zio10 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δε μου απαντάς όμως. Εγώ που κουβαλάω πλακάκια, καμπίνες και λεκάνες, πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με τα 3.5€/ώρα; Είναι μεγάλη κουβέντα. Ο καθένας είναι ευχαριστημένος με κάτι διαφορετικό, αν δεν είναι ευχαριστημένος κοιτάει τι μπορεί να κάνει για να το βελτιώσει και που μπορεί να φταίει ο ίδιος για την κατάσταση αυτή πέρα από το να του φταίνε όλοι οι υπόλοιποι Με τα λόγια δύσκολα να βελτιωθεί κάτι πάντως, ας κοιτάξουμε όλοι τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε και πως να γίνουμε καλύτεροι σε όλα. Όποιος δεν είναι ευχαριστημένος δηλαδή, είναι άλλοι που στην ίδια θέση θα ήταν μια χαρά ευχαριστημένοι! Επίσης δεν σημαίνει ότι θα πετύχουμε κάτι, ίσως δεν προλαβαίνουμε πλέον να καλύψουμε όλοι τα λάθη και τα στραβά μας (και από τις δύο πλευρές) 1
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δε μου απάντησες όμως, για ποιο λόγο πρέπει να ζορίζομαι; Επειδή το λέει η Τρόικα κι η κάθε Τρόικα;
haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Zio αν και σε άλλα θέματα συμφωνώ σε πολλά μαζί σου εδώ θα τα χαλάσουμε. Και δεν θα μπω καν στην συζήτηση του αν 750 ευρώ είναι πολλά ή λίγα για τον "ανειδίκευτο" όπως λες (btw ένας καλός πωλητής είναι βασικό στοιχείο επιτυχίας σε μια εταιρία πωλήσεων και προσωπικά δεν θα τον χαρακτήριζα "ανειδίκευτο". αν θες να πεις "μη πτυχιούχο" πάω πάσο). Λοιπόν όταν το ίδιο το κράτος (δεν λέω η κυβέρνηση) κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την κατάσταση και σου ζητάει ένα μισθό (ενφια) για το σπίτι που σου χάρισαν οι γονείς σου, ή όταν για πολλούς τα 30 ευρώ της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων αποτελούν το 8-10% των μηνιαίων τους εισοδημάτων εσύ μιλάς ότι "καλομάθαμε"; Σίγουρα κάποιοι όντως καλόμαθαν. Αλλά με πρόσχημα αυτούς γαμ..καν οι πάντες
gpgalanis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά καλά όσα λέτε αλλά όπως οι περισσότεροι απλά αναγνωριζετε το πρόβλημα αλλά δεν προσφέρετε μια λύση. Καλώς ή κακώς η αγορά κινείται από τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης και τώρα η προσφορά εργασίας είναι μικρότερη από την ζήτηση άρα σε δουλειές με μικρή εξειδίκευση οι μισθοί πιεζονται προς τα κάτω. Πχ κι εγώ παίρνω το 1/3 του μισθού που θα έπαιρνα στην Αγγλία σε αντίστοιχη θέση αλλά καλώς ή κακώς οι μόνες επιλογές που έχω είναι ή να πάω στην Αγγλία ή να αλλάξω εταιρία ή να γίνω ακόμα πιο απαραίτητος στην εταιρία μου και να ζητήσω αύξηση. Απο εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια το αέρα. Αν έχετε κάποια λύση πείτε την αλλιώς απλά αναμασατε τα ίδια. 1
marios_geo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Το πρέπει από πού προκύπτει; Για προσπάθησε να μου το εξηγήσεις λίγο.. Τι έκανα λάθος και πρέπει να ζοριστώ; Το αγέννητο παιδί μου τι έκανε και θα ζήσει χειρότερα από μένα; Ειναι πραγματικά πολύ απλό. Ο μισθός σου πάει αναλογικά (όχι ακριβώς βέβαια, αλλά σοσιαλιστικα αναλογικά) με το κέρδος, πλούτο που παραγεις. Αν είσαι υπάλληλος στο πλαίσιο και στην ουσία πουλάς κινητοταμπλετες που εισηχθαν από "εξωτερικό", δεν προσφέρεις και τίποτα. Βασικός μισθός (σοσιαλιστικα) για επιβίωση. Αν θες να ζήσεις καλά, οπλισου με εφόδια. Άλλοι είναι καλοί αθλητές, άλλοι επιστήμονες, άλλοι έμποροι. Βρες τον δρόμο σου. 2
zio10 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δε μου απάντησες όμως, για ποιο λόγο πρέπει να ζορίζομαι; Επειδή το λέει η Τρόικα κι η κάθε Τρόικα; Εγώ νομίζω ότι σου απάντησα Zio αν και σε άλλα θέματα συμφωνώ σε πολλά μαζί σου εδώ θα τα χαλάσουμε. Και δεν θα μπω καν στην συζήτηση του αν 750 ευρώ είναι πολλά ή λίγα για τον "ανειδίκευτο" όπως λες (btw ένας καλός πωλητής είναι βασικό στοιχείο επιτυχίας σε μια εταιρία πωλήσεων και προσωπικά δεν θα τον χαρακτήριζα "ανειδίκευτο". αν θες να πεις "μη πτυχιούχο" πάω πάσο). Λοιπόν όταν το ίδιο το κράτος (δεν λέω η κυβέρνηση) κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την κατάσταση και σου ζητάει ένα μισθό (ενφια) για το σπίτι που σου χάρισαν οι γονείς σου, ή όταν για πολλούς τα 30 ευρώ της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων αποτελούν το 8-10% των μηνιαίων τους εισοδημάτων εσύ μιλάς ότι "καλομάθαμε"; Σίγουρα κάποιοι όντως καλόμαθαν. Αλλά με πρόσχημα αυτούς γαμ..καν οι πάντες Έχεις δίκιο σε αυτό, έκανα λάθος διατύπωση και βγήκε λάθος νόημα. Πιστεύω ότι σε όλες τις δουλειές μπορείς να εξειδικευτείς, ακόμα και σε αυτές που εκ πρώτης μπορούν να τις κάνουν όλοι. Πωλητής, σερβιτότορος, ντελίβερυ πχ, είναι άλλο πράγμα να κάνεις το ωράριο σου αγγαρεία και να μην προσπαθείς να ενημερωθείς και να γίνεις καλύτερος από κάποιον που θα το κάνει. Ας γίνεις πολύ καλός σε κάτι και ακόμα και σε τέτοιες εποχές μπορεί να γίνεις περιζήτητος και να βγάλεις πιο πολλά από τους άλλους. Αυτό είναι περίπου αυτό που λέω, δηλαδή να κοιτάξουμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει καλύτερη κατάσταση. Για τρόικες, ενφια, φόρους, κυβερνήσεις κλπ δεν θέλω να συζητήσω καν
Razor_7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Ειναι πραγματικά πολύ απλό. Ο μισθός σου πάει αναλογικά (όχι ακριβώς βέβαια, αλλά σοσιαλιστικα αναλογικά) με το κέρδος, πλούτο που παραγεις.Αν είσαι υπάλληλος στο πλαίσιο και στην ουσία πουλάς κινητοταμπλετες που εισηχθαν από "εξωτερικό", δεν προσφέρεις και τίποτα. Βασικός μισθός (σοσιαλιστικα) για επιβίωση.Αν θες να ζήσεις καλά, οπλισου με εφόδια. Άλλοι είναι καλοί αθλητές, άλλοι επιστήμονες, άλλοι έμποροι. Βρες τον δρόμο σου. Κανείς δε διαφωνεί με το bold,τα υπόλοιπα βέβαια που έγραψες άστα, είναι ό,τι να'ναι .Αν οι μισθοί δίνονταν εντωμεταξύ αναλόγως των κερδών όπως λες μάντεψε που θα ήταν τώρα για τους εργαζομένους του Πλαισίου. Επίσης αυτά για τα σοσιαλιστικά που τα έχεις ακούσει,εκτός αν μπέρδεψες το "ι" με το "η" μετά το λ, οπότε πάσο. Κάπου διάβασα ένα ωραίο αρθράκι που έλεγε για τους πλούσιους που έγιναν ακόμη πλουσιότεροι εν μέσω κρίσης,με στοιχεία και διαχρονικά όλη αυτήν την 5ετία, και πως τεράστιος πλούτος μαζεύτηκε ξαφνικά σε λίγους ομίλους επιχειρήσεων,οι οποίοι και συνεχίζουν να πληρώνουν εξευτελιστικούς μισθούς με πρόσχημα την "κρίση".[Ακόμη και το αεροδρόμιο που πέτυχε ιστορικό υψηλό πήγαινες δες τι μισθούς δίνει] Στο προκείμενο, εγώ δε θα αναλύσω αν τα 750Ε είναι πολλά ή όχι,τη λογική θα σχολιάσω γιατί φαίνεται ότι το όλο σκηνικό έχει αρχίσει να παγιώνεται και το 'χουμε χωνέψει. Η λογική δηλαδή του να βλέπεις το διπλανό σου σε χειρότερη κατάσταση και να λες "καλά είμαι μωρε, πάλι καλά κι αυτά που παίρνω",η λογική του να σου πετάνε ένα ξεροκόμματο και να λες κι ευχαριστώ , η λογική εν γένει του ραγιαδισμού ή του zio αν θες που λέει ότι "ναι αλλά μαζί τα φάγαμε τόσο καιρό, τώρα να εξορθολογιστούν τα πράγματα". Και ξέρεις γιατί η λογική αυτή μπάζει? Γιατί είναι η λογική του τσουβαλιάσματος. Ναι, τις φάγαν οι αγρότες τις επιδοτήσεις,αλλά οι συνδικαλιστές(πασόκοι,νδ,κλπ) όχι όλοι οι αγρότες,όχι οι αγρότες που δούλευαν απ' το πρωι ως το βράδυ αλλά δεν τους έβλεπες στην τηλεόραση όταν άνοιγες 8-9. Ναι τα φάγανε οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ναι έπαιρνε ο Παναγόπουλος κάμποσα χιλιάρικα αλλά τα παιρνε από αυτούς που ψήφιζες τόσο καιρό. Και αντί να ψέξεις αυτούς που συνδιαλεγόνταν τόσα χρόνια με τους πρώτους προτιμάς την εύκολη και αβασάνιστη λύση του τσουβαλιάσματος. ΥΓ:Για να σε προφτάσω ούτε άνηκα ούτε ανήκω κάπου κομματικά Μεμονωμένα ίσως μου κάνει λίγο κομμουνιστικό ξαναδιαβάζοντάς το αλλά οκ 2
marios_geo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Το πας πολύ μακρυά και είσαι λάθος. Τα πράγματα είναι απλά, τα λεφτά που κερδίζεις αντικατοπτριζουν κάτι. Κανείς δεν σου χρωστάει, κανείς δεν θα σου δώσει τίποτα. Επειδή πολλοί μάθατε να είστε ραγιαδες και παρακαλείτε να σας δώσουν λεφτά (ποιοι άραγε; ), δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι έτσι. Αν θες μισθό ευρωπαιου (λες και όλη η Ευρώπη είναι ένα πράγμα) δούλεψε και παρειγαγε σαν αυτούς. Και στο κάτω κάτω, τι είναι αυτό που μας διαφοροποιει από τους Βουλγαρους για να αξίζουμε παραπάνω λεφτά ; Υ.Γ αυτό με τους αγρότες με ξεπερνάει. Τέτοια παραγωγή οι Έλληνες αγρότες, που εισάγουμε πατάτες από Γαλλία. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2014 από marios_geo 1
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δηλαδή επειδή εισάγουμε πατάτες, σημαίνει αυτομάτως ότι δεν παράγουν πατάτες οι Έλληνες αγρότες; Τα υπόλοιπα που λες τα αφήνω κι εγώ ασχολίαστα. 4
marios_geo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Η αξία της πατάτας είναι τόσο χαμηλή και παρόλα αυτά, συμφέρει να την εισάγουν. Οι Έλληνες μπαμπακι, να μην θέλει κόπο. Αν περιμένεις κάποιος (ποιος; ) να αναγνωρίσει την αξία σου (το σου είναι γενικό, όχι για εσένα) για κάποιο ανεξηγητο λόγο, θα περιμένεις πολύ. Σοβαρά τώρα, εσείς που δεν θέλετε μισθους Βουλγαρίας, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αξίζουμε καλύτερα; Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2014 από marios_geo
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Κάτσε ρε man, γιατί δεν αξίζουμε καλύτερα; Επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις τα τρώνε και τα κάνουν όλα μπάχαλο; Πού το πας κι εσύ; Ότι εμείς φταίμε που τους ψηφίζουμε, άρα απ' τον απλό πολίτη ξεκινούν όλα;;
marios_geo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μα γιατί αξίζουμε; Είναι κάτι κληρονομικο ας πούμε; Γιατί εξαιρεις τον εαυτό σου από τις επιλογές της χώρας μας;
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Κοίταξε να δεις, δε λέω ότι όλοι αξίζουμε να βγάζουμε εκατομμύρια ή έστω να ζούμε πολύ άνετα. Από εκεί και πέρα, γνωρίζω ότι υπάρχουν χώρες οι οποίες σου βρίσκουν δουλειά, δεν ψάχνεις εσύ σαν το βλάκα για χρόνια να βρεις ό,τι να 'ναι. Επειδή λοιπόν εμείς είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε εδώ, τι σημαίνει; Ότι πρέπει να αποδεχτούμε ότι ζούμε σε μια απ' τις πιο σάπιες χώρες; Τον εαυτό μου εν μέρει τον εξαιρώ γιατί δεν έχω ψηφίσει ποτέ.
forgotten Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μα γιατί αξίζουμε; Είναι κάτι κληρονομικο ας πούμε; Γιατί εξαιρεις τον εαυτό σου από τις επιλογές της χώρας μας; επειδη ω ανθρωπε δεν με καλεσαν να αποφασισω τα τοσα σημαντικα θεματα,ουτε καν με ρωτησαν την γνωμη μου περνουν αποφασεις που με αφορουν χωρις εμενα,για βουλγαρια που λες για πες ποσο το ποσοστο των επιμορφωμενων με πτυχια και τα συναφη? τσουβαλιαζεις τα παντα .
marios_geo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Τον έναν δεν τον ρώτησαν, ο άλλος δεν ψηφίζει. Αλλά και οι δύο έχουν αποψη. Μάλιστα. Παιδιά, τί να κάνουμε, έτσι είναι η δημοκρατία. Αν ξέρετε κάποιο καλύτερο πολιτευμα, πείτε μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις