deesnider Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Φιλαράκια, θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει, προκειμένου να μη χάσω άδικα το χρόνο μου: Έχω κάποιες ταινίες σε mkv και τους αντίστοιχους υπότιτλους σε srt, απόλυτα συγχρονισμένους. Αν μετατρέψω τα mkv σε avi (xvid), ενδέχεται να χαθεί ο συγχρονισμός με τους υπότιτλους; Ο λόγος που θέλω να το κάνω, είναι ότι θέλω να παίζουν μέσω usb stick, σ' ένα dvd player που παίζει xvid μέσω usb και αναγνωρίζει srt ελληνικούς υπότιτλους, αλλά όχι mkv. Ευχαριστώ!
micos000 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Αν κρατήσεις το ίδιο framerate με την αρχική ταινία, όχι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Να κατεβάσεις όμως την ανάλυση γιαί συνήθως τα mkv είναι 720p ή 1080p ενώ τα avi που υποστηρίζουν τα dvd players είναι μέχρι 720χ576 (576p). Βασικά θα αλλάξεις την ανάλυση αναλογικά σε 720 οριζόντιο και όσο πάει μόνο του στο κατακόρυφο. Επίσης να επιλέξεις στο πρόγραμμα μετατροπής το 2-pass (dual pass, διπλό πέρασμα) για να έχεις αξιόλογα αποτελέσματα. Τα στοιχεία της ταινίας όπως ανάλυση, αναλογία και framerate θα τα βρεις εύκολα με το media info (να επιλέξεις προβολή->κείμενο / view->text για να τα δεις όλα)
deesnider Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Αν κρατήσεις το ίδιο framerate με την αρχική ταινία, όχι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Να κατεβάσεις όμως την ανάλυση γιαί συνήθως τα mkv είναι 720p ή 1080p ενώ τα avi που υποστηρίζουν τα dvd players είναι μέχρι 720χ576 (576p). Βασικά θα αλλάξεις την ανάλυση αναλογικά σε 720 οριζόντιο και όσο πάει μόνο του στο κατακόρυφο. Επίσης να επιλέξεις στο πρόγραμμα μετατροπής το 2-pass (dual pass, διπλό πέρασμα) για να έχεις αξιόλογα αποτελέσματα. Τα στοιχεία της ταινίας όπως ανάλυση, αναλογία και framerate θα τα βρεις εύκολα με το media info (να επιλέξεις προβολή->κείμενο / view->text για να τα δεις όλα) Σ' ευχαριστώ πολύ! Κάτι τελευταίο: Σκεφτόμουν να κάνω τη συγκεκριμένη μετατροπή, με κάποιο από τα γνωστά free προγραμματάκια, όπως το format factory, ή το freemake video converter. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για το αποτέλεσμα, άλλωστε η υποβάθμιση είναι δεδομένη. Πιστεύεις ότι με καλύπτουν, ή θα πρέπει να αναζητήσω κάποιο άλλο;
TheELF Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Σε υπέρ καλύπτουν αρκεί να κοιτάξεις το fps που έχουν τα προγράμματα να είναι αυτό που έχει η ταινία σου.
deesnider Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Σε υπέρ καλύπτουν αρκεί να κοιτάξεις το fps που έχουν τα προγράμματα να είναι αυτό που έχει η ταινία σου. Σ' ευχαριστώ κι εσένα πάρα πολύ. Τελικά, εσείς οι δύο, έχετε καθιερωθεί ως «υπερδύναμη» στο συγκεκριμένο section!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα