Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τα πράγματα στη πραγματική αγορά είναι πολύ δύσκολα. Φίλη μου δουλεύει σε λογιστικό γραφείο 6 μέρες την εβδομάδα. .. σπάνια κάτω απο 12 ωρο για 450...(Συν κάρτα για τα μέσα καθώς κάνει και εξωτερικές δουλειές ) τι να λέμε τώρα. . Ο κόσμος έχει ανάγκη και παίζει τρελή εκμετάλλευση. ... Η λογική πια είναι πως αν δε σου αρέσει, περιμένουν κατι χιλιάδες άνεργοι να πάρουν τη θέση σου οπότε τουμπεκί.

εγω ξερω για λογιστη 30ρη 1600 καθαρα 8 ωρο ενω αλλο 1200 12+ ωρο
Δημοσ.

Παιδιά τα πράγματα στη πραγματική αγορά είναι πολύ δύσκολα. Φίλη μου δουλεύει σε λογιστικό γραφείο 6 μέρες την εβδομάδα. .. σπάνια κάτω απο 12 ωρο για 450...(Συν κάρτα για τα μέσα καθώς κάνει και εξωτερικές δουλειές ) τι να λέμε τώρα. . Ο κόσμος έχει ανάγκη και παίζει τρελή εκμετάλλευση. ... Η λογική πια είναι πως αν δε σου αρέσει, περιμένουν κατι χιλιάδες άνεργοι να πάρουν τη θέση σου οπότε τουμπεκί.

Ακριβως επειδη εχουμε την κατασταση που εχουμε πρεπει και εμεις σαν εργαζομενοι να ειμαστε σκληροι με αυτες τις συνθηκες εργασιας. Αντε με τον μισθο δεν μπορεις να κανεις πολλα, μπορεις ομως με την εργασιακη κατασταση και χωρο. Οι τακτικες και πρακτικες του Πλαισιου δεν αρμοζουν στο επιπεδο της εταιριας. 

Βεβαια τι περιμενεις απο εταιρια που ως στοχο εχει να κοροιδεψει τον κοσμακη που δεν ξερει κατι τις παραπανω για τα σαπια και υπερκοστολογημενα προιοντα που πουλανε; Οταν η συμπεριφορα στον πελατη ειναι αυτη της απατεωνιας και κοροιδιας τι περιμενετε για τη συμπεριφορα προς τους υπαλληλους; 

Ολα τα μαγαζια (ΟΛΑ ομως) η πελατεια δειχνει και το επιπεδο ποιοτητας του εκαστοτε καταστηματος σε ολα του. Σεβασμος προς τον πελατη (προσοχη, οχι γλύψιμο) αυτοματα μαρτυρα μια εταιρια που εχει καποια στανταρ και σεβασμο ΚΑΙ στο προσωπικο του. Το Πλαισιο αφενως δεν το ενδιαφερει η πελατεια του περα απο το να αγοραζει συγκεκριμενα Tuvlo-X προιοντα, αφετερου και το προσωπικο θα δεχεται τετοια μεταχειρηση. 

• Like 6
Δημοσ.

Καλά εννοείται αυτό... Το πλαίσιο απλά είναι τυχερό γιατί έχει καταφέρει για κάποιο λόγο να προσελκύσει τους τεχνολογικά άμαθους και όποτε θέλουν κάτι αυτόματα πάνε στο πλαίσιο χωρίς να κάνουν έρευνα αγοράς πρώτα....Και καθώς είναι άμαθοι είναι παιχνιδάκι να τους πλασάρεις τα τούβλο-χ....

Αλλά ξαναλέω από τη στιγμή που κάποιος έχει ανάγκη και γνωρίζει ότι το να βρει ξανά εργασία εντός εύλογου χρονικού διαστήματος είναι απίθανο, δυστυχώς δε μπορεί μεμονωμένα να επαναστατήσει γιατί θα χάσει απλά τη δουλειά του. Πάνω σε αυτό πατάνε οι εργοδότες. Ο υπάλληλος είναι αναλώσιμος..

Δημοσ.

Παιδιά κατανοητά όσα λέτε και συμφωνώ ως ένα βαθμό, αλλά τη δεδομένη στιγμή αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα... Κι αν έχεις ανάγκη να δουλέψεις, δεν μπορείς να το παίξεις σκληρός/ή γιατί απλά δεν σε παίρνει... Επίσης, το τι θεωρεί καλά λεφτά ο καθένας έχει να κάνει και με τα έξοδά του και με τη γενιά του.. Για τα νέα παιδιά είναι λυπηρό, αλλά 10ωρο με 750 ευρώ θεωρείται αρκετά καλό!

Δημοσ.

Παιδιά κατανοητά όσα λέτε και συμφωνώ ως ένα βαθμό, αλλά τη δεδομένη στιγμή αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα... Κι αν έχεις ανάγκη να δουλέψεις, δεν μπορείς να το παίξεις σκληρός/ή γιατί απλά δεν σε παίρνει... Επίσης, το τι θεωρεί καλά λεφτά ο καθένας έχει να κάνει και με τα έξοδά του και με τη γενιά του.. Για τα νέα παιδιά είναι λυπηρό, αλλά 10ωρο με 750 ευρώ θεωρείται αρκετά καλό!

Δεν υπαρχει καμια λογικη απο μια εταιρια που βγαζει εκκατομυρια το χρονο (μιλαμε για κερδος οχι τζιρο) και εχει αυτην την εργασιακη συμπεριφορα. Οτι και να ειναι η κατασταση στην Ελλαδα δεν δινει δικαιωμα σε κανεναν να εκμεταλευεται καταστασεις και δεν δινει επισης δικαιωμα σε κανεναν να κανει τουμπεκι επειδη "ετσι ειναι". 

Το λυπηρο της ολης υποθεσης ειναι να θεωρειται το 10 ωρο την ημερα (50 ωρες την εβδομαδα) και 750 ευρω αρκετα καλο απο ανθρωπους που επρεπε να πετανε φλογες απο τα ματια και οχι να κανουν τουμπεκι γιατι..."ετσι ειναι". Αυτη η κατασταση στην οποια βρισκομαστε τωρα ειναι αποτελεσμα της "λογικης" της οποια εκφραζεις. 

• Like 5
Δημοσ.

Υπάρχει σχέδιο, κι αυτό είναι να γίνουμε Βουλγαρία με τιμές Ελλάδας και να ξεπουληθούν όλα.

Δεν είναι χαζοί όμως ώστε να το εφαρμόσουν μπαμ και κάτω. Μας το φέρνουν σιγά-σιγά, ακριβώς για να λέμε αυτά που λες εσύ, το «πάλι καλά να λέμε» και το «αν έχεις ανάγκη να δουλέψεις».

Ξέρεις εσύ κανέναν μέσο πολίτη π.χ. στη Σουηδία να μην έχει ανάγκη να δουλέψει; Ή μήπως νομίζεις ότι είναι όλοι εισοδηματίες εκεί;

Για ρίξε μια ματιά εδώ όμως.

Δημοσ.

Δεν είχα σκοπό να ξαναμπώ σε αυτή την κουβέντα αλλά ειλικρινά πόσα να πάρει ρε παιδιά? Μήπως είχαμε καλομάθει λίγο? Θα πω τη γνώμη μου αν και ξέρω ότι δεν θα αρέσει στους περισσότερους. Για μένα δεν μπορείς να τα έχεις όλα και εδώ μέχρι πριν κάποια χρόνια τα είχαμε, αναλογικά, όλα! Δουλειές χωρίς ιδιαίτερες ευθύνες, χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, μισθοί 800-900-1000-1200€ +, σπίτια, αυτοκίνητα, ρούχα, κινητά, διακοπές, διασκέδαση....και στην ουσία ποιος δούλευε? Ο ένας τον άλλον, απλά υπήρχε χρήμα και κυκλοφορούσε ευκολότερα....αυτά, κράξτε, απλά είναι μια άλλη άποψη :)

(Ούτε κι εγώ θα ήθελα να έχει τελειώσει αυτή η εποχή αλλά τι να κάνουμε)

Δημοσ.

Αδερφέ, έχεις λάθος κοσμοθεωρία.

Αν θέλεις να δουλεύεις μια ζωή με μόνο κέρδος να έχεις ένα πιάτο φαγητό και τίποτα άλλο, να μην μπορείς να προσφέρεις τίποτα όχι μόνο σε εσένα τον ίδιο αλλά και σε κανέναν άλλο είναι δικό σου θέμα. Εγώ νομίζω ότι έτσι μπορούμε απλά να γίνουμε μυρμήγκια και να λήξει η συζήτηση.

Όχι ότι είναι κακό να δουλεύεις και το μόνο που μπορείς να κάνεις να είναι να έχεις φαί. Σε όλους μπορεί να τύχει. Εμένα μου έχει τύχει. Κανένας όμως δεν μπορεί να μου πει ότι αυτό θα είναι όλη μου η ζωή.

Εγώ δεν θέλω αυτό. Θέλω να κάνω οικογένεια. Πως θα ταίσω ένα παιδί; Και ένα δεύτερο παιδί; Τα υπόλοιπα έξοδα τους; Την μάνα μου που φτάνει 70 και έχει εισόδημα 0, τραπεζικές καταθέσεις (λολ) 0, πως θα την βοηθήσω; Εγώ πως θα βοηθηθώ; Τον διπλανό μου που είναι άπορος, πως θα τον βοηθήσω; Αστειεύεσαι; Θέλω ρούχα και κινητό ε;

Αδερφέ, καλή η μετριοφροσύνη και η παραδοχή της υποκειμενικότητας αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Σκέψου τα λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

Δυο λόγους μπορώ να φανταστώ για να έχει κάποιος τέτοια άποψη.

Ο ένας λόγος είναι να είναι πολύ νεαρός και να μην τα ζει τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις στο πετσί του.

Ο δεύτερος είναι να είναι κάποιος που δεν ζει μέσα στο πρόβλημα αλλά το παρατηρεί απέξω λόγω καλύτερης οικονομικής κατάστασης και δεν συνειδητοποιεί τι συμβαίνει γύρω του.

Το πρώτο σε ένα βαθμό το κατανοώ. Το δεύτερο ρε φίλε με τίποτα

• Like 3
Δημοσ.

^Ούτε το ένα ούτε το άλλο φίλε μου. Απλά έτσι το βλέπω αν και πολύ θα ήθελα να ήταν αλλιώς. Αυτό που λέω είναι ότι ειδικά σε μια τέτοια κατάσταση αν ένας ανειδίκευτος υπάλληλος (όπως είναι στην ουσία ο πωλητής σε αλυσίδα, ο "υπάλληλος γραφείου", ο "υπάλληλος για εξωτερικές δουλειές") παίρνει 1000-1500€ τότε ένας εξειδικευμένος υπάλληλος-επαγγελματίας πρέπει να πάρει ας πούμε 3-4 χιλιάρικα και ένας γιατρός ή άλλος επιστήμονας πρέπει να πάρει κανένα 10χίλιαρο! (ενδεικτικά τα ποσά, παράδειγμα). Ε δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά καλώς ή κακώς, πρέπει να ζοριστούμε λίγο

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είχα σκοπό να ξαναμπώ σε αυτή την κουβέντα αλλά ειλικρινά πόσα να πάρει ρε παιδιά? Μήπως είχαμε καλομάθει λίγο? Θα πω τη γνώμη μου αν και ξέρω ότι δεν θα αρέσει στους περισσότερους. Για μένα δεν μπορείς να τα έχεις όλα και εδώ μέχρι πριν κάποια χρόνια τα είχαμε, αναλογικά, όλα! Δουλειές χωρίς ιδιαίτερες ευθύνες, χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, μισθοί 800-900-1000-1200€ +, σπίτια, αυτοκίνητα, ρούχα, κινητά, διακοπές, διασκέδαση....και στην ουσία ποιος δούλευε? Ο ένας τον άλλον, απλά υπήρχε χρήμα και κυκλοφορούσε ευκολότερα....αυτά, κράξτε, απλά είναι μια άλλη άποψη :)

(Ούτε κι εγώ θα ήθελα να έχει τελειώσει αυτή η εποχή αλλά τι να κάνουμε)

Δεν ξερω εσυ που ζουσες αλλα εγω αυτα δεν τα εβλεπα παρα μονο απο μια συγκεκριμενη καστα ανθρωπων μια και οι περισσοτεροι υπεφεραν. Ναι ακομα και πριν την "κριση". Και οταν λες εχουμε κακομαθει λιγο τι θελεις να πεις; Δηλαδη αν καποιος δουλευει (καλη ωρα στο καταστημα Πλαισιο) 200 ωρες το μηνα ειναι κακομαθημενος που παιρνει 750 ευρω; Μιλαμε για 3.75 την ωρα. Εσυ θα δουλευες για 3.75 την ωρα add-infinitum; Θα δουλευες για το ιδιο μισθολογιο για ακομα περισσοτερες (και απληρωτες) ωρες γιατι "η κατασταση ειναι δυσκολη και επειδη....ετσι ειναι..."; 

Το σκεφτεσαι λαθος. Πρεπει να σκεφτεις τι μπορεις να κανεις με αυτα τα 750 ευρω. Μπορεις να εξελιχθεις προσωπικα και κοινωνικα; Μπορεις να κανεις κατι παραπανω για τον εαυτο σου ή/και για την οικογενεια σου; Και λες οτι ειναι θεση χωρις ιδιαιτερες ευθυνες και χωρις ιδιαιτερη εξειδικευση. Σε πληροφορω οτι ειναι θεση με αρκετες ευθυνες αν αναλογιστεις το ποσο τα ακους, πως σου συμπεριφερονται οι υπευθυνοι και μανατζαραιοι και οτι μπορει να χασεις και τη δουλεια σου αν σου φυγει πελατης χωρις να του πουλησεις καποιο toyvlo-X και αφου ειχες την ατυχια να εχεις εκεινη τη στιγμη καποιο ανωτερο προσωπικο να σε ακουει.   

Χωρις να θελω να τις υποτιμησω οι πακιστανες καθαριστριες πληρωνονται με 8 ευρω την ωρα και ουτε καν ασχολουνται με κατι λιγοτερο. Αυτες ειναι ειδικευμενες σε καποια δουλεια; Οι οδηγοι ισως; Οι χαμαληδες γενικοτερα; Δεν ξερω αν βλεπεις ποσο λαθος σκεψη εχεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Το πρέπει από πού προκύπτει; Για προσπάθησε να μου το εξηγήσεις λίγο..

Τι έκανα λάθος και πρέπει να ζοριστώ;

Το αγέννητο παιδί μου τι έκανε και θα ζήσει χειρότερα από μένα;

Δημοσ.

Σέβομαι και καταλαβαίνω τις απόψεις σας αλλά δεν μπορώ να μπω σε αυτή την κουβέντα γιατί ξέρω ότι είναι ανώφελο και δεν πρόκειται να βγάλουμε κάποια άκρη. Ήδη είχα πει ότι δεν θα ξαναγράψω σε αυτό το θέμα και δεν το τήρησα :) Τα βλέπουμε εντελώς διαφορετικά χωρίς να λέω ότι εγώ τα βλέπω σωστά. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα για όλους πάντως και βάζω και τον εαυτό μου μέσα!

Δημοσ.

Η Ελλάδα θα γίνει η Ταϊλάνδη της Ευρώπης. Και ξέρετε τι κάνουν οι τουρίστες όταν πάνε διακοπές στην Ταϊλάνδη... Για τι είδους τουρισμού... Κάτι που τέτοιο μαζί με Greek salad, Greek souvlaki κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...