ektelion Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Κοίτα, εγώ έχω love/hate relationship με το παιχνίδι, αλλά θα προσπαθήσω να σε κατατοπίσω όσο καλύτερα μπορώ: Για εμένα το παιχνίδι είναι τρομερά εθιστικό. Αυτό, όμως, δεν οφείλεται τόσο στο gameplay του το οποίο όπως σου είπα - πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη - χωλαίνει τρομερά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και τα δυνατά του σημεία), όσο στον παράγοντα "ανταγωνισμός" που εκφράζεται με το online κομμάτι (Πρωτάθλημα (Seasons)/Κύπελλο). Η άποψή μου αυτή ενισχύεται κι από το φαινόμενο του quit το οποίο στο FIFA ξεπερνάει κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο online "pvp" παιχνίδι. Πρόσεξε, δεν είπα rage quit, αλλά σκέτο quit. Δεν οφείλεται τόσο σε εκνευρισμό (αν και αυτός υπάρχει και πολύ μάλιστα), αλλά στη λογική τύπου "οκ, χάσαμε το παιχνίδι, δεν έχει νόημα να παίζουμε αφού το μόνο που έχει σημασία είναι οι βαθμοί". Αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι που παίζουν FIFA (πάντα με βάση την προσωπική μου εμπειρία, αφού σπάνια θα ολοκληρωθεί παιχνίδι στο οποίο κερδίζω με τρία γκολ διαφορά) ενδιαφέρονται περισσότερο για το βαθμολογικό κομμάτι παρά για αυτό καθεαυτό το gameplay. Αν, λοιπόν, είσαι και λίγο ψυχαναγκαστικός (όπως εγώ), τότε θα κολλήσεις άσχημα. Προσωπικά το έχω απεγκαταστήσει τουλάχιστον τρεις φορές, αλλά πάντα επιστρέφω δριμύτερος, σαν το πρεζάκι. Οπότε αν το δούμε αυστηρά αντικειμενικά, σαν εργατοώρες που έχω κάψει με τον συγκεκριμένο τίτλο, τότε ναι, σίγουρα έχω κάνει απόσβεση της αγοράς του, ασχέτως αν μεγάλο ποσοστό της ενασχόλησής μου με αυτό μου προκαλεί μάλλον εκνευρισμό παρά ψυχαγωγία. Για το Titanfall που λες σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ άλλωστε αγόρασα το BF4 για τον ίδιο λόγο (καθώς και το Chivalry: Medieval Warfare πριν από αυτό). Οπότε πιστεύω ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι ψάχνεις. Τελικά, όμως, τα παράτησα και τα δύο, ενώ με το FIFA "βασανίζομαι" ακόμη... Ελπίζω να σε βοήθησα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RoS23 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Κοίτα, εγώ έχω love/hate relationship με το παιχνίδι, αλλά θα προσπαθήσω να σε κατατοπίσω όσο καλύτερα μπορώ: Για εμένα το παιχνίδι είναι τρομερά εθιστικό. Αυτό, όμως, δεν οφείλεται τόσο στο gameplay του το οποίο όπως σου είπα - πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη - χωλαίνει τρομερά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και τα δυνατά του σημεία), όσο στον παράγοντα "ανταγωνισμός" που εκφράζεται με το online κομμάτι (Πρωτάθλημα (Seasons)/Κύπελλο). Η άποψή μου αυτή ενισχύεται κι από το φαινόμενο του quit το οποίο στο FIFA ξεπερνάει κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο online "pvp" παιχνίδι. Πρόσεξε, δεν είπα rage quit, αλλά σκέτο quit. Δεν οφείλεται τόσο σε εκνευρισμό (αν και αυτός υπάρχει και πολύ μάλιστα), αλλά στη λογική τύπου "οκ, χάσαμε το παιχνίδι, δεν έχει νόημα να παίζουμε αφού το μόνο που έχει σημασία είναι οι βαθμοί". Αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι που παίζουν FIFA (πάντα με βάση την προσωπική μου εμπειρία, αφού σπάνια θα ολοκληρωθεί παιχνίδι στο οποίο κερδίζω με τρία γκολ διαφορά) ενδιαφέρονται περισσότερο για το βαθμολογικό κομμάτι παρά για αυτό καθεαυτό το gameplay. Αν, λοιπόν, είσαι και λίγο ψυχαναγκαστικός (όπως εγώ), τότε θα κολλήσεις άσχημα. Προσωπικά το έχω απεγκαταστήσει τουλάχιστον τρεις φορές, αλλά πάντα επιστρέφω δριμύτερος, σαν το πρεζάκι. Οπότε αν το δούμε αυστηρά αντικειμενικά, σαν εργατοώρες που έχω κάψει με τον συγκεκριμένο τίτλο, τότε ναι, σίγουρα έχω κάνει απόσβεση της αγοράς του, ασχέτως αν μεγάλο ποσοστό της ενασχόλησής μου με αυτό μου προκαλεί μάλλον εκνευρισμό παρά ψυχαγωγία. Για το Titanfall που λες σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ άλλωστε αγόρασα το BF4 για τον ίδιο λόγο (καθώς και το Chivalry: Medieval Warfare πριν από αυτό). Οπότε πιστεύω ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι ψάχνεις. Τελικά, όμως, τα παράτησα και τα δύο, ενώ με το FIFA "βασανίζομαι" ακόμη... Ελπίζω να σε βοήθησα Να'σαι καλα! Ευχαριστω πολυ για την κατατοπιστικη σου απαντηση. Με βλεπω να πηγαινω για το fifa τοτε(ας ελπισουμε να λειτουργει το χειριστηριο μετα απο καμια δεκαρια αγωνες ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nix_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Με το FIFA ολοι βασανιζομαστε... Ειναι πραγματι love & hate κατασταση! Στα υψηλα επιπεδα σου σπαει τα νευρα λογω ανταγωνισμου αλλα ταυτοχρονα σε εθιζει ακομα περισσοτερο. Οπως λεει και το συνθημα: Οσο μας πληγωνεις τοσο μας πορωνεις!Αγορασε το ανεπιφυλακτα, ειδικα με την τιμη που εχει τωρα (κοντα στα 20€)! P.S. Οποιος θελει να με κανει add το ID μου ειναι: it9997 Ειμαι division 2 αλλα μη νομιζετε οτι ειμαι και φοβερος. Ευχαριστως να προσθεσω κι εγω οποιον ενδιαφερεται για φιλικα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RoS23 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Tο αγορασα και μπορω να πω ότι το online κομμάτι είναι παρα πολύ καλό αν και είμαι 1-2-2 και πάω για promotion. Το πήρα με 25 ευρώ απο g2play(δίνουν ενα τυχαίο game μαζί δώρο για 8 ώρες ακόμα για αγορες πανω απο 4.99,μου έτυχε το χειροτερο που μπορούσε να μου τύχει, towtruck simulator 2015 ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alejandro Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Περί scripted... Ο αντίπαλος δεν τα έβαζε με τετ-α-τετ, για να προλάβω μερικά σχόλια και όχι τα δικά μου σουτ δεν ήταν από τα 30 μέτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 είναι δηλαδή scripted να γίνοντε αναποδιές ή κάτι καλό; Δεν το ήξερα ότι παίζει τέτοιο ρόλο :S Γιατί πήρα τρένο τώρα μόλις την div8 τώρα και θέλοντας μόνο 3 βαθμούς και για τον τίτλο,μου βγήκε η πίστη με 5 παιχνίδια να απομένουν.Μια ήττα,μια ισσοπαλία και νίκη για να ξεμπερδέψω με την σεζόν,στα καπάκια όλοι οι αγώνες. Δεν μου φάνηκε να γίνεται κάτι επίτιδες στα 3 παιχνίδια που έπαιξα για να πάρω τον τίτλο δλδ αυτό εννοώ. (δεν είχα ποτέ μου τόσο καλό ρεκορ σε σεζόν) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektelion Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Το να γίνονται αναποδιές ή να σε ευνοεί μια κόντρα είναι φυσιολογικό. Αυτό που καθορίζει το κατά πόσο είναι scripted αυτά (με σκοπό τον καθορισμό του αποτελέσματος), είναι η συχνότητα με την οποία γίνονται. Αλλά ακόμη κι αν δικαιολογούνται στατιστικά σαν κι αυτά που παραθέσαμε εγώ, ο Alejandro και δεκάδες άλλοι στα fora της ΕΑ (που δεν δικαιολογούνται), το θέμα είναι η big picture. Το πιο ακραίο που μου έχει συμβεί εμένα είναι να βρίσκομαι Division 1, να έχω πάρει πρωτάθλημα και μετά να μην μπορώ να σταυρώσω νίκη με την καμία όμως, με αποτέλεσμα να πέσω τέσσερις κατηγορίες σερί. Τι συστήματα άλλαζα, τι τρόπο παιχνιδιού, τίποτα. Τότε πρωτομπήκα και στο τριπάκι να κοιτάω τα στατιστικά των αντιπάλων μου και πρόσεξα ότι δεν έπαιζαν κανένα ρόλο. Μπορεί να νικούσα κάποιον με σαφώς καλύτερο ρεκόρ (Ν-Ι-Η) από εμένα και να έχανα από κάποιον νουμπά ή loser. Υπόψιν, όμως, ότι χρειάζεσαι αρκετά μεγάλη εμπειρία για να αρχίσεις να βλέπεις το pattern, ενώ προφανώς όταν νικάς δεν προσέχεις τέτοιες λεπτομέρειες. Οι κερδισμένες κόντρες, οι τυφλές σέντρες που βρίσκουν ως εκ θαύματος το σέντερ φορ, τα κωλόσουτα που μπαίνουν από την κλειδαρότρυπα, όλα αυτά τα αποδίδεις στο "πόσο γ@μ@t05 είσαι". Μόλις αρχίσεις να χάνεις από αντιπάλους ίδιας ή και χαμηλότερης δυναμικότητας από αυτούς που κέρδιζες μέχρι πρότινος, και μάλιστα κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα με πριν, τότε αρχίζεις να πιάνεις το νόημα. Αντιλαμβάνομαι ότι από το FIFA12 και μετά η ΕΑ έκανε μια τεράστια και υπερφιλόδοξη στροφή στη φιλοσοφία του παιχνιδιού, προσπαθώντας να μας παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό προϊόν. Όταν, όμως, μιλάμε για σκορ τύπου 4-3, 7-5 και 6-4 σε 12λεπτα παιχνίδια, τότε πιστεύω ότι μπορούμε να πετάξουμε κατευθείαν τα περί "ρεαλιστικού εξομοιωτή ποδοσφαίρου" από το παράθυρο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυτό δεν είναι εφικτό επί του παρόντος, αλλά δεν θα υπεισέλθω σε αυτούς τώρα (αν θέλετε βέβαια το συζητάμε). Είμαι 35 ετών, στα 27 εκ των οποίων παίζω βιντεοπαιχνίδια. Αν υπάρχει μία σταθερά που να συνδέει τις όποιες gaming εμπειρίες μου είναι ότι ο καλύτερος κερδίζει. Αυτό, πάντα με βάση τη δική μου εμπειρία (αλλά από ό,τι βλέπω και αρκετών άλλων) δεν ισχύει στο FIFA 14. Θα μου πεις ότι και στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά και πάλι θα αναφέρω τα περί συχνότητας: Πλέον με βάση την εμπειρία μου μπορώ να εκτιμήσω με αρκετή ακρίβεια το αποτέλεσμα από τα πρώτα δέκα λεπτά κάθε αγώνα (σε χρόνο παιχνιδιού πάντα) με διάφορους εμπειρικούς κανόνες. Π.χ. αν χάσεις τρεις κόντρες σερί ή ο στόπερ σου στην πρώτη (ελεύθερη) πάσα δώσει την μπάλα στον αντίπαλο σέντερ φορ αντί να τη δώσει στα χαφ. Πράγματα, δηλαδή, πέρα από τον έλεγχό σου. Ειδικά αν η διαφορά δυναμικότητας είναι αρκετά μεγάλη (ανάμεσα στους παίκτες, όχι στις ομάδες), τότε γίνονται αρκετά αλλοπρόσαλλα πράγματα προκειμένου να έρθει το αποτέλεσμα που θέλει το παιχνίδι και προκύπτουν ακραία και αφύσικα στατιστικά όπως αυτά που ποστάραμε εγώ κι ο Alejandro. Τονίζω ότι παρόλα αυτά εξακολουθώ να απολαμβάνω το παιχνίδι, αλλά ορισμένα πράγματα όπως τα προκαθορισμένα αποτελέσματα (άποψή μου) και οι ελλείψεις της ΑΙ το αδικούν και το αποτρέπουν από το να πιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Ελπίζω απλά να βρήκε την ευκαιρία να πειραματιστεί η ΕΑ τώρα που ουσιαστικά παίζει χωρίς αντίπαλο και όλα αυτά τα - ομολογουμένως - τολμηρά βήματα που έχει κάνει από το FIFA12 να οδηγήσουν σε κάτι το πραγματικά ξεχωριστό στο μέλλον. Γιατί μέχρι τώρα - κατά τη γνώμη μου- απλά στους τυφλούς κυβερνά ο μονόφθαλμος. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alejandro Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Το πιο ακραίο που μου έχει συμβεί εμένα είναι να βρίσκομαι Division 1, να έχω πάρει πρωτάθλημα και μετά να μην μπορώ να σταυρώσω νίκη με την καμία όμως, με αποτέλεσμα να πέσω τέσσερις κατηγορίες σερί. Τι συστήματα άλλαζα, τι τρόπο παιχνιδιού, τίποτα. Μόλις αρχίσεις να χάνεις από αντιπάλους ίδιας ή και χαμηλότερης δυναμικότητας από αυτούς που κέρδιζες μέχρι πρότινος, και μάλιστα κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα με πριν, τότε αρχίζεις να πιάνεις το νόημα. Τα παραπάνω είναι σαν να τα έγραψα εγώ! Μετά από 8 σερί νίκες στη division 2, ανέβηκα στην 1η, παρέμεινα στην κατηγορία 2 φορές και μετά, χωρίς να αλλάξω κάτι στη διάταξη της ομάδας, custom tactics κλπ. βρέθηκα στην 5η κατηγορία μετρώντας ελάχιστες νίκες και ισοπαλίες και αυτές με τα χίλια ζόρια. Τώρα, μετά από νέο σερί, είμαι πάλι στην 2η. Είναι κρίμα όμως γιατί είναι όντως αξιόλογο ποδοσφαιράκι αλλά κάποια πράγματα χαλάνε πολύ τη συνολική εικόνα. Προσθέτω σε αυτά την αφυσικότητα του να πιέζουν οι ομάδες σε όλο το γήπεδο για 90 λεπτά και να μην σέρνονται μετά από λίγο ή να αφήνουν τεράστια κενά, τις κεφαλιές που είναι άχαστες (ειδικά της Μπάγερν), το ότι οι παίκτες που δεν ελέγχεις εσύ, δε μαρκάρουν ποτέ και το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να κλέψουν τη μπάλα με χειρουργική ακρίβεια ακόμα και οι επιθετικοί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektelion Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Αυτό με το Player Stamina το λένε πολλοί. Τι να σου πω, εγώ που παίρνω Παναθηναϊκό και κατ' επέκταση παίζω με μικρομεσαίες ομάδες μάλλον βιώνω μια πιο φυσιολογική κατάσταση όσον αφορά σε αυτό, αν και όντως, η πίεση των αντιπάλων είναι αφύσικα ανελέητη. Καλύτερα τα είπε αυτός ο απίθανος τύπος στο επίσημο forum του FIFA ο οποίος είναι τόσο διορατικός που κατάλαβε μέσα σε λίγες μέρες αυτά που εγώ χρειάστηκα εβδομάδες να καταλάβω. Νομίζω είναι Άγγλος, πράγμα που εξηγεί πολλά... Πάντως έχοντας πλέον μια κάποια εμπειρία και με τοπ ομάδες όπως η Ρεάλ, πιστεύω ότι το παιχνίδι είναι πιο φυσιολογικό αν παίζουμε με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Με τις πεντάστερες παραγίνεται φλιπεράκι. Μόνο η μπέρτα τους λείπει ορισμένων παικτών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alejandro Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Σίγουρα με τις μεγάλες ομάδες ξεφεύγει η κατάσταση και για να πω την αλήθεια, τα πιο ωραία και ρεαλιστικά παιχνίδια, τα έχω κάνει offline με φίλους ή online σε φιλικά που δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα και παίζαμε μπάλα. Αηδιάζω με την κατάσταση που αντιμετωπίζω, στις μεγάλες κατηγορίες κυρίως, που μόλις πάρω μπάλα έχω 3 παίκτες να με κυνηγάνε σαν τρελοί και να τρέχουν και πιο γρήγορα από την μπάλα! Anyway το nick μου είναι aiexandros, όποιος θέλει ας κάνει add να παίξουμε κανένα αξιοπρεπές ματσάκι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektelion Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μετά τη συζήτησή μας καθόμουν και χάζευα κάτι γκολ που έχω αποθηκεύσει στο replay theater. Ορίστε ένα υπέροχο γκολ που έβαλα με τον Καρέλη - τύφλα να έχει ο Μέσι: http://www.easports.com/fifa/football-club/profile/media/PC/ecthelion79/2014/video/187743466 Και ένα από τα γκολ που - δυστυχώς - μπαίνουν αρκετά συχνά στο FIFA: http://www.easports.com/fifa/football-club/profile/media/PC/ecthelion79/2014/video/187491696 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Σοφός Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Παιδια εχω μια απορια. Στο fut τα fifa points γινεται να τα μετατρεψω σε coins αν ναι πως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RoS23 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Θα φαμε μπαν αμα αγορασουμε coins απο πχ mmoga.com? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Θα φαμε μπαν αμα αγορασουμε coins απο πχ mmoga.com? είχα πάρει χρυσό για το d3,όλα καλά!Δεν ξέρω τί ελέχγει το fifa όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlphaAlpha Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Θα φαμε μπαν αμα αγορασουμε coins απο πχ mmoga.com? Οχι δεν τρως ban εγω και δυο φιλοι μου εχουμε παρει δυο φορες Στο ut ειμαι division 4 Το nickname μου στο origin καντε με add aristotelaras 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα