Προς το περιεχόμενο

Warhammer 40,000: Armageddon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυκλοφόρησε ένα ακόμα DLC, αυτή την φορά με τους Ultramarines, ονόματι Glory of Macragge το οποίο περιέχει 11 σενάρια που παρουσιάζουν το τελευταίο μέρος του δεύτερου πολέμου του Armageddon. Λογικά τα επόμενα releases που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι, θα αφορούν τον 1ο ή το 3ο πόλεμο του Armageddon.

Το game είναι σε προσφορά αν αγοραστεί όλο μαζί με τα 4 DLC στα 41€, αντί για 52€.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς για μένα το παιχνίδι ήταν πλήρης απογοήτευση σε όλους τους τομείς και ζήτησα refund και ευτυχώς:

Hello Tmark
Your purchase has been refunded by Steam. You'll receive the funds within 7 days.   Warhammer 40,000 Armageddon + all 4 DLCs Warhammer 40,000: Armageddon - Playtime: 5 hours 58 minutes Warhammer 40,000 : Armageddon - Untold Battles - Playtime: 5 hours 53 minutes Warhammer 40,000: Armageddon - Vulkan's Wrath - Playtime: 5 hours 53 minutes Warhammer 40,000: Armageddon - Angels of Death - Playtime: 5 hours 53 minutes Warhammer 40,000: Armageddon - Glory of Macragge - Playtime: 5 hours 53 minutes   Purchased: May 25, 2015 EEST Subtotal: 34,14€ Tax: 7,85€ Total refund: 41,99€ to your Steam Wallet
  • Super Moderators
Δημοσ.

Λυπάμαι που δε σου άρεσε αλλά, δυστυχώς, δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι. Δεν τσουλάει με τίποτε, και το έχω προσπαθήσει πολύ. 

Διατηρώ μια απειροελάχιστη ελπίδα πως θα δούμε κάτι από τη Slitherine στις εκπτώσεις, για να περάσω στο ΟοΒ: Pacific, μπορεί η συμμετοχή τους στο Steam να τους έκανε να αναθεωρήσουν έστω λίγο την μέχρι πρότινος πλήρως ανελαστική τιμολογιακή πολιτική. Δε θα περίμενα ποτέ να τους δω σε bundle, ας πούμε. Και θέλω να πιστεύω ότι τα καλοπροαίρετα σχόλια που τους κάναμε επ' αυτού αρκετοί χρήστες έπιασαν τόπο.

Για μένα, πάντως, το Armageddon δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάνε: δεν έχω όλα τα DLC και το πήρα αρκετά φθηνότερα, αλλά ακόμη και έτσι, δεν...

Αντίθετα, το Battle Academy τα έχει βγάλει τα χρήματά του και με το παραπάνω. Το Qvadriga, επίσης.

Δημοσ.

Ναι κι εγώ το προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα. Εγώ έψηνα τα Grand Campaigns του Panzer Corps στα Steam Sales, αν και με την Slitherine ποτέ δεν ξέρεις.

• 4 μήνες μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Mήνες μετά και με το patch 1.08 του Ιουλίου τα πράγματα είναι αισθητά βελτιωμένα. Η ΑΙ δεν είμαι βέβαιος αν έχει βελτιωθεί (εξακολουθεί να "κυνηγάει" εξασθενημένες μονάδες ακόμη κι αν αυτό της στοιχίσει δικές της), αλλά οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι πιο ξεκάθαροι, τα tutorial εισάγουν μονάδες και λειτουργίες σταδιακότερα και γενικά δείχνει πολύ πιο ολοκληρωμένο και δουλεμένο παιχνίδι.

Αυτά το βασικό παιχνίδι, δεν έχω αγοράσει κανένα DLC, απλά ενσωμάτωσα το δωρεάν map pack. Αν εξελιχτεί καλά το βασικό campaign, μπορεί να προσθέσω κάποιο campaign (Salamanders μάλλον), ίσως σε εκπτώσεις, αν κι αυτές σπανίζουν.

Υ.Γ. Το Panzer Corps βρίσκεται σε έκτπωση καθώς και όλα τα DLC του, λόγω της κυκλοφορίας του expansion campaign Operation Sea Lion. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι πηρα το grand campaign του Panzer Corps bundle στα 25 ευρω, ανετα 100 ωρες playtime. Δυστυχως το Armageddon το ειχα κανει refund πριν κανα 6μηνο, εσυ το χεις παιξει τελευταια το main campaign? Γιατι πριν απο ενα εξαμηνο δεν με ειχε κρατησει.. Επισης ειδα τωρα στο Steam οτι 5 Νοεμβριου βγαινει νεο DLC ονοματι Orc Hunters.

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι σαφέστατα βελτιωμένο. Πιο ξεκάθαρο το πώς υπολογίζει το damage. Στην αρχική έκδοση, 1η μέρα το αγόρασα, ήθελες μαντικές ιδιότητες να καταλάβεις πώς χάνεται η ζημιά. Καλύτεροι χάρτες, με πλουσιότερα είδη εδάφους. Το ΟaB: Pacific είναι ανώτερο βέβαια (επειδή το είχα μνημονεύσει σε παλιότερο μήνυμα).

Η ΑΙ εξακολουθεί να κάνει νερά, αλλά θέλω να προχωρήσω το main campaign για να σχηματίσω καλύτερη άποψη. Έχει μια τάση να επιτίθεται αν δει αδύναμη μονάδα, αλλά το παρακάνει, εγκαταλείπει αμυντικές θέσεις κτλ. Οπότε, αν έχεις ένα aux, το ρίχνεις τυράκι, ορμάνε οι μονάδες της ΑΙ και τις χτυπάς. 

Έφτιαξαν αρκετά και το tutorial, που ήταν κάτι το οποίο τους στοίχιζε νέους παίκτες. Γενικά, έτσι όπως είναι τώρα έπρεπε να ήταν όταν κυκλοφόρησε. Θα το δω στην πορεία και θα αναφέρω εντυπώσεις, ελπίζω σήμερα/αύριο να γράψω 2-3 ώρες ακόμη.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Προέκυψε δουλειά έκτακτη μέσα στο Σ/Κ και δεν ασχολήθηκα όσο θα ήθελα.

Η Α.Ι. είναι... κάπως. Προσπαθώ να καταλάβω αν ευθύνεται το scripting του campaign, σε κάποια σημεία φέρεται τελείως ανεξήγητα. Έχει, ας πούμε, πυροβόλα όπλα πάνω σε ένα ύψωμα, χαμένα είναι σε στρατηγικό επίπεδο γιατί του έχω αποκλείσει τις οδούς διαφυγής, αλλά σε τακτικό μπορεί να μου προκαλέσει απώλεις. Τίποτε, δεν ρίχνει καν.

Στο ίδιο σενάριο, χάνεις μια πόλη (scripted και αυτό). Το θέμα είναι πως α)το vp δεν καταλαμβάνεται ποτέ και, κυρίως, β)ενώ έχει θηρία μονάδες δεν οργανώνεται να σε καταδιώξει. Βέβαια, το fow δεν αφήνει περιθώρια για καουμποϊλίκια, αλλά και πάλι, το σενάριο λέει πως με κυνηγάει και... δεν.

Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, λίγο που ασχολήθηκα, ούτε στο Panzer Corps με ενθουσίασε η Α.Ι., αλλά έχει περάσει καιρός από τότε και ενδεχομένως να έχει βελτιωθεί. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πλησιάζει σε αποτελεσματικότητα την (ενίοτε ανελέητη) Α.Ι. του Unity of Command.

Πάντως, οι πληροφορίες δίνονται με πολύ σαφέστερο τρόπο, οι χάρτες είναι πλουσιότεροι σε παγίδες και ευνοϊκά σημεία. Ενδεχομένως το ότι βρίσκομαι ακόμη στο "εισαγωγικό" act 1 να ευθύνεται για το ότι η Α.Ι. ενίοτε δεν είναι όσο επιθετική θα μπορούσε (παίζω στο challenging, δηλαδή επίπεδο 3/5, χωρίς να έχω δει καμία διαφορά από το normal -ή απλά βελτιώθηκα στο μεταξύ).

Η επόμενη αποστολή (act 1 πάλι) έχει ενδιαφέρον, ο χάρτης έχει κάθετη διάταξη (μου θύμισε το θρυλικό χάρτη της Νορβηγίας στο Panzer General, τι έξοχα σχεδιασμένη αποστολή ήταν εκείνη!) και σε βάζει να απλώσεις τις δυνάμεις σου, ενώ ως τώρα πήγαινες "μαζεμένα", λιγάκι σαν χελώνα.

Το tutorial είναι πολύ πιο συμμαζεμένο, αλλά ξαφνικά με το που μπαίνεις στο κυρίως campaign όλα τα είδη tanks και vehicles γίνονται διαθέσιμα, μαζί με αρκετά artillery (αυτή η κατηγορία εμπλουτίζεται στην πορεία) με αποτέλεσμα πολύ νωρίς να προσπαθείς να καταλάβεις τι είναι καλύτερο.

Στα θετικά τα requisition points είναι αρκετά μαζεμένα ώστε να μην ευνοούν ταρζανιές, θέλει προσοχή γιατί αν χαθεί μονάδα πολύ δύσκολα αντικαθίσταται.

Σταδιακότερα εισάγονται τα aerial units, τιτάνες δεν έχω δει ακόμη. Θα γράψω κι άλλες εντυπώσεις καθώς προχωράει το campaign.

• Like 2
Δημοσ.

Μεταξύ αυτού και του Order of Battle προτείνεις το 2ο φαντάζομαι έτσι? Ψάχνω για αγορά Χριστουγέννων μετά το Panzer Corps.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ξεκάθαρα, ναι. Καλύτεροι μηχανισμοί και πειστικότερο μοντέλο μάχης. Αλλά και πολύ πιο απαιτητικό σε σχέση με το Armageddon. 

Θέλω να πω, δεν είναι παιχνίδι που μπορείς να παίξεις για "μισή ωρίτσα" εύκολα. Ενώ στο Armageddon ένα σενάριο το βγάζεις.

Δεν είναι κακό το Armageddon και σίγουρα έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με την προβληματική κατάσταση στην οποία κυκλοφόρησε. Αλλά δε με έχει κερδίσει ακόμη. Πρέπει, από την άλλη, να ασχοληθώ περισσότερο. Ας πούμε, στα "κλασικά" wargames ελάχιστες μονάδες έχουν range πάνω του ενός. Στο Armageddon το range max 1 είναι η μειοψηφία, οι περισσότερες μονάδες παίζουν στο 1-3.

Κι αυτό αλλάζει τη δυναμική του πεδίου μάχης, κάνει τους χάρτες πιο ευέλικτους. Δεν είμαι σίγουρος αν το έχουν αποδώσει σωστά (ή ακόμη κι αν εγώ έχω μάθει να παίζω σωστά) αλλά έχει ενδιαφέρον αυτό.

Πάντως, αν είσαι του Β' Π.Π. το Pacific είναι καλή περίπτωση και έχει και καλή στήριξη. Έβγαλαν δωρεάν update για την επέτειο της Μάχης της Βρετανίας (κι αυτό μας δείχνει και ποια θα είναι η συνέχεια, νομίζω).

Y.Γ. H Slitherine φημίζεται για τη σφιχτή πολιτική της σε επίπεδο εκτπώσεων κτλ. Δεν ξέρω τι θα βγάλουν σε προσφορά οι ίδιοι ή στο Steam (τίτλος τους που έκανε major update πρόσφατα βγήκε "επετειακά" σε έκπτωση 10% και αυτό είναι και... πολύ, σχετικά) αλλά έχε υπόψη ότι αυτή τη στιγμή είναι φτηνότερο από το site τους.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως, αν είσαι του Β' Π.Π. το Pacific είναι καλή περίπτωση και έχει και καλή στήριξη. Έβγαλαν δωρεάν update για την επέτειο της Μάχης της Βρετανίας (κι αυτό μας δείχνει και ποια θα είναι η συνέχεια, νομίζω).

Βασικά βγήκαν χτες 2 devs των Aristocrats και είπαν ότι ετοιμάζονται 3 solid expansions, 2 στο μέτωπο του Ειρηνικού και 1 σε ένα τελείως διαφορετικό μέτωπο.  

Offtopic, είναι κρίμα να μην υπάρχουν threads για Panzer Corps και Order of Battle:Pacific.. Ίσως κάτσω να φτιάξω, καθώς μαζί με Unity of Command τα θεωρώ τα τρία καλύτερα "ελαφριά" wargames της εποχής μας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αξίζουν άνετα δικά τους νήματα, απλά θα είμαστε εμείς και θα τα συζητάμε. Άντε να "ψαρέψουμε" και κανά-δύο ακόμη. Που κι αυτό, βέβαια, κέρδος θα είναι για το χώρο. Φταίει και η ελάχιστη κάλυψη που έχουν από τα mainstream κανάλια, φταίει και η αυστηρότατη τιμολογιακή πολιτική των εταιριών. Άντε να πείσεις των άλλων να δώσει 35+ ευρώ για τίτλο που δεν ακούγεται πουθενά.

Τους τα έχω πει στη Slitherine, προσέξτε τις τιμές σας, δεν έρχονται νεότεροι παίκτες από πίσω. Κι οι Βρετανοί κάπως κουβεντιάζονται. Οι Αμερικανοί της Matrix αγριεύουν έτσι και τους πεις κάτι τέτοιο. Αλλά, θέλει ανανέωση η βάση των παικτών. Ήδη στα Αμερικανικά fora μιλάω συχνά με 60+ ανθρώπους, οι 40ρηδες είναι "τζόβενα", αν κι εκεί υπάρχει ενδιαφέρον από τους βετεράνους των Ε.Δ., αρκετοί στρέφονται στο wargaming.

Τέλος πάντων, φτιάξε τα νήματα και εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε. Ίσως επιστρέψω και στο Panzer Corps κάποια στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.

Άντε να πείσεις των άλλων να δώσει 35+ ευρώ για τίτλο που δεν ακούγεται πουθενά.

Κοίτα σε κάποιον που αρέσει το Turn-based strategy genre και ο WWII, 36€ για ένα παιχνίδι που θα του προσφέρει πάνω από 100 ώρες gameplay δεν είναι καθόλου κακό deal, απεναντίας. Αλλά γενικά ναι, είναι τσιμπημένα όλα τα παιχνίδια της Slitherine. 

Βέβαια το Panzer Corps του 2011 πλέον, μπαίνει συχνά σε 30-40% sales @ Steam.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, δεν το λέω για εμάς, σίγουρα για τις ώρες σκέψης και διασκέδασης δεν είναι τρελό ποσό. Το ανέφερα με το σκεπτικό να φέρεις "νέο αίμα" στο χώρο.

Πράγματι το Panzer μπαίνει σε εκπτώσεις, απλά η δουλειά είναι να μη χρειάζεται να περάσουν 4 χρόνια για να γίνει δελεαστικό για τους νέους σε ένα χώρο. Να δίνουν μια στο τόσο κίνητρο να "ρισκάρει" ο άλλος, να δοκιμάσει και κάτι που μπορεί και να του αρέσει.

Τέλος πάντων, ας τα πούμε στο νήμα για το pc gaming αυτά (να ρίξουμε και τα δίχτυα που λέγαμε για νέους :Ρ)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...