Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τί λέτε; Σοβαρά; Είναι προβληματικό ένα app; Τράτζικ. Δεν υπάρχει και google maps, γ@μησέ τα! Για πέταμα το iOS.

Ά, έχει θεματάκια; Τελικά "το θέμα με τους χάρτες που αυτομάτως δίνει -1 στο iOs" στέκει ή γράφουμε ό,τι να' ναι;

Ρε φίλε αυτό κατάλαβες ή αυτό ήθελες να καταλάβεις?

Ρώτησα, απευθυνόμενους προς αυτούς που θα διάλεγαν iphone 5 αντί για S4 αν είχαν την ίδια τιμή για ποιό λόγο θα το έκαναν.

Έχοντας παραθέσει μια σύγκριση hardware χαρακτηριστικών όπου υπερτερεί παταγωδώς το S4 αναρωτήθηκα γιατί να επιλέξει κάποιος apple και υπέθεσα 3 πράματα για τα οποία ζήτησα να μου πούνε αυτοί που θα προτιμούσαν apple αν είναι κάποιο από αυτά ή κάτι αλλο:

1.Δεν θέλουν μέγεθος βατραχοπέδιλου (σεβαστό)

2.Προσκόληση στην apple χωρίς λόγο (μη σεβαστό)

3.Θεώρηση χαοτικής υπεροχής του ios σε σχέση με το android σε τέτοιο μεγάλο βαθμό ώστε να υπερκεράσει την χαοτική διαφορά hardware των δύο συσκευών που ανέλυσα στο post μου.

Ως προς το 3. είπα πως δεν έχω αρκετή εμπειρία ώστε να κρίνω αν όντως το ios είναι τόσο υπεργαμάτο και έχει εξωγήινες ή μεταφυσικές ιδιότητες και τέλος πάντων τόσο χαοτική διαφορά από το android για να σε κάνει να παραβλέψεις την τεράστια διαφορά ως προς όλα τα άλλα.

Όμως μετά θυμήθηκα το περισταστικό με τους χάρτες οπότε έδωσα -1 πιθανότητα για τις υπερφυσικές δυνατότητες του ios αφού τελικά δεν είναι και τόσο άτρωτο. Άρα η περιπτωση 3 πάει μάλλον περίπατο και μας μένουν οι 1 και 2.

Περιμένω βέβαια να μου πει και κάποιος γιατί προτιμάει iphone 5.

Αλλά ρε φίλε, έγραψα ένα post σεντόνι και έπρεπε να με αναγκάσεις να ξαναεξηγήσω το αυτονόητο?

Εσύ είσαι της apple και αν ναι μπορείς να απαντήσεις στην εύλογη απορία μου?

• Απαντ. 490
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δέν είναι θέμα αναλογιών έχουν διαφορετική ανάλυση (αριθμό πίξελ), ενώ οι εφαρμογές είναι γραμμένες σε μία συγκεκριμμένη.

Μία εφαρμογή που είναι γραμμένη για 720 x 1280 πίξελ (S III), δεν προσαρμόζεται αυτόματα στα 1080 x 1920 (S IV).

Πώς το αντιμετωπίζουν, λοιπόν, αυτό;

To android ειναι πολυ μπροστα σε σχεση με το ios στην υποστηριξη διαφορετικων αναλυσεων.

Ουσιαστικα το android και οι εφαρμογες του ειναι resolution independent  σε αντιθεση με το ios που ειναι πολυ πισω σε αυτο το θεμα.

Δημοσ.

Απλά γελάει ο κόσμος αν όντως είναι PenTile.

Αν ο κοσμος γελαει με οθονες 5"  ,αναλυσης full hd και 441ppi επειδη ειναι pentile,  τοτε θα πρεπει να εχει ξεκαρδιστει στα γελια με οθονες 4" , χαμηλης αναλυσης και ~320ppi κ ας μην ειναι pentile.

Δημοσ.

για την gpυ τι ξερουε ειναι ιδια με του iphone 5? με τους επεξεργαστες τι παιζει? εγω προσωπικα δεν θελω snapdragon

Δημοσ.

Αν ο κοσμος γελαει με οθονες 5"  ,αναλυσης full hd και 441ppi επειδη ειναι pentile,  τοτε θα πρεπει να εχει ξεκαρδιστει στα γελια με οθονες 4" , χαμηλης αναλυσης και ~320ppi κ ας μην ειναι pentile.

Παραθέτεις χαρακτηριστικά που παίζει να είναι λιγότερο αντιληπτά σε σχέση με το PenTile.

Κάτσε να δούμε αν όντως είναι PenTile και τι θα πουν οι ειδήμονες επί του θέματος, γιατί απ' τη στιγμή που μου μου βάζεις στο ίδιο σακί το μέγεθος, το ppi και την ανάλυση με το αν είναι PenTile ή RGB, σίγουρα εσύ δεν είσαι (ούτε κι εγώ παρεμπιπτόντως).

Δημοσ.

Δέν είναι θέμα αναλογιών έχουν διαφορετική ανάλυση (αριθμό πίξελ), ενώ οι εφαρμογές είναι γραμμένες σε μία συγκεκριμμένη.

Μία εφαρμογή που είναι γραμμένη για 720 x 1280 πίξελ (S III), δεν προσαρμόζεται αυτόματα στα 1080 x 1920 (S IV).

Πώς το αντιμετωπίζουν, λοιπόν, αυτό;

Δεν θα υποκριθώ ότι γνωρίζω τις τεχνικές λεπτομέρειες για το πως λειτουργούν οι εφαρμογές. Ιδέα δεν έχω. Αλλά φαντάζομαι όπως και με το iphone 5 θα τις προσαρμόσουν στο νέο standard φορμάτ τριών ναυαρχίδων τις 5 ίντσες και το 1080p.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.. σύντροφοι ή δεν κρινόμαστε ανάλογα με το τι συσκευή έχουμε. Μου θυμίζετε το σχολείο που κοιτάγαμε αν ο ένας έχει τζιν 501 ή Denim. Ως γκατζετάκηδες θα αγοράσουμε όποια συσκευή μας αρέσει και όποια μπορούμε χωρίς να απολογούμαστε ή να δίνουμε λογαριασμό. Τζαμάτο είναι και το νέο Samsung για όσους αρέσουν τα τερατάκια.

Δημοσ.

για την gpυ τι ξερουε ειναι ιδια με του iphone 5? με τους επεξεργαστες τι παιζει? εγω προσωπικα δεν θελω snapdragon

αν δεν μένεις αμερική,δεν θα χεις snapdragon (δυστυχώς η ευτυχώς)

@phanispal όσοι έχουν το S3,λένε καταπληκτική οθόνη και οταν τους εξηγώ οτι είναι pentile, λενε "α,χμ". 

Φαντάσου το,στα 441 ppi και με όχι την pentile του S3

gsmarena_004.jpg

αλλά οτι είναι ένα -,σίγουρα είναι ένα μειον,και αν το προσέξεις μια φορά,το παρατηρείς πάντα :P

• Like 1
Δημοσ.

Ρώτησα, απευθυνόμενους προς αυτούς που θα διάλεγαν iphone 5 αντί για S4 αν είχαν την ίδια τιμή για ποιό λόγο θα το έκαναν.

Έχοντας παραθέσει μια σύγκριση hardware χαρακτηριστικών όπου υπερτερεί παταγωδώς το S4 αναρωτήθηκα γιατί να επιλέξει κάποιος apple και υπέθεσα 3 πράματα για τα οποία ζήτησα να μου πούνε αυτοί που θα προτιμούσαν apple αν είναι κάποιο από αυτά ή κάτι αλλο:

3.Θεώρηση χαοτικής υπεροχής του ios σε σχέση με το android σε τέτοιο μεγάλο βαθμό ώστε να υπερκεράσει την χαοτική διαφορά hardware των δύο συσκευών που ανέλυσα στο post μου.

Ως προς το 3. είπα πως δεν έχω αρκετή εμπειρία ώστε να κρίνω αν όντως το ios είναι τόσο υπεργαμάτο και έχει εξωγήινες ή μεταφυσικές ιδιότητες και τέλος πάντων τόσο χαοτική διαφορά από το android για να σε κάνει να παραβλέψεις την τεράστια διαφορά ως προς όλα τα άλλα.

Όμως μετά θυμήθηκα το περισταστικό με τους χάρτες οπότε έδωσα -1 πιθανότητα για τις υπερφυσικές δυνατότητες του ios αφού τελικά δεν είναι και τόσο άτρωτο. Άρα η περιπτωση 3 πάει μάλλον περίπατο και μας μένουν οι 1 και 2.

Αλλά ρε φίλε, έγραψα ένα post σεντόνι και έπρεπε να με αναγκάσεις να ξαναεξηγήσω το αυτονόητο?

Θα σου απαντήσω λίγο διαφορετικά και αν κατάλαβες κατάλαβες.

Γιατί το satisfaction των stones ειναι πασίγνωστο και έχει μονο 3 νότες και οι arcturus που έχουν κάνει ολόκληρη black opera στο sham mirrors δεν τους ξέρει ούτε η μανα τους ( εξώ από metal κύκλους ) ;

Κατάλαβες;

• Like 1
Δημοσ.

Αν θα έπρεπε να βρω ένα μειονέκτημα στο android είναι αυτό το θέμα με τον κατακερματισμό του hardware. Δεν είναι τρομερό, αλλά είναι μία κάποια ενόχληση.

Κατά τα άλλα...

Δημοσ.

1)

Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι, αλλά ο στόχος δεν ήταν να κάνω μια ακριβή σύγκριση αλλά να δείξω το χάος της διαφοράς.

Άρα τι μας μένει? Οι διαστάσεις που είναι αποτέλεσμα της οθόνης και μόνο. Αν είναι αυτό ΟΚ είναι κατανοητό. Αν δεν είναι αυτό που μπορεί να οφείλεται το κόλλημα?

2) Γιατί τέτοιο κόλημα με το πλαστικό? Τι έχει δηλαδή? Και ελαφρύτερο είναι, και ανθεκτικότερο είναι και φθηνότερο είναι.

Επίσης ως προς την εμφάνιση δεν μου φαίνεται πως είναι άσχημο λόγω πλαστικού.

3)Θεωρώ πολύ μεγάλη την οθόνη και γενικότερα τις διαστάσεις και πως θα πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική mini επιλογή γι αυτούς που δεν θέλουν να κουβαλάνε μαζί τους ένα βατραχοπέδιλο.

Ενα pc lapτοπ των 2.000 ευρώ έχει ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από το αντίστοιχο macbook pro. Πολύς κόσμος όμως επιλέγει το δεύτερο γιατί εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές του ανάγκες. Θέλει ένα λειτουργικό πιο σταθερό και "νοικοκυρεμένο" σε ένα πιο όμορφο μηχάνημα. Δεν κρίνονται όλα με τις τεχνικές προδιαγραφές. Στην πράξη το iphone 5 είναι το ίδιο γρήγορο με το Nexus 4, πιο γρήγορο στα παιχνίδια, και πολύ πιο γρήγορο από το GS3. Τώρα το GS4 μόλις κυκλοφόρησε και λογικά έχει το τεχνολογικό πλεονέκτημα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το λειτουργικό του σύστημα μπορεί να τα υποστηρίξει. Δεν υπάρχουν εφαρμογές που χρειάζονται τους σούπερ πυρήνες του S4 και πιθανότατα θα περάσουν χρόνια μέχρι να υπάρξουν. Στην πράξη λοιπόν ο χρήστης θα σκρολάρει μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα ανάμεσα στις εφαρμογές και θα έχει καλύτερη κάμερα σε σύγκριση με παλιότερα μοντέλα. Τώρα αν στην πράξη είναι πιο γρήγορο και σε τι βαθμό και συνθήκες και πόσο γίνεται αντιληπτό μένει να αποδειχτεί. Φαντάσου το Playstation 4 με προδιαγραφές τούμπανο να παίζει παιχνίδια που είναι συμβατά και για Playstation 2.....η συνάντηση μεταξύ μηχανημάτων με διαφορεtικές δυνατότητες γίνεται πάντα στο κατώτερο επίπεδο. Αυτό θα γίνει και με το GS4. Το PS VIta έχει χαοτική διαφορά με το Nintendo 3DS σε specs. To μηχάνημα της Nintendo όμως έχει πουλήσει ήδη 30 εκατομμύρια συσκευές και το PS Vita μόλις 4 εκατομμύρια. Γιατί; Γιατί ο κόσμος για κάποιο ν περίεργο τρόπο προτιμάει τον Μάριο και τον Πίκατσου και τις αποκλειστικότητες που δεν υπάρχουν στο μηχάνημα της Sony. Και οι τεχνικές προδιαγραφές στις παιχνιδιοκονσόλες είναι πολύ πιο καθοριστικές για την πορεία τους από τις προδιαγραφές σε ένα κινητό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Περίμενε να κυκλοφορήσει η συσκευή και θα δούμε στην πράξη πόσο καλύτερη είναι η χρηστικότητά της.

Υπήρχαν στην αγορά mp3 players με πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά στα χαρτιά από τα ipod. Το τελευταίο ωστόσο παραμένει μια σκάλα μπροστά από όλα με την ευκολία χειρισμού, την ευκολία ταξινόμησης -και απόκτησης- του υλικού σου και εμφάνισης. Χρηστικότητα και καλύτερο design είναι τα δύο στοιχεία που έναναν το ιipod συνώνυμο του mp3 όχι ο ήχος καμπάνα.

Τώρα αν σου αρέσει το πλαστικό στο κινητό περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Πάντως το κινητό έχει σημασία για τους περισσότερους ανθρώπους να μην είναι από μέσα κούκλα και απ'έξω πανούκλα γιατί το έχουμε μαζί μας όλη την ώρα και κάποια στιγμή το βγάζουμε και το δείχνουμε και σε άλλους. Η εμφάνιση έχει μεγάλη σημασία.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω iPhone 5 και Note 2, δεν υπάρχει λόγος να ξαναγράψω αυτά που έχω δει στις δυο συσκευές και που θεωρώ εγώ ότι υπερτερεί η κάθε μια. Χωρίς να έχω δει το Galaxy S4 αλλά γνωρίζοντας την έκδοση Android που φοράει, μπορώ να σου πω με σιγουριά, ότι η διαφορά σε απόδοση, απόκριση, smoothness είναι υπέρ του iOS. Η σύγκριση που έκανες είναι κατά τη γνώμη μου από επιπόλαια και στοχευμένη μέχρι αστεία. Για να σου δώσω να καταλάβεις τί έκανες... 

εμφάνιση:1-0 υπέρ iPhone (μην ξανακούσω ότι η εμφάνιση είναι υποκειμενικό γιατί θα σκίσω τα πτυχία μου)

βάρος/φορητότητα: 2-0 υπέρ iPhone

συνολική απόδοση και συμπεριφορά: 3-0 υπέρ iPhone (άντε γεια cpu και RAM ενώ κανονικά έπρεπε να γράψω 13-0)

ασφάλεια/malware: 4-0 υπέρ iPhone

μεταπολιτική αξία; 5-0 υπέρ iPhone

σήμα τηλεφώνου: 6-0 υπέρ iPhone (ή μήπως νόμιζες πως το υψηλό SAR δεν έχει τα καλά του; )

Επίσημη υποστήριξη: 7-0 υπέρ iPhone

Ακουστικά/ήχος: 8-0 υπέρ iPhone

Χρωματική απόδοση οθόνης και ευκρίνεια στο φως της ημέρας: 9-0 υπέρ iPhone

Βλέπεις τί εννοώ; Οπότε ας αφήσουμε αυτές τις ανόητες συγκρίσεις και ας ασχοληθούμε με το θέμα μας που είναι το Galaxy S4.

Επίσης, πρόβλημα χαρτών δεν υπάρχει. Ένα app είναι (του οποίου οι χάρτες βελτιώνονται συνεχώς), αν δεν σου κάνει, χρησιμοποιείς Google maps.

• Like 2
Δημοσ.

Η Νικι Μιναζ και ο Τζαστιν Μπιμπερ αρεσουν στον μισο πλανητη.Therefore αρεσουν και σε μενα. Πρεπει να αρεσουν. Αρα η ομορφια δεν ειναι υποκειμενικη. I see..

Το Jellybean ΠΕΤΑΕΙ στο Note II και σε συσκευες επιπεδου Note II ή καλυτερες,οποτε μπορουμε να φανταστουμε τι θα κανει στο G IV. Οποιος δεν θελει να το δει, ανεξαρτητως αν εχει την συσκευη ή οχι, μαλλον εθελοτυφλει ή νομιζει οτι το android ειναι ακομη το θλιβερο OS που ηταν στις αρχες και που μας ειχε παει αρκετους προς APPLE μερια. Αληθεια θα ηθελα να δω αν καποια στιγμη θα δουμε αληθινο multitasking απο το iOS γιατι αυτα που βλεπω στο NOTE II και στο Jellybean ειναι απλα απιστευτα. Βιντεο HD να παιζει και να κανεις surfing ή να παιζεις παιχνιδια  λογου χαρη.. Ειναι εξισου γρηγορο με το ios 6 στο iphone 4s,5 και στο ipad 3 μου. Μαλιστα με την 6η εκδοση του ios παρατηρησα αρκετο lag σε αρκετες περιπτωσεις που δεν ξερω που οφειλεται και στις 3 συσκευες που εχω. (το 5 το εχει ο αδελφος μου)

Το iphone εχει απιστευτη οθονη η retina ειναι απλα φοβερη. Eχει και φοβερο τσιπσετ γραφικων,ομως..Η επιστροφη της Samsung στην Power VR και μαλιστα με καλυτερο chip απο το iphone 5 (35-40% περισσοτερα GFlops) τελειωνει και αυτο το παραμυθι.

Ολα τα υπολοιπα περι τρομερου experience με το IOS6 τα αφηνω ασχολιαστα. Ειναι καθαρα υποκειμενικα. Εμενα με κουρασε το ios. Το βρηκα uninspired μετα το ios 4 με ελαχιστες καινοτομιες,και με κουρασε και το generic UI. Αλλα και αυτο ειναι υποκειμενικο.

Ας παρει λοιπον ο καθενας οτι κρινει σημαντικοτερο και καλυτερο και οτι θεωρει οτι θα κανει καλυτερα την δουλεια του, και ας αφησει τις "αντικειμενικες" συγκρισεις κατα μερος..

Δημοσ.

iphone vs samsung s4 νικητης ειναι η samsung σχεδον σε ολα τα σημεια , τωρα αυτα περι πλαστικουρας κτλ ειναι για τους ασχετους , δηλαδη να πας σε κανενα χωριο να πουλας μουρη , επειδη εβαλε η apple αυτο το σπανιο κραμα αλουμινιου , πρεπει να βαλουν ολοι ? (κασσιτερο εχει ? :P)

H apple εχει 2 προβληματα να λυσει το "εγω της" και το "πουλαω ακριβα" . Πεθανε ο συχωρεμενος και πηρε ολα τα μυστικα του στον ταφο , icar , iplane , iboat (οτι αρχιζει απο "i") , λες και ο υπολοιπος πλανητης κοιμαται και ο μονος που ειχε ιδεες ηταν αυτος . Διαφημησεις παντου σε tv ιντερνετ , το iphone κανει αυτο κανει εκεινο , συνδεεται με το "διαστημα" κτλ , πραγματα που "ολα" τα smartphone μπορουν να κανουν , ηθελαν να περασουν στο κοσμο οτι μονο το Iphone μπορει και οτι ολοι εχουν ενα iphone εκτος απο σενα . Η apple βρηκε μια τεραστια αμερικανικη αγορα , πουλησε σε δημοσιες - ιδιωτικες εταιριες , στρατο και που δεν πουλησε . Τωρα ειναι το θεμα που θα πουλησει , οταν εχει ενα κατωτερο προιον και οταν "ολοκληρη η αμερικη" εχει αγορασει απο 2 φορες iphone . Η φουσκα ξεφουσκωσε και "ο καθε κατεργαρης θα παει στον παγκο του" .

Επειδη λετε συνεχεια για τα mac , δεν ηταν x86 , ηταν γρηγορα σε σχεση με τα pc , ειχαν καλη υποστηριξη σε επαγγελματικα προγραμματα κτλ , οταν τα pc δεν ειχαν εξελιχθει και μπορουσαν να αντεξουν μονο το λειτουργικο και 1 -2 βαρια προγραμματα . Τωρα τα πραγματα εχουν αλλαξει , δεν αξιζουν για τα λεφτα τους , παιρνεις 3 pc με τα ιδια λεφτα .

Δημοσ.

commercial war in cars:

Αυτοί τουλάχιστον έχουν κέρδος από αυτόν τον πόλεμο, ποιος θα πουλήσει περισσότερο και θα έχει περισσότερα κέρδη.

Έχει πάντως πλάκα να παρακολουθείς ανθρώπους να υπερασπίζονται μάρκες από αυτοκίνητα μέχρι φρυγανιέρες και κινητά τηλέφωνα. Κέρδος βέβαια δεν έχετε, αλλά τουλάχιστον διασκεδάζετε εμάς τους υπόλοιπους, keep up the good work.

• Like 1
Δημοσ.

Ε καλα τωρα τα χιλιοειπωμενα ρε συ bill81 θα ξαναλεμε? Σε forums εισαι τι περιμενες δηλαδη να μην ειναι πεδιο αντιπαραθεσης αποψεων;

Ειναι στην ανθρωπινη φυση η ταυτιση μεχρι και για τις φρυγανιερες αν για καποιους το να φτιαχνεις φρυγανιες ειναι σημαντικο..Δεν σημαινει οτι επειδη κατι εχει υλικη υποσταση και μπορει να αντικατασταθει, οτι δεν μπορει να προκαλεσει αντικειμενο θαυμασμου και ταυτισης.

Το τι ειναι σημαντικο για εμενα μπορει να μην ειναι για εσενα και το αντιθετο. Υπαρχει και το διαφορετικο στην ζωη, αν μαθουμε να το ασπαζομαστε τοτε μονο να κερδισουμε εχουμε απο αυτο. Αν ολοι ειχαμε το ιδιο γουστο και τις ιδιες αποψεις, αν ολοι εντυπωσιαζομασταν απο τα ιδια πραγματα και καταστασεις τοτε θα ειμαστε μια αμορφη,αοσμη και αγευστη μαζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...