ParhsG Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Καλα και σε μπαρ/καφε παρομοια γινονται.. Αλλα ετσι ειναι υπάρχουν ανθρωποι που υποτάσσονται σε αφεντες.
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Εν τω μεταξύ είναι και επιχειρηματικως ηλίθιο ολο αυτο. Είμαι στις πωλήσεις πάνω από 10ετια, είτε ως εργοδότης ειτε ως εργαζόμενος. Ο πωλητής ΔΕΝ μπορεί να αποδώσει (και είμαι κατηγορηματικος σε αυτό) αν δεν αισθάνεται άνεση στο περιβάλλον αφενος και αφετέρου αν πρέπει να λέει ένα ποίημα, το ιδιο καθε φορα σε ολους τους πελατες. Απορω τι σκατα έρευνες εχουν κάνει επι του θεματος και έχουν αποφασίσει να το χειρίζονται με αυτον τον τροπο. Η δουλειά του πωλητη απαιτει επικοινωνια, ψυχολογια, γνωση και ελευθερια χειρισμού. Αν τον μπλοκαρεις θα πουλαει μονάχα σε αυτούς που πανε καρφωτοι για το Χ προϊόν που στο κατω κατω θα εφευγε και μονο του. Επισης, συν 1 στον Νικοτς, ειδικα για το τελευταίο. 9
Miracle Worker Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Μολις τελειωσεις θελω να πεις εμπειριες, κοιτα μονο μην δε σε παρουν στην δουλεια και σου φορτωσουν και κανα turbox Εντάξει, μπορώ να πω ότι έμεινα άναυδος από αυτό που αντιμετώπισα, σε σχέση με αυτά που είχα ακούσει από φίλους. Η συνέντευξη ήταν ίσως η πιο χαλαρή και ανθρώπινη που έχω πάει. Με ρώτησαν φυσικά την αναμενόμενη ερώτηση 'τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου', αλλά και αυτή με τρόπο. Γενικά, καθόλου πίεση, ούτε πονηρές ερωτήσεις. Επίσης, το περιβοητο βανάκι που σε πάει στον προαστιακό και που όλοι κατήγγειλαν ότι το περίμεναν από μισή μέχρι μία ώρα, πηγαινοέρχονταν συνέχεια. Από εκεί και πέρα βέβαια, για τη συγκεκριμμένη θέση έχουν περάσει από συνέντευξη τουλάχιστον 3 συμφοιτητές μου, πριν το καλοκαίρι, και είναι και αυτή την οποία απέρριψα στο πρώτο τηλεφώνημα. Τώρα, 2 ώρες να πάω και 2 ώρες και 15 λεπτά να γυρίσω, για μια θέση που δεν πρόκειται να πάρω ποτέ, είναι κάπως. Το κατάστημα πάντως είναι φοβερό. Ειδικά ο πάνω όροφος που ήταν κυρίως με PC gadgets τα έσπαγε. Συμπτωματικά, για να πας στο χώρο των συνεντεύξεων, έπρεπε να διασχίσεις τον κάθε όροφο από άκρη σε άκρη. Παλιά ακούγονταν ότι το κόλπο με το βανάκι που αργεί και με τις συνεντεύξεις, ήταν εν μέρει κόλπο για να ψωνίζουν. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου και εσένα, έκανα την καρδιά μου πέτρα και έφυγα με άδεια χέρια, αλλιώς κάτι θα είχα τσιμπήσει.
