steliosmavros Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Γεια χαρα παιδια Εχω κουμπωσει τη νεα μητρικη(η παλια παει καηκε) στο pc (αγορασα και δυνατοτερο τροφοδοτικο 550W) και μολις αναβω την οθονη εμφανιζει την αρχικη εικονα της μητρικης (η οποια ειναι as rock n68c-gs fx) στις επιλογες F2,F6 κ.ο.κ. χωρις φυσικα να μπορω να επιλεξω κατι αφου κολλαει εκει.Τα 3 πληκτρολογια ps2 που δοκιμασα (δουλευουν ολα σε αλλους υπολογιστες,με ενα απο αυτα γραφω τωρα) δεν κανουν κατι και αναβοσβηνουν τα λεντακια τους.Δε λειτουργει κανενα πληκτρο και στα 3,ουτε το ctrl-alt-del(Ενα απο αυτα αναβοσβηνε τα λεντακια ακομη κι οταν το pc ηταν κλειστο) Εκανα τα εξης -Αλλαξα οθονη.Τπτ -Ανοιξα το PC με το cd της μητρικης μεσα,μπας και παρει μπρος αλλα μαλλον δε μπουταρει -Αποσυνδεσα σκληρο,dvdrom.Παλι τπτ -Αποσυνδεσα και τη μνημη και μου εβγαλε μαυρη οθονη.(Τη μνημη ddr3 4gb /1333 οπως γραφει στο manual,την υποστηριζει).Το ιδιο και στην αλλη υποδοχη. -Εβγαλα τη μπαταρια για κανα τεταρτο (χωρις τροφοδοσια φυσικα) και παλι δεν προχωρησε η διαδικασια. -On το pc χωρις ποντικι και μετα χωρις πληκτρολογιο.Η ιδια εικονα. Του εχω κανει αρκετα restart κι επειδη ταλαιπορηθηκα μεχρι να αναψει αφου απο τη μανα του ηταν βραχυκυκλωμενο ενα τζαμπερακι (και μεχρι να βρω τι εφταιγε εφαγα μια μερα..) κι αναρωτιεμαι μηπως φταιει κανα αλλο τζαμπερακι που να "κλειδωνει" το πληκτρολογιο... Εγω πιστευω πως φταιει το πληκτρολογιο (θα πρεπει να δοκιμασω usb,αλλα δεν εχω) αλλα απο το μαγαζι που πηρα τη μητρικη με διαβεβαιωνουν οτι υποστηριζει παλια πληκτρολογια. Any idea? thanx!
Trigger Happy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 -Αποσυνδεσα και τη μνημη και μου εβγαλε μαυρη οθονη.(Τη μνημη ddr3 4gb /1333 οπως γραφει στο manual,την υποστηριζει).Το ιδιο και στην αλλη υποδοχη. κανένα beep?
steliosmavros Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Οχι ρε γαμωτ..Ξερω που το πας αλλα κανενα μπιπ.. Με τη μνημη πανω>κολλημενη οθονη στο bios της μητρικης χωρις μνημη > μαυρη οθονη... κλαψ..λυγμ..
Trigger Happy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Του εχω κανει αρκετα restart κι επειδη ταλαιπορηθηκα μεχρι να αναψει αφου απο τη μανα του ηταν βραχυκυκλωμενο ενα τζαμπερακι (και μεχρι να βρω τι εφταιγε εφαγα μια μερα..) κι αναρωτιεμαι μηπως φταιει κανα αλλο τζαμπερακι που να "κλειδωνει" το πληκτρολογιο... μόνο αν την έχεις κάνει εδώ....τι άλλαξες;
steliosmavros Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Το τζαμπερακι στο clear CMOS. Δεν αναβε αλλιως. ?
Trigger Happy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 σπάνιο (έως απίθανο) να σου δώσανε μητρική με τα pin του cmos στο clear. βρε μπας και πήρες κανένα refurbished ή used? τέλος πάντων, αν μάλλον το έχεις ρίξε μια ματιά στις σελίδες 19-21. ftp://europe.asrock.com/manual/qig/N68C-GS%20FX_multiQIG.pdf τσέκαρε συνδέσεις γενικώς...
steliosmavros Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Οχι απο μαγαζι την αγορασα.Ολοκαινουρια.(Cosmodata) Εμ..εβαλα το καινουριο τροφοδοτικο πανω δεν επαιζε.Εφαγα μια μερα οσπου μου εκοψε να πειραξω το τζαμπερακι στο κοκκινο κυκλακι.(Εχω πειραξει και τα αλλα 2 πριν λιγο,ακρη δεν εβγαλα) Τωρα που παρατηρω τη φοτο παντως και το PWR2 USB ηταν βραχυκυκλωμενο απο τη μανα του,αλλα δεν επηρεασε την τροφοδοσια! Ξερω ειναι υπερσπανιο αλλα τι να πω... -Να εχω βαλει αναποδα το φανακι? -Να εχω βαλει λαθος τα καλωδιακια pwr led,reset κ.α.? -Ν'αφησω οξω τη μπαταρια ολη νυχτα μπας και τα ξεχασει ολα...? Χαζευω σιγα σιγα Τα λεντακια του πληκτρολογιου γιατι ακομη αναβοσβηνουν? Το εχω δει το manual,τσεκαρω συνδεσεις...τεσπα το παλευω.. θενκς trigger
Poincareγρ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 κανένα beep? Οχι ρε γαμωτ..Ξερω που το πας αλλα κανενα μπιπ.. Με τη μνημη πανω>κολλημενη οθονη στο bios της μητρικης χωρις μνημη > μαυρη οθονη... κλαψ..λυγμ.. Έχει ηχειάκι η μητρική για να ακούς τα beeps? ξέρεις, κάτι τέτοιο Αν πιστεύεις ότι φταίει το πληκτρολόγιο δανείσου από κανά φίλο σου.
trek Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Φίλε μου για να καταλάβω, όταν είσαι στην οθόνη του bios, σου γράφει να πατήσεις κανα πλήκτρο (f1 κλπ) για να συνεχίσει? Γιατι αν δεν σου γράφει κάτι, δεν νομίζω να φταίει το keyboard, απλώς δεν μπορεί να συνεχίσει και φριζάρει εκεί για κάποιο λόγο. Μακάρι να βγω λάθος, αλλά για αυτό κατα 90% φταίει η μνήμη και το υπόλοιπο 10% να έχει γίνει κάποιο λάθος στην σύνδεση. Βλέποντας τις μνήμες που δέχεται η μητρική σου ( http://www.asrock.com/mb/memory/N68C-GS%20FX.pdf ), παρατήρησα οτι δεν μπορεί να πάρει 4g στικάκι στα 1333, παρα μόνο στα 1066. Και αν κρίνω απο το chipset πενταετίας που έχει η μητρική, αμφιβάλω αν όντως μπορεί να πάρει καν στικ των 4g.
steliosmavros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Οχι βρε συ δε μπορω να δω κανα speaker.Εκτος αν το βλεπεις εσυ απο τη φοτο που εστειλα... Ακριβως ετσι trek.Ειμαι στην οθονη του bios και μου γραφει να πατησω F2,F6 κ.ο.κ.Αλλα δεν... Αυτην την εικονα την εμφανιζει ειτε εχω πανω το dvdrom με το cd μεσα,ειτε το εχω αποσυνδεσει... Απο το manual που εστειλε ο trigger στη σελ.6 φαινεται να την υποστηριζει...Ετσι δεν ειναι? - Support DDR3 1600/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory Κι εγω εχω μια 4 gb kingston kvr 1333D3N9/4G 1,5V,η οποια επαιζε αριστα στο προηγουμενο pc Στα αλλα slots δε κουμπωνει... Αλλα για να επιμενετε εσεις στη μνημη...Δε νομιζω...Λες? (Το ωσπου με "ομικρον"?? Ντροπη μου...) mmm... Τωρα μελετησα τον πινακα. Θα προσπαθησω με αλλες μνημες και θα επανελθω... (Που να βρω ειναι το θεμα..)
trek Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Απλώς κάποιες μητρικές παλιότερα (μια msi s939 που θυμάμαι πχ απο δικό μου παλιό pc), έπρεπε να πατήσεις οπωσδήποτε το f1 για να συνεχίσει. Δεν νομίζω όμως να είναι τέτοια περιπτωση η δικιά σου. Απλώς σου λέει "press το τάδε πλήκτρο", για να ανοίξεις άλλα πράγματα (qflash, bios κλπ). Τι επεξεργαστή έχεις?
rfc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Για δες και αυτο με το f1 που λεει ο φιλος. Ο κερσορας (παυλα) αναβοσνηνει ή παγωνει το μηχανημα? κλεινει το πισι? ή παγωμενη οθονη? ή απλα δε προχωραει?
steliosmavros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 έπρεπε να πατήσεις οπωσδήποτε το f1 για να συνεχίσει οχι F1.(Το πατησα ομως κι ας μη το ζηταγε.Τπτ φυσικα) Κερσορα δεν εμφανιζει και ουτε αναβοσβηνει το μηχανημα. εδω μου βγαζει F2 or DEL to run bios set up F6 for instant flash F11 to boot menu TAB to switch screen και κολλαει εκει.Παγωμενη. Επειδη κανενα πληκτρο δεν επαιζε κι αναβοσβηνουν τα λεντακια,νομιζα οτι πρωτευον ειναι να συνδεσω usb πληκτρολογιο θεωρωντας οτι κατι τρεχει στο board με τα ps2 πληκτρολογια.Αλλα με βραχυκυκλωσε ο Τρεκ οταν εστειλε τον πινακα με τις μνημες γιατι πιστευω οτι αν φταιει η μνημη η μπιπ θα εκανε η δε θα μ'εβγαζε καν στην εναρξη του bios Ο Πινακας αυτος ειναι συμβατος με καθε επεξεργαστη που ταιριαζει στη μητρικη???? Γιατι ο δικος μου ειναι AMD ATHLON II X2 250 (αν θυμαμαι χρονισμενος στα 3,00ghz)
rfc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Προσπαθησε να βρεις ενα ps2 πληκτρολογιο ή βαλε το usb με ανταπτορα. Αν δεις οτι με το f2 συνεχιζει και δε μπαινει στο bios και απλα ειναι οντως κολλημενη η οθονη, δοκιμασε με αλλη καρτα γραφικων. Κανε clear cmos χωρις το καλωδιο ρευματος πανω και πατα επαναλαμβανομενα το power button για κανα λεπτο τουλαχιστον.
steliosmavros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 rfc,οπως πρωτοαναφερω εχω δοκιμασει 3 ps2 πληκτρολογια και κανενας δεν εχει απαντηθει το ερωτημα γιατι αναβοσβηνουν σε ολα τα λαμπακια (και τα δικα μου )!! Αυριο μου ειπε ενας φιλος θα μου φερει το δικο του πληκτρολογιο με usb... δοκιμασε με αλλη καρτα γραφικων Χρησιμοποιω ο,τι καρτα γραφικων εχει η μητρικη (nvidia ge force 7025). (Καλη ειναι τουτη?Τεσπα...) Κανε clear cmos χωρις το καλωδιο ρευματος πανω Εχω κανει τοσες φορες...Μεχρι και το γενικο απο τον πινακα κατεβασα... Χθες ολο το βραδυ αφησα τη μπαταρια εξω (στο μπαλκονι για τιμωρια..) να αποφορτισει αλλα...τα ιδια Παντελακη μου,τα ιδια Παντελιδη μου.. και πατα επαναλαμβανομενα το power button για κανα λεπτο τουλαχιστον Το 'κανα κι αυτο.Αν και δεν καταλαβα που αποσκοπει... Θενκς παντως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα