Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή όσοι το έχουν γράψει μέχρι τώρα μιλάνε για φαγητό απ'έξω?

Και όλοι μιλάνε για 10-12 ώρες εργασία +2 ώρες μετακίνηση? 

Εγώ προσωπικά το ανέφερα σαν το απολύτως ελάχιστο. Για μένα πιο ρεαλιστικό θα ήταν γύρω στα 10 ευρώ/ήμερα αν τρώς 1 μόνο κανονικό γεύμα και τα υπόλοιπα είναι σνακ.

• Like 1
Δημοσ.

Επομένως αυτοαναιρείσαι αφου μολις εγραψες πως βγαίνουν με 6.6 ευρω

Όχι, εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ με ένα γιαουρτάκι στο στομάχι. Όποιος μπορεί μαγκιά του.

Εγώ για βραδινό θέλω σαλάτα με τόνο at least (μαρούλι 40 λεπτά και κονσέρβα τόνου 2€ πάμε στα 7,5 περίπου), αν δεν προτιμήσω κανένα γυρόπιτο. 

• Like 1
Δημοσ.

Το ξερετε φανταζομαι οτι τοσες σελιδες προσπαθουμε να τα "βγαλουμε" με το φαγητο και τα απαραιτητα εξοδα σπιτιου ναι? Αν βαλουμε μεσα κανα αμαξι ή (χτυπα ξυλο) καμια αρρωστια ή καποια αναποδια τι γινετε? 

• Like 1
Δημοσ.

Το ξερετε φανταζομαι οτι τοσες σελιδες προσπαθουμε να τα "βγαλουμε" με το φαγητο και τα απαραιτητα εξοδα σπιτιου ναι? Αν βαλουμε μεσα κανα αμαξι ή (χτυπα ξυλο) καμια αρρωστια ή καποια αναποδια τι γινετε?

εχει ειπωθει αλλα οι απντησεις ειναι οτι να ναι
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά το ανέφερα σαν το απολύτως ελάχιστο. Για μένα πιο ρεαλιστικό θα ήταν γύρω στα 10 ευρώ/ήμερα αν τρώς 1 μόνο κανονικό γεύμα και τα υπόλοιπα είναι σνακ.

Τι να πω.

Μάλλον τρώω λιγότερο απο όσο νόμιζα.

Ή ίσως παραψαχνω τι και πότε να ψωνιζω.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να πω.

Μάλλον τρώω λιγότερο απο όσο νόμιζα.

Ή ίσως παραψαχνω τι και πότε να ψωνιζω.

Απο το προφιλ που εχεις στο FB πάντως δε πιστευω οτι τρως μονο με 6 ευρω.Και μια χαρα εχεις και το xbox κτλ βλεπω. Εγω που ρωτησα διαιτολογο μου ειπε πως με 6 ευρω δε τρως καλα

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί, σύμφωνα και με τα παραδείγματα που αντιτείνεις, ναι, μάλλον μπορεί.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Πρωινό

1 ποτήρι γάλα 0,25 € 

1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι 0,50 €

1 τοστ 0,68 €

1 καφές 0,80 €

Σύνολο 2,23

Μεσημεριανό

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο 1,80€ (η μερίδα)

Σαλάτα χωριάτικη 1€

Ψωμί 0,20€

Σύνολο 3€

Βραδινό

Γιαουρτάκι με μέλι και ξηρούς καρπούς 1,20€ 

Γενικό ημερήσιο σύνολο: 6,43 χωρίς να βάλουμε μέσα τα λάδια, ξύδια, αλάτια κλπ

Φρούτα δεν τρως;

Δημοσ.

Απο το προφιλ που εχεις στο FB πάντως δε πιστευω οτι τρως μονο με 6 ευρω.Και μια χαρα εχεις και το xbox κτλ βλεπω. Εγω που ρωτησα διαιτολογο μου ειπε πως με 6 ευρω δε τρως καλα

Η αλήθεια είναι πως δεν με νοιάζει να πείσω για το οτιδήποτε.

Όπως είπα ήμουν κυρίως περίεργος.

Εγώ λοιπόν θα συνεχίσω να πιστεύω πως μπορεί ενα άτομο να τρώει με λιγότερα απο 6.6€ την ημέρα, προφανώς οχι κάθε μέρα αλλά έστω σε μέσο όρο στο μήνα, και θα δίνω οτι μου περισσεύει για κονσολες και παιχνίδια όπως έγραψα και νωρίτερα. Ευτυχώς κάποτε είχα και δουλειά και τα πήρα! :P

Δημοσ.

Όχι, εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ με ένα γιαουρτάκι στο στομάχι. Όποιος μπορεί μαγκιά του.

Εγώ για βραδινό θέλω σαλάτα με τόνο at least (μαρούλι 40 λεπτά και κονσέρβα τόνου 2€ πάμε στα 7,5 περίπου), αν δεν προτιμήσω κανένα γυρόπιτο. 

Τι να πω και εγώ που τρώω ολόκληρο κανονικό γεύμα και το βράδυ, σχεδόν το ίδιο καλό με το μεσημεριανό. Δηλαδή κυρίως πιάτο, σαλάτα,φρούτο κλπ

Πραγματικά αν δεν το κάνω αυτό χάνω κιλά (και όχι δεν είμαι χοντρός το ακριβώς αντίθετο).

• Like 1
Δημοσ.

ελπιζουμε οτι θα μας βοηθησει καποιος γνωστος αλλιως @#@σετα!

Φρούτα δεν τρως;

ποιος τρωει φρουτα :P 

το δικο μου προγραμμα εχει 2 μονο γευματα 

πρωινο-μεσσημεριανο ενας καφες 1 ευρω + ενα κεικ η κρουσαν η μπισκοτα + 1 ευρω 

βραδυνο 5 ευρω + 1 ευρω το αναψυκτικο

Συνολο 8 ευρω ημερησιως 

Δημοσ.

Φρούτα δεν τρως;

Όχι. Ούτε γλυκά ιδιαίτερα. Να φάω πάντως φρούτο μόνο για βραδινό, δεν παίζει. Χρειάζομαι κανονικό φαγητό.

Δημοσ.

Μπορεί, σύμφωνα και με τα παραδείγματα που αντιτείνεις, ναι, μάλλον μπορεί.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Πρωινό

1 ποτήρι γάλα 0,25 € 

1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι 0,50 €

1 τοστ 0,68 €

1 καφές 0,80 €

Σύνολο 2,23

Μεσημεριανό

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο 1,80€ (η μερίδα)

Σαλάτα χωριάτικη 1€

Ψωμί 0,20€

Σύνολο 3€

Βραδινό

Γιαουρτάκι με μέλι και ξηρούς καρπούς 1,20€ 

Γενικό ημερήσιο σύνολο: 6,43 χωρίς να βάλουμε μέσα τα λάδια, ξύδια, αλάτια κλπ

Καινουργιου ειδους πρωινο ειναι αυτο?

γιατι πρωτη φορα ακουω κανεις το πρωι να πινει μαζι με το γαλα και χυμο και καφε

ενα απο ολα πινει το 90% τωρα αν καποιος ειναι ειδικη περιπτωση αλλο θεμα

Δημοσ.

Η συζήτηση έχει χάσει προ πολλού την επαφή με "την εργασία στο πλαίσιο", νομίζω ότι πλέον χάνει την επαφή και με τη λογική.

Η ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου δεν χαρακτηρίζεται από τους εφοπλιστές και τους γεράρδους αλλά από τους πολύτεκνους, τους αμεα και όσους ανήκουν στα χαμηλότερα επίπεδα.

Όποιος έχει υπάρξει μέλος μιας οποιασδήποτε ομάδας ξέρει ότι ο τρόπος να πάει η ομάδα καλύτερα, δεν είναι να ξεμακρύνει ο καλύτερος αλλά να πλησιάσουν τους υπόλοιπους οι τελευταίοι.

Και το δικό μας κοινωνικό σύνολο είναι πηδηγμένο απ'όλες τις μεριές. Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν όχι γιατί δεν θέλουν, απλά γιατί δεν μπορούν. Οι τελευταίοι στην κοινωνία μας όχι απλά πληθαίνουν αλλά ταυτόχρονα βυθίζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Και φυσικά, είναι όλοι χαζοί τεμπέληδες ανεπρόκοποι γκρινιάρηδες καναπεδάκηδες. Κανένας δεν σκέφτηκε ότι πρέπει να βάλει τον κώλο κάτω για να προχωρήσει. Μόνο σε κάθε 10000 υπάρχει ένας έξυπνος να το σκεφτεί. Οι άλλοι είναι μαλάκες.

Κανένας δεν αντιμετώπισε αρρώστια που να τον πάει πίσω και έτσι να μην μπορέσει ποτέ να επανέλθει γιατί πριν αμοιβόταν με ψίχουλα.

Κανένας δεν αντιμετώπισε κάποιας μορφής ρατσισμό που να τον πάει πίσω και έτσι να μην μπορέσει ποτέ να επανέλθει γιατί πριν αμοιβόταν με ψίχουλα.

Κανένας δεν έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια που να τον πάει πίσω και έτσι να μην μπορέσει ποτέ να επανέλθει γιατί πριν αμοιβόταν με ψίχουλα.

Κανένας δεν αντιμετώπισε γενικά καμία αναποδιά που να τον πάει πίσω και έτσι να μην μπορέσει ποτέ να επανέλθει γιατί πριν αμοιβόταν με ψίχουλα.

Όοοοχι πουτανάκι. Είσαι άχρηστος και φταίς. Να ρωτήσεις τον thats how i roll. (Τώρα σοβαρά.... Thats how i roll; Σοβαρά; Δηλαδή, really;)

Βαριέμαι να πω άλλα. Δεν έχει κανένα νόημα. Δεν αισθάνομαι ικανός να πείσω έναν ενήλικο πολίτη για το θεόστραβο των απόψεων του, ειδικά πίσω από το πληκτρολόγιο.

Θα αναφέρω μόνο κάτι, έτσι για το ontopic.

Εργαζόμουν κι εγώ στο πλαίσιο πριν αρκετά χρόνια.

Και είχα φτάσει να παίρνω και σχεδόν 1300 καθαρά το μήνα.

Και δεν σήκωνα και "διευθυντικές"/"εργοδοτικές" μαγκιές γιατί ήμουν άψογος στη δουλειά μου.

Και δεν με ενοχλούσαν ποτέ γιατί δεν ήθελαν να χάσουν όσα προσέφερα.

Την διεύθυνση όμως και την ηγεσία την έκραζα. Όχι σουξουμουξου και μισόλογα. Επώνυμα και σκληρά.

Θα μπορούσα να αράξω, να πάρω και την προαγωγή που μου πρότειναν 3 φορές και αρνιόμουν λόγω διαφωνίας με το μανατζμεντ και να την περνάω ζάχαρη με την τσέπη γεμάτη.

Αλλά εγώ ο μαλάκας υπερασπιζόμουν τους συνεργάτες μου. Ούτε συνδικαλιστής ήμουν, ούτε κομματόσκυλο, ούτε έπαιρνα προμήθεια.

Αλλά θεωρούσα εξοργιστικό να δουλεύει ο άλλος 10-11-12 ώρες χωρίς υπερωρίες για 810€ και να τον λες από πάνω και άχρηστο και ανίκανο.

Γιατί ήξερα ότι με αυτό το μισθό δεν μπορεί να προχωρήσει στη ζωή του.

Και γιατί δεν δέχομαι ότι ο σκοπός της ζωής μου και του καθενός είναι να έχει να πληρώσει τη δεη και ένα σουβλάκι.

Αυτό είναι απάνθρωπο.

Καθόμαστε και συζητάμε για αυτονόητες αρχές αξιοπρεπούς διαβίωσης και τις βάζουμε σε διαπραγμάτευση γιατί ένας-δυο-χίλιοι δυο ζούνε στον κόσμο τους.

Εγώ ξέρω ότι το σκοινί έχει δυο άκρα, λέω να πιάσω κι εγώ το δεύτερο, μην το τσιτώνουμε μόνο από τη μια μεριά

• Like 19
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...