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Εντάξει, μπορώ να πω ότι έμεινα άναυδος από αυτό που αντιμετώπισα, σε σχέση με αυτά που είχα ακούσει από φίλους. Η συνέντευξη ήταν ίσως η πιο χαλαρή και ανθρώπινη που έχω πάει. Με ρώτησαν φυσικά την αναμενόμενη ερώτηση 'τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου', αλλά και αυτή με τρόπο. Γενικά, καθόλου πίεση, ούτε πονηρές ερωτήσεις. Εντάξει, τι περίμενες, να σε δέσουν με χειροπέδες και να σε μαστιγώνουν; Η δουλειά που κάνουν οι γονείς σου δεν είναι αναμεννόμενη ερώτηση σε μία συνέντευξη, και πώς ακριβώς σε ρωτάνε κάτι τέτοιο με τρόπο; -"ωπ, τι έχουμε εδώ, ντίζελ μπουφανάκι, ακριβό μου φαίνεται, τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου"; 1
aris1986 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 http://www.topontiki.gr/article/59721/Doulepste-JUMBO--doulepste-tzampa-lene-oi-ergazomenoi Nα και το "ξαδερφάκι" του πλαίσιου! 1
nicoc89 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 πάντως να θυμάστε οτι δεν πρέπει να δείξτε οτι έχετε μεγάλη ανάγκη μια δουλειά , δεν θα βοηθήσει , ούτε κ να το παίζετε υπεράνω μέχρι αηδίας , το ενδιάμεσο ειναι το καλύτερο. Αν δείξεις οτι έχεις μεγάλη ανάγκη γίνεστε ευκολος στόχος του κάθε εργοδότη να σας βγάζει το λάδι και παίζοντας το οτι δουλεύετε για hobby δεν σας κάνει να φαίνεστε αρκετά σοβαροί για να σας λάβουν υπόψη οτι θα είστε σωστοί στις υποχρεώσεις σας σαν εργαζόμενοι .αν δείξεις στον εργοδότη οτι είσαι cool και αρκετά σίγουρος για τον εαυτό σου, οτι θα τα καταφέρεις να είσαι κομπλε πιστευω θα είναι ενα +απογοήτευση ειναι το θέμα δουλειά , εγώ τουλάχιστον έχω τόσο όρεξη για δουλειά και δεν βρίσκω κάτι (εκτός απο περιστασιακά) σε λάθος εποχή γεννηθήκαμε
gpgalanis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Απο το Πλαίσιο ψωνιζω πλεον πάρα πολύ σπανια (ισως 1 φορα τον χρόνο) αλλα καποια πραγματα που διαβαζω εδω μου φαινονται μουφες. Καταρχας site του τυπου "τρομακτικό" κτλ και ανυπογραφα αρθρα δεν τα εχω καν σε εκτιμηση. Διαβαζοντας ομως το αρθρο (στα γρηγορα ομολογω) απορω με την εμπειρία αυτου που υποτίθεται οτι το εγραψε. Γκρινιαζει για το 8ωρο. Υπαρχει εστω και ενας εργαζομενος που δουλεύει 8ωρο; Ακομα και σε μεγαλες πολυεθνικες με υψηλα στανταρ κτλ 8ωρο δεν παίζει. Κατακριτεο μεν αλλα οποιος εχει ιδεα απο την αγορα το ξερει. Γκρινιαζει για την συνέντευξη. Ο καθενας που εχει περασει απο μερικές συνεντεύξεις ξερει πως αλλοι ειναι χαλαροι, αλλοι ψαρωτικοι κτλ. Ειναι δικαιωμα τους να κανουν τη συνέντευξη οπως αυτοι νομίζουν. Γκρινιάζει για τα script, τους mystery κτλ. Καλως ή κακως οι περισσοτερες αλυσιδες παγκοσμιως έχουν καποια στανταρ επικοινωνίας και αυτα θελουν να τηρούνται και οι mystery shoppers χρησιμοποιουνται παντου για τον ελεγχο αυτων των στανταρς. Γκρινιαζει που θελει να φυγει και δεν τον απολυουν! Οποιος θελει να φυγει παραιτείται. Απλα. Για ολα τα παραπανω δεν βρισκω κάτι κακό. Για θέματα ομως άσχημης συμπεριφορας, εξευτελισμού κτλ αν ισχυουν ειναι περιττο να πω πως είναι 100% καταδικαστέα αλλα καθως και εγω τα εχω περασει η καλύτερη λυση ειναι απλα να φυγεις καθως αν θεωρείτε πως ολο το οικοδόμημα ειναι σάπιο δεν θα βρείτε το δικιο σας. Το να καθεστε και να κλαιγεστε εδω και 20 σελιδες δεν λεει τιποτα. Αν πιστευετε στην αξια σας ψαξτεντην τυχη σας καπου αλλου. Και φυσικα μια εταιρία που απομακρύνει τους ικανούς και κραταει φοβισμενα ρομποτακια δεν θα έχει καλο τελος. 3
Miracle Worker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Εντάξει, τι περίμενες, να σε δέσουν με χειροπέδες και να σε μαστιγώνουν; Η δουλειά που κάνουν οι γονείς σου δεν είναι αναμεννόμενη ερώτηση σε μία συνέντευξη, και πώς ακριβώς σε ρωτάνε κάτι τέτοιο με τρόπο; -"ωπ, τι έχουμε εδώ, ντίζελ μπουφανάκι, ακριβό μου φαίνεται, τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου"; Το πρώτο σκέλος του post σου είναι λίγο ignorant, με το συμπάθειο. Αν έχεις περάσει από αρκετές σοβαρές συνεντεύξεις ξέρεις τι σημαίνει πιεστική και τι χαλαρή. Το αναμενόμενο, όπως και γιατί ξαφνιάστηκα που η συνέντευξη ήταν χαλαρή, προκύπτει από τις εμπειρίες φίλων στην συγκεκριμμένη εταιρία, όχι γενικά σε συνεντεύξεις. Ο τρόπος που με ρώτησαν ήταν πάνω στην συζήτηση, πάνω κάτω 'από που το κόλλησες το μικρόβιο για να ασχοληθείς με αυτό το αντικείμενο'.
ikaruga24 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Gpgalanis φυσικα και σε αυτους τους τροπους ελεγχου εχεις δικιο, εκει που δεν εχεις δικιο ομως ειναι οτι μενεις μονο σε αυτο το κομματι. Εχω περασει και εγω απο Πλαισιο και προσωπικα οταν μου ειπαν αυτα που μου ειπαν απλα τους ειπα να πανε να γαμηθουνε και τους αφησα ετσι ξερα στο λεπτο. Εχω δει την σαπιλα απο μεσα οταν πρωτη φορα ξεκινησε το "πειραμα". Πλεον απο οτι δειχνει το πραγμα εχουν απλα αποθρασυνθει και βγαζουν αυτην τους την "πολιτικη" και πανω στον πελατη δια της πλαγιας οδου. Το "πειραμα" οπως δειχνει πετυχε (τωρα για ποσο καιρο ακομα ειναι αλλη συζητηση) και καλα κρατει μεχρι και σημερα. Απληρωτες ωρες (πιστεψε με ειναι αρκετες, πληρωνεσαι για 8 αλλα μενεις χαλαρα 10+ και με σπαστο ωραριο), ξεφτιλα σε meeting προς ΟΛΟΥΣ και δεν προκειται ποτε να ακουσεις κατι καλο οταν πραγματικα κανεις κατι καλο, μπονους ουτε για αστειο, περιβαλλον τρομοκρατιας και γενικα οι υπευθυνοι απεχθανονται να βλεπουν το προσωπικο μονιασμενο. Εχουν υποχρεωση (απο ψηλα) να βαζουν το προσωπικο να ειναι στα μαχαιρια. Χωρια για τον αγραφο νομο της αντικαταστασης προσωπικου ανα τακτα χρονικα διαστηματα. Ειναι λιγοι αυτοι που εχουν πανω απο 1 χρονο στην εταιρια και συνηθως ειναι απλα κοπελες του ταμειου. Οι αλλοι απλα θα εχουν αντικατασταθει με τον οποιονδηποτε τροπο. Σε ολα τα παραπανω λοιπον ερχεται να μπει και η τελικη σφραγιδα με τους mystery shoppers, τηλεφωνητες, ψαρωτικες ερωτησεις και οτι αλλη μπαρουφα μπορεις να φανταστεις για 3.60. Οχι φιλε, ΟΧΙ. Το οτι μπορεις να τους αφησεις και να φυγεις ανα πασα στιγμη δεν τους επιτρεπει και δεν τους δικαιολογει να ειναι τραμπουκοι και παρανομοι. Αντε εγω και αλλοι σαν εμενα δεν θα μασησουν και θα τους στειλουν στο διαολο, ο υπολοιπος κοσμος ομως τι φταιει? Αυτοι που ειτε δεν εχουν το σθενος ειτε απλα μασανε τη γλωσσα τους επειδη εχουν καποια Χ αναγκη τι πρεπει να κανουν? Φιλε Gpgalani δεν ειναι παντα η λυση το "φευγω" αλλα ουτε και μπορει να γινεται συνεχεια απο ολους. Η εταιρια ειναι υποχρεωμενη να ειναι σωστη στις υποχρεωσεις της ΠΡΩΤΑ και μετα να εχει τις οποιεσδηποτε απαιτησεις απο τους εργαζομενους της. 6
gpgalanis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Στην πρωτη μου δουλεια δεν πληρωθηκα ποτε. Στη δευτερη δουλεια σε μεγαλη πολυεθνικη (που προσληφθηκα μεσα απο αλλα 200 ατομα μετα απο τεστ, συνεντευξεις, assessment day κτλ) με ψιλοξεφτυλιζε η προισταμενη μου για να προωθησει μια φιλη της και οταν μετα απο 1 χρονο εκανα παραπονα στο HR ζητωντας να αλλαξω τμημα με απελυσαν. Ολα τα παραπανω θα μπορουσαν να με απογοητευσουν αλλα αντιθετα ηταν πολυτιμα μαθηματα που στη συνεχεια με βοηθησαν απιστευτα να γινω αυτος που ειμαι σημερα. Αν μια εταιρια σας φερεται ασχημα εχετε 3 επιλογες. Ανεχτητε το, παραιτηθειτε αμεσως, ψαξτε παραλληλα για δουλεια και παρατηθειτε μολις βρειτε. Επισης αν νομιζετε οτι υπαρχει καποια παρανομη συμπερηφορα καντε καταγγελεια. Οσοι κακως ανεχονται ασχημες συμπεριφορες το κανουν απλα απο αναγκη σε μια δυσκολη εποχη και ειναι κατανοητο. Και δεν εχει διαφορα αν δουλευεις για 3,60 η για 3.600 εκτος κι αν καποιος βαζει τιμη στην αξιοπρεπεια του. Ολα τα υπολοιπα δεν σας βοηθανε πουθενα.
ikaruga24 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Αλλο λες εσυ αλλο λεμε εμεις. Οταν στην πρωτη σου δουλεια δεν πληρωθηκες προφανως και σε "επαιρνε" να μην πληρωθεις για τον οποιονδηποτε λογο που δεν με ενδιαφερει προσωπικα. Σημασια εχει οτι ειχες ενα διχτυ προστασιας να πεσεις πανω οταν τελικα δεν πληρωθηκες. Ποσος κοσμος εχει αυτο το διχτυ προστασιας? Εγω δεν ξερω πολλους ανθρωπους του μεροκαματου (γιατι το πλαισιο περι αυτου προκειται) που εχουν καποιο διχτυ προστασιας. Αν σταματησουν να δουλευουν εστω και για 1 εβδομαδα ειναι ετοιμοι για φουντο. Δευτερον οποιος δουλευει ξερει επισης πολυ καλα οτι ειναι πρακτικα (σχεδον) αδυνατο να ψαχνει παραλληλα και για αλλου δουλεια. Απλα δεν γινεται. Τριτο ναι και σαφεστατα εχει σημασια αν παιρνεις 3.60 ή 3600 ή αν η επιχειρηση εχει πραγματικες προοπτικες εξελιξης και αν επενδυει σε προσωπικο ή αν απλα η πολιτικη της ειναι για το γαμο του καραγκιοζη και χρησιμοποιει τακτικες μαφιας. Βλεπεις ο μισθος παιζει τεραστιο ρολο στην ψυχολογια του αλλου. Ειναι αλλο να εισαι ξεφτιλας με 3.60 και να μην εχεις στον ηλιο μοιρα και αλλο ξεφτιλας με 3600 που κυκλοφορεις με Porche. Θα μου πεις τωρα ξεφτιλας ο ενας ξεφτιλας και ο αλλος. Ναι αλλα με τη διαφορα οτι ο ενας ειναι με το ενα ποδι πανω απο τον τριτο για φουντο και αλλος μετα την ξεφτιλα κανει οτι θελει. Τα αστεια περι καταγγελιας και λοιπα τα προσπερναω γιατι πιστευω οτι δεν εχεις γνωση της Ελληνικης πραγματικοτητας. 6
gpgalanis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Αλλο λες εσυ αλλο λεμε εμεις. Οταν στην πρωτη σου δουλεια δεν πληρωθηκες προφανως και σε "επαιρνε" να μην πληρωθεις για τον οποιονδηποτε λογο που δεν με ενδιαφερει προσωπικα. Σημασια εχει οτι ειχες ενα διχτυ προστασιας να πεσεις πανω οταν τελικα δεν πληρωθηκες. Ποσος κοσμος εχει αυτο το διχτυ προστασιας? Εγω δεν ξερω πολλους ανθρωπους του μεροκαματου (γιατι το πλαισιο περι αυτου προκειται) που εχουν καποιο διχτυ προστασιας. Αν σταματησουν να δουλευουν εστω και για 1 εβδομαδα ειναι ετοιμοι για φουντο. Δευτερον οποιος δουλευει ξερει επισης πολυ καλα οτι ειναι πρακτικα (σχεδον) αδυνατο να ψαχνει παραλληλα και για αλλου δουλεια. Απλα δεν γινεται. Τριτο ναι και σαφεστατα εχει σημασια αν παιρνεις 3.60 ή 3600 ή αν η επιχειρηση εχει πραγματικες προοπτικες εξελιξης και αν επενδυει σε προσωπικο ή αν απλα η πολιτικη της ειναι για το γαμο του καραγκιοζη και χρησιμοποιει τακτικες μαφιας. Βλεπεις ο μισθος παιζει τεραστιο ρολο στην ψυχολογια του αλλου. Ειναι αλλο να εισαι ξεφτιλας με 3.60 και να μην εχεις στον ηλιο μοιρα και αλλο ξεφτιλας με 3600 που κυκλοφορεις με Porche. Θα μου πεις τωρα ξεφτιλας ο ενας ξεφτιλας και ο αλλος. Ναι αλλα με τη διαφορα οτι ο ενας ειναι με το ενα ποδι πανω απο τον τριτο για φουντο και αλλος μετα την ξεφτιλα κανει οτι θελει. Τα αστεια περι καταγγελιας και λοιπα τα προσπερναω γιατι πιστευω οτι δεν εχεις γνωση της Ελληνικης πραγματικοτητας. Εχεις δικιο. Δεν εχω γνωση της Ελληνικης πραγματικοτητας. Συγνωμη που σας χαλαω την ιστορια. Το να αναφερω τι θεση εχω, σε ποιες εταιριες εχω δουλεψει, πως εφτασα εδω κτλ δεν βρισκω λογο να το κανω αφου εσυ τα ξερεις καλυτερα. Προτεινω λοιπον να ακουσουν εσενα.
Ntinaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Απο το Πλαίσιο ψωνιζω πλεον πάρα πολύ σπανια (ισως 1 φορα τον χρόνο) αλλα καποια πραγματα που διαβαζω εδω μου φαινονται μουφες. Καταρχας site του τυπου "τρομακτικό" κτλ και ανυπογραφα αρθρα δεν τα εχω καν σε εκτιμηση. Διαβαζοντας ομως το αρθρο (στα γρηγορα ομολογω) απορω με την εμπειρία αυτου που υποτίθεται οτι το εγραψε. Γκρινιαζει για το 8ωρο. Υπαρχει εστω και ενας εργαζομενος που δουλεύει 8ωρο; Ακομα και σε μεγαλες πολυεθνικες με υψηλα στανταρ κτλ 8ωρο δεν παίζει. Κατακριτεο μεν αλλα οποιος εχει ιδεα απο την αγορα το ξερει. Γκρινιαζει για την συνέντευξη. Ο καθενας που εχει περασει απο μερικές συνεντεύξεις ξερει πως αλλοι ειναι χαλαροι, αλλοι ψαρωτικοι κτλ. Ειναι δικαιωμα τους να κανουν τη συνέντευξη οπως αυτοι νομίζουν. Γκρινιάζει για τα script, τους mystery κτλ. Καλως ή κακως οι περισσοτερες αλυσιδες παγκοσμιως έχουν καποια στανταρ επικοινωνίας και αυτα θελουν να τηρούνται και οι mystery shoppers χρησιμοποιουνται παντου για τον ελεγχο αυτων των στανταρς. Γκρινιαζει που θελει να φυγει και δεν τον απολυουν! Οποιος θελει να φυγει παραιτείται. Απλα. Για ολα τα παραπανω δεν βρισκω κάτι κακό. Για θέματα ομως άσχημης συμπεριφορας, εξευτελισμού κτλ αν ισχυουν ειναι περιττο να πω πως είναι 100% καταδικαστέα αλλα καθως και εγω τα εχω περασει η καλύτερη λυση ειναι απλα να φυγεις καθως αν θεωρείτε πως ολο το οικοδόμημα ειναι σάπιο δεν θα βρείτε το δικιο σας. Το να καθεστε και να κλαιγεστε εδω και 20 σελιδες δεν λεει τιποτα. Αν πιστευετε στην αξια σας ψαξτεντην τυχη σας καπου αλλου. Και φυσικα μια εταιρία που απομακρύνει τους ικανούς και κραταει φοβισμενα ρομποτακια δεν θα έχει καλο τελος. γκρινιαζει για το 8ωρο?δηλαδη θα δουλευω 10 ωρες και θα πληρωνομαι 8? α οκ,τοτε δε σε πειραζει να ρθω στο μαγαζι σου να παρω 10 πραγματα και να πληρωσω 8?η 5?η οσα γουσταρω ε? 3
gpgalanis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Για το 8ωρο εγραψα πως η παραβιαση του ειναι κατακριτεα μεν πραγματικοτητα δε. Παιδια δεν εχω να γραψω κατι αλλο και οτι εγραψα το εγραψα για να βοηθησω (αν μπορω) καποιους. Δεν εχω κανενα σκοπο να μπω σε αντιπαραθεση μαζι σας. Καλη τυχη στην αναζητηση εργασιας.
phanispal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 gpgalanis, οι περισσότεροι ακολουθούν τη λογική σου και τα βλέπουν όπως εσύ, γι' αυτό έχουν ξεφτυλιστεί τα πάντα στην αγορά εργασίας. Επιδή βλέπουμε την πραγματικότητα, πρέπει να τη θεωρήσουμε normal και να την αποδεχτούμε. Έτσι, σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Προς το καλύτερο εννοώ. Οι περισσότεροι κάνουν τουμπέκα επειδή δεν τους παίρνει, και βλέπουμε πού πάει το πράγμα. Προς ολοταχώς για Βουλγαρία με τιμές Ελλάδας. Έχουμε ήδη φτάσει. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις