Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

;;;;; Πραγματικά μένω άναυδος (σπάνια γράφω σε συζητήσεις), οτιδήποτε κάτω από 900 για εργένη και 1300 για οικογένεια με ένα παιδί είναι εξαθλίωση. Εκτός αν πληρώνει άλλος τη ΔΕΗ και το ενοίκιο. Δεν υπάρχει περίπτωση με τα καθημερινά έξοδα να ζεις με 700 ευρώ σε ενοίκιο.

Πάμε από την αρχή , είναι εύκολο να δείξεις το δάχτυλο και να πεις "αυτός δεν προσπαθεί , καλά να πάθει, ήταν η μοίρα του τέτοια, έχει πανσέληνο και φταίει" . Το δύσκολο είναι να τον βοηθήσεις να ορθοποδήσει και αυτός. Λύση δεν είναι να πάρουν όλοι 500 , λύση είναι να παίρνουν όσα χρειάζεται για να ζουν και να αυξηθεί η παραγωγικότητά τους. Σαν τεχνολογικό φόρουμ θα πω ότι λέω ειδικά σε νέα παιδιά στο χώρο της πληροφορικής, μάθετε κάτι που δεν υπάρχει στην αγορά. Ναι υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε να τα κάνουμε, πχ Deployment σε Large Scale για 1000pc. Δεν είναι εύκολο , αλλά υπάρχουν αρκετά Resources για να διαβάσεις δωρεάν. Μια τέτοια θέση IT πχ στο Πλαίσιο και στο κάθε Πλαίσιο θα είχε μισθό άνετα 1200 + που έχει τέτοιο Case.  

Όταν θα έχεις μια ελπίδα για το μέλλον τότε και λίγα να παίρνεις προσπαθείς , αν δεν υπάρχει αυτή η ελπίδα τότε δεν προσπαθείς κάν.

Όσο για τις πρακτικές των εταιρειών , δε γνωρίζω από πρώτο χέρι , πάντως αν είναι να προσλάβεις κάποιον να του δώσεις 500 ευρώ για να δουλεύει 10 ώρες τότε σίγουρα η εταιρεία σου δε θα είναι και η τοπ ,από όλες τις πλευρές.

Τέλος , άλλο πράγμα να μη θέλεις να πας μπροστά και άλλο να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το αναφέρω γιατί κάπου το μπερδεύουμε.

900€ για ένα άτομο απέχει πολύ από την εξαθλίωση! Μην υπερβάλουμε και χάνουν και οι λέξεις το νόημά τους!

Δημοσ.

συμφωνείς πιστεύω ότι όντως υπάρχουν άνθρωποι που δεν προσπαθούν, ή -- για να μην αδικώ -- προσπαθούν αλλά με πολύ λάθος τρόπο και γι' αυτό δεν έχουν αποτέλεσμα

Ακριβώς , για την ακρίβεια αυτή η προσπάθεια που περιγράφεις γίνεται και από εσένα Defacer με λάθος τρόπο, αφού αυτό που λες δεν το καταλαβαίνουν προσπάθησε λίγο διαφορετικά :)

Δεκτό (και σε κάποιο βαθμό νομίζω είναι αυταπόδεικτο ότι προσπαθώ να βγάλω άκρη). Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά η οποία αντικατοπτρίζεται και στο επίπεδο της προσπάθειας: σε αντίθεση μ' αυτόν που ζορίζεται οικονομικά, εγώ δεν πρόκειται να αισθανθώ άσχημα το βράδυ επειδή "κάτι δεν καταλαβαίνουν" στο insomnia.

Αλλά με την εξαθλίωση τι φάση;

Δημοσ.

Ας πούμε ότι παίρνεις 800 ευρώ και είσαι μόνος με ενοίκιο:

300 ευρώ ενοίκιο (να ζεις σαν άνθρωπος)

180 ευρώ Τηλέφωνα -ρεύματα -νερά - internet

80 ευρώ θέρμανση-ψύξη (μ.ο)

Σου μένουν 240 ευρώ , για φαι , βόλτα , καθημερινά και τα λοιπά ΧΩΡΙΣ αμάξι.

Ε δε το λες και η εργένικη ζωάρα στο Μαϊάμι....

Τώρα αν αρχίσουμε να κόψουμε το ίντερνετ , να μην ανάβεις το καλοριφέρ και άλλα χαριτωμένα ΟΚ

Με αυτά που έγραψα ίσα ίσα ζεις κάτω από αυτά είναι εξαθλίωση πως να το κάνουμε τώρα.

Για να μη σου βάλω τα δικά μου έξοδα και φρίξεις με μικρό παιδί

500 ενοίκιο (για να μη φοβάμαι άμα κλέψουν το παιδί μου ή τη γυναίκα μου)

300 ΔΕΗ (ζέστη και ρεύμα)

100 Τηλέφωνα-ίντερνετ κτλ

300 σουπερμάρκετ (πάνες κτλ)

30 παιδίατρος (χωρίς να χρειάζεσαι άλλα)

150 ευρώ αμάξι + 80 βενζίνη

στο χιλιάρικο + ,χωρίς φαγητό και γάλα το μωρό ( λάθος το έβαλα αυτό) , τώρα αν μου δώσεις 800 ε θα ζήσω με δανεικά  , αλλά δε θα είμαι και χαρούμενος.

Δημοσ.
^ενταξει ψιλο υπερβολη το παραπανω.

οταν δεν εχεις φροντιζεις να κοψεις απο αλλου.100 για τηλεφωνα και ιντερνετ ειναι πολλα πχ.

500 για ενοικια ειναι κατα την γνωμη μου πολλα.αλλα αλλες αναγκες εχω εγω αλλες εσυ.

εχει να κανει και με το πως μεγαλωσε ο καθενας.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά , αλλά όταν μου πλασάρουν κάτι με υπεραξία (πχ ρεύμα που πληρώνεις τη μόλυνση του περιβάλλοντος, ενοίκιο για σπίτι 100 τετραγωνικά , 1,6 ευρώ τη βενζίνη, 1.3 ευρώ το πετρέλαιο) τότε ΑΠΑΙΤΩ την ίδια υπεραξία στην εργασία που προσφέρω , δε νομίζεις;

Δημοσ.

Σχεδόν όλα είναι υπερβολικά για ένα άτομο. Είπαμε να προσαρμόζεσαι και σε αυτά που παίρνεις. Με αυτή τη λογική όσα και να παίρνεις δε σου φτάνουν! Αν δίνανε 800-900€ για θέσεις σαν αυτές που συζητάμε εδώ (πχ πωλητής σε μεγάλη εταιρεία) θα ήταν κάτι παραπάνω από καλά!

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα αν αρχίσουμε να κόψουμε το ίντερνετ , να μην ανάβεις το καλοριφέρ και άλλα χαριτωμένα ΟΚ

Με αυτά που έγραψα ίσα ίσα ζεις κάτω από αυτά είναι εξαθλίωση πως να το κάνουμε τώρα.

Για να μη σου βάλω τα δικά μου έξοδα και φρίξεις με μικρό παιδί

500 ενοίκιο (για να μη φοβάμαι άμα κλέψουν το παιδί μου ή τη γυναίκα μου)

300 ΔΕΗ (ζέστη και ρεύμα)

100 Τηλέφωνα-ίντερνετ κτλ

300 σουπερμάρκετ (πάνες κτλ)

30 παιδίατρος (χωρίς να χρειάζεσαι άλλα)

150 ευρώ αμάξι + 80 βενζίνη

στο χιλιάρικο + ,χωρίς φαγητό και γάλα το μωρό ( λάθος το έβαλα αυτό) , τώρα αν μου δώσεις 800 ε θα ζήσω με δανεικά  , αλλά δε θα είμαι και χαρούμενος.

Σταθερό + internet μαζί πληρώνω 26 (CYTA, 8mbit και απεριόριστα σταθερά).

Νερό πες πληρώνω 40 γιατί είμαι large.

Ρεύμα το έβγαλα 70 max. Το χαράτσι φυσικά αφαιρείται από το ενοίκιο.

Αέριο με τίποτα πάνω από 800 το χρόνο, ας πούμε 840 δηλαδή μο 70.

Σε σπίτι 2 ατόμων (δε μετράω τη μικρή γιατί δε νομίζω πως αλλάζει τα πάγια πολύ), σύνολο 206. Από τα 260 που λες (για έναν μόνο του) είναι 20% κάτω. Δεν ξέρω πού οφείλεται η διαφορά. Τα δικά μου νούμερα τα έβγαλα με μια γρήγορη ματιά στο εξελόφυλλο και το web banking. Numbers don't lie.

Με 500 λοιπόν πάγια + νοίκι (που ούτε κατά διάνοια δεν προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε) αν έχεις 800 σου μένουν 300 για όλα τα υπόλοιπα. 10 ευρώ τη μέρα. Μιλώντας για μένα, θυμάμαι ακόμα τις εποχές που την έβγαζα με λιγότερα, χωρίς να χρεώνομαι μόνος έξοδα συντήτησης 2 ατόμων, χωρίς να έχω απεριόριστα σταθερά και χωρίς να έχω κάνει τα 900, 800 για τις ανάγκες της συζήτησης.

Σήμερα μπορεί να έχουμε μάθει έτσι που τα 10 την ημέρα για φαϊ και διασκέδαση να μας φαίνονται εξαθλίωση. Αλλά εγώ τουλάχιστον αυτή τη λέξη δε θα την ξεστόμιζα. Φιλικά.

Δημοσ.

Ίσως εξαθλίωση σημαίνει να μη πάρεις iPhone 6, να μη πας διακοπές στη Μύκονο και να μη πάρεις πχ τζιν με 200ε. Εξαθλίωση να παίρνει ένας εργένης 900ε για να κάνει μια τέτοια δουλειά δεν μπορείς να το πεις όσο και να θέλεις να υπερβάλεις! Θα το δει και κανένας άνθρωπος που όντως περνάει δύσκολα και δεν ξέρω αν θα γελάει ή αν θα σκάει από τα νεύρα του...

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά αν υπάρχει θεός θα έπρεπε να βγει η εμπροσθοφυλακή του προλεταριάτου να τον φάει ζωντανό μ' αυτά τα νούμερα αλλά τεσπα. Όπως φαίνεται έχουν πιο σημαντικές ασχολίες, όπως το να σχολιάζουν τι έκανα copy/paste στο πεδίο της υπογραφής μου χρόνια πριν που έκανα το account.

Ειδικά το απαιτώ την υπεραξία στην εργασία που προσφέρω, κάτι με το οποίο συμφωνώ 200%, διασκεδάζω μόνο και μόνο που σκέφτομαι τι θα γινόταν αν το έλεγα εγώ με τον ίδιο τρόπο.

Δημοσ.

Μερικοι πρεπει να βαλετε καλα στο μυαλο σας οτι δεν εχει τοσησημασια πλεον ποσα παιρνεις αλλα ποσα σου παιρνουν.. θελουν α εξαφανισουν τη μεσαια ταξη και το κανουν απροκαλυπτα.

• Moderators
Δημοσ.

Ίσως εξαθλίωση σημαίνει να μη πάρεις iPhone 6, να μη πας διακοπές στη Μύκονο και να μη πάρεις πχ τζιν με 200ε. Εξαθλίωση να παίρνει ένας εργένης 900ε για να κάνει μια τέτοια δουλειά δεν μπορείς να το πεις όσο και να θέλεις να υπερβάλεις! Θα το δει και κανένας άνθρωπος που όντως περνάει δύσκολα και δεν ξέρω αν θα γελάει ή αν θα σκάει από τα νεύρα του...

Εννοειται πως δε συμφωνω με την εξαθλιωση κλπ.

Αλλα προφανως η αμοιβη μιας εργασιας (θα πρεπει να) υπολογιζεται καθαρα με βαση το εργο ε, οχι αν ειναι εργενης ή ο βασιλιας της Ναμίμπια που δουλευει για χομπι.

Δημοσ.

Εννοειται πως δε συμφωνω με την εξαθλιωση κλπ.

Αλλα προφανως η αμοιβη μιας εργασιας (θα πρεπει να) υπολογιζεται καθαρα με βαση το εργο ε, οχι αν ειναι εργενης ή ο βασιλιας της Ναμίμπια που δουλευει για χομπι.

Συμφωνώ, απλά επειδή λέγαμε αν με 900€ μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ένα άτομο.

Δημοσ.

Σαφώς αλλά εδώ το θέμα πιάστηκε από την άλλη μεριά: κοίτα να δεις τι μισθό δίνει το Πλαίσιο που δε μπορεί κανείς να επιβιώσει με τόσα.

Δημοσ.

Ανάλογα την περιοχή τα τετραγωνικά κτλ, τα 300 ευρώ ενοίκιο και τα δέκα ευρώ έξοδα μιας τριμελούς οικογένειας καθημερινά είναι στην εξαθλίωση εκτός αν έχεις τόσο χαμηλά στάνταρντ ή δεν αρρωσταίνεις ποτέ, δε με πείθεις.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι το γεγονός πως η ζωή στην κλίμακα που πληρωνεσαι ειναι  +20-30% πιο ακριβή, μπορείς να προσπαθήσεις και να το καλύψεις ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ, στην Ελλάδα εν έτει 2014 δεν την έχεις

Δημοσ.

Το πλαισιο δινει 720 καθαρα για καποιον με 0-2 χρονια προυπηρεσια. Οι υπολοιποι δινουν 490. Υπαρχει συγκριση? Σαν μισθο παντα, τις συνθηκες εργασιας δε τις γνωριζω προσωπικα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...