Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Καλή, χρυσή η Slitherine, αλλά αυτό το απελπιστικά αργοκίνητο site της είναι... Τέλος πάντων, έδωσα τα στοιχεία, να δούμε μήπως με δεχτούν στη beta. (έλεγα μην είναι μέσω Steam, αλλά δεν το βλέπω... και δεν άντεχα να φορτώσουν άλλες σελίδες )
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ. Μπαίνω, μετά πάω στην σελίδα και λέει για unified login και δεν τα πέρασε τα στοιχεία, μετά το έκλεινα, τα έβαλα και μου ήρθε e-mail πώς όταν χρειαστώ θα μου πουν. Edit: Και έτσι για λίγο Warhammer Epic 40k: Final Liberation flashback. Κρίμα που δεν είχε Imperator Titan όπως στο cover. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2014 από GhostRiderLSOV 1
headbanger Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Πολύ καλά νέα. Επειδή με πορώσατε, τρέχω στο τοπικό GW σήμερα για ένα w40k skirmish. 1850 πόντοι να περάσει το απογευματάκι. 2
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Είχε βγει το παιχνίδι από 26 Νοεμβρίου και δεν το είχα κοιτάξει. Το έπαιξε κανείς;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Ναι, αλλά όχι ιδιαίτερα. Ή, πιο σωστά, έχω ασχοληθεί αλλά προσπαθώ να το αγαπήσω, δε με έχει κερδίσει από μόνο του. Η μηχανή του Panzer Corps είναι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Θα προτιμούσα χίλιες φορές εκείνη του Battle Academy, στην οποία αναπτύσσουν (με εφιαλτικά αργούς ρυθμούς) ένα fantasy tactics wargame, το Hell. Στο θέμα μας, το παιχνίδι περιγράφει τη 2η Μάχη του Αρμαγεδδώνα, Orcs εναντίον Imperial Guard αρχικά και στη συνέχεια έρχονται ενισχύσεις των Space Marines. Όπως και το Panzer Corps, πάσχει από το (επιεικώς) ανεπαρκές tutorial, οπότε ο παίκτης θα χρειαστεί να επενδύσει αρκετό χρόνο, καθώς πολλά units έχουν 2 όπλα με διαφορετικά range, οπότε επηρρεάζεται η ζημιά που προκαλούν, πώς την προκαλούν και εναντίον ποιων μονάδων. Σε αντίθεση με το κλασικό (και, για μένα, ανυπέρβλητο) Panzer General, το οποίο εισήγαγε σταδιακά τις μονάδες μέσω της (ιστορικά εύκολης) εισβολής που εξαπέλυσσε η Γερμανία στην Πολωνία, το Σεπτέμβριο του '39, τόσο το Panzer Corps όσο και το Armageddon (πολύ περισσότερο) ρίχνουν τον παίκτη στα βαθιά: πολύ νωρίς μπαίνουν διαφόρων ειδών πυροβόλα, άρματα μάχης, μονάδες πεζικού κτλ., ο ρόλος τους δεν εξηγείται καθόλου και η λύση είναι να πάθεις για να μάθεις. Αυτό συμβαίνει γιατί ιστορικά (ορθότερα: μυθολογικά) τα Orc επιτέθηκαν μαζικά και οι imperials βρέθηκαν να αμύνονται απελπισμένα στην αρχή. Η ΑΙ δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, πάσχει από την εμμονή να σου εξοντώσει την όποια εκτεθειμένη μονάδα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει αποσάθρωση της αμυντικής της γραμμής, αλλά καταφέρνει (κυρίως λόγω της σαρωτικής υπεροχής σε μέσα που είχαν τα Orc στα πρώτα στάδια της εκστρατείας) να στέκεται αξιοπρεπώς τις περισσότερες φορές: τα καουμποϊλίκια τιμωρούνται, κι ας σε "μαλώνει" ο τύπος που σε συνοδεύει στα τύποις εισαγωγικά σενάρια ότι δεν είσαι αρκετά τολμηρός. Αισθητικά, υστερεί. Τα μοντέλα είναι πιστά, αλλά μικρά και γενικά ούτε οι ήχοι, ούτε τα λιγοστά animations βοηθούν να μπεις στο κλίμα. Κάνει τη δουλειά του, αλλά ως εκεί. Το θετικό είναι πως τόσο οι devs (Lordz Studio) όσο και οι παραγωγοί (Matrix/Slitherine) υποστηρίζουν τα παιχνίδια τους πολύ, μα πολύ καιρό μετά, και ήδη έχουν κυκλοφορήσει κάποια patch και αναμένονται και άλλα. Το αρνητικό είναι ότι ακολουθούν μια πολύ ανελαστική τιμολογιακή πολιτική, με αποτέλεσμα να μην προσεγγίζουν νεότερους παίκτες: αυτή τη στιγμή το βασικό κοινό τους είναι οι 40+ (στην Αμερική ακόμη μεγαλύτεροι, τους ξέρω από τα fora του Wargamer και της Matrix) και δε δείχνει αυξητικές τάσεις. Αυτό στα υπόψη για όσους ενδιαφέρονται για το multi κομμάτι. Καλό, αλλά δεν ήταν αυτό που ήλπιζα. Εξακολουθώ να το προσπαθώ κι ελπίζω να δικαιωθώ στην πορεία, αλλά είναι ο ορισμός του diamond in the rough. 2
Tmark Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Έχουν κυκλοφορήσει 3 DLCs, το ένα από αυτά δωρεάν: Site: Untold Battles : Περιέχει 5 νέα scenarios, στα 3 από τα οποία παίζεις Orks. Site: Vulkan's Wrath Περιέχει 10 νέα scenarios, στα οποία διαχειρίζεσαι τους Salamanders, την περίοδο του 2ου πολέμου του Armageddon. Site: Angels of Death Περιέχει 10 νέα scenarios, στα οποία διαχειρίζεσαι τους Blood Angels, την περίοδο του 2ου πολέμου του Armageddon. Η Slitherine έχει μέχρι τέλη του 2017 συμβόλαιο με την Games Workshop για τους 3 πολέμους του Armageddon, οπότε καταλαβαίνουμε τι θα ακολουθήσει. Σε 1 χρόνο πιστευώ θα έχει ξεπεράσει σε gameplay αξία το υπέρτατο Panzer Corps.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Εγώ, πάλι, ποντάρω πλέον στο Order of Battle: Pacific για να δω το νέο Panzer General που θα μου θυμίσει πραγματικά εκείνο το κλασικό παιχνίδι. Ομορφότερο, πιο στιβαρό και λογικό, στο λίγο που το έχω δει. Η τιμολογιακή πολιτική απαγορευτική όπως πάντα. 37 ευρώ αυτή τη στιγμή στο Steam, 34 στη Slitherine (χωρίς κρυφές χρεώσεις σε ΦΠΑ πλέον) και άντε να πείσεις νεότερους παίκτες να μπουν στη διαδικασία να το δοκιμάσουν. Πάντως, αν σου άρεσε το Panzer Corps, να το δεις, πιστεύω θα σε ικανοποιήσει.
Tmark Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Ναι το έχω στην wishlist, εδώ και μια βδομάδα. Αλλά ναι πανάκριβα τα παιχνιδια της ρε γαμώτο και δεν μπαίνουν και σε discounts. Με τραβάει πολύ το Warhammer universe αλλά διαβάζω κι εγώ πολύ καλές κριτικές για το Pacific.
Tmark Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Εγώ, πάλι, ποντάρω πλέον στο Order of Battle: Pacific για να δω το νέο Panzer General που θα μου θυμίσει πραγματικά εκείνο το κλασικό παιχνίδι. Ομορφότερο, πιο στιβαρό και λογικό, στο λίγο που το έχω δει. Η τιμολογιακή πολιτική απαγορευτική όπως πάντα. 37 ευρώ αυτή τη στιγμή στο Steam, 34 στη Slitherine (χωρίς κρυφές χρεώσεις σε ΦΠΑ πλέον) και άντε να πείσεις νεότερους παίκτες να μπουν στη διαδικασία να το δοκιμάσουν. Πάντως, αν σου άρεσε το Panzer Corps, να το δεις, πιστεύω θα σε ικανοποιήσει. Διαβάζω διθυραμβικά σχόλια για το Pacific..
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Το OoB:P χρησιμοποιεί τον πολύ ενδιαφέροντα μηχανισμό προσδιορισμού του μετώπου που -προσωπικά, τουλάχιστον- πρωτοείδα στο παραγνωρισμένο Unity of Command. Πέραν του ότι έχεις μια συγκεκριμένη απεικόνιση του χώρου που ελέγχεις, πρακτικά αυτό λειτουργεί ως επιπλέον μηχανισμός, καθώς εκεί βασίζεται η υποστήριξη που λαμβάνει μια μονάδα σε επίπεδο εφοδιασμού. Δηλαδή, εκεί που στο Panzer General και στο Panzer Corps είχαμε τον περιορισμό στον ανεφοδιασμό λόγω της γειτνίασης με εχθρική μονάδα (έστω και μία), εδώ υπάρχει το ανώτερο σύστημα που επίσης είδαμε στο Unity of Command. Εισάγει το μηχανισμό των ευέλικτων διοικητών, δηλαδή έχεις αξιωματικούς που ανεβάζουν τα στατιστικά και τις επιδόσεις των μονάδων στις οποίες προσαρτώνται (κατ' επιλογή και όχι υποχρεωτικά προκειμένου να συγκροτηθεί η μονάδα, όπως στο -πρωτοποριακό σε αυτό τον τομέα- Panzer General III) και σε επόμενη επιχείρηση μπορούν να σταλούν σε άλλη μονάδα, ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες. Αισθητικά είναι επίσης πολύ ανώτερο του Corps. Σύμφωνοι, το αισθητικό σκέλος συνήθως το προσπερνάμε στα wargames, αλλά αν θέλει ο χώρος πραγματικά να ξεφύγει από τους 40+ (και σε μεγάλο ποσοστό 55+) Αμερικανούς ως κύριο δημογραφικό κοινό, πρέπει να είναι και στοιχειωδώς ευχάριστο στο μάτι. Φαίνεται ότι έχει αυτό το ιδανικό συνδυασμό του παιχνιδιού που είναι εύκολο στην κατανόηση, αλλά δύσκολο να το κατακτήσεις πλήρως. Κι από τη μία δικαιολογώ τη Matrix και τη Slitherine που βάζουν γερές τιμές στα παιχνίδια τους και μένουν πιστές σε αυτές (τα υποστηρίζουν ενεργά για χρόνια, για να μη γράψω δεκαετίες και ακουστώ υπερβολικός). Φαίνεται, άλλωστε, η στήριξη, στο Armageddon. Σου λένε, "κύριε, αγοράζεις δύο campaigns και πρακτικά άπειρες ώρες παιχνιδιού, όρεξη να έχεις να στήνεις σενάρια, κάπως πρέπει να πληρωθεί αυτή η ποιότητα". Από την άλλη, είναι πολλά τα χρήματα για ένα είδος πρακτικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Κάπως πρέπει να γεφυρωθεί αυτό το κενό. Εντωμεταξύ, η συμμετοχή τους στις διάφορες εκπτώσεις είναι ελάχιστη, οπότε ούτε εκεί μπορεί να ποντάρει κάποιος με σχετική σιγουριά. Το συγκεκριμένο είναι στο top-3 που έχω αυτή τη στιγμή (μαζί με Blood Bowl II -είμαι αδιόρθωτος, το ξέρω, θα μας αρμέξουν πάλι οι Γάλλοι- και Legends of the Sword Coast). 1
Tmark Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ωραία το περιέγραψες.. Δηλαδή ανάμεσα στα δύο προτείνεις το Pacific? Με τραβάει πολύ το Warhammer 40k όπως επίσης με ιντριγκάρει σε wargame να ελέγχω Γιαπωνέζους.. Εννοείτε ότι έχω το budget για ένα από τα δύο. Είμαι σε δίλημμα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Θα έλεγα πως για μένα δεν τίθεται δίλημμα. Έχω το Armageddon και πραγματικά λίγα παιχνίδια με έχουν δυσκολέψει τόσο να τα αγαπήσω, παρότι μου αρέσει πολύ η μυθολογία του Warhammer 40K. Το OoB:P το βλέπω και το λιμπίζομαι, συν του ότι έχουμε μια μηχανή που θα μπορέσει να αποδώσει το σύνολο των πολέμων του 20ου αιώνα με ευκολία και (γιατί όχι) να περάσει και στο χώρο του sci-fi. Θα σου πρότεινα, αν αποφασίσεις αγορά, να πας στη Slitherine, το αποκτάς λίγο φτηνότερα αυτή τη στιγμή, το έχεις DRM-free (προσωπικά δεν έχω θέμα με το Steam, υπάρχουν όμως άνθρωποι που τους ενοχλεί) και σου δίνουν κλειδί για το Steam αν το ζητήσεις (τουλάχιστον με προηγούμενους τίτλους τους, πλέον δεν ξέρω αν είναι αυτόματη η διαδικασία, πάντως δίνουν). Βασικά, αν δεν είχα δύο EA που τα παρακολουθώ στενά και ασχολούμαι στις περιορισμένες ώρες που διαθέτω, θα το είχα αγοράσει ήδη, έχω την αίσθηση πως εδώ θα δούμε τον πραγματικό διάδοχο του PG και το παιχνίδι που θα εξελίξει το είδος. Είναι και ο βασικός λόγος που στεναχωριέμαι για την τιμή, γιατί το ξέρω πως θα αποτρέψει πάρα πολύ κόσμο.
Tmark Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μάλιστα.. Με έπεισεις μπορώ να πω, αν και μέγας fan του Warhammer universe. Βάζω λίγο Panzer Corps να μπω στο κλίμα και αν δω ότι το έχω, θα αγοράσω το Pacific. Τι εννοείς, μπορώ να αγοράσω από το site τους και να ζητήσω Steam key?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Σίγουρα προσφέρουν Steam key σε όσους το αγόρασαν πριν την κυκλοφορία στο Steam, θυμάμαι ότι υπάρχει σύστημα όπου εισάγεις τον κωδικό της αγοράς και σου δίνει κλειδί για το Steam. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι (ίσχυε με όλες τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους) αλλά μπορείς να κάνεις μια ερώτηση στο forum τους για να είσαι 100% σίγουρος (έχουν αρκετό κόσμο και οι moderators το παρακολουθούν, οπότε δε θα αργήσεις να πάρεις απάντηση). Τις πρώτες μέρες το είχε συγκριτικά λίγο φτηνότερα το Steam, αλλά έληξε η προσφορά και τώρα είναι πιο ακριβό σε σχέση με τη Slitherine.
Tmark Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Offtopic: Είχα ξεχάσει πόσο εθιστικό είναι το Panzer corps..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα