορά.. Υπερβολή το ποσό για τέτοιο χαραχτηριστικό όταν με 70 παίρνεις μητρική που θα υποστηρίζει SATA 3. Άσε που ακόμα και να πάρεις τέτοια κάρτα κανείς δεν σου εγγυάται πώς θα δουλέψει 100% στην μητρική σου. Βάλτον σε μια εξωτερική θήκη (esata/usb3) για να κάνεις προσωρινά την δουλειά σου μέχρι να αναβαθμιστείς με σύστημα που θα υποστηρίζει SATA 3.
ultraxmode Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 To "κακό" είναι πως αυτό το PC είναι PC πελάτη και μιλάμε για Windows 2003 Server. Οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι κομματάκι δύσκολο να κάνω migrate σε καινούργιο hardware... βλακεία μου που δεν σας είπα πως μιλάμε για Server..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 server κι έχει πάνω μια από τις πιο τραγικές μητρικές που έχουν βγει στην αγορά? damn
ultraxmode Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 server κι έχει πάνω μια από τις πιο τραγικές μητρικές που έχουν βγει στην αγορά? damn Μάλλον αυτό το PC δεν είχε αγοραστεί ΚΑΝ με την προοπτική να γίνει Server.. Ό,τι μπορεί ο καθείς..
TheELF Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 3TB,ενιαίο διαμέρισμα,υποστηρίζεται μόνο με (uefi bios,αν θες να κάνει εκκίνηση και) gpt,πολύ δύσκολα να βρεις τέτοιο controller(αν υπάρχει κιόλα),αν τον σπάσεις τον δίσκο σε διαμερίσματα δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός και σου κάνει ένας απλός sata3 controller. http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/218619en (Δεν λέω να τρέξεις το πρόγραμμα,απλά για να δεις της πληροφορίες)
ultraxmode Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Αυτή τη στιγμή οι δύο 3TB δίσκοι που υπάρχουν επάνω στο σύστημα είναι φορμαρισμένοι σε GPT Partition Style και το σύστημα βλέπει κανονικά όλο το partition (ένα ενιαίο partition 3ΤΒ ανα δίσκο). Το πρόβλημα είναι πως μάλλον ο controller έχει πρόβλημα στον ένα απο τους δύο σκληρούς δίσκους γιατί όταν πας να αντιγράψεις επάνω του κάποιο μεγάλο αρχείο (πχ 2GB) πάντα μα ΠΑΝΤΑ κολλάει. Γιαυτό έλεγα να αγοράσει έναν SATA 3 Controller που να βλέπει κανονικά του 3TB ωστε να μην έχει πρόβλημα.. απο την αρχή ήταν λάθος η αγορά 3TB δίσκων.. αλλά δεν τον πρόλαβα.. :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα