XPHSTOS_ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα,Το σύστημα: 1 aDSL Router (NetGear DGN2200)1 Gigabit Switch (NetGear)1 Desktop (Win8 Pro)1 Laptop (Win7HomePremium) Συνδεσμολογία:Router στο Switch, Desktop & Laptop ενσύρματα στο Switch. Καινούργια καλώδια.Ίδια ομάδα εργασίας, shared folders με full δικαιώματα. Το πρόβλημα το είχα παλαιότερα μεταξύ WinXp Pro και Win7 Ultimate, και μου έχει εμφανιστεί επίσης μεταξύ Win7 Ultimate και Win7 Home Premium.Όλες τις φορές εμφανιζόταν ως δια μαγείας και εξαφανιζόταν ως δια μαγείας... (Ούτε ο Chris Angel τόση μαγεία!!!) Το πρόβλημα έχει ως εξής: (Για λόγους ευκολίας στο Desktop θα αναφέρομαι ως D και στο Laptop ως L) Αποστολή από το D στο L => Ταχύτητες 90-110Mb/s (Κάθομαι στο D και αποστολή στο L)Αντιγραφή από το D στο L => Ταχύτητες 150-170Mb/s (Κάθομαι στο L και κάνω το Copy)Ως εδώ καλά... Άψογα! Αντιγραφή από το L στο D => Μεγάλη αναμονή (2 min+) και όταν φιλοτιμηθεί ταχύτητες ως και 1Kb/s (Κάθομαι στο D και τραβάω αρχεία από το L)Αντιγραφή από το L στο D => Μεγάλη αναμονή (2 min+) και όταν φιλοτιμηθεί ταχύτητες ως και 1Kb/s (Κάθομαι στο L και αποστέλλω αρχεία στο D)Οκ, βάση των συμφραζομένων το D δεν μπορεί να δεχτεί αρχεία.Έφαγα το internet και λύση δεν βρήκα... Ψέματα, προσωρινά με το να απενεργοποιήσω το RSS είχε δουλέψει για 1 εβδομάδα περίπου και μετά ξανά τα ίδια... Χωρίς να έχω πειράξει τίποτα... Είδα ότι μπορεί να φταίει και το auto-tunning το πείραξα και αυτό χωρίς επιτυχία.Είδα ότι μπορεί να είναι το chimney offload το πείραξα και αυτό χωρίς επιτυχία.(Σε κάποιες περιπτώσεις/δοκιμές δεν λειτουργούσε ούτε η αποστολή ούτε η λήψη)Οπότε έχω καταλήξει να έχω τις ρυθμίσεις που βλέπετε στα επισυναπτόμενα screenshots.Βέβαια δεν έχω ιδέα τι κάνουν αυτά και απλά πείραζα ότι έβλεπα σαν λύση, πάντως έτσι όπως είμαι τώρα μπορώ να στείλω από το D στο L και να πάρω από το D όταν κάθομαι στο L.Κάπου διάβασα ότι πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το NetDMA στον δέκτη για να μπορεί να δουλέψει.Αλλά προσπάθησα και δεν κατάφερα να το ενεργοποιήσω το NetDMA στο D.Τι registry πείραξα, τι hotfix κατέβασα από την MS, τίποτα... Είδα επίσης ότι για να μπορείς να ενεργοποιήσεις το NetDMA πρέπει να ενεργοποιήσεις κάτι στην μητρική...Οπότε έψαξα και εκεί και τίποτα δεν βρήκα που να μπορώ να ενεργοποιήσω για να βάλω σε λειτουργία το NetDMA.Παίζει να φταίει γιαυτό η μητρική (MSI P35 Platinum)? Ευχαριστώ όποιον έκανε τον κόπο, τουλάχιστον, να με διαβάσει!
takistmr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μήπως φταίει το switch; Για σύνδεσε με ενα cross καλώδιο το D και το L και δες μήπως αλλάξει η συμπεριφορά.
XPHSTOS_ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δεν έχω καλώδιο cross όπως επίσης αυτό μου συμβαίνει είτε τα συνδέω στο switch είτε μέσω του router και του τωρινού και του παλιού που είχα...Το Switch και το router τα έχω περίπου 2 μήνες και το πρόβλημα το έχω περισσότερο...!
takistmr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Το ίδιο συμβαίνει και με τη μεταφορά πολύ μεγάλων αρχείων (<1Gbyte)?
XPHSTOS_ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ναι ναι... είτε είναι υπότιτλος είτε η ταινία ολόκληρη το ίδιο και το αυτό!
takistmr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Αυτο μου φαίνεται για σφάλμα σε κάρτα δικτύου. Οι καθυστερήσεις μάλλον οφείλονται σε επανεκπομπές frame λόγω σφαλμάτων. Μπορείς να δοκιμάσει με ένα τρίτο υπολογιστή ανταλλαγή αρχείων με το desktop και το laptop για να δεις ποιανού η κάρτα βάζει σφάλματα.
XPHSTOS_ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω... και θα επανέλθω..
XPHSTOS_ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Λοιπόν δοκίμασα και με ένα 3ο pc και τα πράγματα με μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο D (Desktop)------------------------D»L1 = 5MB/sL1»D = XD»L2 = XL2»D = X L1 (Laptop1)------------------------D»L1 = 80MB/sL1»D = XL2»L1 = XL1»L2 = X L2 (Laptop2)------------------------D»L2 = 80MB/sL2»D = XL2»L1 = XL1»L2 = X * Όπου "X" o χρόνος αναμονής εξαντλούσε την υπομονή μου και καμια φορά που πήγαινε να πάρει μπρος πήγαινε με κάτι λίγα KB/s...Άντε προς το D έτσι και αλλιώς είχα πρόβλήμα... αλλά μεταξύ των 2 Laptops γιατί να μην μπορώ καθόλου να κάνω copy?!Δοκίμασα να μην έχω συνδεμένο router, δοκίμασα να μην έχω συνδεμένο καν το desktop τίποτα...Και το καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα πριν καν ξεκινήσω το Copy... 1) Αργεί να μπει στον φάκελο2) Με το που επιλέξω το αρχείο που θέλω και πατήσω Ctrl+C βγάζει την "κλεψύδρα" και περιμένω λίγη ώρα μέχρι να σταματήσει να γυρνά... σαν να laggάρει...Επίσης, στα 5ΜΒ/s που έπιασε το D προς το L1 είχα σπασίματα στην μετάδοση, δλδ ξεκινούσε στα 5MB/s, έπαιζε 2-3 sec σταματούσε, ξεκινούσε στα 5-7MB/s, έπαιζε για 2-3 sec, σταματούσε... Ειλικρινά πριν σπάσω το κεφάλι μου, θα τα σπάσω όλα..!
takistmr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Να υποθέσω ότι όταν έκανες αυτά τα τεστ στο δίκτυο σου είχες μονο αυτό το traffic και δεν έτρεχαν και τίποτα torrents...
XPHSTOS_ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ναι ναι... τίποτα.. έκανα restart τα μηχανάκια και ξεκίνησα....!
rfc Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Αυτο δειχνει προβλημα με το D και οχι κατι αλλο. Μπορει να ειναι η καρτα (αλλαξετη αν μπορεις) μεχρι απο ιο ή να θες και φορματ. ΕΙναι λιγα τα στοιχεια για να γνωριζουμε.
XPHSTOS_ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Τώρα την Πέμπτη θα μου φέρει ένας φίλος μια κάρτα δικτύου... θα κάνω πάλι δοκιμές και θα σας ενημερώσω...!
rfc Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Μεχρι τη πεμπτη ομως ... κανε και ενα full scan με το malwarebytes (update, full scan) και ενα update στη καρτα δικτυου σου καθως και ολα τα win updates, δεν εχεις να χασεις κατι.
XPHSTOS_ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Με antivirus έχω scannάρει... με malwarebytes όχι... θα το τσεκάρω σήμερα το βράδυ..Επίσης έχω τσεκάρει ότι έχω τους τελευταίους drivers της κάρτας δικτύου και έχω κάνει όλα τα win updates.
rfc Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Το καλωδιο ειπες το εχεις αλλαξει και αυτο? Για κανε μια. Το malwarebytes χρησιμοποιησε για σκαν. Συνηθως τα κακοβουλα λογισμικα σου παιρνουν και πορους δικτυου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα