zio10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Ρε παιδιά άλλο ζεις και άλλος "ζεις"...εννοείτε ότι με όσα έχεις την βγάζεις (καλά για τους έλληνες 30 χρόνια τώρα δεν εννοούνταν για αυτό τα δάνεια και τα χρέση αλλά τεσπα). Αλλά με 700 όπως λες και συ την βγάζεις..πως την βγάζεις όμως? Χωρίς καθόλου λεφτά για διασκέδαση...άρα απλά επιβιώνεις.Δεν λέω να αποταμιεύεις αλλά να έχεις δυο παράδες να βγεις έξω να διασκεδάσεις... Εγώ δεν έβαλα γκαρσονιέρα 300 ενοίκιο...έβαλα 300 με όλα τα πάγια της (νερό,ΔΕΗ,Ιντερνετ,κοινοχρηστα). Αν μου πει κανείς ότι όλα αυτά βγαίνουν κάτω από 300 ευρώ τον μήνα και είναι ΚΑΙ ο μέσος όρος τότε τι να πω. Ο zakwylde στο μόνο που μπορεί να υπερέβαλε είναι το νοίκι που μπορείς να βρεις με 220-250...το 180 που έβαλε ο άρης μαζί με τα μοιρασμένες adsl και τα συναφή είναι αστεία και είναι αυτό που είπα πριν...λύσεις για άφραγκο φοιτητή και όχι για άνθρωπο που υποτίθεται έχει αξιοπρεπή μισθό. Γιατί το να χρειάζομαι να κάνω τράμπα το ιντερνετ στο σπίτι μου δεν το βρίσκω καθόλου αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Μέσα στο φαί στα 200-250 ευρώ τον μήνα μπαίνει στο σούπερ μάρκετ και το να παραγγείλεις μια φορά την εβδόμαδα απ'εξω...και μια φορά τον μήνα να πας να φας σε καμιά ταβέρνα/ Αν εσείς αυτό το θεωρείτε πολυτέλεια τι να πω...επίσης αν νομίζετε ότι ένας εργένης στα 25 του μπορεί να ζήσει με 150 ευρώ τον μήνα έξοδα διασκέδασης (καφέδες,ποτά) τι να πω. Μάλλον έχουμε διαφορετική έννοια για την αξιοπρεπή διαβίωση. Καλά μην μιλήσω για καμιά εκδρομή το καλοκαίρι...(διακοπές με τίποτα) Επίσης μην αναφέρουμε καν το εξωφρενικό ενδεχόμενο να έχει ο εργαζόμενος αυτός ΑΜΑΞΙ!!!(τι σπατάλη θεέ μου) Και δεν μιλάω φίλε μου για πληρώνει τίποτα δόσεις...αλλά μονο τις βενζίνες του..τα τέλη του...τα σέρβις του...άιντε και κάνα 150 το χρόνο από καμία αβαρία εξτρα έξοδο του αμαξιού. Για αυτό σας λέω ούτε κατά διάνοια δεν είναι αξιοπρεπής μισθός...αξιοπρεπής μισθός τα 700 ευρώ είναι αν έχεις ιδιόκτητο σπίτι. Και αυτό όχι πολλά τετραγωνικά από την άλλη γιατί μετά έχει άλλα τέλη στην ΔΕΗ...φορολογία και τα γνωστά. Προφανώς δεν γίνεται να τα κάνεις όλα αυτά με ένα τέτοιο μισθό. Οπότε προσαρμόζεσαι, βλέπεις αν σε συμφέρει και κοιτάς τι άλλες επιλογές έχεις (πχ δεύτερη δουλειά, δουλειά σε άλλο μέρος με λιγότερα έξοδα, μείωση των εξόδων σου με κάποιο τρόπο, πχ με κάποιον συγκάτοικο ή ό,τι άλλο είναι εφικτό να μειωθεί, κοιτάς πως μπορείς να πάρεις περισσότερα λεφτά προσφέροντας κάτι άλλο πιο εξειδικευμένο κλπ)
Backpacker Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Προφανώς δεν γίνεται να τα κάνεις όλα αυτά με ένα τέτοιο μισθό. Οπότε προσαρμόζεσαι, βλέπεις αν σε συμφέρει και κοιτάς τι άλλες επιλογές έχεις (πχ δεύτερη δουλειά, δουλειά σε άλλο μέρος με λιγότερα έξοδα, μείωση των εξόδων σου με κάποιο τρόπο, πχ με κάποιον συγκάτοικο ή ό,τι άλλο είναι εφικτό να μειωθεί, κοιτάς πως μπορείς να πάρεις περισσότερα λεφτά προσφέροντας κάτι άλλο πιο εξειδικευμένο κλπ) Συμφωνώ αλλά και πάλι με το σενάριο δεύτερη δουλειά εξανεμίζεται το βασικό αυτού που λέμε αξιοπρεπής επίπεδο διαβίωσης...ο ελεύθερος χρόνος δλδ. Χώρια ότι εδώ οι περισσότεροι παλεύουν να βρουν μια δουλειά και αν την βρουν λένε ευχαριστώ τον θεό..το να βρούνε και δεύτερη part time είναι ψιλοουτοπικό. Αλλά και πες ότι βρίσκεις... Αν είναι να δουλεύω σε μια οχτάωρη δουλειά την μέρα και τετράωρη για συμπλήρωμα τότε όπως λες θα έχεις παραπάνω λεφτά αλλά τι να τα κάνεις καθώς δεν θα έχεις ούτε τον χρόνο ούτε και τα σωματικά/ψυχικά αποθέματα για διασκέδαση και δραστηριότητες. Αν είναι να δουλεύω 12 ώρες την μέρα...με άλλες 8 ύπνο..από τις 4 ώρες βγάλε μετακινήσεις,ώρες φαγητού,μαγείρεμα,ντους,χέσιμο άστο...θα μένει κάνω 2ωρο την μέρα με το σώμα διαλυμένο. Η λύση της συγκατοίκησης είναι κάτι στο οποίο συμφωνώ απόλυτα και είμαι μεγάλος υποστηρικτής και είναι must σε πολύ πιο προηγμένες κοινωνίες από την Ελληνική στην οποία για κάποιο λόγο θεωρείτε από ψιλοταμπού μέχρι ξεβόλεμα. Σε αυτό είμαι μαζί σου εκεί είναι πολύ κακομαθημένοι οι Έλληνες. 1
aris1986 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 20 ευρώ για μάρκετ για ένα άτομο το μήνα? Really? Και το κολατσιό θα στο κάνει donation καμία Μητρόπολη ας πούμε ή σκέφτεσαι να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι και κάπως έτσι να βγαίνει και το κολατσιό? 150 για φαγητό-ψωνια για ενα άτομο τον μήνα Ekei εβαλα το market!
taazz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Στη φρασεολογία θα συμφωνήσω με τον defacer πάντως, δε βρίσκω δόλο στη χρήση λέξεων όπως "υλικό", απλά ελληνικοποιούν αγγλικούς όρους της αγοράς. Ακόμα και το "ξήγα" δεν θα με πείραζε αν οι όροι και η σύμβαση εργασίας άξιζαν τον κόπο και τα λεφτά της. Δεν είναι ελληνοποίηση, όταν ακούμε στα αθλητικά δελτία για έμψυχο υλικό δεν μας πειράζει καθόλου όταν ακούμε ή διαβάζουμε την συντομογραφία υλικό τότε ξυπνά η αριστερά μέσα μας. 1
zio10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δεν είναι ελληνοποίηση, όταν ακούμε στα αθλητικά δελτία για έμψυχο υλικό δεν μας πειράζει καθόλου όταν ακούμε ή διαβάζουμε την συντομογραφία υλικό τότε ξυπνά η αριστερά μέσα μας. Άσε εκεί κάνουν και εμπόριο ανθρώπων! 1
ant_ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 2 ευρώ την μέρα κάνουν μόνο τα μακαρόνια... Και γω ξέρω άτομα στην Κίνα που την βγάζουν με 30 δολάρια τον μήνα και είναι ευχαριστημένοι τι σημαίνει αυτό? Αυτό το τόπικ άνοιξε για να τελειώσουμε τον υλισμό νομίζω...τόσο ZEN!! 1,2 Περιπου κανει το ενα πακετο που ειναι 5-6 μεριδες ενα πακετο σε μια μερα τρως μονο αν εισαι ο καπαμαρου
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 έχω την εντύπωση ότι έχουν κανει λογαριασμούς ο Στουρνάρας και ο Χαρδουβελης και μας τρολλάρουν... 5
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 1,2 Περιπου κανει το ενα πακετο που ειναι 5-6 μεριδες ενα πακετο σε μια μερα τρως μονο αν εισαι ο καπαμαρου το ένα πακέτο είναι 5-6 μερίδες? σπουργίτι είσαι? 1
chicken32 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Ξεχάσατε επίσης να αναφέρετε και την ατάκα του Βενιζέλου: στη Μολδαβία που είναι δίπλα μας και σε λίγο και στην ΕΕ ο βασικός είναι €70, οπότε μια χαρά υψηλό είναι το επίπεδο διαβίωσης σε μας. Επίσης πρέπει να χάσει κάποιος αρκετή από την αξιοπρέπειά του για να υπολογίζει την επιβίωση του ατόμου σε μια μέρα με βάση το κόστος του πακέτου των μακαρονιών. Για μένα αυτό είναι ντροπή, που προσπαθείτε να τα στριμώξετε για να βγαίνουν τα νούμερα. 2
Jenkins Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Αυτοί που λένε για 2 ευρώ φαγητό την ημέρα, έχουν μαγειρέψει ποτέ; Για ομελέτα μόνο θέλεις 1 ευρώ σε αυγά. Λάδι χρησιμοποιούν ή τηγανίζουν με βαμβάκι; BTW τα 6 ευρώ για 3 γεύματα είναι ποσό λιμοκτονίας.
Backpacker Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Αυτοί που λένε για 2 ευρώ φαγητό την ημέρα, έχουν μαγειρέψει ποτέ; Για ομελέτα μόνο θέλεις 1 ευρώ σε αυγά. Λάδι χρησιμοποιούν ή τηγανίζουν με βαμβάκι; BTW τα 6 ευρώ για 3 γεύματα είναι ποσό λιμοκτονίας. Ξεχάσατε επίσης να αναφέρετε και την ατάκα του Βενιζέλου: στη Μολδαβία που είναι δίπλα μας και σε λίγο και στην ΕΕ ο βασικός είναι €70, οπότε μια χαρά υψηλό είναι το επίπεδο διαβίωσης σε μας. Επίσης πρέπει να χάσει κάποιος αρκετή από την αξιοπρέπειά του για να υπολογίζει την επιβίωση του ατόμου σε μια μέρα με βάση το κόστος του πακέτου των μακαρονιών. Για μένα αυτό είναι ντροπή, που προσπαθείτε να τα στριμώξετε για να βγαίνουν τα νούμερα. Καθήστε μην ρθει κάνας εδώ και μας πει ότι με μια γαβάθα ρεβίθια την βγάζεις μια βδομάδα...και το βράδυ ψωμί και ελιά...με Με 50 ευρώ τον μήνα φαί είσαι άπλα!!! Που μου καλομάθατε και μου θέλετε και κιμάδες και μπριζόλες...ψωμί,φασόλια και στο τσακίρ κέφι μακαρόνια με κέτσαπ για την τρέλα ρε γαμώτο!!
ParhsG Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Αυτοί που λένε για 2 ευρώ φαγητό την ημέρα, έχουν μαγειρέψει ποτέ; Για ομελέτα μόνο θέλεις 1 ευρώ σε αυγά. Λάδι χρησιμοποιούν ή τηγανίζουν με βαμβάκι; BTW τα 6 ευρώ για 3 γεύματα είναι ποσό λιμοκτονίας. Βαλε και το ρευμα που θα κάψεις να τα κάνεις
888 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Ελλας 2014 ενας λαος εξαθλιωμενος που μερος του ακομα επιβραβευει με τις επιλογες του την ιδια τη δυστυχια του..
panoskir Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Στην συζητηση πολλοι κανετε ενα λογικο αλμα, ξεχνατε οτι ζουμε σε μια χρεωκοπημενη χωρα που την κρατανε στην ζωη με σωληνακια και δεν μπορει το βιοτικο επιπεδο να ειναι σε επιπεδα προ κρισης. Αυτο που θα ηταν ωραιο να διαβασει κανεις θα ηταν τι πρακτικες λυσεις προτεινει ο καθενας στα καυτα θεματα που μας απασχολουν,με βαση την ιδεολογικη του ταυτοτητα, και οχι γενικοτητες και τσιτατα. π.χ πως θα μπορουσε να χτυπηθει η ανεργια , με ποιο τροπο θα μπορουσαν να αυξηθουν οι μισθοι κτλ. ΥΓ. με 2 ευρω την ημερα τρως τα ποδια σου.
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Και γενικά πότε αυτές οι δουλειές έδιναν περισσότερα λεφτά? Εγώ και "προ κρίσης" εκεί τις θυμάμαι, στα 600-700€ Δεν ισχυει απαραιτητα. Προ κρισης πωλητες (καλοι πωλητες ε) καθαριζαν πανω απο 1000 ευρω ανετα. Δεν αναφερομαι στο Πλαισιο και οχι σε καταστηματα τεχνολογιας. Αλλα πωλητες λιανικης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις