Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα !!!

έχω μια ταινία bluray ( BDMV-Certificate ) και θέλω να της περάσω τους υπότιτλους .srt με το tsmuxer αλλά δεν τα καταφέρνω...Έκανα εγγραφή σε bluray disc και δεν εμφανίζει υπότιτλους..

πως ακριβώς δουλέυει το tsmuxer για να παίζει υπότιτλους μετά ;;;

Δημοσ.

Κυκλοφορούν αρκετοί οδηγοί,π.χ:  How to rip a Blu-ray disc and remux it to MKV

ή γκουγκλαρισέ το με το tsmuxer guide.

Απ' ότι καταλαβαίνω έχεις τους υπότιτλους σε ξεχωριστό αρχείο. Την ταινία την έχεις σε δίσκο bluray ή σε αρχείο στον υπολογιστή;

ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

το έψαξα πάρα πολύ το θέμα αλλά δεν βρήκα τίποτα...η ταινία είναι στο pc και θέλω να την γράψω σε bluray disc για να την πάιξω στο PS3..το αρχείο srt είναι ξεχωριστό...δοκίμασα να το μιξάρω με την ταινία με διάφορους τρόπους αλλά δεν το πέτυχα...

γενικά ποιά είναι η διαδικασία για να περάσεις τους υποτίτλους με το tsmuxer ;;;

Δημοσ.

Ένα - ένα μας τα λες .... :-D  άν μας έλεγες και την μορφή που έχει στο pc θα βοηθούσε ! Τέλος πάντων,

# Εάν την έχεις σε μορφή αρχείων σε φακέλους, δηλαδή έχεις έναν φάκελο με όνομα AVCHD που μέσα έχει αρχεία, τότε αντιγράφεις απλά τον φάκελο AVCHD σε ένα στικάκι που είναι φορμαρισμένο σε FAT32, και θα επιλέξεις τους υπότιτλους κανονικά, (Το ps3 βλέπει τον φάκελο  σαν κανονικό δίσκο).

## Εάν την έχεις σε μορφή αρχείου mkv ή mp4 (που έτσι πιστεύω ότι την έχεις), τότε θα πάς εδώ και θα κατεβάσεις το mkvtoolinix. Με το add θα προσθέσεις το αρχείο βίντεο που έχεις και μετά (add) το αρχείο των υποτίτλων. Θα προσέξεις να ρυθμίσεις το format των υπότιτλων να είναι ελληνικά (καρτέλα format spesific options). Πατώντας το start muxing θα δημιουργηθεί ένα αρχείο mkv που θα έχει μέσα του τους ελληνικούς υπότιτλους.

Στη συνέχεια πάς εδώ και κατεβάζεις το handbrake.  Με το πρόγραμμα αυτό μετατρέπεις το mkv σε mp4 που έχει κολλημένους επάνω στην εικόνα (hardcoded) τους υπότιτλους. 

Οι δύο παραπάνω τρόποι (ή ταινία σε δομή AVCHD, ή αρχεία MP4 με ενσωματωμένους υπότιτλους), είναι και οι μόνοι τρόποι  για να δείς HD με υπότιτλους στο PS3.

Ελπίζω να σε βοήθησα, όπου κολήσεις ρώτα ...

Δημοσ.

Ένα - ένα μας τα λες .... :-D  άν μας έλεγες και την μορφή που έχει στο pc θα βοηθούσε ! Τέλος πάντων,

# Εάν την έχεις σε μορφή αρχείων σε φακέλους, δηλαδή έχεις έναν φάκελο με όνομα AVCHD που μέσα έχει αρχεία, τότε αντιγράφεις απλά τον φάκελο AVCHD σε ένα στικάκι που είναι φορμαρισμένο σε FAT32, και θα επιλέξεις τους υπότιτλους κανονικά, (Το ps3 βλέπει τον φάκελο  σαν κανονικό δίσκο).

## Εάν την έχεις σε μορφή αρχείου mkv ή mp4 (που έτσι πιστεύω ότι την έχεις), τότε θα πάς εδώ και θα κατεβάσεις το mkvtoolinix. Με το add θα προσθέσεις το αρχείο βίντεο που έχεις και μετά (add) το αρχείο των υποτίτλων. Θα προσέξεις να ρυθμίσεις το format των υπότιτλων να είναι ελληνικά (καρτέλα format spesific options). Πατώντας το start muxing θα δημιουργηθεί ένα αρχείο mkv που θα έχει μέσα του τους ελληνικούς υπότιτλους.

Στη συνέχεια πάς εδώ και κατεβάζεις το handbrake.  Με το πρόγραμμα αυτό μετατρέπεις το mkv σε mp4 που έχει κολλημένους επάνω στην εικόνα (hardcoded) τους υπότιτλους. 

Οι δύο παραπάνω τρόποι (ή ταινία σε δομή AVCHD, ή αρχεία MP4 με ενσωματωμένους υπότιτλους), είναι και οι μόνοι τρόποι  για να δείς HD με υπότιτλους στο PS3.

Ελπίζω να σε βοήθησα, όπου κολήσεις ρώτα ...

Θέλω να την γράψω σε bluray disc γιατί έχει ήχο DTS-HD master τον οποίο θέλω να ακούσω με τον ενισχυτή μου με Linear pcm..Αλλιώς θα το έβαζα στον σκληρό τον δίσκο και θα το έβλεπα με το media player της τηλεόρασης

αυτο που μου λές είναι να μετατρέψω το BDMV σε AVCHD ή MKV ...θα έχω ήχο DTS-HD master  ;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, εάν τόχεις σε δομή BDMV τότε προσθέτεις τους υπότιτλους srt. Στο tsmuxer κάνεις ADD το αρχείο βίντεο της ταινίας με κατάληξη *.mts. Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος αρχείο mts και θα βρείς μέσα στον φάκελο STREAM που είναι μέσα στον φάκελο BDMV. Κατόπιν κάνεις ADD το αρχείο υποτίτλων *.srt. Στο Output επιλέγεις Blue-ray Disk και Start muxing.

76131748.jpg

Εάν δεν έχεις αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο, (νομίζω ότι στο PS3 πρέπει να επιλέξεις τους υπότιτλους απο το menu του δίσκου), τότε υπάρχουν μπορείς να κάνεις το εξής:

Μετατρέπεις την ταινία σε AVCHD και της βάζεις ένα στοιχειώδες μενού, με το πρόγραμμα multiAVCHD. Αυτό το έχω κάνει, και είναι σίγουρο ότι δουλεύει. (Μου το είχε ζητήσει ο γιός μου και με παίδεψε αρκετά μέχρι να το καταφέρω γιατί προυποθέτει ότι η ανάλυση της ταινίας θα πρέπει να είναι αυστηρά 1920Χ1080 ή 1280Χ720).

EDIT, 2ος Τρόπος:

Το Handbrake έχει επιλογή στο Audio tracks: DTS-HD Passtrough. Μπορείς επομένως να φτιάξεις με το mkvtoolnix ένα mkv που θα έχει ήχο dts και τους ελληνικούς υπότιτλους και μετά να το μετατρέψεις σε mp4 με ήχο dts (DTS Passtrough, ή DTS-HD Passtrough ή Auto Passtrough) και hardcoded υπότιτλους. Το δοκίμασα και δουλεύει.

Επεξ/σία από dazeman
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον για να μην ανοιγω νεο θεμα.Κατεβασα ενα αρχειο mkv 1080p 14GB με σκοπο να το γραψω σε δισκακι blu-ray.Tο αρχειο εχει ενσωματωμενους καμια 20αρια υποτιτλους σε διαφορες γλωσσες.Το προσθεσα στο tsmuxer για να μου δημιουργησει την δομη και μετα το εγραψα στο δισκακι με το ImgBurn.Ελα ομως που δεν βγαζει κανεναν υποτιτλο!Γιατι δεν μεταφερονται ολες οι πληροφοριες του αρχειου απορω!Μαλλον πρεπει να βρω ελληνικους υποτιτλους κ να τους προσθεσω χειροκινητα στο tsmuxer.Το ερωτημα παραμενει ομως:Γιατι δεν μεταφερονται ολες οι πληροφοριες του αρχικου αρχειου βιντεο στο δισκακι;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...