Προς το περιεχόμενο

Macbook pro retina 13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με την πτώση της τιμής του 13'' που μπορείς να το βρεις από τα κλασικά μέρη (είτε dubai είτε electro king που ουσιαστικά το αγοράζεις - ελληνικό ΦΠΑ) ~950€ πιστεύω αξίζει αρκετά αλλά δεν ξέρω πότε θα ανακοινώσουν τα νέα μοντέλα

ps1: για το md101 μιλάω

Δημοσ.

για το απλό λέω όχι το retina μοντέλο

ps1: irl fail, μιλάτε για το retina μοντέλο και πετάχτηκα. συγνώμη για την λάθος παρέμβαση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Retina, 13-inch, Late 2012

Όπως είπαμε στο 13" retina δεν μπορείς να προσθέσεις/αφαιρέσεις τίποτα μετά την αγορά του. Κάτι γίνεται μόνο με τον ssd δίσκο που μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί αλλά χρειάζεται συγκεκριμένος τύπος και όχι ένας τυπικός ssd και πρέπει να ανοίξεις και το μηχάνημα, πράγμα που δεν ξέρω αν σε ενθουσιάζει έχοντας δώσει σχεδόν 2000 ευρώ! :)

Δημοσ.

σιγά 4ς βίδες ειναι για να αλλάξεις SSD πιο εύκολη δαδικάσια και απο τα παλιά design :)
λες και αν το ανοίξεις θα μπάσει νερό..

δυστηχώς περάσαμε στην εποχή θα χρυσοπληρώνουμε την apple ακόμα και για τις Rams ή τους SSD υπερκοστολογημενα.

• Super Moderators
Δημοσ.

σιγά 4ς βίδες ειναι για να αλλάξεις SSD πιο εύκολη δαδικάσια και απο τα παλιά design :)

λες και αν το ανοίξεις θα μπάσει νερό..

δυστηχώς περάσαμε στην εποχή θα χρυσοπληρώνουμε την apple ακόμα και για τις Rams ή τους SSD υπερκοστολογημενα.

ΔΕΝ είναι το ίδιο απλό στο retina ξαναλέω!

Ο ssd είναι κάτω από το trackpad:

UsdkjrTDLwMMAyOO.medium

Και δεν είναι ένας απλός SSD:

HYPMhXIIfHrpODWJ.large

Και ξαναλέω: θα το έκανες αυτό σε ένα μηχάνημα που μόλις έχεις αγοράσει?

Δημοσ.

ναι σιγά το πράγμα. και έχω retina και μόλις πέσουν οι τιμές θα το κάνω.

αλλά ειμαι απο τους τύπους που αμα χρειαστεί θα αλλάξω και πάστες στο mac μου.

θα το ξαναπω, μηχάνημα ειναι δεν ειναι κειμήλιο.

δλδ αν έπαιρνες ένα macbook το 2011 δεν θα το ανοιγες για SSD και rams από το πρώτο λεπτο;
δεν καταλαβαίνω τη λογική σου.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι σιγά το πράγμα. και έχω retina και μόλις πέσουν οι τιμές θα το κάνω.

αλλά ειμαι απο τους τύπους που αμα χρειαστεί θα αλλάξω και πάστες στο mac μου.

θα το ξαναπω, μηχάνημα ειναι δεν ειναι κειμήλιο.

δλδ αν έπαιρνες ένα macbook το 2011 δεν θα το ανοιγες για SSD και rams από το πρώτο λεπτο;

δεν καταλαβαίνω τη λογική σου.

Η λογική μου θα ενεργοποιηθεί όταν θα συμβεί κάτι και θα χρειαστεί να το πας για service (όσο είναι ακόμη στην εγγύηση) και θα δουν ότι το άνοιξες (έχει αισθητήρες για το αν και πόσες φορές αφαίρεσες το κάλυμμα)... Όταν πληρώνω κάτι αρκετά και θέλω να κάνω αλλαγές, τα ζητάω από την αρχή για να έχει την ευθύνη άλλος! Για μηχανήματα εκτός εγγύησης δεν το συζητάω, τα κάνουμε άνετα! :)

Δημοσ.

αυτό με τους αισθητήρες δεν το έχω διαβάσει.
που τους εχει δλδ και καταλαβαινει αν ανοίχτηκε το μηχάνημα;

• Super Moderators
Δημοσ.

αυτό με τους αισθητήρες δεν το έχω διαβάσει.

που τους εχει δλδ και καταλαβαινει αν ανοίχτηκε το μηχάνημα;

Capteur_immersion_MacBook_Pro_Retina.jpg

Κρατάω μια επιφύλαξη για το ποιοι από τους αισθητήρες αυτούς είναι μόνο για ανίχνευση υγρασίας και ποιοι όχι!

Δημοσ.

κρατώ μεγάλες επιφυλάξεις εώς απίθανες ότι ειναι sensors που καταλαβαίνουν αν το άνοιξες.
δλδ ο τεχνικός αν μου κρασάρει ο SSD πως θα παρακάμψει τους sensors?

αν ειναι το πάω να τους πω πως ο SSD μου κανει κουλά χωρίς λόγο το ανοίγουνε λένε ολα ειναι οκ, και μετά το ρεγουλάρω;...

δεν νομίζω πως ειναι sensors για το ανοιγμά παντου λένε για liquid.

• Super Moderators
Δημοσ.

κρατώ μεγάλες επιφυλάξεις εώς απίθανες ότι ειναι sensors που καταλαβαίνουν αν το άνοιξες.

δλδ ο τεχνικός αν μου κρασάρει ο SSD πως θα παρακάμψει τους sensors?

αν ειναι το πάω να τους πω πως ο SSD μου κανει κουλά χωρίς λόγο το ανοίγουνε λένε ολα ειναι οκ, και μετά το ρεγουλάρω;...

δεν νομίζω πως ειναι sensors για το ανοιγμά παντου λένε για liquid.

Το παλιό μου macbook πάντως είχε κάτω από το μεταλλικό κάλυμμα (όχι αυτό της μπαταρίας, αλλά το άλλο κομμάτι) ένα μικρό διακοπτάκι με ελατήριο που πιεζόταν όταν το καπάκι ήταν στη θέση του. 

Όντως αυτά τα 10 της εικόνας είναι μόνο για υγρασία όπως διαβάζω. Τα μπλε είναι τα φανερά και τα κόκκινα αυτά που είναι κρυμμένα.

Δημοσ.

πάντως έχοντας πάει πολλές φορές σε service Apple ποτέ δεν μου ειπε κανεις γιατί το άνοιξα..μέχρι και Apple Displays που τους έχω βγάλει τζάμια κλπ...

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο πολύπλοκη η αλλαγή SSD....ούτε στα Air, ούτε στα Retina. Έχει περίπου τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με μια αλλαγή RAM. Περισσότερο θα δυσκολέψει κάποιον να βρεί στο εμπόριο τα κατάλληλα κατσαβιδάκια, παρά η ίδια αλλαγή.

Επίσης κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το αν και κατά πόσες φορές έχεις ανοίξει ή όχι το καπάκι του υπολογιστή σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...