Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα αγόρασα και κατάφερα να εγκαταστήσω με επιτυχία το TP LINK TL WA500G ως Repeater στον Router TG585 v8, μιας και από ένα υπόγειο 3 σκαλοπατιών, δεν είχα Internet στο υπόλοιπο σπίτι.

Ωστόσο το με "επιτυχία" είναι σχετικό, αφού πέρα του ότι δουλεύει, σημασία έχεις και πως δουλεύει.

Αρχικά να πω ότι η ταχύτητα της σύνδεσης μου, είναι 5Mbit και ο Repeater ευτυχώς μου τα δίνει.

• Αυτά που πρόσεξα είναι φυσικά να το σετάρω ως Universal Repeater.
  • Να βάλω ίδιο SSID.
  • Να δώσω κωδικό WiFi με WEP (δυστυχώς).
  • Να είναι στο ίδιο κανάλι (στο αυτόματο το είχε στο "1", οπότε το γύρισα Manual και του έδωσα το "1" μιας και του άρεσε).
  • Να απενεργοποιήσω το DHCP Server από τον Repeater.

Δεν ξέρω αν είναι σωστά αυτά. Ρωτάω επειδή τόσο με το iPad όσο και με το iPhone αντιμετωπίζω ένα θεματάκι μέχρι να καταφέρω να συνδεθώ.

1. Το πρόβλημα είναι ότι όταν βάζω το iPad για παράδειγμα να συνδεθεί στο Router που βρίσκεται στο υπόγειο, σαν να μπερδεύεται να προσπαθεί να συνδεθεί στον Repeater που βρίσκεται στο πάνω σπίτι. Το σήμα δεν είναι πολύ καλό και δεν μπορεί να συνδεθεί. Με λίγη προσπάθεια όμως συνδέεται. Του λέω "Forget this network" και από την αρχή. Αργεί βέβαια λίγο, αλλά συνδέεται τελικά.
  2. Επίσης μου δουλεύει ως WiFi b και όχι ως b/g όπως έχω ορίσει τόσο στο Router, όσο και στο Repeater. Αυτό φαντάζομαι λόγω απόστασης των δύο συσκευών;Γι' αυτό υπάρχει κάποια λύση; Έχω κάνει κάτι λάθος ή χρειάζεται αν προσέξω κάποια ρύθμιση; 

Ευχαριστώ. :)

Δημοσ.

οι ρυθμισεις ειναι σωστες.δεν θα πρπε να παιζει με b ενω εχεις ορισει g.θα σου ελεγα δες για firmware update καταρχην.

β.σιγουρεψου οτι μεσα στο ρουτερ ειναι b/g/n η εστω b/g και οτι δενειναι σε b.

γ.γιατι wep δυστυχως?καναλι και αυτοματο να βαλεις θα παει μονο του σε αυτο που παιζει το ρουτερ οσο θυμαμαι.αλλα οκ δεν πειραζει κατι αυτο.

Δημοσ.

Κάποιο Firmware μπορεί να έχει βγει. Απλά πρέπει να τσεκάρω αν έχω το v4. Είναι πάνω τώρα ο Repeater. Θα το τσεκάρω όμως.

Ο Router είναι σε b/g όπως και ο Repeater.

Όταν πάω να του δώσω το δίκτυο, δεν με αφήνει ο Repeater να έχω κάποιο άλλο κλείδωμα εκτός από WEP. Τα άλλα είναι γκρι δηλαδή. Δεν μπορώ να τα επιλέξω.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στο υπόγειο και παίρνω σήμα από τον Repeater αντί για το Router που είναι πιο κοντά. Γιατί αυτό; Μήπως η λειτουργία Repeater αναιρεί το WiFi του Router και WiFi μπορεί να πάρει κάποιος μόνο από τον Repeater;

Δημοσ.

Κάποιο Firmware μπορεί να έχει βγει. Απλά πρέπει να τσεκάρω αν έχω το v4. Είναι πάνω τώρα ο Repeater. Θα το τσεκάρω όμως.

Ο Router είναι σε b/g όπως και ο Repeater.

Όταν πάω να του δώσω το δίκτυο, δεν με αφήνει ο Repeater να έχω κάποιο άλλο κλείδωμα εκτός από WEP. Τα άλλα είναι γκρι δηλαδή. Δεν μπορώ να τα επιλέξω.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στο υπόγειο και παίρνω σήμα από τον Repeater αντί για το Router που είναι πιο κοντά. Γιατί αυτό; Μήπως η λειτουργία Repeater αναιρεί το WiFi του Router και WiFi μπορεί να πάρει κάποιος μόνο από τον Repeater;

για να σου δινει wep σημαινει οτι και το adsl router σου το εχεις σε wep.

β.οχι δεν αναιρει το wifi.δοκιμασε να αλλαξεις και καναλι περα απο το να το κανεις wpa και αφου δεις για firmware.

Δημοσ.

Ας πούμε προς το παρόν ότι η ασφάλεια δεν με ενοχλεί τόσο.

Να αλλάξω κανάλι; Να βάλω αντί για "1" και στα δύο, "3" ας πούμε; Στο ίδιο κανάλι πάντα, σωστά;

Δημοσ.

Ok, θα το τσεκάρω αύριο.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν έχω κάνει σωστά που το έχω βάλει ως repeater και όχι σαν access point. Οπότε έτσι όπως το έχω λειτουργούν και τα δύο wifi. Αυτό.

Δημοσ.

αν τα ειχες ενωσει με καλωδιο θα το εβαζες σαν access point. οταν ομως παιρνεις ασυρματα και δινεις ασυρματα τοτε παιζεις σε universal repeater.

Δημοσ.

Αν δε σου παιζει καλα στο ιδιο καναλι, δοκιμασε να αλλαξεις καναλι στο repeater αλλα να εχει 4 καναλια με το ρουτερ σου διαφορα. Αν το εχεις στο 1, στο αλλο βαλε 5 ή 6.

Κλειδωμα πρεπει ναχεις ιδιο και στα 2. Οτι κλειδωμα εχεις στο ρουτερ, αυτο θα παρει. Αν του βαλεις αλλο δε θα συνδεεσε. Πρεπει την αλλαγη στο κλειδωμα να την κανεις και στα 2.

Δημοσ.

Κατάλαβα poulinos.

Το ξέρω βρε ότι θα πρέπει να γίνει η αλλαγή στο κλείδωμα και στα  δύο. Είναι λογικό.

Σήμερα θα κάνω δοκιμές. :)

Βέβαια το ότι δεν αλλάζουν οι συσκευές στην κεραία με την μεγαλύτερη ισχύ, μήπως είναι κάτι που συμβαίνει γενικά;

Δημοσ.

Αν δε σου παιζει καλα στο ιδιο καναλι, δοκιμασε να αλλαξεις καναλι στο repeater αλλα να εχει 4 καναλια με το ρουτερ σου διαφορα. Αν το εχεις στο 1, στο αλλο βαλε 5 ή 6.

Κλειδωμα πρεπει ναχεις ιδιο και στα 2. Οτι κλειδωμα εχεις στο ρουτερ, αυτο θα παρει. Αν του βαλεις αλλο δε θα συνδεεσε. Πρεπει την αλλαγη στο κλειδωμα να την κανεις και στα 2.

σε καποια Repeater δεν μπορεις να βαλεις αλλο καναλι γιατι μετα δεν βρισκει το αρχικο ρουτερ γιατι το ψαχνει σε λαθος καναλι.καποια αλλα ναι δεν εχουν θεμα ειναι σαν να παιζουν διπλο καναλι.καποια αλλα εχουν 2 radio οποτε κανεις οτι θες.καποια αλλα υποστηριζουν οπως ξερεις και διαφορετικο ssid κτλ.

Κατάλαβα poulinos.

Το ξέρω βρε ότι θα πρέπει να γίνει η αλλαγή στο κλείδωμα και στα  δύο. Είναι λογικό.

Σήμερα θα κάνω δοκιμές. :)

Βέβαια το ότι δεν αλλάζουν οι συσκευές στην κεραία με την μεγαλύτερη ισχύ, μήπως είναι κάτι που συμβαίνει γενικά;

κανονικα θα πρεπε να αλλαζει μετα απο λιγακι.ουτε αμα κλεισεις οτ wireless και το ξανανοιξεις δεν αλλαζει?επειδη ειναι το ιδιο καναλι καμια φορα αργει λιγακι.αλλα κανονικα θα πρεπε να αλλαζει.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω άλλο Firmware Update. Το Firmware που υπάρχει, είναι για το v.4.

Παρόλα αυτά δείχνει να πηγαίνει καλά αυτές τις μέρες, χωρίς να αλλάξω κάτι από πλευρά Router ή Repeater.

Αυτό που έκανα βέβαια, είναι να δώσω δικές μου IP, στο iPhone, το iPad, το PC και όποια άλλη συσκευή έχω.

Ξεκίνησα από το 192.168.1.30 και με τη σειρά τις έβαλα, 31, 32, 33, κλπ.

Κάποιες φορές έβαζε κάτι παράξενες IP. Όχι 192.... Κάτι άλλα νούμερα, οπότε το έκανα έτσι.

Δημοσ.

Οταν σου συμβαινει αυτο να κανεις ρεσταρτ στο τομσον για να ξεκολλαει ο dhcp του και να εχεις κλειστα ολα τα μηχανακια που μπαινουν ιντερνετ και να τα βαζεις ενα ενα.

Δημοσ.

Οταν σου συμβαινει αυτο να κανεις ρεσταρτ στο τομσον για να ξεκολλαει ο dhcp του και να εχεις κλειστα ολα τα μηχανακια που μπαινουν ιντερνετ και να τα βαζεις ενα ενα.

αν ηταν παντως εγω προσωπικα να κανω αυτο καθε φορα που κολλαει θα το πεταγα το thomson.αν και αμα εχε κανα παλιο firmware ας περασει κανα πιο καινουριο.:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...