Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"Τους γίνεται ξήγα από την αρχή...."

Σίγουρα είναι πραγματικό .

Επειδή χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα λες ότι δεν είναι? Αν είναι εσωτερικό ανεπίσημο δεν είναι ανάγκη να είναι με το σεις και με το σας

• Like 1
Δημοσ.

Παμε πλαισιο να πιασουμε δουλεια!

θα ρίξουμε το συστημα απο μέσα!

Ξέρω ότι θα το μετανοιώσω, αλλά ποιό είναι το σχέδιο; Είμαι όλος αυτιά (που μάλλον θα πέσουν).

Δημοσ.

Αν έχει την ευγενή καλωσύνη κάποιος να μου εξηγήσει ποιό είναι το πρόβλημα μ' αυτά που γράφει στο email? Δε θέλω να μπω σε κουβέντα για το αν το Πλαίσιο είναι καλός εργοδότης γενικά, έχω ακούσει διάφορα, μπορεί να είναι μπορεί και όχι, δε μ' ενδιαφέρει.

Θα ήθελα όμως να μάθω ποιό είναι το πρόβλημα με το email που ποστάρεται ξανά και ξανά. Εμένα μου φαίνεται ότι ψάχνουν για φτηνό προσωπικό χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις και λογικό είναι να κοιτάξουν σε φοιτητές (κάτι που πολύ συχνά βολεύει και τους φοιτητές). Επίσης κάποια από τα "ιδιαίτερα χαρακτηριστικά" της δουλειάς όπως το θα πας εκεί που θέλουμε όταν θέλουμε είναι ξεκάθαρα από την αρχή.

Το πρόβλημα ποιό είναι; Ότι ο τάδε εργοδότης δεν ψάχνει κόσμο για εργασία με τους όρους που θέλω εγώ προσωπικά;

• Like 4
Δημοσ.

Ξέρω ότι θα το μετανοιώσω, αλλά ποιό είναι το σχέδιο; Είμαι όλος αυτιά (που μάλλον θα πέσουν).

θα κανουμε ο,τι εκανε ο τυπος στο fight club.

Αρκει να κοιταξουμε να μην εχει καμερα μεσα στο γραφειο του διευθυντη..

Βεβαια υστερα απο αυτη την ταινια θα το μελετησαν...

Δημοσ.

Αν έχει την ευγενή καλωσύνη κάποιος να μου εξηγήσει ποιό είναι το πρόβλημα μ' αυτά που γράφει στο email? Δε θέλω να μπω σε κουβέντα για το αν το Πλαίσιο είναι καλός εργοδότης γενικά, έχω ακούσει διάφορα, μπορεί να είναι μπορεί και όχι, δε μ' ενδιαφέρει.

Θα ήθελα όμως να μάθω ποιό είναι το πρόβλημα με το email που ποστάρεται ξανά και ξανά. Εμένα μου φαίνεται ότι ψάχνουν για φτηνό προσωπικό χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις και λογικό είναι να κοιτάξουν σε φοιτητές (κάτι που πολύ συχνά βολεύει και τους φοιτητές). Επίσης κάποια από τα "ιδιαίτερα χαρακτηριστικά" της δουλειάς όπως το θα πας εκεί που θέλουμε όταν θέλουμε είναι ξεκάθαρα από την αρχή.

Το πρόβλημα ποιό είναι; Ότι ο τάδε εργοδότης δεν ψάχνει κόσμο για εργασία με τους όρους που θέλω εγώ προσωπικά;

Ότι τους αποκαλεί "καλό υλικό" και είναι προσβολή ας πούμε, κάτι τέτοιο νομίζω. Πάντως και γω δεν βρίσκω κάτι τραγικό στο mail, ειδικά αν οι όροι είναι ξεκάθαροι από την αρχή. (λογικό είναι η επιχείρηση να κοιτάξει το συμφέρον της ανάλογα με τις ανάγκες και τις εποχές). Τώρα για τις συνθήκες, τις πληρωμές κλπ δεν ξέρω, δεν έχω δουλέψει ποτέ εκεί, ούτε ξέρω προσωπικά κάποιον που δούλεψε ή δουλεύει.

Δημοσ.

Ότι τους αποκαλεί "καλό υλικό" και είναι προσβολή ας πούμε, κάτι τέτοιο νομίζω.

Αυτό δεν είναι προσβολή, είναι θέμα στο μυαλό αυτού που προσβάλλεται. Π.χ. και στα αγγλικά υπάρχει ακριβώς αυτή η έκφραση, μπορείς να πεις ότι ο Messi είναι "world class material":

material (plural materials)

5. A person who is qualified for a certain position or activity.

John Doe is a great governor, and I also believe he is presidential material.

Επίσης όποιος προσβάλλεται απ' αυτό ενώ δεν προσβάλλεται όταν ακούει να χαρακτηρίζουν το γκομενάκι απέναντι "ωραίο κομμάτι" ή τον σέντερ φορ της αγαπημένης του ομάδας "κανόνι" να πάει στον καθρέφτη να μουτζώσει τον εαυτό του.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό δεν είναι προσβολή, είναι θέμα στο μυαλό αυτού που προσβάλλεται. Π.χ. και στα αγγλικά υπάρχει ακριβώς αυτή η έκφραση, μπορείς να πεις ότι ο Messi είναι "world class material".

Επίσης όποιος προσβάλλεται απ' αυτό ενώ δεν προσβάλλεται όταν ακούει να χαρακτηρίζουν το γκομενάκι απέναντι "ωραίο κομμάτι" ή τον σέντερ φορ της αγαπημένης του ομάδας "κανόνι" να πάει στον καθρέφτη να μουτζώσει τον εαυτό του.

Μπορεί να ενοχλούνται και από άλλα που γράφει αλλά είναι κι αυτό ένα από αυτά, απ'ο,τι είδα σε κάποια προηγούμενα ποστ δηλαδή.

Δημοσ.

Δηλαδή το ότι αλλάζει το προσωπικό κάθε 2-3 μήνες για πλάκα , αντικαθιστά τους 8ωρους με 4ωρους που θα δουλεύουν όποτε και όπου τους βολεύει ,και αν και στοχεύουν σε φοιτητές απαγορεύεται να πάρουν άδεια για να διαβάσουν ,είπαμε , ότι και όπως τους βολεύει.

Και οι 4ωροι θα χτυπάνε και καμιά υπερωρία , έτσι φρέσκοι όπως θα είναι , και αν δεν γουστάρουν δεν πειράζει , θα υπάρχουν εκατοντάδες εκεί έξω που θα περιμένουν... και όλα αυτά για τι ; Για 300Ε ; 

Και σε κανα χρόνο οι 4ωροι θα γίνουν 2ωροι , γιατί όχι ;

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή το ότι αλλάζει το προσωπικό κάθε 2-3 μήνες για πλάκα , αντικαθιστά τους 8ωρους με 4ωρους που θα δουλεύουν όποτε και όπου τους βολεύει ,και αν και στοχεύουν σε φοιτητές απαγορεύεται να πάρουν άδεια για να διαβάσουν ,είπαμε , ότι και όπως τους βολεύει.

Και οι 4ωροι θα χτυπάνε και καμιά υπερωρία , έτσι φρέσκοι όπως θα είναι , και αν δεν γουστάρουν δεν πειράζει , θα υπάρχουν εκατοντάδες εκεί έξω που θα περιμένουν... και όλα αυτά για τι ; Για 300Ε ; 

Και σε κανα χρόνο οι 4ωροι θα γίνουν 2ωροι , γιατί όχι ;

Μιλάμε για εσωτερικό mail μιας μεγάλης επιχείρησης όμως, πιστεύω πως στα mail των περισσότερων μεγάλων επιχειρήσεων αυτή την εποχή τα ίδια πράγματα συζητιούνται και γράφονται (αν όχι χειρότερα)

Δημοσ.

Στην ουσια θεωρω οτι ολα αυτα ειναι μαχη για τα συμφεροντα. Οι εργαζομενοι τα δικα τους και οι εργοδοτες τα δικα τους. Απλα οταν υπαρχει ανεργια και αναγκη για δουλεια υπερνικουν οι οροι του εργοδοτη.Το να πας απο γλυφαδα στη μαγουλα την αλλη μερα στο για δουλεια ενω μενεις περαμα πχ ουσιαστικα δεν αφορα τομ εργοδοτη. Αλλα ειναι προβλημα για τιν εργαζομενου. Και εννοειται θα πας με μμμ γιατι αλλιως θα πληρωνεις για να δουλεψεις.

Δημοσ.

Μόνο αυτό βλέπεις εσύ ας πούμε;

Δημοσ.

Defacer αδερφέ υποχονδριάζεις κάργα.

Αν απλά διαβάζεις τις λέξεις, πάσο. Αν στα αγγλικά που επικαλείσαι σου πει κάποιος ότι είναι dead tired, εσύ θα του στείλεις στεφάνι για καλό ταξίδι;

Το πλαίσιο κρίνεται συνολικά, βάσει των πάρα πάρα πολλών γνωστών μαρτυριών από όσους πέρασαν από εκεί ως υπάλληλοι και ως πελάτες.

Και ναι, τα σου κάνω ξήγα ότι δεν παίζει φοιτητική ενώ προσλαμβάνω φοιτητές και θα δουλεύεις όπου γουστάρω, όποτε γουστάρω στην τσίτα γιατί έτσι γουστάρω, εμένα μου λένε πολύ περισσότερα από αυτά που απλά αναφέρουν οι 5-10 λέξεις

• Like 7
Δημοσ.

Μόνο αυτό βλέπεις εσύ ας πούμε;

Κοίτα, δε θα παίξουμε την κολοκυθιά. Αν εσύ βλέπεις κάτι άλλο, βάλτο σε λέξεις και ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Defacer αδερφέ υποχονδριάζεις κάργα.

Αν απλά διαβάζεις τις λέξεις, πάσο. Αν στα αγγλικά που επικαλείσαι σου πει κάποιος ότι είναι dead tired, εσύ θα του στείλεις στεφάνι για καλό ταξίδι;

Δε διαβάζω τις λέξεις. Όπως νομίζω το έκανα ξεκάθαρο, πολλές φορές και σε πολλές γλώσσες χρησιμοποιούνται απρόσωπα ουσιαστικά για να αναφερθούν σε πρόσωπα. Μερικές φορές είναι για καλό, μερικές για κακό και μερικές αδιάφορο. Για μένα είναι πασιφανές ότι αυτός που έγραψε το email είχε αυτή την εκδοχή του "material" στο μυαλό του (εξάλλου από τα συμφραζόμενα είναι φανερό πως το λέει για καλό). Αλλά από την άλλη όποιος θέλει να βρει θεωρίες συνομωσίας βρίσκει και με πολύ μικρότερη αφορμή.

Το πλαίσιο κρίνεται συνολικά, βάσει των πάρα πάρα πολλών γνωστών μαρτυριών από όσους πέρασαν από εκεί ως υπάλληλοι και ως πελάτες.

Μιλάς σε λάθος άτομο. Εγώ το ξεκαθάρισα εξαρχής ότι δε με ενδιαφέρει να κρίνω το Πλαίσιο (επειδή δε γνωρίζω αρκετά για να βγάλω συμπέρασμα) αλλά μόνο την επιστολή.

Και ναι, τα σου κάνω ξήγα ότι δεν παίζει φοιτητική ενώ προσλαμβάνω φοιτητές και θα δουλεύεις όπου γουστάρω, όποτε γουστάρω στην τσίτα γιατί έτσι γουστάρω, εμένα μου λένε πολύ περισσότερα από αυτά που απλά αναφέρουν οι 5-10 λέξεις

Δικαίωμά σου να σου λένε ο,τι αγαπάς.

Εμένα πάλι μου λένε ότι το "όπου γουστάρω" δεν είναι καθόλου παράλογο. Έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που δουλεύει ως field engineer. Αυτοί πηγαίνουν όπου γουστάρει η βλάβη. Βλάβη στα Ιμαλάϊα; Θα πας στα Ιμαλάϊα. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το περίεργο.

Το "όποτε γουστάρω" μου λέει επίσης ότι δεν είναι παράλογο. Έχω γνωρίσει κόσμο που έχει υπηρεσία on call. Βλάβη στις 4 η ώρα το βράδυ; Θα σηκωθείς απ' το κρεβάτι στις 4 το βράδυ. Και στις 2 περιπτώσεις η δουλειά υπάρχει και κάποιος τελικά θα την κάνει. Αν δε θέλει (που είναι λογικό πολύς κόσμος να μη θέλει) ας πάει αλλού.

Το "έτσι γουστάρω" είναι υποθέτω ένας τρόπος να δεις τα πράγματα. Ένας άλλος τρόπος είναι ότι αποφάσισα πως θέλω να πληρώσω κάποιον για να μου αλείφει το δεξί μάγουλο με φυστικοβούτυρο κάθε δεύτερη Τετάρτη. Γιατί; Γιατί δε χρωστάω λογαριασμό σε κανέναν.

Υπόψιν ότι αυτό με τις φοιτητικές άδειες δεν είναι καθόλου παράλογο γιατί βασικά ισχύει το ίδιο πράγμα που ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες άδειες. Τα έχω πει σε άλλο thread. Ξέρεις τι λέει ο νόμος; Ότι αν ζητήσω άδεια είναι υποχρεωτικό να την πάρω όποτε θέλει ο εργοδότης μέσα στους επόμενους 2 μήνες. Μπορείς να σκεφτείς κάποιο άλλο νόμο που να είναι καλύτερος χωρίς να γράφει τον εργοδότη στα τέτοια του; Είμαι όλος αυτιά. Δε μπορείς; Τότε τι συζητάμε;

Με άλλα λόγια, η ερώτησή μου είναι: είναι τόσο παράλογο να θέλει κανείς υπαλλήλους 4ωρης απασχόλησης οι οποίοι να είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σε 2-3-4-14 διαφορετικούς χώρους;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...