Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303636

Έχω διαβάσει πολύ καλά reviews γι' αυτόν το σκληρό.Εϊναι πολύ γρήγορος.

Έχω διαβάσει όμως και πολλά ότι είναι θορυβώθης.

Δεδομένου ότι το pc case είναι πάνω στο γραφείο (δηλαδή δίπλα μου), έχει κάποιος αυτόν τον σκληρό να μου πει αν όντως είναι ενοχλητικός ο θόρυβος;

(ξέρω ότι είναι και θέμα προσωπικό πόσο ενοχλεί κάποιον ή όχι - αλλά είπα να ρωτήσω...)

Αν όντως σου σπάει τα... τύμπανα λέω να προσανατολιστώ εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303039 , απλώς θα'ταν κρίμα να μη πάρω τον πανγρήγορο αν όντως ο θόρυβος δεν είναι πρόβλημα.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303636

Έχω διαβάσει πολύ καλά reviews γι' αυτόν το σκληρό.Εϊναι πολύ γρήγορος.

Έχω διαβάσει όμως και πολλά ότι είναι θορυβώθης.

...για τον πρόεδρο του e-shop, διάβασες κανένα review όμως; Είναι πολύ αργός βέβαια, 2011 , 2012, 2013 (κάλλιο αργά παρά ΟΤΕ όμως) και σίγουρα αυτός κι αν είναι θορυβώδης...

(...μετάφραση : αν/όταν χρειαστείς το "aftersales support" μετά από μερικούς μήνες/χρόνια, ίσως θα πρέπει να περάσεις από Κορυδαλλό για να βρεις άκρη...Γι' αυτό θα σου πρότεινα να σκεφτείς αγορά από εδώ : http://www.skroutz.gr/products/show/4583056  - και τον Blue ξέχνα τον, δεν αξίζει τα λεφτά του...Όσο για "ήχους", μια πατέντα με σφουγγαράκια ή λαστιχάκια στο case και δεν νομίζω να έχεις θέμα)

Δημοσ.

Ωχ...

δεν τα ήξερα αυτά για το e-shop όντως.

Από 'κει είχα πάρει το PC και μου είχαν κάνει καλό deal για τότε... βέβαια αυτό ήταν πριν 4 χρόνια...

Δημοσ.

Όσο για "ήχους", μια πατέντα με σφουγγαράκια ή λαστιχάκια στο case και δεν νομίζω να έχεις θέμα)

Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα ο συγκεκριμένος, εννοείς ότι ο περισσότερος θόρυβος προέρχεται από την επαφή του δίσκου με το κουτί και όχι από το εσωτερικό του;

Για το e-shop, συμφωνώ πλήρως.

Ευχαριστώ.

edit: θα τον χρησιμοποιήσω και για εγκατάσταση windows

Επίσης, ένα υπέροχο video με unboxing του δίσκου

http://www.youtube.com/watch?v=QeegXqzTHtk

Δημοσ.

lololol... με το... κουζινομάχαιρο!

Πάντως δεν ξέρω αν με πέρνει για κόλπα. Σίγουρα θα το προσπαθήσω.

Αλλά έτσι κι αλλιώς θα κάνω μία μικρή πατέντα για να χωρέσει ο σκληρός δίσκος.

Επειδή αν το τοποθετήσω κανονικά θα "χτυπάει" πάνω στην κάρτα γραφικών, έβγαλα το floppy, και θα τον βάλω εκεί, αρκετά πιο μπροστά (προς τα μέσα δηλαδή προς την πρόσοψη του PC) και θα το βιδώσω, αν γίνεται, στις 4 τελευταίες τρύπες που έχει (όχι στις 4 μπροστινές)

Δημοσ.

Παιδια μολις τον παρηγηλα απο visionstudio,με πηραν  τηλ οτι θα τον εχω αυριο οποτε ποσταρω εντυπωσεις.

Το κουτιμ εχει σιλικονες στις  θεσεις για HD κι ετσι θα λυθει η απορια για τον θορυβο.

Να 'ναι καλα ο washcloud και πηγαινα για τον blue,εδωσα 20 ευρω παραπανω απο οσο υπολογιζα αλλα τουλαχιστον για 5 χρονια θα εχω το κεφαλι μου υσηχο

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια μολις τον παρηγηλα απο visionstudio,με πηραν  τηλ οτι θα τον εχω αυριο οποτε ποσταρω εντυπωσεις.

Το κουτιμ εχει σιλικονες στις  θεσεις για HD κι ετσι θα λυθει η απορια για τον θορυβο.

Να 'ναι καλα ο washcloud και πηγαινα για τον blue,εδωσα 20 ευρω παραπανω απο οσο υπολογιζα αλλα τουλαχιστον για 5 χρονια θα εχω το κεφαλι μου υσηχο

Για 5 χρόνια θα είσαι ήσυχος για ενδεχόμενη ανάγκη αντικατάστασης, όχι για βλάβη/απώλεια δεδομένων, οπότε back up τα σημαντικά αρχεία.

Κατά τα άλλα, καλορίζικος και περιμένουμε εντυπώσεις. Και για απορίες σε σχέση με το unboxing, συμβουλές από το μάστορα παραπάνω, έτσι;

Δημοσ.

Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα ο συγκεκριμένος, εννοείς ότι ο περισσότερος θόρυβος προέρχεται από την επαφή του δίσκου με το κουτί και όχι από το εσωτερικό του;

Δεν θέλω να πάρω κανέναν στον λαιμό μου -πόσο μάλλον όταν ισχύει απολύτως αυτό που είχε πει ο Απγκρέηντ, ότι δηλαδή είναι "υποκειμενικό το θέμα θόρυβος"- αλλά προσωπικά δεν έχω συναντήσει σκληρό που να είναι "από μόνος του ενοχλητικός. Ούτε καν Raptor ή και SCSI σκληρούς των 15000 RPM. Συνήθως όταν υπάρχει θέμα, όντως λύνεται -ή μετριάζεται- με κάποια πατέντα που λέγαμε, ούτως ώστε να μην δονείται το case. Και γενικά, αν κάτι υπάρχει -για 'μένα που δύσκολα τραβάω ζόρια με βόμβους προερχόμενους από υπολογιστές- που το θεωρώ "θορυβώδες" στα κουτιά, είναι τα όποιας φύσεως ανεμιστηράκια. Οι σκληροί, όχι. Ένας 80ρης WD που έχω και..."σφυρίζει", είναι σίγουρα προβληματικός (βγάζει πραγματικά απάλευτους υψίσυχνους ήχους, και δεν είναι θέμα μοντέλου, αλλά κομματιού).

Τώρα τί ακριβώς παίζει με τον εν λόγω που έγινε η αρχική ερώτηση γι' αυτόν, δεν γνωρίζω, αλλά πσιτεύω πως μόνο μια δοκιμή από κοντά θα πείσει τον κάθε ενδιαφερόμενο...Κι αν δεν του κάτσει, ας τον επιστρέψει (τον "αυτοκτονεί" κι όλας, εν ανάγκη, αν δεν τον δε΄χονται με αιτιολογία τον τυχόν "ήχο").

...σπάνια εκτιμώνται σε τέτοιο βαθμό οι προτάσεις μου για δίσκους 5χρονης εγγύησης, και χαίρομαι όποτε συμβαίνει. Να 'σαι κι ασύ καλά μαν.

• Like 1
Δημοσ.

Ο σκληρος πεταει.Τον πηρα κι εγκατεστησα τα 8,ενω πριν τα ειχα στον Barracuda.Μουκανει εκκινηση στσε λιγοτερο απο τον μισο χρονο και στα Bencchmarks με ATTO ειναι 60% πιο γρηγορος.Για πιο γρηγορα πας σε SSD.Kαι απο θορυβο δεν ακουω τπτ

• Like 2
Δημοσ.

...κι επειδή όπως πάντα λέμε, το "πετάει" ένας δίσκος, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να γίνει "έγινε για πέταμα", πάντα και εγκαίρως, ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ. 

Δημοσ.

ευχαριστούμε πολύ darkheretic για  αυτό το update!

Ότι θα ήταν τούρμπο ο σκληρός δίσκος, δεν είχα καμία αμφιβολία, με προβλημάτιζε το θέμα θορύβου.

Για να λες ότι δεν ακούγεται τίποτα (κι όχι ναι μεν ενοχλεί... αλλά... κτλ) μάλλον ήταν υπέρβολικά τα reviews που έλεγαν για θόρυβο.

Δημοσ.

wash lollol,αντιγραφο ασφαλειας εχει ηδη γινει και για τα δυο λειτουργικα που εχω στο πισι.

Εγκατεστησα πολλα απο τα προγραμματα στον Caviar που πριν τα ειχα στον SSD και ειμαι ευχαριστημενος απο την ανταποκριση τους.Τωρα για το θεμα του θορυβου,ειχα διαβασει κι εγω τα reviews για τον black,ομως δεν ακουω οπως ειπα τπτ.Ακομα και με ανοικτο το κουτι στην εκκινηση και με ενα καρο προγραμματα (επιτηδες στο start up)ακουγεται ελαχιστα.Αυτα

Δημοσ.

καποιες στιγμες θα ακους καποια τικ-τικ ειδικα στην εκκινηση.μετα τιποτα.βεβαια εγω δεν εχω βαλει και τις πλαινες ψυκτρες για να χωραει στο κουτι μου 

Δημοσ.

Απ'ό,τι καταλαβαίνω το pc case του darkheretic έχει κάποια σιλικόνη στη θέση για το σκληρο δισκο που σίγουρα βοηθάει στο θέμα θορύβου.

Έψαξα κι αυτα που πρότινε ο washcloud για όσους δεν έχουν κουτια που να έχουν "ηχομονωτικά" να το πω μέτρα.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι. (αφού πλέον και μετά το report και του darkheretic, είναι σαφές ότι αν κάνει θόρυβο, αυτό προέρχεται από τις επαφές με το μέταλο του κουτιου. Αν δεν έχει επαφές με το μέταλο, no problem).

Είδα τις λύσεις που προτείνονται αλλά σκέφτομαι να κάνω μια δική μου πατέντα. (το κουτί το δικο μου είναι όλο μεταλικό).

Δεν ξέρω βέβαια αν θα δουλέψει.

Σκέφτομαι να κόψω γόμα(!!) και να βάλω 4 μικρά κομμάτια εκεί που είναι οι μεταλικές βάσεις για το hard drive.

Μετά, να πάρω λίγο μακρύτερες βίδες και να περάσω πάλι γόμα (στρογγυλά κομμένη) και στις δύο πλευρές τις βίδας.

Έτσι το HDD δεν θα αγγίζει καθόλου μέταλλο.

Για γείωση, από.τι διάβασα, αυτό γίνεται μέσω της παροχής του ρεύματος οπότε δεν υπάρχει θέμα να "γειωθεί" το hdd ακουμπώντας το μέταλο του κουτιου. Γίνεται μέσω της τροφοδοσίας.

(βέβαια μπορεί να γειωθώ εγώ και η λύση να μην δουλέψει αλλά τουλάχιστον θεωρητικά καλή τη βρίσκω!!)

Δημοσ.

ναι μονο που οι θορυβοι στον συγκεκριμενο δισκο ερχονται απο τον ιδιο και τον τροπο λειτουργιας του (σαν τα παλια καλα καβασακι..)και οχι  λογο της επαφης του με μεταλλο.τουλαχιστον στο δικο μου κουτι που δεν εχει κανα μονωτικο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...