zio10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 να σου στειλω το λινκ κλαψας για το e-shop να το χεις προχειρο? Από τη μία γκρίνια από την άλλη στα νέα συστήματα ας πούμε οι μισοί και παραπάνω από eshop ψωνίζουν - προτείνουν!
ikaruga24 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Από την άλλη όμως ούτε να το μπαίνεις στο μαγαζί και να είναι ο υπάλληλος στραβωμένος είναι καλό. Επίσης πρέπει να είναι ευγενικός και όσο μπορεί χαμογελαστός ανεξάρτητα με τα προσωπικά του. Α όχι δεν πάει έτσι. Η θα είμαστε ΟΛΟΙ (ανεξαρτήτως επαγγέλματος) χαμογελαστοί και χαρούμενοι στις δουλειές μας ή θα είμαστε άνθρωποι και θα έχει ο καθένας ότι μούρη γουστάρει. Εμένα το fake χαμόγελο και fake ενδιαφέρον εκτός του ότι με εκνευρίζει με προσβάλει κιόλας ενώ ταυτόχρονα λυπάμαι τον κακομοίρη/α που πρέπει με το στανιό να σκάσει ένα χαμόγελο και να σε ρωτήσει 2-3 γραμμικές ερωτήσεις περί εξυπηρέτησης κτλ κτλ. Προσωπικά προτιμώ την -ανθρώπινη- συναλλαγή. Δεν πήγαμε στο κατάστημα για να εισπράξουμε creepy και αφύσικα χαμόγελα. Ενα γαμωπροϊόν πήγαμε να αγοράσουμε και να φύγουμε και τέλος. Απλά στο πλαίσιο το έχουν τερματίσει γιατί είναι "λογικό" δεδομένο το δημογραφικό κόσμου που απευθύνονται. 4
zio10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Α όχι δεν πάει έτσι. Η θα είμαστε ΟΛΟΙ (ανεξαρτήτως επαγγέλματος) χαμογελαστοί και χαρούμενοι στις δουλειές μας ή θα είμαστε άνθρωποι και θα έχει ο καθένας ότι μούρη γουστάρει. Εμένα το fake χαμόγελο και fake ενδιαφέρον εκτός του ότι με εκνευρίζει με προσβάλει κιόλας ενώ ταυτόχρονα λυπάμαι τον κακομοίρη/α που πρέπει με το στανιό να σκάσει ένα χαμόγελο και να σε ρωτήσει 2-3 γραμμικές ερωτήσεις περί εξυπηρέτησης κτλ κτλ. Προσωπικά προτιμώ την -ανθρώπινη- συναλλαγή. Δεν πήγαμε στο κατάστημα για να εισπράξουμε creepy και αφύσικα χαμόγελα. Ενα γαμωπροϊόν πήγαμε να αγοράσουμε και να φύγουμε και τέλος. Απλά στο πλαίσιο το έχουν τερματίσει γιατί είναι "λογικό" δεδομένο το δημογραφικό κόσμου που απευθύνονται. Δεν είπα αυτό Είπα ότι σε δουλειές που εξυπηρετείς κόσμο πρέπει να είσαι ευγενικός και οκ ένα χαμόγελο δεν βλάπτει, ανεξάρτητα αν έχεις τα προσωπικά σου προβλήματα που όλοι τα έχουν. Δεν είπαμε να κάνει τον κλόουν όπως έγραψε και ο Anorymous πιο πάνω. 1
ikaruga24 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είπα αυτό Είπα ότι σε δουλειές που εξυπηρετείς κόσμο πρέπει να είσαι ευγενικός και οκ ένα χαμόγελο δεν βλάπτει, ανεξάρτητα αν έχεις τα προσωπικά σου προβλήματα που όλοι τα έχουν. Δεν είπαμε να κάνει τον κλόουν όπως έγραψε και ο Anorymous πιο πάνω. Αυτό που λες είναι άλλο. Αυτό το χαμόγελο εντάσσεται μέσα στην ανθρώπινη συναλλαγή το οποίο είναι μεν θεμιτό αλλά όχι απαραίτητο ως προς τη συναλλαγή που πρόκειται να λάβει μέρος. Εδώ τώρα έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις που είναι πραγματικά κλόουν με το στανιό και αυτό το καταλαβαίνεις ως πελάτης (εκτός από τους λοβοτομημένους που τους ανεβαίνει το status με αυτήν την συμπεριφορά). Εμένα δεν μου αρέσει και γι αυτό δεν πατάω το πόδι μου. Το Public του δίνω pass γιατί οι υπάλληλοι δεν είναι πριξοπούτσηδες, θα σε ρωτήσουν μια φορά αν λάχει και θα σε αφήσουν μόνο σου αν δουν ότι δεν "τραβάει" η φάση. 1
zio10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό που λες είναι άλλο. Αυτό το χαμόγελο εντάσσεται μέσα στην ανθρώπινη συναλλαγή το οποίο είναι μεν θεμιτό αλλά όχι απαραίτητο ως προς τη συναλλαγή που πρόκειται να λάβει μέρος. Εδώ τώρα έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις που είναι πραγματικά κλόουν με το στανιό και αυτό το καταλαβαίνεις ως πελάτης (εκτός από τους λοβοτομημένους που τους ανεβαίνει το status με αυτήν την συμπεριφορά). Εμένα δεν μου αρέσει και γι αυτό δεν πατάω το πόδι μου. Το Public του δίνω pass γιατί οι υπάλληλοι δεν είναι πριξοπούτσηδες, θα σε ρωτήσουν μια φορά αν λάχει και θα σε αφήσουν μόνο σου αν δουν ότι δεν "τραβάει" η φάση. Δεν μιλούσα καν για το πλαίσιο, γενικά μιλούσα!
skiabox Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Παρόμοιες τακτικές εφαρμόζονται και σε άλλα μέρη όμως... ακόμα και σε απλές καφετέριες.. πχ πρέπει να είσαι στα παραθυρα να κανεις ότι κανεις κάτι , απαγορεύεται να καθίσεις ακόμα και αν δεν είναι κάποιος στο μαγαζί , απαγορεύεται να πατήσεις σε άλλο μαγαζί σε όλη την περιοχή, να πρέπει να καρφώνει ο ένας τον άλλον , να δουλεύεις παραπάνω τσάμπα για το καλό της εταιρίας κτλ... Απλά τα κάνουν επειδή μπορούν. Οι περισσότεροι προσαρμόζονται/υπακούουν. Οι λίγοι που διαφωνούν ε θα σου πει έχω άλλους τόσους εκατοντάδες που ειναι ικανοποιημένοι... Αυτά...
Fulgore Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Από τη μία γκρίνια από την άλλη στα νέα συστήματα ας πούμε οι μισοί και παραπάνω από eshop ψωνίζουν - προτείνουν! Αν εισαι απο επαρχια-νησι,το eshop καλως ή κακως βολευει περισσοτερο απο τα καταστηματα της Αθηνας. Επισης το οτι προτεινουν απο eshop γινεται επισης λογω του οτι εχει και μια παραπανω ποικιλια σε αρκετα πραγματα(καποτε ειχε και χαμηλες τιμες,τωρα αυτο αλλαξε) κοινως αν πχ θες το συγκεκριμενο μηχανικο πιθανως το eshop να το εχει ενω αλλιως να πρεπει να το παραγγειλεις απεξω. Και αυτος ειναι αλλος ενας λογος που οι περισσοτεροι προτιμανε eshop-plaisio κλπ Επειδη ειναι διπλα τους και δεν χρειαζεται να ψαχνουν για σκρουτζομαγαζα. Και η λιστα συνεχιζεται. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που τα καταστηματα αυτα εχουν μαζεψει και τοσο κραξιμο,ειδικα επειδη εχουν και παρα πολλους πελατες. Και μιας που ειπες για τα νεα συστηματα και αναβαθμισεις(δεν θα σχολιασω καν ποσοι απο αυτους αγοραζουν ή οχι τελικα οταν ανοιγουν θεμα και το αποδειξει και αρκετες φορες για οσους παρακολουθουν την εν λογω ενοτητα),μονο και μονο το γεγονος οτι 8/10 περιπου απο αυτους που ανοιγουν θεματα δεν μπαινουν καν στον κοπο να κοιταξουν ακριβως στην ιδια σελιδα θεματα παρομοια με τα δικα τους δεν σου φτανει για να καταλαβεις γιατι κοιτανε τα καταστηματα οπως το παραπανω. Για το Πλαισιο δεν σχολιαζω γιατι ουτως ή αλλως και μικρη ποικιλια εχει και απο τις υψηλοτερες τιμες της αγορας σχεδον στα παντα και turbox εχει που ειναι για τα μπαζα. 1
ariannaki85 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είπα αυτό Είπα ότι σε δουλειές που εξυπηρετείς κόσμο πρέπει να είσαι ευγενικός και οκ ένα χαμόγελο δεν βλάπτει, ανεξάρτητα αν έχεις τα προσωπικά σου προβλήματα που όλοι τα έχουν. Δεν είπαμε να κάνει τον κλόουν όπως έγραψε και ο Anorymous πιο πάνω. Μια ισσοροπία χρειάζεται. Το να είσαι ευχάριστος και τυπικά ευγενικός (όπως πχ οι Αγγλοι) και όχι με τη μουτσούνα κρεμασμένη, είναι όχι μόνο θεμιτό, αλλά θα πρέπε να είναι και το στάνταρντ σε κάθε εργασία. Δεν σου φταέι κανεις να του φορτώνεις τα προβήματα του.Από την άλλη να κάνεις τον κλόουν, είναι απλά τραγικό και σαν να κοροιδέυεις τον αλλο στα μούτρα, εκτός από τον ευατό σου 4
Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 imo, η γλοιώδης ευγένεια ειναι το ίδιο με τον κατσουφιασμένο υπαλληλο. Και τα δύο σε κάνουν να νοίωσεις άβολα. Αν όμως αυτο ειναι ικανός λόγος για απόλυση, δεν ειμαι τόσο σίγουρος...
xifiassamsung Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 αν παιρνεις το μισθο του πλαισιου με τα σπαστα ωραρια που ουσιαστικα εξαγοραζουν ολη σου τη μερα κ οχι μονο ενα 8ωρο,τοτε πρεπει νασαι ηρωας να τα βγαλεις περα.η απλα πιτσιρικας που δουλευει για το χαρτζηλικι κ οχι για επιβιωση. Κριμα γιατι ενω εχει στησει καλο μαρκετινγκ εχει αφενος τα τουρμποεξ που ειναι αχαρακτηριστα σαν ποιοτητα,κ αφετερου εχει αυτον τον ψυχολογικο εκβιασμο στους υπαλληλους του.Ντροπη κ μονο. 1
ikaruga24 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μια ισσοροπία χρειάζεται. Το να είσαι ευχάριστος και τυπικά ευγενικός (όπως πχ οι Αγγλοι) και όχι με τη μουτσούνα κρεμασμένη, είναι όχι μόνο θεμιτό, αλλά θα πρέπε να είναι και το στάνταρντ σε κάθε εργασία. Δεν σου φταέι κανεις να του φορτώνεις τα προβήματα του.Από την άλλη να κάνεις τον κλόουν, είναι απλά τραγικό και σαν να κοροιδέυεις τον αλλο στα μούτρα, εκτός από τον ευατό σου Με τη διαφορά ότι οι άγγλοι συνάδελφοι στην ίδια θέση πληρώνονται με σχεδόν 10 ευρώ την ώρα (7.5 λίρες) αρχικό μισθό χωρίς αυτό το πανηγύρι που κάνουμε στην Ελλάδα. 1
AMD Expert Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ένα άλλο τώρα : Είμαι 15 και προφανώς ξεχωρίζω από κάποιον 20+.Γιατί στα Public να μου μιλάνε όλοι με το σις και με το σας; Προσωπικά μ'εκνευρίζει και καταλαβαίνω ότι απλά είναι κανόνας του καταστήματος...
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ένα άλλο τώρα : Είμαι 15 και προφανώς ξεχωρίζω από κάποιον 20+. Γιατί στα Public να μου μιλάνε όλοι με το σις και με το σας; Προσωπικά μ'εκνευρίζει και καταλαβαίνω ότι απλά είναι κανόνας του καταστήματος... Τι εννοεις? Φαση αναρωτιεσαι γιατι σου μιλανε στον πληθυντικο αντι να σου πουν "που σαι ρε μαν, για πε, τι ψαχνεις να βοηθησω αρχηγε?" Εννοειται πως θα σου μιλησουν με το σεις και με το σας, η σχεση σας ειναι πελατη/πωλητη, η εξυπηρετηση δεν εχει να κανει με το ποιος ειναι ο πελατης αλλα καθαρα με την εξυπηρετηση του πελατη ως φυση εργασιας. Κι εγω ετσι θα σου μιλουσα αν ερχοσουν στο κατασημα μου, ειναι θεμα δεοντολογιας imo 7
Fulgore Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ένα άλλο τώρα : Είμαι 15 και προφανώς ξεχωρίζω από κάποιον 20+. Γιατί στα Public να μου μιλάνε όλοι με το σις και με το σας; Προσωπικά μ'εκνευρίζει και καταλαβαίνω ότι απλά είναι κανόνας του καταστήματος... Ειναι οπως το ειπες.Εισαι 15 γιαυτο δεν το καταλαβαινεις ακομα
φιρίκι Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Τι εννοεις? Φαση αναρωτιεσαι γιατι σου μιλανε στον πληθυντικο αντι να σου πουν "που σαι ρε μαν, για πε, τι ψαχνεις να βοηθησω αρχηγε?" Εννοειται πως θα σου μιλησουν με το σεις και με το σας, η σχεση σας ειναι πελατη/πωλητη, η εξυπηρετηση δεν εχει να κανει με το ποιος ειναι ο πελατης αλλα καθαρα με την εξυπηρετηση του πελατη ως φυση εργασιας. Κι εγω ετσι θα σου μιλουσα αν ερχοσουν στο κατασημα μου, ειναι θεμα δεοντολογιας imo Ετσι. Αυτό έκανα κι' εγώ όταν δούλευα σε κατάστημα Forthnet ή γκαρσόνι, μιλούσα στον πληθυντικό ακόμη και σε ανθρώπους εμφανώς μικρότερους απο 'μένα, άσχετα που μου φαίνεται χαζό πράμα ο πληθυντικός ευγενείας. Απο την άλλη, αυτήν την σύμβαση έχουμε στην γλώσσα μας, μ' αυτήν δουλεύουμε και με ενοχλεί οταν ο άλλος, είτε πελάτης είναι είτε πωλητής, αρχίζει τον ενικό απευθείας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις