Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρα παιδια.Εχω κανει σχεδον πληρη αναβαθμιση του υπολογιστη,και λεω σχεδον γιατι αφησα τον παλιο σκληρο πανω(seagate barracuda 500 gb),πηρα εναν SSD για το λειτουργικο.Θα αφηνα τα πραγματα οπως εχουν ομως την τελευταια εβδομαδα ο παλιος σκληρος με το HDSentinel μου δειχνει health 82%.Θα μου πειτε μια χαρα,πριν απο λιγες μερες ομως εδειχνε 85% και πριν μια εβδομαδα 92%.Οποτε 10% drop σε μια εβδομαδα με εχει κανει να σκεφτομαι την αγορα καινουριου.Εχω αυτους τους δυο στα υπ'οψιν.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27984&cat=6

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31529&cat=6

Η ερωτηση μου ειναι ποιον απο τους δυο(αν και η ζυγαρια γερνει λιγο προς WD) η και καποιον αλλον μεχρι τα 75 ευρω και οχι απαραιτητα single platter.

Θελω κυριως να ειναι αξιοπιστος και ησηχος,τωρα για το γρηγοροος δεν ειναι το πρωτο μου μελημα καθως λειτουργικο και προγραμματα τα εχω στον SSD.

Eυχαριστω

Επεξ/σία από darkheretic
Δημοσ.

WD

είχα παλιότερα Seagate και βρέθηκα με 2 καμμένους δίσκους σε διάστηματα λιγότερο των 2 ετών

με WD δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

αποκάλεσέ με προκατελλειμένο, αλλά Seagate δεν ξαναβάζω, γιατί δεν θέλω να τριτώσει το κακό και να ψάχνομαι να κάνω recover αρχεία.

Δημοσ.

απο αυτους τους δυο (και γενικως) θα προτιμουσα τον WD.απο οτι ξερω ειναι αξιοπιστος και εχει και ενα χρονο παραπανω εγγυηση

Δημοσ.

Κι εγω θα προτιμουσα τον WD(κυριως λογω του παραπανω χρονου εγγυησης)ο barracuda ομως που τον εχω κοντα εξι χρονια,εχει τραβηξει τα απειρα φορματ και παρτισιον και κανει τοσα χρονια υσηχα τη δουλεια του.Εκτος κι αν εχει χαλασει τοσο πολυ η seagate.

Κατι ακομα,διαβασα πως πρεπει να κανω ενα μεγαλο bootable partition(κοντα στα 200-250 γιγα) στους single platter για να μη γινει ο δισκος σκορποχωρι.Αληθευει?

Δημοσ.

sorry λίγο offtopic αλλά επειδή σκέφτομαι και 'γω αυτό το set up που έχεις κάνει (δηλαδή SSD και τον "αργό" blue για σκληρό δίσκο) να σε ρωτήσω, πόσα GB έχεις πάρει τον SSD κι αν είσαι ευχαριστημένος από τη χωρητικότητα;

(εγώ θα τον ήθελα π.χ. για το λειτουργικο και δύο τρία games)

ευχαριστώ

Επί του ερωτήματος ψηφίζω WD δαγκωτό. Έχω έναν 250 GB του έχω αλλάξει τα πετρελαια 4 χρόνια, κι ένα bad sector δεν έχει βγάλει (φτου μην τον ματιάσω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχω εναν OCZ Agillity3 64GB οπου εχω εγκατεστημενα προγραμματα και λειτουργικο(οχι παιχνιδια) και εχω free space γυρω στα 21GB.

OS ειναι τα windows7 Ultimate x64 SP1 και απο προγραμματα,το Norton Internet Security,Office 2007 Enterprise,Ashampoo Burning Studio 12,τους browsers,και καποια system monitoring tools καθως και uttility tools.Απο ταχυτητες ειναι σουπερ αλλα αν θελεις να εγκαταστησεις και παιχνιδια καλυτερα να διπλασιασεις την χωρητικοτητα.Δες την φωτο για να τσεκαρεις ταχυτητα,δεν λεω τπτ αλλο

post-250709-0-98905500-1363172256_thumb.png

Επεξ/σία από darkheretic
Δημοσ.

να ρωτήσω με την ευκαιρία: είναι μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα σε black & blue caviar;

Δημοσ.

Προσωπικά έχω ψάξει τον wd10ezex στο 1tb που ειναι blue και τον wd1002faex που ειναι black. Οι διαφορές είναι μεγάλες, ιδίως σε ό,τι αφορά το access time (ταχύτητα πρόσβασης?) που το blue έχει πάνω από 20ms, κάτι που θεωρείται αργό.

Το black είναι πανγρήγορο σε σύγκριση με το blue. Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς το access time του αλλά είναι σαφέστατα πολύ μικρότερο (και άρα καλύτερο).

Γενικά τα black hard drives έχουν φιαχτεί για επιδόσεις ενώ τα blue είναι το mainstream να το πούμε, είναι για καθημερινή χρήση.

Σημαντικό είναι, όπως έχει υπογραμμίσει και ο washcloud, ότι τα black έχουν εγγύηση 5 χρόνια, ενώ τα blue νομίζω μόνο 2 χρόνια.

Σε γενικές γραμμές, τα black hard drives της WD είναι γι' αυτούς που θέλουν γρήγορες ταχύτητες (και στα μοντέλα που προανέφερα, οι διαφορές είναι 100% αισθητές) και τα blue είναι για καθημερινή χρήση.

Π.χ. υπάρχουν κατηγορίες για τον wd10ezex και το access time που έχει, αλλά μερικοί λένε ότι αυτό είναι το αντίτιμο για να δουλεύει σιωπηλά. "Θυσίασαν" δλδ την ταχύτητα προς όφελος του λιγότερου θορύβου.

Στα black hard drives το ζητούμενο είναι οι πολύ καλές επιδόσεις (ταχύτητα) και τα υποστηρίζει περισσότερο η εταιρεία (με τα 5 χρόνια εγγύηση). Επίσης (δεν προξενεί έκπληξη βέβαια αυτό) είναι ακριβότερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...