steve.2810 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι ισχύει τελικά με την εγγύηση στα Apple μηχανήματα (Macs, Macbooks, iPad, ...). Από τη μία υπάρχει η ενός χρόνου limited warranty που προσφέρει η Apple, και από την άλλη η ευρωπαϊκή οδηγία για 2 χρόνια υποχρεωτικής προσφοράς εγγύησης. Η ίδια η Apple δίνει αυτό: http://www.apple.com/gr/legal/statutory-warranty/ Εάν για παράδειγμα έχω πρόβλημα εγώ στον 1,5 χρόνο για μια Apple συσκευή (χτύπα ξύλο ..), πάω στον πωλητή απ' όπου το πήρα και περιμένω να είναι εντός εγγύησης;
iMarilina Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι ισχύει τελικά με την εγγύηση στα Apple μηχανήματα (Macs, Macbooks, iPad, ...). Από τη μία υπάρχει η ενός χρόνου limited warranty που προσφέρει η Apple, και από την άλλη η ευρωπαϊκή οδηγία για 2 χρόνια υποχρεωτικής προσφοράς εγγύησης. Η ίδια η Apple δίνει αυτό: http://www.apple.com/gr/legal/statutory-warranty/ Εάν για παράδειγμα έχω πρόβλημα εγώ στον 1,5 χρόνο για μια Apple συσκευή (χτύπα ξύλο ..), πάω στον πωλητή απ' όπου το πήρα και περιμένω να είναι εντός εγγύησης; Κανονικά είναι ένα χρόνο. Με πολλή επιμονή απειλές για προστασία καταναλωτή και αναφορά στους νόμους όπως λες και συ βάσει ευρωπαικής οδηγίας μπορεί και να βγάλεις άκρη. ΜΠΟΡΕΙ.
parasaser Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Κανονικά είναι ένα χρόνο. Με πολλή επιμονή απειλές για προστασία καταναλωτή και αναφορά στους νόμους όπως λες και συ βάσει ευρωπαικής οδηγίας μπορεί και να βγάλεις άκρη. ΜΠΟΡΕΙ. αυτό ισχύει με επαφή του πελάτη με το κατάστημα πχ public, πλαίσιο κοκ ή με την ίδια την apple αμερικης ?
iMarilina Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Κανονικά είναι ένα χρόνο. Με πολλή επιμονή απειλές για προστασία καταναλωτή και αναφορά στους νόμους όπως λες και συ βάσει ευρωπαικής οδηγίας μπορεί και να βγάλεις άκρη. ΜΠΟΡΕΙ. αυτό ισχύει με επαφή του πελάτη με το κατάστημα πχ public, πλαίσιο κοκή με την ίδια την apple αμερικης ? Εννοειται εκει που το πήρες. Αλλά επό προσωπική εμπειρία, δε βγάζουν προβλήματα γενικά. Ειναι σκυλιά. Αν βγαλουν κάτι το βγαζουν εξαρχής λογω ελαττώματος. Οχι μετά.Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple
PsyGreg Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 η ευρωπαική οδηγία είναι 2 έτη. λιγότερο χρονικό διάστημα είναι παράνομο.
TEOKOS Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Παράνομο ξεπαράνομο μετά τον χρόνο εγγύηση γιοκ ! Δεν ξέρω κανέναν που να έχει βρει το δίκιο του μηδέν εξαιρουμένου του υποφαινόμενου. Ποιος είπε ότι δεν βγάζουν βλάβες; iMac κηλίδες στην οθόνη,iPhone home button,iPhone να μην δουλεύουν τα κουμπιά της έντασης,iPad πεθαίνει ξαφνικά η μπαταρία . Ολα αυτά μετά τον χρόνο. Και είναι οι δικές μου προσωπικές εμπειρίες..... 2
iMarilina Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Παράνομο ξεπαράνομο μετά τον χρόνο εγγύηση γιοκ ! Δεν ξέρω κανέναν που να έχει βρει το δίκιο του μηδέν εξαιρουμένου του υποφαινόμενου.<br><br> Ποιος είπε ότι δεν βγάζουν βλάβες; iMac κηλίδες στην οθόνη,iPhone home button,iPhone να μην δουλεύουν τα κουμπιά της έντασης,iPad πεθαίνει ξαφνικά η μπαταρία . Ολα αυτά μετά τον χρόνο. <br> Και είναι οι δικές μου προσωπικές εμπειρίες..... Επεσες στις περιπτώσεις λολ! 3gs 3.5 χρόνων το παραμικρό. Iphone 4 2.5 χρονων το παραμικρό Ipad2 το ειχα ενα χρονο, το παραμικρό. Ipad 3 το χω χρονο, το παραμικρό. Macbook pro late 2009 το παραμικρό. Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple Οι κηλίδες της οθονης αποσο ξέρω θέλει καθάρισμα το πάνελ. Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple
disqualified Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Ένα χρόνο εγγύηση έχεις από τον κατασκευαστή, η άλλη εγγύηση αφορά πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας και έχεις 2 χρόνια να ασκήσεις το δικαίωμά σου 1
fylatos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Παράνομο ξεπαράνομο μετά τον χρόνο εγγύηση γιοκ ! Δεν ξέρω κανέναν που να έχει βρει το δίκιο του μηδέν εξαιρουμένου του υποφαινόμενου. Ποιος είπε ότι δεν βγάζουν βλάβες; iMac κηλίδες στην οθόνη,iPhone home button,iPhone να μην δουλεύουν τα κουμπιά της έντασης,iPad πεθαίνει ξαφνικά η μπαταρία . Ολα αυτά μετά τον χρόνο. Και είναι οι δικές μου προσωπικές εμπειρίες..... Επεσες στις περιπτώσεις λολ! 3gs 3.5 χρόνων το παραμικρό. Iphone 4 2.5 χρονων το παραμικρό Ipad2 το ειχα ενα χρονο, το παραμικρό. Ipad 3 το χω χρονο, το παραμικρό. Macbook pro late 2009 το παραμικρό. Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της appleΟι κηλίδες της οθονης αποσο ξέρω θέλει καθάρισμα το πάνελ. Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple Μην το λες σε 24! συσκευες που έχω είχα, δεν είδα οτι είναι άφθαρτα. Και reball χρειάστηκε και αλλαγές μητρικών κλπ. Ειδικά τώρα με την χ86 αρχιτεκτονικη δεν διαφέρουν από αλλά σε αξιοπιστία παρά μονο σε συναρμογή και υλικά στο σασι. Αλλά δεν ύστερουν πχ τα dell xps σε σχέση με τα μακ. Μηχανήματα είναι και με σοβαρή χρήση έχουν φθορες. Αν τα λιώνεις στη δουλειά τότε θα δεις οτι βγάζουν μια χαρά ενα σωρό βλάβες. Αλλά βγάζουν και τα λεφτά τούς. Τώρα αν το έχεις για φμπου το μακ προ και τρέχει στις 1500 στροφές και άρους 49 βαθμούς τότε ναι είναι άφθαρτο.
sotiris123 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 απο τη στιγμη που μεσα στην ευρωπαικη ενωση οτι πωλειτε εχει 2χρονια εγγυηση και το ιφον 2 εχει... τωρα το θεμα ειναι αν αξιζει και αν εχεις ορςξη να το τρεξεις... εγω προσωπικα θα το ετρεχα μιας και σαν ελλαδα πληρωνω το ι περιπου 100-150 ευρω παραπανω απο οτι αμερικη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα