Προς το περιεχόμενο

FIFA 14 [Έκδοση για Consoles]

aslanG7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το έχω κατεβάσει εδώ και ώρες για PS3, αλλά ένεκα GTA δεν πρόλαβα να το δω ακόμα. Θα επιστρέψω σύντομα με εντυπώσεις.

Περιμενω εντυπωσεις :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 766
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σκόρπιες εντυπώσεις (ως συνήθως):

1. Δεν μου φάνηκε να έχει εισαγωγικό video. Καλύτερα.

2. Δεν υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα (κάτι που γνωρίζαμε αλλά αρκετοί είχαν μια τελευταία ελπίδα για την έκπληξη της τελευταίας στιγμής).

3. Τα skill games μού φάνηκαν πιο δύσκολα από τα περσινά. Συνολικά υπάρχουν 13 κατηγορίες, με 3 ασκήσεις η καθεμία (bronze, silver, gold συν ένα extra challenge που δεν κατάφερα να δω). Σχεδόν όλες οι ασκήσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με πέρσι (η μόνη ίδια που θυμάμαι είναι τα βαρέλια στις lob passes). Γενικά μου άρεσαν αρκετά, αν και η δυσκολία σου ανεβάζει την πίεση. Έχει και leaderboards (που νομίζω πέρσι δεν υπήρχαν).

4. Από πλευράς γραφικών, η αλήθεια είναι πως δεν είχα πολυπαίξει το 13 σε PS3 αλλά οι φωτισμοί φαίνονται κάπως καλύτεροι, ενώ δεν παρατήρησα προβλήματα με slowdowns κλπ (σε αντίθεση με το PES2014 που πραγματικά σου σπάει τα νεύρα ώρες-ώρες, βέβαια μπορεί να φταίει και η leaked έκδοση).

5. Ως συνήθως νομίζεις πως το ΑΙ διώχνει στα τυφλά αλλά διαπιστώνεις ότι έκανε πάσα ακριβείας 30 μέτρων ή κεφαλιά με ακρίβεια εκατοστού έχοντας γυρισμένο το κεφάλι. Δεν θα το φτιάξουν ποτέ αυτό το πράγμα. Χώρια που σε επίπεδα ανώτερα του professional, πολλές φορές νομίζεις ότι παίζεις εναντίον της Βραζιλίας του Πελέ (ακόμα κι αν ο αντίπαλος είναι η Νανσί της Β' Γαλλίας).

6. Οι τερματοφύλακες βγάζουν πάλι μερικά απίστευτα σουτ, αλλά σε γενικές γραμμές σαν τους περσινούς μού φάνηκαν.

7. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς μπαίνει φάλτσο στις εκτελέσεις φάουλ (σε κόρνερ νομίζω πως κατάφερα ένα αλλά μπορεί να ήταν και ιδέα μου).

8. Το gameplay μου φάνηκε σαν του demo. Η ταχύτητα είναι πρακτικά η ίδια, ενώ ίσως να έχει βελτιωθεί ελαφρώς η συμπεριφορά των παικτών (αδράνεια κλπ). Γενικά το παιχνίδι φαίνεται πολύ αληθοφανές. Δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω τα νέα controls, αφού μετά από χρόοονια χρήσης (από εποχής. Fifa08) τα είχα συνηθίσει.

9. Οι σέντρες φαίνονται να έχουν νερφαριστεί σε κάποιο βαθμό (έπαιζα με semi) και χρειάζεται να σημαδέψεις περισσότερο. Πολύ καλό αυτό. Δυστυχώς όμως εφ' όσον έπαιζα εναντίον του ΑΙ, δεν μπόρεσα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα για τις through μπαλιές (που χρειάζονται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ νερφάρισμα).

10. Μου άρεσε το νέο GUI αλλά δεν παρατήρησα κάτι άλλο αξιοσημείωτο (πχ. κάποιο μενού που δεν υπήρχε πέρσι).

Ίσως επανέλθω με περισσότερα αν παίξω κι άλλους αγώνες.

• Like 1

Τα νέα controls του Fifa14.

Πλέον έχει αλλάξει η λογική με τον οποία χρησιμοποιούσαμε το δεξιό αναλογικό μοχλό. Δεν χρειάζεται να πατάμε και L2 για να κάνουμε τρίπλες, αρκεί σκέτο δεξί στικ. Για τα κοψίματα της μπάλας όμως (αυτά που μέχρι πέρσι κάναμε με σκέτο στικ), πλέον χρειάζεται να πατάμε και turbo. Όταν έχεις συνηθίσει τα controls και παίζεις με αυτά για 6 χρόνια, ορισμένα κουμπιά τα πατάς τελείως υποσυνείδητα. Φέτος όμως αναγκάζομαι να σκέφτομαι (τουλάχιστον μέχρι να τα εμπεδώσω κι αυτά).

ps: φυσικά δυσκολεύομαι επιπλέον με το gamepad του PS3, αφού το χειριστήριο του 360 >>>>> all.

• Like 2

Ε, τώρα για να καταλάβεις τέτοιο πράγμα πρέπει να παίξεις εναντίον ανθρώπου. Εγώ έπαιζα offline και σε επίπεδο Professional άρα δεν μπορούσα να βγάλω πολλά συμπεράσματα. Δεν είδα κάτι τραγικό πάντως και φαντάζομαι η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί. Το αν αυτή η βελτίωση θα είναι και αρκετή όμως, απομένει να το δούμε. Περισσότερο έδωσα σημασία σε χαρακτηριστικά του αντίπαλου ΑΙ, πχ. ότι το γμημένο εξακολουθεί να πιέζει στα 3/4 του γηπέδου ακόμα κι αν έχει ομάδα Β' εθνικής κι εσύ έχεις τη Ρεάλ.

Ειναι αυτες τις μερες να φυγω απο On Telecoms και να παω Hol και μαλλον η On μου χει ριξει την ταχυτητα στο ιντερνετ με αποτελεσμα απο το πρωι να εχουν κατεβει μονο 2gb. :cry:

Παιζω εδω και μια ωρα το fifa14 full game στο 360 με early ea access! Το παιχνιδι ειναι απο αλλο πλανητη. Ειναι μακραν μπροστα απο τον ανταγωνισμο!!! Ειναι ιδιο με το ντεμο, ευτυχως δεν το χαλασαν. Εννοειται οτι δεν ασχοληθηκα με assisted/normal speed. Κατευθειαν slow/manual γιατι τα υπολοιπα ειναι ping pong. Μια ακομη σεζον λιωσιματος...

http://www.eurogamer.net/articles/2013-09-23-fifa-14-review 8/10 . Τα λεγα ότι ο τύπος είναι fanboy άσχετα αν στο review λέει ότι παίζει το ultimate team για 12 μήνες , μάλλον πληγώθηκε που τελικά ο μέσος όρος του αγαπημένου του PES είναι τελικά κάτω από 8 και χειρότερο από το 13.

http://www.gamereactor.eu/reviews/ 7/10

http://www.computerandvideogames.com/429134/reviews/review-fifa-14s-unbeaten-run-continues-review/ 9/10

μέχρι στιγμής  έχουν βγει τα reviews από τα τρία πρώτα εγγλέζικα sites

• Like 1

Εγώ επιμένω ότι τα "official" reviews (δηλαδή τα reviews του κώλου, το ίδιο πράγμα είναι) δεν αξίζουν καμίας προσοχής. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι τύποι είναι είτε τελείως άσχετοι με το αντικείμενο, είτε βαλτοί (από τον αρχισυντάκτη, τον εκδότη, τον ίδιο τον publisher κλπ). Είτε απλώς τους ενδιαφέρει να γράψουν ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι για να πουλήσουν οι ίδιοι μούρη.

Αν οι κριτικές αυτές έχουν έστω και μια μικρή αξία, αυτή είναι στα αρνητικά τους σημεία. Ώστε να ξέρουμε πού επικεντρώθηκαν οι "επαγγελματίες" (μη χε...) reviewers.

:mad:

ps: έριξα μια πολύ γρήγορα ματιά στα reviews του eurogamer, τόσο για Fifa όσο και για Pro. Απλώς γελάω. Οι τύποι απαλλάσσονται λόγω βλακείας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...