sphinxgr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Ενας μη εμφανισημος πτυχιουχος παντογνωστης γα__ουας με 50 χρονια προυπηρεσια στο χωρο δεν εχει ουτε τις μισες πιθανοτητες να πιασει δουλεια απο οτι εχει ενα τσοντακι. Δεν ξερω ποσοι απο εσας το εχετε καταλαβει αλλα η αληθεια ειναι οτι το να γεννηθεις γυναικα ειναι κατι παραπλισιο σαν να γεννηθηκες γιος του εμιρη του καταρ! Για τα πρώτα 10 χρόνια της ενηλικίωσης σου. Έπειτα σε τρώει η κατάθλιψη και πηδάς πιτσιρικάδες για να αυτοπραγματωθείς αφραγκη... 5
PsyGreg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Το θέμα είναι ότι σε αυτές τις δουλειές στο τέλος έχεις μία σκατά ψυχολογία στο τέλος? κάθε ώρα και στιγμή, βομβαρδιζόμαστε από αρνητική ψυχολογία. από παντού, όποτε κι αν στρέψεις το βλέμμα σου και το μυαλό σου. δεν μας τα κάνει σκ@τ@ η δουλειά, αλλά ή δουλειά είναι το αποτέλεσμα. όταν ζούμε μέσα στην μιζέρια επειδή τα λαμόγια μας το έχουν επιβάλει, ε σκ@τ@ θα είσαι ψυχολογικά και στην δουλειά. οι πιο δυνατοί θα επιβιώσουν (μακροχρόνια) [και τα λαμόγια αλλά θα την πάθουν κάποτε]
ATiTool Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 οι περισσοτεροι που εχουνε λεφτα σημερα και μπορουνε και δινουνε δουλεια ειναι ηλιθιοι,ενα Χ% τα κληρονομησε και το αλλο Χ% τα παντρευτηκε! Ειναι ανιδεοι οσον αφορα το χωρο της εργασιας τους αλλα παρολα αυτα διοικουνε. Και το χειροτερο ειναι οτι ειναι ανιδεοι και σε συμπερηφορα. Κοιταξτε ποσο ευκολο ειναι να καταλαβεις τι θεση εχει στην οποιαδηποτε επιχειρηση ο συνομιλητης σου. Οταν μιλας με εναν ο οποιος τρεμει ολοκληρος και δεν εχει καμια ελευθερια λογου και εχει διαμωρφωθει ακριβως οπως του εχει πει ο απο πανο του καραγκιοζης καταλαβαινεις αμεσως οτι μιλας με εναν ψωμολυσασμενο υπαλληλισκο ο οποιος τρωει ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ για να παρει 500 ευρω να ζησει! Οσο για τα αφεντικα τετοιου τυπου αστα....κανει ΜΠΑΜ ο ανθρωπος που δεν εχει αγχωθει ποτε του!
mary Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 @ATiTool Να υποθεσω πως δε ξερεις οτι γυναικες σε συγκριση με αντρες κατεχουν μεγαλυτερα ποσοστα ανεργιας. Ποια τυχη λοιπον του να γεννηθεις γυναικα και να βρεςι δουλεια σημερα;
ATiTool Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 @ATiTool Να υποθεσω πως δε ξερεις οτι γυναικες σε συγκριση με αντρες κατεχουν μεγαλυτερα ποσοστα ανεργιας. Ποια τυχη λοιπον του να γεννηθεις γυναικα και να βρεςι δουλεια σημερα; Γιατι θελουν να ειναι ανεργες,οχι γιατι ψαχνουν και δεν βρησκουν δουλεια.
Prof_Chaos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 μια ωραία γυναίκα βρίσκει πιο εύκολα δουλειά απο ενα αντρα αλλα την χάνει και πιο ευκολα....! Το αντιστροφο συνήθως ισχύει για τον Αντρα..Επίσης λόγω των στερεότυπων, που υπάρχουν ακόμη στην γενιά μας και εκφράζονται και εδω μέσα με τις απόψεις ορισμένων , είναι επίσης δύσκολο για μια γυναίκα να βρεί δουλειά σε ορισμένους τομείς, σε αντιθέση με τον αντρα.. Φυσικά εαν πάει μια κοπέλα εμφανίσημη με πτυχίο για δουλειά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εργοδότης να την κοιτάει σαν μελλοντική του γκόμενα.. Μερικοι εκφράζετε απόψεις απόλυτες λές και τα μάθατε όλα απο την ζωή... Για αρχίσετε να μαθαίνετε χρειάζεστε εμπειρία και γνώση... Αλήθεια εχετε εργαστεί ποτέ σας;απορία το έχω..
phanispal Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δε χρειάζεται να έχεις δουλέψει, μόνο να έχεις βγει απ' το σπίτι σου, για να ξέρεις ότι σε καταστήματα, στις καφετέριες, στα μπαρ, στις γραμματείες, σε εταιρείες τηλεφωνικής ενημέρωσης και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, δουλεύουν γυναίκες σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ' ότι οι άνδρες. Οι αριθμοί (ποσοστά ανεργίας) σε αυτή τη χώρα, δε λένε πάντα την αλήθεια. 3
ATiTool Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 οταν βρησκεις κατι πιο ευκολα,το χανεις και πιο ευκολα! οποτε σε ενα μερος εισαι σωστος. Η γυναικα σε ορισμενους τομεις ειναι πιο δυσκολο να βρει δουλεια γιατι πολυ απλα,τους απορριπτει. Σε αντιθεση με εναν αντρα ο οποιος ψωμολυσαει και καιγετε για μεροκαματο. (κατι που η γυναικα δεν κανει.) ειμαι 26 με 8 χρονια ενσημα και αλλα 3-4 χρονια εργασιας μαυρος. Μαλιστα στα 15 μου εψηνα αφεντικα να με παρουνε στο μαγαζι τους να δουλεψω μαυρος γιατι ημουν ανιληκος και κανενας δεν με ηθελε. Και στα 15 ειχα μπαμπα με εκαθαριστικο των 100Κ.
black_widow Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 μια ωραία γυναίκα βρίσκει πιο εύκολα δουλειά απο ενα αντρα αλλα την χάνει και πιο ευκολα....! Το αντιστροφο συνήθως ισχύει για τον Αντρα..Επίσης λόγω των στερεότυπων, που υπάρχουν ακόμη στην γενιά μας και εκφράζονται και εδω μέσα με τις απόψεις ορισμένων , είναι επίσης δύσκολο για μια γυναίκα να βρεί δουλειά σε ορισμένους τομείς, σε αντιθέση με τον αντρα.. Φυσικά εαν πάει μια κοπέλα εμφανίσημη με πτυχίο για δουλειά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εργοδότης να την κοιτάει σαν μελλοντική του γκόμενα.. Μερικοι εκφράζετε απόψεις απόλυτες λές και τα μάθατε όλα απο την ζωή... Για αρχίσετε να μαθαίνετε χρειάζεστε εμπειρία και γνώση... Αλήθεια εχετε εργαστεί ποτέ σας;απορία το έχω.. Αυτό ακριβώς... Επίσης στις περισσότερες μας έχει συμβεί είτε να απολυθούμε είτε επειδή δεν κάτσαμε σε κάποιον ( σε γνωστή μου - καλό κορίτσι της το είπαν έτσι ακριβώς " ή κάθεσαι ή διαφορετικά δεν έχει ανανέωση της σύμβασης , την είχαν με ορισμένου ") ή αν έχεις απολυθείς σε καλούν για έξοδο για να παλέψεις για την επάνοδο σου ( αυτό έχει συμβεί σε μένα , δε μου έχει τύχει να μου το πουν πολύ ξεκάθαρα ). Επίσης έχει τύχει να πάω σε συνέντευξη ( μέσω γνωστού, τι το ήθελα ) και να μου πει ο τύπος ότι τελικά δεν ξέρει αν όντως θα χρειαστεί άτομο αλλά να περνάω από το μαγαζί να βγαίνουμε μωρέ... Οι θέσεις δυστυχώς στην Ελλάδα που βγαίνουν μέσω αγγελιών είναι συνήθως υποστηρικτικές - entry level θέσεις και part-time, άλλος ένας λόγος να καταλήγουν σε γυναίκες οι θέσεις. Να προσθέσω κιόλας ότι σε κανένα γραφείο π.χ δεν έχω δει να θέλει να κάνει filing και να απαντάει σε τηλέφωνα και να κρατάει μηνύματα άντρας ακόμα και να είστε στο ίδιο επίπεδο ιεραρχίας, τσινάνε οι γεννημένοι σαν από χτες managers ( που δεν έχουν απαραίτητα εμπειρία και σπουδές, απλά επειδή είναι άντρες νομίζουν ότι είναι φυσικό να μανατζάρουν ). Όταν όμως περάσεις τα 25 - 27 και έχεις πλέον φιλοδοξίες και θες να είσαι ανεξάρτητη και όλα αυτά και δεν θες να αρκεστείς σε μία υποστηρικτική θέση καλωσόρισες στην ανεργία ή στην ετεροαπασχόληση. Καλά μην πω για κάτι συνομήλικες που θέλανε να κάνουν και παιδί , δεν μπορούν να σταυρώσουν ούτε συνέντευξη ( ενώ έχουν σπουδές και εμπειρία ). Δε χρειάζεται να έχεις δουλέψει, μόνο να έχεις βγει απ' το σπίτι σου, για να ξέρεις ότι σε καταστήματα, στις καφετέριες, στα μπαρ, στις γραμματείες, σε εταιρείες τηλεφωνικής ενημέρωσης και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, δουλεύουν γυναίκες σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ' ότι οι άνδρες. Οι αριθμοί (ποσοστά ανεργίας) σε αυτή τη χώρα, δε λένε πάντα την αλήθεια. Μιλάς για αυτές τις θέσεις που αλλάζει συνέχεια το προσωπικό, παίρνεις σκατά λεφτά ή συνήθως απλά ψάχνουν άτομα για τσαμπέ δοκιμαστικές βάρδιες...Αξιοζήλευτες θέσεις ! Υπ' όψιν έχω βγει από τα 19 στην αγορά εργασίας , βρίσκω αλλά καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο χάλια είναι η αγορά εργασίας για τις γυναίκες, δεν τα λέω εκ του ασφαλούς.Είμαι κάτω των 30 και βρίσκω ακόμα ( για αυτό και προετοιμάζομαι σιγά σιγά για ελεύθερο επάγγελμα ξεκινώντας σιγά σιγά τώρα, ξέρω τι με περιμενεις μόλις 30αρήσω ), ρώτα τις γυναίκες άνω των 30-35 , υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες !
ATiTool Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Εχω 2 φιλες,η μια στην vodafone με 1100 ευρω μισθο (+βραδινα +bonus +++) κλεινει 10 χρονια στην vodafone τωρα. Η αλλη ειναι στην αττικη οδο κοβει εισητιρια και παιρνει 1150 (+βραδινα) και ειναι και αυτη επισης πολλα χρονια. Η barwoman σε ενα μαγαζι παιρνει 50 ευρω μεροκαματο και κανει ταμειο 1000 ευρω,ο μπουφετζης στο ιδιο μαγαζι παιρνει 28 ευρω μεροκαματο και κανει ταμειο 5.000 ευρω. εχω και ενα φιλο ο οποιος πρεπει να δωσει διατροφη στην πρωην γυναικα του για το παιδι (η οποια ζει στο σπιτι της μανας του και δουλευει και παιρνει 1κ το μηνα) και περιμενει ποτε θα τον παρει τηλ. μια πιτσαρια για να παει να κανει κανενα μεροκαματο 1 η και 2 το πολυ φορες την εβδομαδα για να του δωσουν 20 ευρω.
phanispal Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Οι θέσεις δυστυχώς στην Ελλάδα που βγαίνουν μέσω αγγελιών είναι συνήθως υποστηρικτικές - entry level θέσεις και part-time, άλλος ένας λόγος να καταλήγουν σε γυναίκες οι θέσεις. Να προσθέσω κιόλας ότι σε κανένα γραφείο π.χ δεν έχω δει να θέλει να κάνει filing και να απαντάει σε τηλέφωνα και να κρατάει μηνύματα άντρας ακόμα και να είστε στο ίδιο επίπεδο ιεραρχίας, τσινάνε οι γεννημένοι σαν από χτες managers ( που δεν έχουν απαραίτητα εμπειρία και σπουδές, απλά επειδή είναι άντρες νομίζουν ότι είναι φυσικό να μανατζάρουν ). Όταν όμως περάσεις τα 25 - 27 και έχεις πλέον φιλοδοξίες και θες να είσαι ανεξάρτητη και όλα αυτά και δεν θες να αρκεστείς σε μία υποστηρικτική θέση καλωσόρισες στην ανεργία ή στην ετεροαπασχόληση. Μα αυτό δε λέω κι εγώ; Τώρα για φιλοδοξίες κ.λπ., δεν έχω να πω πολλά, όποιος έχει μεγάλες απ' αυτές, ζει σε άλλη χώρα, ή έχει πολλούς γνωστούς. Καλά μην πω για κάτι συνομήλικες που θέλανε να κάνουν και παιδί , δεν μπορούν να σταυρώσουν ούτε συνέντευξη ( ενώ έχουν σπουδές και εμπειρία ). Αυτό το ηλικιακό group αντέχει ακόμα επειδή σε αυτή τη χώρα δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί όσο θα ήθελε η γυναίκα, οπότε στην τελική βρίσκει κάποιον να παντρευτεί και «τέλειωσε» εκεί η υπόθεση. Σε καμια γενιά από τώρα όμως (μην πω πιο νωρίς) τις βλέπω στο ράφι κι αυτές, κανείς δε θα τις παίρνει χωρίς δουλειά. Μιλάς για αυτές τις θέσεις που αλλάζει συνέχεια το προσωπικό, παίρνεις σκατά λεφτά ή συνήθως απλά ψάχνουν άτομα για τσαμπέ δοκιμαστικές βάρδιες...Αξιοζήλευτες θέσεις ! Για κάτσε, αυτές οι θέσεις δεν κατέχουν το συντριπτικό ποσοστό; Εγώ παντού βλέπω καταστήματα, καφετέριες κ.λπ. και όχι δικηγορικά γραφεία και ιατρεία. Στην τελική, όπως έχουν τα πράγματα, ούτε αυτές τις δουλειές δε μπορούμε να βρούμε, οπότε τις έχουν κάνει όντως αξιοζήλευτες, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν δουλεύεις εσύ σε κάποια από αυτές και δε σου αρέσει, ευχαρίστως να μου την παραχωρήσεις αν θες Υπ' όψιν έχω βγει από τα 19 στην αγορά εργασίας , βρίσκω αλλά καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο χάλια είναι η αγορά εργασίας για τις γυναίκες, δεν τα λέω εκ του ασφαλούς.Είμαι κάτω των 30 και βρίσκω ακόμα ( για αυτό και προετοιμάζομαι σιγά σιγά για ελεύθερο επάγγελμα ξεκινώντας σιγά σιγά τώρα, ξέρω τι με περιμενεις μόλις 30αρήσω ), ρώτα τις γυναίκες άνω των 30-35 , υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες ! Τα είπα πιο πάνω για το συγκεκριμένο ηλικιακό group. Τέλειωσαν τα ψέμματα.
black_widow Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Εχω 2 φιλες,η μια στην vodafone με 1100 ευρω μισθο (+βραδινα +bonus +++) κλεινει 10 χρονια στην vodafone τωρα. Η αλλη ειναι στην αττικη οδο κοβει εισητιρια και παιρνει 1150 (+βραδινα) και ειναι και αυτη επισης πολλα χρονια. Η barwoman σε ενα μαγαζι παιρνει 50 ευρω μεροκαματο και κανει ταμειο 1000 ευρω,ο μπουφετζης στο ιδιο μαγαζι παιρνει 28 ευρω μεροκαματο και κανει ταμειο 5.000 ευρω. εχω και ενα φιλο ο οποιος πρεπει να δωσει διατροφη στην πρωην γυναικα του για το παιδι (η οποια ζει στο σπιτι της μανας του και δουλευει και παιρνει 1κ το μηνα) και περιμενει ποτε θα τον παρει τηλ. μια πιτσαρια για να παει να κανει κανενα μεροκαματο 1 η και 2 το πολυ φορες την εβδομαδα για να του δωσουν 20 ευρω. H Vodafone αντικαθιστά σιγά σιγά μεγάλο μέρος του προσωπικού της με επινοικιαζόμενους ( με ΕΓΣΕΕ ) και έχει αρχίσει και κάνει επικίνδυνα νερά με την επιχειρησιακή που έχουν ( αυτές οι αμοιβές υπάρχουν γιατί προστατεύονται και από μία σύμβαση ). Οι παλιοί εκεί είναι τυχεροί, κάποια στιγμή όμως θα έρθει και η μείωση προσωπικού σε αυτούς ( ευτυχώς έχουν σωματείο εκεί ). Δε θα πιάσω τώρα το ανύπαρκτο επίπεδο customer support που έχουν ( είναι καλύτεροι από άλλες εταιρείες στο θέμα ότι πιάνεις γραμμή αλλά ακολουθούν πολύ συγκεκριμένα ποιηματάκια που τα λένε συνέχεια ) και tech support να με έβαζες χαλαρά το έκανα ( ως πρώην εργαζόμενη εμμέσως για τη Vodafone άμεσα σε μεγάλο πελάτη της τα έχω μάθει όλα ! ).Να μιλήσω για το ρημαδιασμένο Siebel μήπως, τι ωραίες υπερωρίες που κάναμε γιατί τις μισές ώρες ΔΕΝ ; Δε νομίζω οι υπάλληλοι εκεί να μην κάνουν συνέχεια υπερωρίες, είναι το motto του κλάδου αυτό ( " το 8ωρο είναι για τους δημοσίους " ) Tα 1100 για 10 χρόνια προυπηρεσίας , τις standard υπερωρίες , το stand - by που ουσιαστικά σε έχουν είναι καλά λεφτά ; Το ότι έχουν φτάσει οι αμοιβές της ΕΓΣΕΕ στον πάτο δεν πάει να πει ότι αυτοί οι υπάλληλοι είναι υψηλόμισθοι ! Για τα bonus δε θα πάρω θέση , στη Vodafone μπορεί να τα δίνουν ! Επίσης όταν θα γίνει το μεγάλο μπαμ και με τη δική τους σύμβαση να τη δω πώς θα διαπραγματευτεί ατομικά , δυστυχώς είσαι αδύναμος όταν πας να διαπραγματευτείς αποδοχές με ατομική. Μου έπιασες παράδειγμα εταιρείας που μόνο πρότυπο δε τη θεωρώ...Για ρώτα την τι ώρα σχολάει κάθε μέρα, τα 1100 ευρώ που παίρνει και αν το σωματείο τους θα νοιαστεί ποτέ για όλους τους υπόλοιπους εμμέσως εργαζόμενους για αυτήν ( στον συνεργάτη αυτό που λέω που έχει όλους σχεδόν τους ξένους πελάτες της Vodafone στην Ελλάδα έχουν ΕΓΣΣΕ των 586 μεικτά ) που δεν έχουν τη τύχη να προστατεύονται με Επιχειρησιακή...Άσε που ο συνεργάτης τους μου έφαγε όλα τα bonus, αυτό είναι το HR των συνεργατών της Vodafone ! Για μπουφετζή πρώτη φορά ακούω τόσο λίγα, μου φαίνεται βλέπεις ότι σε συμφέρει ...Τα 1100 για θέση 10+ ετών που δε θα έχεις entry level θέση, του πούστη θα έχεις ανέβει πολλά ; Και με την αβεβαιότητα που υπάρχει στο συγκεκριμένο κλάδο ;
ATiTool Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Τα περισσοτερα που γραφεις για την vodafone ισχυουν. Ολες της υπερωριες που κανει της πληρωνετε. μαλιστα δεν ξερω εαν ξερεις αλλα η vodafone εχει προτινει ενα πολυ καλο ποσο ως υποτιθεμενη αποζιμιωση σε παλιους με καλες συμβασεις για να παρουν τον Μπ__λο! καποιοι της δεχτηκαν και καποιοι οχι...(αυτοι που δεν δεχτηκανε το μαρουλι και γεια σας,θα βγουνε χαμενοι) Οπως και να εχει ομως...1.1κ το μηνα μπαινει στο λογαριασμο της. ξερεις εσυ πολλους σημερα που δεν εχουν βρει κατι ετοιμο και δεν ξερουν να κανουν τιποτα και παιρνουν 1.1κ το μηνα? Για τα υπολοιπα,διαφωνεις? Ολες οι γυναικες απο την φυση τους,απο αρχεοτατων χρονων ψαχνουνε για τον...Wishmaster,και βλεπω γυναικες εγω 2013 να ταιζουνε τους αντρες τους!
mary Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 ΟΚ για καφετεριες, μπαργουμαν, γραμματεας κλπ παιρνουν γυναικες αλλά σοβαρα τωρα, δε νομιζεις πως εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους οτι θα παρουν καποια στιγμη ποδι λογω εγκυμοσυνης; Αλλος ενας λογος που σε μερικες θεσεις να μην προτιμουν γυναικες.
ATiTool Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 ποια αβεβεοτητα ποια σωματια ποια entry lvl θεση ποιος κλαδος που ζεις ρε κοριτσαρα μου? Πολυ σαλοναρισμενη εισαι μου φενετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις