Προς το περιεχόμενο

FX8320 & msi 990fxa-gd65 O/C

papajohn87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους έχω τον επεξεργαστη του τίτλου amd fx 8320 και μητρική την msi 990fxa-gd65

το πρόβλημα μου είναι το εξής δεν μπορώ με τίποτα να πάω τον επεξεργαστή πάνω από τα 4,5Ghz.

Για να φανταστήτε για να τρέξει στα 4,5 του έχω δώσει full ρεύμα 1,55volt στον CPU. Από θερμοκρασίες είμαι πολύ καλά έχω την Corsair H100i και σε full load με prime95 38 βαθμούς max. Αν ανεβάσω παραπάνω τον πολλαπλασιαστή το prime μου βγάζει error.

Το turbo core το έχω κάνει disable.

Από μνήμες έχω τις corsair vengeance 2x4GB C8 1600MHz με timing 8-8-8-24 και ρεύμα έχω δώσει 1,65volt

Το cpu ratio το έχω 22,5

Base clock 200MHz

NB Voltage 1.15Volts

CPU NB 1.2350Volts

Αν το cpu ratio το παω 23 και πάνω τότε το prime95 μου δίνει error ή κολαει το pc. Και το βασικότερο δεν μπορώ να δόσω άλλο ρεύμα από το bios γιατί  1,55 είναι το max

Έχει κανένας αυτή την μιτρηκή να με βοηθήσει να καταλάβω που κάνω λάθος?

Και μια εικόνα από cpu-z για το πως τρέχει τώρα

post-116011-0-93247000-1363174072_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα LLC τα έχεις στο extreme;
Έχεις κλείσει τα features του cpu; (c1e,c6 κτλπ);
Το phase count της μητρικής (αν και δεν γνωρίζω αν έχει τέτοια επιλογή η συγκριμένη) είναι στο full;

Επίσης Κανε disable τα spread sprectum.
Το Vcore όπως είπαν και οι παραπάνω είναι πολύ.

(hi arianos :))

• Like 1

Βαλτο μαμα τωρα..!

Πριν τον παρεις στο χερι..

Οι 38 βαθμοι δεν παιζουν με τιποτα..

Βαλε το hwmonitor και πες θερμοκρασιες..

Βαλτο μαμα τωρα..!

Πριν τον παρεις στο χερι..

Οι 38 βαθμοι δεν παιζουν με τιποτα..

Βαλε το hwmonitor και πες θερμοκρασιες..

Εδω τρέχει στα 4,3 με ρεύμα 1,48V

post-116011-0-10334300-1363256597_thumb.png

οπως σου ειπαν και παραπανω κατεβασε τα ρολογια γρηγορα γιατι θα εχεις προβλημα.τα TMPIN πρεπει να ειναι κατω απο 70 και εσυ εφτασες μεχρι 108!! εισαι πολυ εκτος οριων.και εγω τον ιδιο επεξεργαστη εχω και βρηκα αρκετα χρησιμο και βοηθητικο αυτο

• Like 1

οπως σου ειπαν και παραπανω κατεβασε τα ρολογια γρηγορα γιατι θα εχεις προβλημα.τα TMPIN πρεπει να ειναι κατω απο 70 και εσυ εφτασες μεχρι 108!! εισαι πολυ εκτος οριων.και εγω τον ιδιο επεξεργαστη εχω και βρηκα αρκετα χρησιμο και βοηθητικο αυτο

Το θέμα είναι πως για να τρέξει στα 4,5 αν δε δώσω τόσο πολύ ρεύμα με κόβει. Το ίδιο ισχύει και στα 4,4

Τώρα τον τρέχω στα 4GHz και το TPIN1 στο HWMONITOR γράφει 39 βαθμούς idle και 54 Full

εγω παιζω 4.3 με +0.050 v και τρεχω πολυ σταθερα με πολυ καλες θερμοκρασιες.μηπως σε κρασαρει η ραμ?

όχι δεν με κόβουν οι μνήμες. Και κάτι ακόμα το TMPIN από 108 έπεσε στους 65 βαθμούς βάζοντας ένα fan στο ΝΒ της  motherboard καλά δεν είναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...