Secret Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα παίδες θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις πανω στο macbook pro 13'', στην έκδοση με τον 256 gb σκληρό και τον i5 στα 2.6. Η κάρτα γραφικών intel hd 4000 δεν είναι λίγο κατώτερη των περιστάσεων? δεν μπορώ να καταλάβω πως το πισι υποστηρίζει για παράδειγμα fhd αναλύσεις ενώ ασ πούμε το pro δεν παίζει να το σηκώνει. μια ταινία 1080p θα την παίξει χαλαρά? Επίσης ο σκληρός ειναι ssd έτσι? γιατί δεν δικαιολογείται τέτοιο μέγεθος διαφορετικά. Και κάτι τελευταίο, λόγω ταξιδιού στην Αμερική πόσο θα είναι περίπου το πραγματικό κέρδος αγοράς του εν λόγο pc από ελλάδα? thanks in advance. p.s το pc θέλει να το πάρει ένας φίλος και εγώ επιμένω πως δεν είναι και η καλύτερη αγορά, αλλά αφου θέλει να ξεφραγκιαστεί του λέω να πάρει το 15άρι.
parasaser Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 σίγουρα δεν είναι η καλύτερη αγορά, με τόσα χρήματα αγοράζεις laptop windows με χαρακτηριστικά πολύ καλύτερα. το pro θα το παίζει. εντάξει μην την υποτιμάς την κάρτα, καλή είναι αλλά όχι για αυτά τα χρήματα. Λάθος τελικά η κάρτα δεν είναι καλή
ozelot Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Βασικά θα έλεγα, άσε τον φίλο να κάνει το κέφι του. Το εργαλείο είναι κορυφαίο,, πιστεύω ότι πολλοί από εμάς το ονειρευόμαστε ! Για τιμές, ας μπει στα sites της iSquare και Aplle US, να δει τι παίζει. Σίγουρα πάντως θα του κοστίσει λιγότερα.
silmarien Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Εγώ έχω ένα 15" pro του '12 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν πίστευα το πόσο πιο καλαίσθητο και εύχρηστο λειτουργικό είναι σε σχέση με τα windows. Ο γαμπρός μου έχει το high end 15" Retina και είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την φορητότητα και την δύναμη που του προσφέρει. Η οθόνη απλά απίστευτη ασφαλώς.
ektor7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Εγώ έχω ένα 15" pro του '12 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν πίστευα το πόσο πιο καλαίσθητο και εύχρηστο λειτουργικό είναι σε σχέση με τα windows. Ο γαμπρός μου έχει το high end 15" Retina και είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την φορητότητα και την δύναμη που του προσφέρει. Η οθόνη απλά απίστευτη ασφαλώς. Μη το συγκρινεις με το 13 retina!Το 15αρι εχει την ανεξάρτητη nvidia gt 650m για gpu και οχι την ενσωματωμένη intel hd4000!Η διάφορα μεταξύ των δυο κάρτων γραφικών ειναι απλα χαώδης!
skiaxtro7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Καλά δεν είναι και μηχάνημα για gaming μην τρελαθούμε. Αν βασικός σκοπός είναι το gaming κοίτα για κάτι άλλο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα παίδες θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις πανω στο macbook pro 13'', στην έκδοση με τον 256 gb σκληρό και τον i5 στα 2.6. Η κάρτα γραφικών intel hd 4000 δεν είναι λίγο κατώτερη των περιστάσεων? δεν μπορώ να καταλάβω πως το πισι υποστηρίζει για παράδειγμα fhd αναλύσεις ενώ ασ πούμε το pro δεν παίζει να το σηκώνει. μια ταινία 1080p θα την παίξει χαλαρά? Επίσης ο σκληρός ειναι ssd έτσι? γιατί δεν δικαιολογείται τέτοιο μέγεθος διαφορετικά. Και κάτι τελευταίο, λόγω ταξιδιού στην Αμερική πόσο θα είναι περίπου το πραγματικό κέρδος αγοράς του εν λόγο pc από ελλάδα? thanks in advance. p.s το pc θέλει να το πάρει ένας φίλος και εγώ επιμένω πως δεν είναι και η καλύτερη αγορά, αλλά αφου θέλει να ξεφραγκιαστεί του λέω να πάρει το 15άρι. Η κάρτα γραφικών είναι μια χαρά και δεν θα αντιμετωπίσει απολύτως κανένα πρόβλημα στις καθημερινές του εργασίες. Τα macbook pro 13 δεν είχαν ποτέ ξεχωριστές κάρτες γραφικών όπως τα 15" και οι επιδόσεις τους ήταν super. Μην ξεχνας επίσης πως η hd4000 "σηκώνει" την οθόνη του retina στα 2560χ1600 και ταυτόχρονα άλλη μια εξωτερική οθόνη αν θες, οπότε η ερώτηση για αναπαραγωγή full hd video κλπ δεν θα πρέπει να σε απασχολεί. Θα σου πρότεινα να πας σε 15" μόνο αν έκανες συγκεκριμένες πολύ βαριές εργασίες με video editing ή έπαιζες συνεχως τα τελευταία video games. Σε αυτή την πε΄ριπτωση όμως χάνεις λίγο απο φορητότητα και βάρος καθώς και από αυτονομία μιας και όταν λειτουργεί η δεύτερη κάρτα γραφικών, ρουφάει την μπαταρία. Με το 13" retina που έχω βγάζω άνετα 6-7 ώρες με χρήση web. 1
skiaxtro7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Γενικά το full hd μην νομίζεις πώς έχει τίποτα τρελές απαιτήσεις. Πολύ χειρότερες κάρτες σηκώνουν hd οπότε μην το σκέφτεσαι αυτό.
panos2000gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Σε αυτή την πε΄ριπτωση όμως χάνεις λίγο απο φορητότητα και βάρος καθώς και από αυτονομία μιας και όταν λειτουργεί η δεύτερη κάρτα γραφικών, ρουφάει την μπαταρία. Με το 13" retina που έχω βγάζω άνετα 6-7 ώρες με χρήση web. H αυτονομία είναι η ίδια ( ίσως και περισσότερη στο 15αρι) καθώς και εκεί έχεις την δυνατότητα μόνιμης χρήσης της Intel 4000 με το gfxstatus. Για όποιον μπορεί να "αντέξει¨" το μέγεθος που έχει το 15αρι και τα έξτρα 350 γραμμάρια, θα ήταν τρέλα να μην πάει προς τα εκεί καθώς η διαφορά επιδόσεων cpu και gpu είναι χαοτική και η διαφορά σε τιμή πολύ μικρή. Θα έλεγα με ευκολία ότι το base model του rMBR 15" είνα από τα καλύτερα Value for money της Apple. (ειδικά σε τιμές εξωτερικού)
toxotis70 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 αν θες απαιτητικα 3d παιχνιδια και εφαρμογες 3D kοιτα αλλου. Για οτιδηποτε αλλο, μια χαρα ειναι.
dee777 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Η κάρτα γραφικών είναι μια χαρά και δεν θα αντιμετωπίσει απολύτως κανένα πρόβλημα στις καθημερινές του εργασίες. Τα macbook pro 13 δεν είχαν ποτέ ξεχωριστές κάρτες γραφικών όπως τα 15" και οι επιδόσεις τους ήταν super. Μην ξεχνας επίσης πως η hd4000 "σηκώνει" την οθόνη του retina στα 2560χ1600 και ταυτόχρονα άλλη μια εξωτερική οθόνη αν θες, οπότε η ερώτηση για αναπαραγωγή full hd video κλπ δεν θα πρέπει να σε απασχολεί. Θα σου πρότεινα να πας σε 15" μόνο αν έκανες συγκεκριμένες πολύ βαριές εργασίες με video editing ή έπαιζες συνεχως τα τελευταία video games. Σε αυτή την πε΄ριπτωση όμως χάνεις λίγο απο φορητότητα και βάρος καθώς και από αυτονομία μιας και όταν λειτουργεί η δεύτερη κάρτα γραφικών, ρουφάει την μπαταρία. Με το 13" retina που έχω βγάζω άνετα 6-7 ώρες με χρήση web. Συμφωνώ απ'ολυτα με τον κύριο. Είμαι κάτοχος MacBook Pro 13"..εδώ και 6μήνες. Δεν είμαι gamer, έχω όμως δοκιμάσει το Diablo ΙΙΙ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δέν είμαι apple fun boy αλλά πραγματικά θα κοιμάσαι μαζί του αν αποφασίσεις να κάνεις την αγορά, ειδικά τώρα που έπεσε και η τιμή του.
paularas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 πιο macbook εχεις ακριβώς? 13'' το απλό? έβαλες ssd ή ram?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 πιο macbook εχεις ακριβώς? 13'' το απλό? έβαλες ssd ή ram? Τα retina έχουν SSD by default. Στα υπόλοιπα επιβάλεται επίσης η αντικατάσταση του δίσκου με ssd μιας και οι επιδόσεις απογειώνονται πραγματικά. Πρώτα συνιστώ αυτό και μετά την προσθήκη επιπλέον ram!
paularas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 ο ssd αλλάζει κλασικά όπως τα άλλα? (είμαι κάτοχος white late 2009) δηλαδή ανοίγεις και βλέπεις HDD / ram κτλ κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα