Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην πρωτη μου δουλεια δεν πληρωθηκα ποτε. Στη δευτερη δουλεια σε μεγαλη πολυεθνικη (που προσληφθηκα μεσα απο αλλα 200 ατομα μετα απο τεστ, συνεντευξεις, assessment  day κτλ) με ψιλοξεφτυλιζε η προισταμενη μου για να προωθησει μια φιλη της και οταν μετα απο 1 χρονο εκανα παραπονα στο HR ζητωντας να αλλαξω τμημα με απελυσαν. Ολα τα παραπανω θα μπορουσαν να με απογοητευσουν αλλα αντιθετα ηταν πολυτιμα μαθηματα που στη συνεχεια με βοηθησαν απιστευτα να γινω αυτος που ειμαι σημερα.

Δε γνωρίζω ποιος είσαι σήμερα, ούτε κι έχω λόγο πάνω στο αν είσαι ή όχι ικανοποιημένος απ' αυτό. Είχες τις εμπειρίες σου, τις αξιολόγησες κι έβγαλες τα συμπεράσματά σου. Άλλοι όμως, είχαν διαφορετικές εμπειρίες, ή και παρεμφερείς με τις δικές σου, τις οποίες όμως αξιολόγησαν διαφορετικά. Εγώ για παράδειγμα, είμαι απολύτως ικανοποιημένος απ' αυτό που είμαι σήμερα, αλλά θεωρώ ότι δεν το χρωστάω ούτε στον ελάχιστο βαθμό, στις «εμπειρίες» που είχα, όντας επί μία εικοσαετία εργαζόμενος στην Ελλάδα.

Αν μια εταιρια σας φερεται ασχημα εχετε 3 επιλογες. Ανεχτητε το, παραιτηθειτε αμεσως, ψαξτε παραλληλα για δουλεια και παρατηθειτε μολις βρειτε. Επισης αν νομιζετε οτι υπαρχει καποια παρανομη συμπερηφορα καντε καταγγελεια. Οσοι κακως ανεχονται ασχημες συμπεριφορες το κανουν απλα απο αναγκη σε μια δυσκολη εποχη και ειναι κατανοητο. Και δεν εχει διαφορα αν δουλευεις για 3,60 η για 3.600 εκτος κι αν καποιος βαζει τιμη στην αξιοπρεπεια του.

- Το ανέχτηκα για πάρα πολλά χρόνια, διότι διαφορετικά ο βιοπορισμός μου θα ήταν αδύνατος.

- Δεν παραιτήθηκα - εκτός από μία περίπτωση, όπου έτυχε να υπάρξει άλλη δουλειά την ίδια περίοδο - διότι είχα ανάγκη και υποχρεώσεις.

- Ο χρόνος που είχα να διαθέσω στην αναζήτηση εργασίας, ενώ παράλληλα εργαζόμουν, ήταν ελάχιστος και ήταν αδύνατο να αποδώσει καρπούς. Το μόνο που προλάβαινα να κάνω, ήταν να τηλεφωνώ σε καταστήματα που είχαν αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία και να ...μη μπορώ να πάω στο ραντεβού που μου όριζαν, διότι εργαζόμουν τις ίδιες ώρες, οπότε και να χάνω την πιθανότητα να βρω αλλού δουλειά.

- Είδα αμέτρητες φορές, με τα ίδια μου τα μάτια, το αποτέλεσμα που είχαν οι καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, στα καταστήματα όπου εργάστηκα: Έμπαινε ο ελεγκτής, έπιανε για δυο λεπτά ψιθυριστή ψιλοκουβέντα με τον εργοδότη και ...έφευγε με δωράκι καινούργια τηλεόραση/στερεοφωνικό/κάμερα, σε αντάλλαγμα για τα στραβά του μάτια. Στις περιπτώσεις δε, όπου η καταγγελία ήταν επώνυμη, αυτός που την έκανε εξαναγκαζόταν σε παραίτηση προκειμένου να μην αποζημιωθεί και, στη συνέχεια, δε μπορούσε να βρει δουλειά πουθενά στον τομέα, διότι είχε πέσει σύρμα για την «ανάρμοστη συμπεριφορά του» από τον προηγούμενο εργοδότη, σε όλη την πιάτσα.

- Η διαφορά μεταξύ τού να δουλεύεις π.χ. για €800,00 και τού να δουλεύεις για €1500,00, είναι ότι στην πρώτη περίπτωση, μέχρι να τελειώσει ο μήνας, οι υποχρεώσεις σου (ενοίκιο, λογαριασμοί, διατροφή κ.τ.λ.) έχουν εξατμίσει το μισθό σου, ενώ στη δεύτερη, έχεις τον αέρα να κάνεις μια, έστω και μικρή, αποταμίευση, ώστε να μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα για λίγο καιρό, όσο θα ψάχνεις για άλλη δουλειά, έχοντας χάσει την προηγούμενη.  

Αυτές ήταν οι ...επιλογές μας, ή έχεις να αποκαλύψεις και κανένα άλλο μυστικό;

Αλλο λες εσυ αλλο λεμε εμεις. Οταν στην πρωτη σου δουλεια δεν πληρωθηκες προφανως και σε "επαιρνε" να μην πληρωθεις για τον οποιονδηποτε λογο που δεν με ενδιαφερει προσωπικα. Σημασια εχει οτι ειχες ενα διχτυ προστασιας να πεσεις πανω οταν τελικα δεν πληρωθηκες. Ποσος κοσμος εχει αυτο το διχτυ προστασιας? Εγω δεν ξερω πολλους ανθρωπους του μεροκαματου (γιατι το πλαισιο περι αυτου προκειται) που εχουν καποιο διχτυ προστασιας. Αν σταματησουν να δουλευουν εστω και για 1 εβδομαδα ειναι ετοιμοι για φουντο. 

Δευτερον οποιος δουλευει ξερει επισης πολυ καλα οτι ειναι πρακτικα (σχεδον) αδυνατο να ψαχνει παραλληλα και για αλλου δουλεια. Απλα δεν γινεται. Τριτο ναι και σαφεστατα εχει σημασια αν παιρνεις 3.60 ή 3600 ή αν η επιχειρηση εχει πραγματικες προοπτικες εξελιξης και αν επενδυει σε προσωπικο ή αν απλα η πολιτικη της ειναι για το γαμο του καραγκιοζη και χρησιμοποιει τακτικες μαφιας. Βλεπεις ο μισθος παιζει τεραστιο ρολο στην ψυχολογια του αλλου. Ειναι αλλο να εισαι ξεφτιλας με 3.60 και να μην εχεις στον ηλιο μοιρα και αλλο ξεφτιλας με 3600 που κυκλοφορεις με Porche. Θα μου πεις τωρα ξεφτιλας ο ενας ξεφτιλας και ο αλλος. Ναι αλλα με τη διαφορα οτι ο ενας ειναι με το ενα ποδι πανω απο τον τριτο για φουντο και αλλος μετα την ξεφτιλα κανει οτι θελει. 

Τα αστεια περι καταγγελιας και λοιπα τα προσπερναω γιατι πιστευω οτι δεν εχεις γνωση της Ελληνικης πραγματικοτητας. 

Θα περιοριζόμουν στο «like» για το post σου, αλλά έχω την ...κατάρα του γραφιά!

Εχεις δικιο. Δεν εχω γνωση της Ελληνικης πραγματικοτητας. Συγνωμη που σας χαλαω την ιστορια. Το να αναφερω τι θεση εχω, σε ποιες εταιριες εχω δουλεψει, πως εφτασα εδω κτλ δεν βρισκω λογο να το κανω αφου εσυ τα ξερεις καλυτερα. Προτεινω λοιπον να ακουσουν εσενα.

Ο καθένας - οφείλει να - μιλά, βασιζόμενος στις προσωπικές του εμπειρίες, πάνω στην ...ελληνική πραγματικότητα, διότι μόνο έτσι έχει δυνατότητα να μιλά για καταστάσεις που όντως γνωρίζει. Τις δικές μου τις ανέφερα πιο πάνω, όπως κι εσύ τις δικές σου. Το ποιον θα ακούσει ο οποιοσδήποτε, είναι στην κρίση του. 

• Like 13
Δημοσ.

Το μονο που κανετε ειναι να γκρινιαζετε και να γραφετε ευχολογια. Απορω πως σκοπευετε να αλλαξετε την κατασταση; Γραφοντας στο insomnia; Εγραψα περι καταγγελιας παρανομων συμπεριφορων και καποιος μου ειπε πως γραφω αστεια. ΟΚ το συστημα ειναι σαπιο κτλ. Η λυση σε οποιον δεν του αρεσει ειναι απλη. Ανοιγει δικο του Πλαισιο, Jumbo κτλ. Η την κανει εκτος Ελλαδας. Η δουλευει με τις υπαρχουσες συνθηκες. Η απλα αμπελοφιλοσοφει και τον ζει η μαμα και ο μπαμπας. Ακουω τις προτασεις σας. Α, και προφανως γνωριζω την Ελληνικη πραγματικοτηττα γιατι στην Ελλαδα δουλευω. Απλα ισως δεν γνωριζω την πραγματικοτητα της δικαιολογιας και της φυγοπονιας γιατι εμαθα να μην μασαω και να προσπαθω για το καλυτερο. Και ξερετε κατι. Οσο περισσοτεροι γκρινιαρηδες υπαρχουν τοσο πιο ευκολο ειναι να εργαστουν οσοι πραγματικα το θελουν. Και αν σας χαλανε οι 3.60 να αποδειξετε οτι αξιζετε τα 3.600 η εδω η αλλου.

Δημοσ.

Το μονο που κανετε ειναι να γκρινιαζετε και να γραφετε ευχολογια. Απορω πως σκοπευετε να αλλαξετε την κατασταση; Γραφοντας στο insomnia; Εγραψα περι καταγγελιας παρανομων συμπεριφορων και καποιος μου ειπε πως γραφω αστεια. Ακουω τις προτασεις σας.

Εσύ γιατί δε μας λες πώς την άλλαξες; Εκτός κι αν δεν την άλλαξες, διότι δε σε απασχολούσε να το κάνεις.

Περί καταγγελίας, σού παρέθεσα τις εμπειρίες μου. Ομολογώ χωρίς να ντρέπομαι, ότι δεν έχω ιδέα για το πως θα μπορούσα να πολεμήσω μόνος, ενάντια σε μια βρώμικη πραγματικότητα, η οποία στηρίζεται από ένα ολόκληρο κράτος. Συνεπώς δεν είμαι σε θέση να παρουσιάσω προτάσεις. Αυτό πιστεύεις ότι μού στερεί το δικαίωμα να κατακρίνω αυτή την πραγματικότητα. Εντάξει, δικαίωμά σου είναι.

Είπαμε λοιπόν: από - ρεαλιστικές - προτάσεις, γιοκ από πλευράς μου! Εσύ έχεις, ή η πρότασή σου είναι «σκασμός και τα κεφάλια μέσα»; Αν είναι αυτή, μη βιαστείς να κατοχυρώσεις την πατέντα. Ο κόσμος το έκανε ανέκαθεν, χωρίς να περιμένει εσένα να τού το υποδείξεις...

• Like 3
Δημοσ.

Φιλε ξεκινησα απο τα σκατα και πλεον κατεχω μια μαλλον καλη θεση. Μονος μου. Χωρις σπρωξιμο κτλ. Μισθους κτλ δεν μπορω να επηρεασω αμεσα αλλα μπορω να προωθησω ικανους ανθρωπους, μπορω να ειμαι δικαιος στις κρισεις μου, μπορω να βοηθησω στη δημιουργια ενος καλυτερου εργασιακου περιβαλλοντος κτλ. Γενικοτερα μπορω να γινω η αλλαγη που θελω να δω. Η απλα μπορω να γκρινιαζω σε ενα φορουμ.

Δημοσ.

Δε μας λες και πότε ξεκίνησες όμως, γιατί αλλιώς ξεκινούσε απ' τα σκατά κάποιος τη δεκαετία του '70 και του '80, και αλλιώς του (20)'10.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μικρος (σχετικα) ειμαι. 34 χρονων. Τα ιδια λεω και στον αδερφο μου. Ευκολα δεν ειναι τιποτα. Καντε ενα βημα την φορα και αφηστε τις δικαιολογιες. Και εχετε τα ματια σας ανοιχτα. Αλλωστε οπως λεμε τυχη δεν υπαρχει. Τυχη ειναι οταν η ευκαιρια συναντα τη σωστη προετοιμασια.

ΥΓ.Στην εταιρια που δουλευω είμαστε πολλοι που βλεπουμε τα πράγματα αλλιως και προφανως και τα ατομα που καποτε ξεκίνησαν απο τα χαμηλα και τωρα είναι στην ηγεσία της εταιριας (εγω δεν ειμαι).

Επεξ/σία από gpgalanis
Δημοσ.

Το μονο που κανετε ειναι να γκρινιαζετε και να γραφετε ευχολογια. Απορω πως σκοπευετε να αλλαξετε την κατασταση; Γραφοντας στο insomnia; Εγραψα περι καταγγελιας παρανομων συμπεριφορων και καποιος μου ειπε πως γραφω αστεια. ΟΚ το συστημα ειναι σαπιο κτλ. Η λυση σε οποιον δεν του αρεσει ειναι απλη. Ανοιγει δικο του Πλαισιο, Jumbo κτλ. Η την κανει εκτος Ελλαδας. Η δουλευει με τις υπαρχουσες συνθηκες. Η απλα αμπελοφιλοσοφει και τον ζει η μαμα και ο μπαμπας. Ακουω τις προτασεις σας. Α, και προφανως γνωριζω την Ελληνικη πραγματικοτηττα γιατι στην Ελλαδα δουλευω. Απλα ισως δεν γνωριζω την πραγματικοτητα της δικαιολογιας και της φυγοπονιας γιατι εμαθα να μην μασαω και να προσπαθω για το καλυτερο. Και ξερετε κατι. Οσο περισσοτεροι γκρινιαρηδες υπαρχουν τοσο πιο ευκολο ειναι να εργαστουν οσοι πραγματικα το θελουν. Και αν σας χαλανε οι 3.60 να αποδειξετε οτι αξιζετε τα 3.600 η εδω η αλλου.

Φιλε μου δεν ειναι ολοι στην ιδια κατασταση ή τομεα απασχολησης με εσενα. Ειναι απιστευτος ο αριθμος των επαγγελματων και καταστηματων που καταστραφηκαν στην Ελλαδα σε χρονο DT. Αυτο ειναι πραγματι θεμα τυχης (για το που λες οτι δεν υπαρχει τυχη). Εσυ λες οτι ξεκινησες απο τα σκατα και πλεον εισαι σε καλη θεση, εγω ξεκινησα απο τα σκατα και ακομα εκει βρισκομαι και μαλιστα μακρια απο τη χωρα μου πλεον. Στην Ελλαδα που ξυπνας και δεν ξερεις τι σε περιμενει την μερα αυτη δεν εχεις την πολυτελεια του "παλεψε μονος σου", ειναι αδυνατον. Τυχη ειναι επισης ο εργοδοτης ή/και συναδελφοι που θα πεσεις. Εσυ μπορει να εισαι και ο πρωτος αλλα οι αλλοι μπορει να σου την κατσουν καλα, οι παραγοντες που υπαρχουν ειναι μακρια απο τον ελεγχο σου και τις δυναμεις σου. Ακουω βερεσε τα αστεια "το παλεψα μονος μου και τα καταφερα", τιποτα δεν καταφερες, η τυχη και το timing (απο τυχη παλι) σε βοηθησε. Αλλους τους σκιζει οτι εχουν και δεν εχουν. Σε ενα συστημα που σου παει κοντρα μη μας λες οτι το "παλευεις μονος". 

Λες "ανοιξτε δικα σας Πλαισιο, Jumbo κτκ". Τα λεφτα θα μας τα δωσεις εσυ? Η μηπως αυτοι που τα ανοιξαν τα λεφτα τα κανανε "επειδη το παλεψαν μονοι τους"? Οσο για τις καταγγελιες ναι ειναι αστειο φιλε. Γιατι να καταγγειλεις? Για να καταστρεψεις και τις λιγες πιθανοτητες που εχεις να ξαναβρεις δουλεια στον κλαδο? Εκτος και αν πιστευεις οτι δεν πεφτει συρμα για τα του λογου σου αν κανεις καμια τετοια διαδικασια. 

Δεν θελω να σου αντιπαρατεθω, ουτε και να ερθω σε συγκρουση μαζι σου αλλα μην εισαι τοσο απολυτος οτι αυτος που παλευει μονος του ακομα και ικανος να ειναι θα τα καταφερει εκει εξω. Οι περισσοτεροι θα φανε τα μουτρα τους απο παραγοντες που δεν εχουν σχεση με τις δυναμεις του. 

• Like 6
Δημοσ.

[...] η τυχη και το timing (απο τυχη παλι) σε βοηθησε [...]

Αυτό ακριβώς ισχύει για αρκετούς που ναι ακόμα σχετικά καλά επαγγελματικά.

Είχα την τύχη να προσληφθώ σε μια καλή εταιρία ακριβώς πριν την αρχή της κρίσης και την επίσης τύχη να μάθω για τη θέση από έναν γνωστό μιας και η αγγελία υπήρχε μόνο στο site της εταιρίας.

Αν είχα κάνει ακριβώς τις ίδιες κινήσεις σήμερα, προφανώς δε θα χα καμία ελπίδα. Τότε η επιλογή ήταν μεταξύ 5 ατόμων, με ικανοποιητικό για την (μικρή) εμπειρία μου μισθό και με σχετικά normal όγκο υποχρεώσεων. Κατά σύμπτωση, αυτές τις μέρες ψάχνουν πάλι για ένα άτομο. Πάλι η αγγελία δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως και σε 3 μέρες έχουν δει >400 βιογραφικά, ο μισθός θα είναι ο κατώτερος δυνατός και η δουλειά του «τυχερού» αρκετά μεγαλύτερη.

Οπότε σίγουρα σε μένα τουλάχιστον, η τύχη και οι συγκυρίες παίξαν σημαντικότατο ρόλο.

Δημοσ.

Άτομα με αυτές τις αντιλήψεις θα φτάσουν τους μισθούς σε επίπεδα Μπαγκλαντές...

Ενω αντιληψεις σαν τις δικες σου θα φερουν την αναπτυξη. Εγω μεχρι να βρω μια εταιρια που να πλησιαζει αυτο που θελω αλλαξα 3-4. Δεν εκατσα στην πρωτη να κλαιω. Παιδια σας ειπα την αποψη μου θελοντας να βοηθησω, αλλα προφανως σε ενα θεμα κραξιματος δεν εχει θεση. Αντιθετα εσεις περα απο την γκρινια δεν προτεινατε ουτε μια λυση. Προσωπικα δεν προκειται να ασχοληθω αλλο και ειλικρινα πολυ ασχοληθηκα με ατομα που πολυ απλα ψαχνουν να βρουν δικαιολογιες να κρυφτουν. Οποιος παντως ενδιαφερεται να κανει κατι στη ζωη του να μην πεφτει στην παγιδα (για να μην πω στο τελμα) των πολλων. Αυτα απο εμενα και δεν επανερχομαι πλεον στο θεμα.

Δημοσ.

Ενω αντιληψεις σαν τις δικες σου θα φερουν την αναπτυξη. Εγω μεχρι να βρω μια εταιρια που να πλησιαζει αυτο που θελω αλλαξα 3-4. Δεν εκατσα στην πρωτη να κλαιω.

Σωστά, άλλωστε δουλειές υπάρχουν,ε;

Φίλε, αν είχες την δυνατότητα να ζήσεις χωρίς να δουλεύεις για κάποιο διάστημα, καλά έκανες και μπράβο σου. Αν όμως ο άλλος κινδυνεύει να μην έχει να πληρώσει το νοίκι του, δεν έχει επιλογές.

Δημοσ.

Εισατε λιγο απαλευτοι, ετσι; Το εγραψα και πιο πριν. Οσο εισαι στην μια δουλεια ψαχνεις για αλλη. Ειδικα αυτη την εποχη ειναι αυτοκτονικο να φυγεις απο μια εταιρια χωρις να εχεις βρει αλλη δουλεια. Αυτο εκανα και εγω. Ετσι μπορεις να διαπραγματευτεις καλυτερα. Το οτι δεν γινεται κτλ απλα ειναι δικαιολογια. Και προσπαθηστε να καταλαβετε το εξης: Οσο εισαστε ιδιοι με τους υπολοιπους σε επιπεδο γνωσεων, προσωπικοτητας κτλ δεν υπαρχει λογος να σας πληρωσουν παραπανω. Οσο ομως κτιζετε την προυπηρεσια σας και γεμιζετε το βιογραφικο σας θα εχετε περισσοτερες πιθανοτητες. Γενικα οι πιο δυσκολες περιοδοι ειναι οταν εισαι νεος και δεν εχεις κατι να σε διαφοροποιησει απο την μαζα και οταν εισαι σε μεγαλυτερη ηλικια με καλη θεση και μισθο οποτε εισαι πολυ ακριβος για την εταιρια.

• Like 1
Δημοσ.

Ενω αντιληψεις σαν τις δικες σου θα φερουν την αναπτυξη. Εγω μεχρι να βρω μια εταιρια που να πλησιαζει αυτο που θελω αλλαξα 3-4. Δεν εκατσα στην πρωτη να κλαιω. Παιδια σας ειπα την αποψη μου θελοντας να βοηθησω, αλλα προφανως σε ενα θεμα κραξιματος δεν εχει θεση. Αντιθετα εσεις περα απο την γκρινια δεν προτεινατε ουτε μια λυση. Προσωπικα δεν προκειται να ασχοληθω αλλο και ειλικρινα πολυ ασχοληθηκα με ατομα που πολυ απλα ψαχνουν να βρουν δικαιολογιες να κρυφτουν. Οποιος παντως ενδιαφερεται να κανει κατι στη ζωη του να μην πεφτει στην παγιδα (για να μην πω στο τελμα) των πολλων. Αυτα απο εμενα και δεν επανερχομαι πλεον στο θεμα.

Εγώ δεν εξέφρασα ακόμα αντίληψη αλλά here goes. Σε μια χώρα με 27% επίσημη ανεργία ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι άνεργοι και δεν μπορούν να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ να αλλάξουν την κατάσταση. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ...πως το λένε. Κάποιοι αναγκαστικά θα είναι στο 70% και κάποιοι άλλοι στο 30%. Το τι μπορεί να κάνει ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο δεν αλλάζει την γενική κατάσταση.

Μάλιστα όταν θα βρείς δουλειά θα είναι εξαιρετικά κακοπληρωμένη για αυτό που προσφέρεις, γιατί πολύ απλά η τεράστια ζήτηση εργασίας που υπάρχει εκεί έξω καταποντίζει τους μισθούς.

Το άν βρήκα εγώ η εσύ δουλειά η οποία μάλιστα να είναι σχετικά ανθρώπινη δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ μπορούν ή έχουν την ευκαιρία να το κάνουν.

Εγώ έχω αλλάξει 4 εταιρείες τα τελευταία χρόνια της κρίσης, και όλες είναι στα ίδια σκατά απο οικονομική κατάσταση. Το μόνο που άλλαζε ήταν ότι σε μερικές ήταν καθίκια και σε άλλες όχι. Βέβαια θα ομολογήσω ότι επειδή και εγώ έχω ένα σχετικό δίκτυ προστασίας, όπως και πολλοι πρώην και νυν συνάδελφοι, δεν αλλάζει τίποτα απολύτως, γιατί οι εργοδότες εκμεταλλεύονται αυτή τη κατάσταση για να δίνουν μισθούς πείνας...ΟΠΟΤΕ τους κατέβει.

Αυτό ακριβώς το δίκτυ προστασίας είναι που δεν αφήνει να διορθωθεί η κατάσταση όμως.

Όταν έχεις 60% ανεργία στους νέους υπάρχει οποιαδήποτε ελπίδα αυτός ο άνθρωπος να βρεί αξιοπρεπή δουλειά; Και αν είναι τυχερός και βρεί...σημαίνει ότι και το υπόλοιπο 59,9999% μπορεί να κάνει το ίδιο; Ας μην ακούω μπαρούφες λοιπόν...

Δημοσ.

Απο τα ποσοστα που αναφερεις δεν εχουν ολοι το ιδιο επιπεδο μορφωσης, ικανοτητων προυπηρεσιας κτλ και φυσικα δεν στοχευουν ολοι στις ιδιες θεσεις. Αρα ο συλλογισμος σου ειναι εξαρχης ακυρος. Επιπλεον παρα το ποσοστο ανεργιας υπαρχουν δουλειες που απλα απαξιωνονται απο τους νεους που προτιμουν να καθονται παρα να παιρνουν εστω το Χ ποσο και να μαζευουν προυπηρεσια γιατι θεωρουν οτι τους εκμεταλευονται κτλ αλλα πχ δεν εχουν προβλημα να εκμεταλλευονται οι ιδιοι τους γονεις τους που τους πληρωνουν μεχρι τα 40 τους. Αν πιστευετε οτι τελειωσατε μια σχολη και θα σας στρωσουν χαλι κανετε λαθος.

Τελοσπαντων δεν βλεπω τον λογο να το συνεχιζω. Καλο βραδυ παιδια και ας κανει ο καθενας οτι νομιζει σωστο. Ειλικρινα δεν προκειται να απαντησω στη συνεχεια καθως οτι ειχα να πω το ειπα και σε οτι ζητησα να μου απαντησουν (τροποι επιλυσης) απαντηση δεν πηρα.

Αν τωρα καποιος ενδιαφερεται να συζητησουμε σοβαρα για την αγορα εργασιας ας μου στειλει πμ.

Δημοσ.

Απο τα ποσοστα που αναφερεις δεν εχουν ολοι το ιδιο επιπεδο μορφωσης, ικανοτητων προυπηρεσιας κτλ και φυσικα δεν στοχευουν ολοι στις ιδιες θεσεις. Αρα ο συλλογισμος σου ειναι εξαρχης ακυρος. Επιπλεον παρα το ποσοστο ανεργιας υπαρχουν δουλειες που απλα απαξιωνονται απο τους νεους που προτιμουν να καθονται παρα να παιρνουν εστω το Χ ποσο και να μαζευουν προυπηρεσια γιατι θεωρουν οτι τους εκμεταλευονται κτλ αλλα πχ δεν εχουν προβλημα να εκμεταλλευονται οι ιδιοι τους γονεις τους που τους πληρωνουν μεχρι τα 40 τους. Αν πιστευετε οτι τελειωσατε μια σχολη και θα σας στρωσουν χαλι κανετε λαθος.

Τελοσπαντων δεν βλεπω τον λογο να το συνεχιζω. Καλο βραδυ παιδια και ας κανει ο καθενας οτι νομιζει σωστο. Ειλικρινα δεν προκειται να απαντησω στη συνεχεια καθως οτι ειχα να πω το ειπα και σε οτι ζητησα να μου απαντησουν (τροποι επιλυσης) απαντηση δεν πηρα.

Αν τωρα καποιος ενδιαφερεται να συζητησουμε σοβαρα για την αγορα εργασιας ας μου στειλει πμ.

Μια χαρά είναι συλλογισμός. Η ανεργία είναι χαμηλότερη στα υψηλότερα επίπεδα μόρφωσης αλλά είναι λιγότερες και οι θέσεις, άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορούν όλοι να στοχεύσουν εκεί.

Εγώ μπορεί να είμαι ο Superman και να γνωρίζω 15 γλώσσες προγραμματισμού τέλεια και να με παρακαλάνε όλοι να εργαστώ γι'αυτούς. Αυτό είναι κάτι το εξειδικευμένο και δεν το έχουν όλοι...και ούτε μια κοινωνία μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχουν όλα τα επίπεδα μόρφωσης σε αυτή. Άρα η απάντηση "κάτσε και μάθε skills" δεν λέει τίποτα.

Άλλωστε είμαστε παγκοσμίως η πιο μορφωμένη γενιά που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη και παράλληλα αντιμετωπίζουμε ανεργία εφάμμιλη του '29. Η μικροοικονομική προσέγγιση που έχεις είναι εντελώς λανθασμένη. Η ουσία είναι η εξής. Σε αυτή τη χώρα κάποιοι θα προσπαθήσουν - θα είναι τυχεροί και θα βρούν κάτι για να τρώνε ψωμάκι. Οι άλλοι δεν θα βρούν ΠΟΤΕ κάτι ΟΤΙ και να κάνουν.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...