Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

μία ερώτηση.

Θέλω να αγοράσω έναν καλό PCI Express SATA 3 Controller συμβατότητα για σκληρούς δίσκους των 3ΤΒ και πάνω. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον? (και το κατάστημα αν γίνεται).

Επίσης, καλό θα ήταν η μάρκα του να είναι απο κάποια καλή εταιρία (με ιστορία στους SATA Controllers)

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Το ποσό θα πρέπει να είναι μεταξύ 50-150 ευρώ.. 2 δίσκους θέλω να βάλω.. απο Ελλάδα αγορά..

Υπερβολή το ποσό για τέτοιο χαραχτηριστικό όταν με 70 παίρνεις μητρική που θα υποστηρίζει SATA 3. Άσε που ακόμα και να πάρεις τέτοια κάρτα κανείς δεν σου εγγυάται πώς θα δουλέψει 100% στην μητρική σου. Βάλτον σε μια εξωτερική θήκη (esata/usb3) για να κάνεις προσωρινά την δουλειά σου μέχρι να αναβαθμιστείς με σύστημα που θα υποστηρίζει SATA 3.

Δημοσ.

To "κακό" είναι πως αυτό το PC είναι PC πελάτη και μιλάμε για Windows 2003 Server. Οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι κομματάκι δύσκολο να κάνω migrate σε καινούργιο hardware...:(

βλακεία μου που δεν σας είπα πως μιλάμε για Server.. 

• Super Moderators
Δημοσ.

server κι έχει πάνω μια από τις πιο τραγικές μητρικές που έχουν βγει στην αγορά? damn :P

Δημοσ.

server κι έχει πάνω μια από τις πιο τραγικές μητρικές που έχουν βγει στην αγορά? damn :P

Μάλλον αυτό το PC δεν είχε αγοραστεί ΚΑΝ με την προοπτική να γίνει Server.. Ό,τι μπορεί ο καθείς.. :P

Δημοσ.

3TB,ενιαίο διαμέρισμα,υποστηρίζεται μόνο με (uefi bios,αν θες να κάνει εκκίνηση και) gpt,πολύ δύσκολα να βρεις τέτοιο controller(αν υπάρχει κιόλα),αν τον σπάσεις τον δίσκο σε διαμερίσματα δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός και σου κάνει ένας απλός sata3 controller.

http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/218619en

(Δεν λέω να τρέξεις το πρόγραμμα,απλά για να δεις της πληροφορίες)

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή οι δύο 3TB δίσκοι που υπάρχουν επάνω στο σύστημα είναι φορμαρισμένοι σε GPT Partition Style και το σύστημα βλέπει κανονικά όλο το partition (ένα ενιαίο partition 3ΤΒ ανα δίσκο). Το πρόβλημα είναι πως μάλλον ο controller έχει πρόβλημα στον ένα απο τους δύο σκληρούς δίσκους γιατί όταν πας να αντιγράψεις επάνω του κάποιο μεγάλο αρχείο (πχ 2GB) πάντα μα ΠΑΝΤΑ κολλάει. 

Γιαυτό έλεγα να αγοράσει έναν SATA 3 Controller που να βλέπει κανονικά του 3TB ωστε να μην έχει πρόβλημα.. απο την αρχή ήταν λάθος η αγορά 3TB δίσκων.. αλλά δεν τον πρόλαβα.. :/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...