Timour21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δεν είναι σκοπός μου να συγκρίνω τίποτα. Τους field engineers τους ανέφερα μόνο και μόνο για να πω ότι το κράξιμο στην πρόταση "θα δουλεύεις όπου χρειαστεί" (τελεία) δεν στέκει. Αλλά το θέμα νομίζω δεν είναι αν η δουλειά είναι καλοπληρωμένη. Είναι δυνατόν οποιαδήποτε 4ωρη δουλειά της οποίας η "πελατεία" είναι κυρίως φοιτητές να θεωρηθεί καλοπληρωμένη; Όχι. Έτσι και το Πλαίσιο. Αλλά αν αρχίσουμε να μιλάμε για κακές δουλειές που "εκμεταλλεύονται" (ή και χωρίς εισαγωγικά) το γεγονός ότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει ούτε εισόδημα ούτε πολλές υποχρεώσεις και άρα δέχεται να τις κάνει, δε θα σταματήσουμε ποτέ. Στην τελική ξέρεις κάτι; Και μένα η πρώτη μου δουλειά ήταν 300 για ημιαπασχόληση, τα οποία μάλιστα ήταν μαύρα. Μπορεί να μη πήγαινα ταξίδι κάθε μέρα, αλλά δε νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό και αυτό ακριβώς το σενάριο που περιγράφεις. Αν λοιπόν οι μετακινήσεις δεν είναι τόσο extreme (και καλό θα ήταν να μας πει κάποιος που έχει πάει για να ξέρουμε και να μη πετάμε λόγια του αέρα) τι είναι πια τόσο απάνθρωπο; Πρώτον ελπίζω να σταματήσει το "υλικό" γιατί τα είπα παραπάνω, μη τα ξαναλέω. "Ωραίο κομμάτι" το γκομενάκι κλπ κλπ. Είναι μια έκφραση που κάθε άλλο παρά όποιος τη χρησιμοποιεί το κάνει υποτιμητικά. Deal with it. Θεωρώ οτι βλέπεις το όλο θέμα λίγο μονοδιάστατα. Είναι τελείως διαφορετικό, να είσαι όλη μέρα στον δρόμο (ή on call) για 2000 ευρώ το μήνα και διαφορετικά όταν πέρνεις 300. Με τα 2000 ευρώ ζεις, ενώ με τα 300 όχι. Άρα στην 2η περίπτωση κοιτάς και για 2η δουλειά για να συμπληρώσεις το εισόδημα. Αν όμως την μιά μέρα είσαι εκεί και την άλλη αλλού, αν τα ωράριά σου είναι κυλιόμενα, τότε δύσκολα βρίσκεις 2η δουλειά. 2ον Δεν γνωρίζω απο που πηγάζει η πεποίθησή σου οτι η πελατεία του πλαισιού είναι ως επι το πλείστον φοιτητές. Μια χαρά B2B έχει το πλαίσιο, και (κάποτε τουλάχιστον) πήγαινε πολύ καλά. Αλλά τι σχέση έχει το ποιος είναι ο πελάτης, απο την στιγμή που μιλάμε για μία κερδοφόρα επιχείρηση? Καμία. 3ον Δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις αναφέροντας οτι η πρώτη σου δουλειά ήταν με 300 ευρώ και μαύρα? Τόσο εσύ όσο και ο εργοδότης σου κάνατε παρανομία και αθέμιτο ανταγωνισμό σε κάποιον που έκανε αντίστοιχη δουλειά και είχε τον υπάλληλό του στο ΊΚΑ ως όφειλε. Έπρεπε να του έχεις κάνει καταγγελία βασικά και η μόνη αναφορά σου στο φόρουμ πάνω σε αυτό θα ήταν ως παράδειγμα προς αποφυγή. 4ον Δεν στέκομαι στο "υλικό", όπως νομίζεις, παρα μόνο αναφέρω την λέξη όπως την διάβασα στο email. Την βάζω σε εισαγωγικά γιατί εγώ θα χρησιμοποιούσα το "ανθρώπινο δυναμικό" ως καλύτερη. Για το email διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις (όσον αφορά την γνησιότητα), γιατί το άτομο που το έχει γράψει είναι αγράμματο και "λίγο" για να είναι έστω στο HR μιας σοβαρής επιχείρησης. Αν είναι πραγματικό (και αν δεν είναι θα έπρεπε κάποιος απο το πλαίσιο να το έχει διαψεύσει) το πρώτο άτομο που θα "έπερνε τον πούλο" (για να χρησιμοποιήσω παρόμοια "μαγκικη" ορολογία όπως του συγγραφέα του email) θα ήταν αυτός/η που το έγραψε.
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 4ον Δεν στέκομαι στο "υλικό", όπως νομίζεις, παρα μόνο αναφέρω την λέξη όπως την διάβασα στο email. Την βάζω σε εισαγωγικά γιατί εγώ θα χρησιμοποιούσα το "ανθρώπινο δυναμικό" ως καλύτερη. Για το email διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις (όσον αφορά την γνησιότητα), γιατί το άτομο που το έχει γράψει είναι αγράμματο και "λίγο" για να είναι έστω στο HR μιας σοβαρής επιχείρησης. Αν είναι πραγματικό (και αν δεν είναι θα έπρεπε κάποιος απο το πλαίσιο να το έχει διαψεύσει) το πρώτο άτομο που θα "έπερνε τον πούλο" (για να χρησιμοποιήσω παρόμοια "μαγκικη" ορολογία όπως του συγγραφέα του email) θα ήταν αυτός/η που το έγραψε. Έχουν κυκλοφορήσει κάποιες απαντήσεις του πλαισίου στο twitter που προσπαθούν να δικαιολογήσουν το mail αλλά δεν το διαψεύδουν, άρα μάλλον είναι αληθινό 2
Timour21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μπορείς να με παραπέμψεις κάπου? Δεν έχω twitter. 1
hewey Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δεν είναι λάθος, είναι επιλογή. Εγώ θα ήθελα να συζητήσω επ' αυτού. Ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος είναι υποχρεωμένος να μου κάνει τη χάρη αν δεν το επιθυμεί, αλλά μέχρι εκεί. Είναι όμως μια επιλογή που δε συνδράμει στη συζήτηση, γιατί δεν μπορείς να αποκόψεις ένα γραπτό κείμενο από το πραγματολογικό του συμφραζόμενο. Μπορείς να εξετάσεις ένα απειλητικό σημείωμα χωρίς να αναρωτηθείς ποιος και γιατί το έστειλε και σε ποιόν; Μπορείς να εξετάσεις μια ανοιχτή επιστολή πολιτικού σε αξιωματούχο χωρίς να μιλήσεις πχ. για το κόμμα του, την ιδεολογία του, τη διασταύρωση των λεγομένων του; Μπορείς να εξετάσεις μια αίτηση ή επιστολή διαζυγίου χωρίς να μάθεις την άποψη και των δύο εμπλεκομένων ή το ιστορικό τους; Ένα κείμενο το εξετάζεις μεμονωμένα μόνον όταν επικεντρώνεσαι στην ορθογραφία, τη σύνταξη, τη γραμματική και τη νοηματική συνοχή του. Από οποιαδήποτε άλλη σκοπιά, δημοσιογραφική, λογοτεχνική, πολιτική, οικονομική, είσαι αναγκασμένος να το δεις συνολικά. Το email είναι ενδεικτικό μιας ορισμένης νοοτροπίας, εν προκειμένω της συγκεκριμένης εταιρείας. Εδώ που τα λέμε δεν πέφτουμε κι απ τα σύννεφα. Αν είναι αυθεντικό, απλώς επιβεβαιώνει τον κυνισμό της εργοδοσίας εκεί. Στη φρασεολογία θα συμφωνήσω με τον defacer πάντως, δε βρίσκω δόλο στη χρήση λέξεων όπως "υλικό", απλά ελληνικοποιούν αγγλικούς όρους της αγοράς. Ακόμα και το "ξήγα" δεν θα με πείραζε αν οι όροι και η σύμβαση εργασίας άξιζαν τον κόπο και τα λεφτά της. 3
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μπορείς να με παραπέμψεις κάπου? Δεν έχω twitter. Ούτε γω φίλε, κάπου εδώ στο φόρουμ το είδα. Νομίζω σε ένα παρόμοιο θέμα που υπάρχει στην ενότητα ίντερνετ 1
defacer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Θεωρώ οτι βλέπεις το όλο θέμα λίγο μονοδιάστατα. Είναι τελείως διαφορετικό, να είσαι όλη μέρα στον δρόμο (ή on call) για 2000 ευρώ το μήνα και διαφορετικά όταν πέρνεις 300. Με τα 2000 ευρώ ζεις, ενώ με τα 300 όχι. Άρα στην 2η περίπτωση κοιτάς και για 2η δουλειά για να συμπληρώσεις το εισόδημα. Αν όμως την μιά μέρα είσαι εκεί και την άλλη αλλού, αν τα ωράριά σου είναι κυλιόμενα, τότε δύσκολα βρίσκεις 2η δουλειά. 2ον Δεν γνωρίζω απο που πηγάζει η πεποίθησή σου οτι η πελατεία του πλαισιού είναι ως επι το πλείστον φοιτητές. Μια χαρά B2B έχει το πλαίσιο, και (κάποτε τουλάχιστον) πήγαινε πολύ καλά. Αλλά τι σχέση έχει το ποιος είναι ο πελάτης, απο την στιγμή που μιλάμε για μία κερδοφόρα επιχείρηση? Καμία. Δε μιλάω για την πελατεία του καταστήματος, αλλά για την "πελατεία" αυτών των θέσεων εργασίας. Το αναφέρει μέσα στο email πως η συντριπτική πλειοψηφία είναι φοιτητές, για τους οποίους αν όχι Πλαίσιο περιμένουν άλλες φανταστικές δουλειές όπως πακετάς, φυλλάδια κλπ. Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε δουλειά που τραβάει άτομα από το pool των φοιτητών με δουλειά που τραβάει από έμπειρους επαγγελματίες. 3ον Δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις αναφέροντας οτι η πρώτη σου δουλειά ήταν με 300 ευρώ και μαύρα? Στο ότι τα 300 που λες για ημιαπασχόληση δεν είναι καθόλου άσχημα (αν δε χρειάζεται κάθε μέρα να πηγαίνεις σε άλλο νομό). Τόσο εσύ όσο και ο εργοδότης σου κάνατε παρανομία και αθέμιτο ανταγωνισμό σε κάποιον που έκανε αντίστοιχη δουλειά και είχε τον υπάλληλό του στο ΊΚΑ ως όφειλε. Έπρεπε να του έχεις κάνει καταγγελία βασικά και η μόνη αναφορά σου στο φόρουμ πάνω σε αυτό θα ήταν ως παράδειγμα προς αποφυγή. Ναι βεβαίως παρανομία. Για τον αθέμιτο ανταγωνισμό δεν είμαι σίγουρος (και οι υπόλοιποι το ίδιο έκαναν είμαι βέβαιος, lol δηλαδή μιλάμε για το χώρο των internet cafe κατά το 2002, όποιος ήταν εκεί και ξέρει από τι background προέρχονταν οι "επιχειρηματίες" του χώρου μπορεί να γελάσει μαζί μου). Θα ήμουν χαζός αν έκανα καταγγελία (παρόλο που ακόμα και όσο ήμουν εκεί είχα αντιληφθεί ότι με τη δουλειά που κάνω για 300 έβγαζε αργότερα τα κέρατά του) για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή δε θα μου προσέφερε τίποτα, ενώ η δουλειά που έκανα μου προσέφερε πολλά. Πάρα πολλά. Μα πάρα πάρα πολλά. In a way είμαι ευγνώμων που το αφεντικό μου ήταν μαλάκας γιατί το φροντιστήριο που μου έκανε ήταν ταχύρυθμο. Αν θέλεις να με κρίνεις που δούλεψα αντί να καταγγείλω δικαίωμά σου. Εγώ τα είπα όπως έχουν και έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Αλλά δεν αντέχω να μη σχολιάσω το αστείο της υπόθεσης: φαντάσου να έβγαινα εγώ (το τσιράκι τον εργοδοτών ντε) να έλεγα ότι όποιος είναι θύμα εκμετάλλευσης πρέπει να πάει να καταγγείλει. Φαντάσου μόνο τι θα γραφόταν. 4ον Δεν στέκομαι στο "υλικό", όπως νομίζεις, παρα μόνο αναφέρω την λέξη όπως την διάβασα στο email. Την βάζω σε εισαγωγικά γιατί εγώ θα χρησιμοποιούσα το "ανθρώπινο δυναμικό" ως καλύτερη. Cool. Το σχολίασα γιατί δεν ήσουν ο πρώτος, και γιατί απ' αυτούς που έκραξαν ούτε ένας δε βρέθηκε να πει ναι ξέρεις, μπορεί και να 'ναι έτσι που τα λες. Πράγμα που είναι περίεργο σε μια χώρα στην οποία η έκφραση "έμψυχο υλικό" υπάρχει στην καθομιλουμένη, αλλά τι τα θες. Για το email διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις (όσον αφορά την γνησιότητα), γιατί το άτομο που το έχει γράψει είναι αγράμματο και "λίγο" για να είναι έστω στο HR μιας σοβαρής επιχείρησης. Αν είναι πραγματικό (και αν δεν είναι θα έπρεπε κάποιος απο το πλαίσιο να το έχει διαψεύσει) το πρώτο άτομο που θα "έπερνε τον πούλο" (για να χρησιμοποιήσω παρόμοια "μαγκικη" ορολογία όπως του συγγραφέα του email) θα ήταν αυτός/η που το έγραψε. Δε συμφωνώ. Internal email είναι. Έχεις δει internal email δικό μου σε συνάδελφό μου; Μπορεί να γράφω μέσα "πρέπει αυτή η μαλακία να αντικατασταθεί asap". Δουλειά θέλουμε να κάνουμε μεταξύ μας, όχι να γράψουμε εγκυκλοπαίδεια. Όπως και να 'χει, αυτό μάλλον είναι off topic εκτός κι αν θες να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα που δε μυρίζομαι. Είναι όμως μια επιλογή που δε συνδράμει στη συζήτηση, γιατί δεν μπορείς να αποκόψεις ένα γραπτό κείμενο από το πραγματολογικό του συμφραζόμενο. To forum topic είναι ένα. Οι συζητήσεις που γίνονται σ' αυτό μπορεί να είναι πολλές. Ναι, δε συνδράμει σ' αυτό που αντιλαμβάνομαι και γω ως κεντρικό άξονα της συζήτησης. Το λοιπόν; Ο κεντρικός άξονας δεν έχει τίποτα καινούριο να μου πει. Ο παράπλευρος άξονας κατά την κρίση μου έχει. Επιλέγω να το σχολιάσω. Χωρίς να προσπαθώ ούτε κατά διάνοια να εκτροχιάσω τον κεντρικό άξονα. Τι πρόβλημα υπάρχει; Μπορείς να εξετάσεις ένα απειλητικό σημείωμα χωρίς να αναρωτηθείς ποιος και γιατί το έστειλε και σε ποιόν; Μπορείς να εξετάσεις μια ανοιχτή επιστολή πολιτικού σε αξιωματούχο χωρίς να μιλήσεις πχ. για το κόμμα του, την ιδεολογία του, τη διασταύρωση των λεγομένων του; Μπορείς να εξετάσεις μια αίτηση ή επιστολή διαζυγίου χωρίς να μάθεις την άποψη και των δύο εμπλεκομένων ή το ιστορικό τους; Φυσικά και μπορείς, απλά τα συμπεράσματα που μπορεί να προκύπτουν λογικά από την εξέταση που θα κάνεις είναι διαφορετικά. Στην προκειμένη το συμπέρασμα που θέλω να βγάλω είναι ότι: επειδή το Πλαίσιο θεωρείται (τουλάχιστον στα όρια αυτού του thread) ο σατανάς ο ίδιος σε στολή εργοδότη, κάποιοι θερμόαιμοι παίρνουν ένα κείμενο στο οποίο προσωπικά δε βρίσκω τίποτα μεμπτό και το διαφημίζουν ως απόδειξη της σατανικής φύσης του Πλαισίου. Άρα ή υπάρχει κάτι μεμπτό που δεν το βλέπω ή κάνουν λάθος. Για μένα και τα δύο ενδεχόμενα αποτελούν αφορμή για βελτίωσης του τρόπου σκέψης, οπότε ψάχνω να βρω τι συμβαίνει. Και αυτό μπορώ να το κάνω χωρίς να λάβω υπόψη τι κάνει το Πλαίσιο όταν δε γράφει αυτό το email. Το email είναι ενδεικτικό μιας ορισμένης νοοτροπίας, εν προκειμένω της συγκεκριμένης εταιρείας. Εδώ που τα λέμε δεν πέφτουμε κι απ τα σύννεφα. Αν είναι αυθεντικό, απλώς επιβεβαιώνει τον κυνισμό της εργοδοσίας εκεί. Σαφώς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Αλλά αν ο (κατά την άποψή μου "λίγο αλατισμένος" αλλά πάντως δίκαιος) χαρακτηρισμός ως κυνικού είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να πεις διαβάζοντας το email, νομίζω ότι μόλις συμφωνήσαμε. 1
Timour21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Internal ξε-internal μιλάμε για ένα email που δεν πάει απο συνάδελφο σε συνάδελφο, αλλά απευθύνεται σε πολλούς (υποκαταστήματα στη προκειμένη - ενδεχομένως και management? / λογιστήριο?) προσέχεις λίγο το στυλ που γράφεις, γιατί προφανώς κάποιος "κολλητός" συνάδελφος που το έλαβε το διέρρευσε κιόλας. Μπορεί με τον συνάδελφο που θα βγω έξω απο την δουλειά για τσιγάρο να βριζόμαστε, αλλά όταν θα επικοινωνήσω μέσω email μαζί του για κάποια δουλειά (και όχι για το αν θα πάμε την Κυριακή στο γήπεδο να δούμε την ΑΕΚ), κοιτάω να είμαι περισσότερο formal, πολύ απλά γιατί δεν ξέρω που αλλού μπορεί να γίνει forward το μήνυμα και ποιά μάτια θα το δουν.
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε δουλειά που τραβάει άτομα από το pool των φοιτητών με δουλειά που τραβάει από έμπειρους επαγγελματίες. Ναι μεν, αλλα προσεξε το "φανταστρουμφικο εφευρημα" του Πλαισιου (και οχι μονο βεβαιως): αυτα τα παιδια = φοιτητες, τα βαζουν ακριβως, στη θεση....εμπειρων επαγγελματιων! :blink: Τη στιγμη που ερευνες (τοσο για το 2013 οσο και το 2014) δειχνουν οτι πρωτη ζητηση εχουν οι... εμπειροι πωλητες -ναι!- το Πλαισιο <<βαφτιζει>> ετσι αυτο το "υλικο" του, διχως εννοειται (sic) καμια αντιστοιχιση στις αμοιβες, ή ακομη κι αν θελεις σε σωστη συμπεριφορα* απεναντι τους * Αναφερω, ως παραδειγμα, ενα ελαχιστο: το να κρατας τους υπαλληλους σου...κλειδωμενους στο καταστημα, για εργασιες εως και 2 (!) ωρες μετα το περας της βαρδιας τους, για τις οποιες δεν προκειται ποτε να πληρωθουν [ουτε υπερωριακα, με νομιμες προσαυξησεις κλπ] φρονω οτι θα ηταν λογος να κληθουν, οχι μονο η Επιθεωρηση Εργασιας, μα και η Αστυνομια/Εισαγγελεας 3
defacer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Ναι μεν, αλλα προσεξε το "φανταστρουμφικο εφευρημα" του Πλαισιου (και οχι μονο βεβαιως): αυτα τα παιδια = φοιτητες, τα βαζουν ακριβως, στη θεση....εμπειρων επαγγελματιων! :blink: Δε νομίζω πως ισχύει αυτό. Το να είσαι γενικός πωλητής στο κατάστημα θέλει μεν εκπαίδευση μερικές βδομάδες, ο έμπειρος επαγγελματίας θέλει χρόνια προϋπηρεσία. Δεν πρόκειται να δεις φοιτητή να κάνει presales στο B2B του Πλαισίου. Τη στιγμη που ερευνες (τοσο για το 2013 οσο και το 2014) δειχνουν οτι πρωτη ζητηση εχουν οι... εμπειροι πωλητες -ναι!- το Πλαισιο <<βαφτιζει>> ετσι αυτο το "υλικο" του, διχως εννοειται (sic) καμια αντιστοιχιση στις αμοιβες, ή ακομη κι αν θελεις σε σωστη συμπεριφορα* απεναντι τους Δηλαδή το πρόβλημα ποιό είναι; Το πώς τους βαφτίζει; Αν τους βάφτιζε αγελάδες μετά θα έπρεπε να τους αρμέγει κιόλας; * Αναφερω, ως παραδειγμα, ενα ελαχιστο: το να κρατας τους υπαλληλους σου...κλειδωμενους στο καταστημα, για εργασιες εως και 2 (!) ωρες μετα το περας της βαρδιας τους, για τις οποιες δεν προκειται ποτε να πληρωθουν [ουτε υπερωριακα, με νομιμες προσαυξησεις κλπ] φρονω οτι θα ηταν λογος να κληθουν, οχι μονο η Επιθεωρηση Εργασιας, μα και η Αστυνομια/Εισαγγελεας Θα στο πω πολύ απλά: στοιχηματίζω ότι αυτό που λες δεν έγινε ποτέ. Γιατί; Γιατί εταιρίες με εκατοντάδες εργαζομένους δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Δεν αξίζει το ρίσκο να σε σκίσουν πατόκορφα για τα ψίχουλα που θα γλυτώσεις, και είναι πολλά τα πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος που έχει σώας τας φρένας του ούτε θα πρότεινε ούτε θα δικαιολογούσε τέτοιες πρακτικές στην εταιρία που εργάζεται. Βγάλε με λάθος. Απέδειξέ μου πως έγινε.
Razor_7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Θα στο πω πολύ απλά: στοιχηματίζω ότι αυτό που λες δεν έγινε ποτέ. Γιατί; Γιατί εταιρίες με εκατοντάδες εργαζομένους δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Δεν αξίζει το ρίσκο να σε σκίσουν πατόκορφα για τα ψίχουλα που θα γλυτώσεις, και είναι πολλά τα πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος που έχει σώας τας φρένας του ούτε θα πρότεινε ούτε θα δικαιολογούσε τέτοιες πρακτικές στην εταιρία που εργάζεται. Βγάλε με λάθος. Απέδειξέ μου πως έγινε. Αν έχεις γνωστό να δουλεύει στο αεροδρόμιο(Ελ.Βενιζέλος)αυτό είναι ο κανόνας. Προγράμματα που βγαίνουν στην αρχή του μήνα και καταστρατηγούνται καθ' ολοκληρία,απλήρωτες υπερωρίες... oh wait και απλήρωτο δημόσιο με μισό δις φόρους? Α λάθος είναι μεγάλη εταιρία αυτή, δε νομίζω να τα κάνει αυτά...
Tetrabitos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Oπου μπαίνει αυτος ο defacer τα κάνει ανω κάτω τα θεματα. [spolier]Αυριο αμα του πεις οτι θα ξημερώσει, παλι κόντρα θα σου πάει και θα πει ΟΧΙ...
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δε νομίζω πως ισχύει αυτό. Το να είσαι γενικός πωλητής στο κατάστημα θέλει μεν εκπαίδευση μερικές βδομάδες, ο έμπειρος επαγγελματίας θέλει χρόνια προϋπηρεσία. Δεν πρόκειται να δεις φοιτητή να κάνει presales στο B2B του Πλαισίου. Θα στο πω πολύ απλά: στοιχηματίζω ότι αυτό που λες δεν έγινε ποτέ. Γιατί; Γιατί εταιρίες με εκατοντάδες εργαζομένους δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Δεν αξίζει το ρίσκο να σε σκίσουν πατόκορφα για τα ψίχουλα που θα γλυτώσεις, και είναι πολλά τα πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος που έχει σώας τας φρένας του ούτε θα πρότεινε ούτε θα δικαιολογούσε τέτοιες πρακτικές στην εταιρία που εργάζεται. Βγάλε με λάθος. Απέδειξέ μου πως έγινε. Τι παει να πει γενικος πωλητης? Ακομη και σε βιβλιοπωλεια οι πωλητες τους θεωρουνται εξειδικευμενοι Επισης για το σημερα = 2014 δεν μπορω να γνωριζω...ομως ειναι δεδομενο για εμενα οτι στο παρελθον, στο τμημα εταιρικων πελατων, σαφεστατα εχω μιλησει -τις πλειστες μαλιστα φορες- με νεοτατα παιδια: 18-26 χρονων, διχως να το σχολιαζω αρνητικα αυτο. Οχι μονο απο τη "χροια των φωνων", μα και επειδη μεχρι να ολοκληρωθουν καποιες καπως μεγαλες παραγγελιες, μια συζητηση γινοτανε (αρκετες φορες, κι απο τους ιδιους/ιδιες, ανεφεραν σχολες που παρακολουθουσαν κλπ. Αντιλαμβανομουν οτι ψαχνονταν οχι μονο για το μετα, αλλα και για αμεση φυγη... Ισως θετικως προδιεθετε, πως κι εγω ακουγομουν νεαρος ) Στοιχηματισε οτι θελεις, εγω παλι "στοιχηματίζω το κεφάλι μου με το διάβολο", όπως (θα) έλεγε και ο Πόε. Πολυ απλα γιατι ξερω το τι εχω δει. Μαλιστα σε μια φορα, αργα βραδυ, υπηρχαν μαζι μου συνοδοιποροι 2 ατομα επισης το παρατηρησαν: κατοπιν επισημανσης μου -γιατι δεν περιμενεις κατι τετοιο να συμβαινει..!- και το σχολιαζαμε μετα καμποση ωρα, επιστρεφοντας σπιτια οσο τουλαχιστον ειχαμε εναν κοινο δρομο
defacer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Oπου μπαίνει αυτος ο defacer τα κάνει ανω κάτω τα θεματα. [spolier]Αυριο αμα του πεις οτι θα ξημερώσει, παλι κόντρα θα σου πάει και θα πει ΟΧΙ... Ναι όντως. Έπρεπε και γω αντί να το βάζω να δουλέψει να παίρνω τον πυρσό και να πηγαίνω μαζί με τους άλλους για να μη δημιουργώ σύγχυση. Εξάλλου είναι γνωστό πως η πρόοδος έρχεται πιο γρήγορα με τον πυρσό παρά με το διάλογο. @Razor, @TheDevil: Παιδιά, δεν έχει πολύ νόημα να το συνεχίσουμε αυτό. Δεν ήμουν μπροστά, δεν ξέρω τι έχετε στο μυαλό σας, από την πλευρά μου μπορεί να έχετε δίκιο, μπορεί και να μην έχετε. Φυσικά δεν υποστηρίζω πως είναι αδύνατον να συμβαίνουν αυτά, απλά μου φαίνεται απίθανο γιατί ο λόγος ρίσκο προς κέρδος είναι υπερβολικά μεγάλος για να γίνονται τέτοια πράγματα σε μεγάλη επιχείρηση (και βέβαια από το περιβάλλον μου δεν έχω δει τέτοιες καφρίλες παρά μόνο σε επιχειρήσεις των 2-3 υπαλλήλων). Αλλά ΟΚ, για τις ανάγκες της συζήτησης μπορώ να το δεχτώ. Όπως και να χει, φεύγουμε πολύ off topic. Το είπα και νωρίτερα: Πλαίσιο ο χειρότερος εργοδότης στην Ελλάδα; No problem with me. Κάποιος πρέπει να είναι.
deesnider Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 στοιχηματίζω ότι αυτό που λες δεν έγινε ποτέ. Γιατί; Γιατί εταιρίες με εκατοντάδες εργαζομένους δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Δεν αξίζει το ρίσκο να σε σκίσουν πατόκορφα για τα ψίχουλα που θα γλυτώσεις, και είναι πολλά τα πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος που έχει σώας τας φρένας του ούτε θα πρότεινε ούτε θα δικαιολογούσε τέτοιες πρακτικές στην εταιρία που εργάζεται. Βγάλε με λάθος. Απέδειξέ μου πως έγινε. Μπαίνω σφήνα, μια και δεν απευθύνθηκες σ' εμένα: Δεν έχει νόημα να στοιχηματίσεις, διότι αποδείξεις είναι σχεδόν αδύνατο να παρουσιαστούν. Γιατί πετάγομαι στην κουβέντα; Διότι αυτήν ακριβώς την πρακτική, την υποχρεωτική παραμονή στο κατάστημα, το λιγότερο για μιάμιση - απλήρωτη, φυσικά... - ώρα, προκειμένου να σκουπίσουμε, να σφουγγαρίσουμε και να ξεσκονίσουμε τα εκθέματα (αλίμονο, όχι να πληρώνουμε και καθαρίστρια και να μπούμε μέσα...), τη ζούσα επί καθημερινής βάσης για δύο χρόνια, στην τελευταία μου εργασία ως πωλητής λιανικής στην Ελλάδα (σε μία από τις γνωστότερες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών). Το γεγονός ότι κάποια στιγμή αγανάκτησα και διαμαρτυρήθηκα (είχα κάνει τη μαλακία βλέπεις, να έχω και μια γυναίκα που με περίμενε στο σπίτι, να πούμε δυο κουβέντες σαν άνθρωποι, πριν ξεραθώ στον ύπνο...), σηματοδότησε την απόλυσή μου (φυσικά δεν αναφέρθηκε αυτό ως αιτία...) Όσο για το ...πατόκορφο σκίσιμο που ρισκάρει ο εργοδότης, είδα κατ' επανάληψιν πόσο μεγάλο είναι: Τα δωράκια που έπαιρναν οι ελεγκτές τής επιθεώρησης για να κάνουν τους Κινέζους, με τα χέρια μου - ειρωνεία, ε; δε μπορείς να πεις... - τα ανέβαζα από την αποθήκη. Πώς να αποδείξω ότι λέω αλήθεια; Να φέρω ως μάρτυρες, δέκα χρόνια μετά, τους τότε συναδέλφους με τους οποίους τρώγαμε παρέα το εν λόγω αγγούρι; 10
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Προσυπογράφω. Και ισχυει οχι μονο σε αλυσίδες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις