Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έδωσαν ένα παλιό laptop Toshiba με windows xp professional. Θέλω να το συνδέσω να μπαίνει στο ίντερνετ ασύρματα και δεν μπορώ. Μου βγάζει ένα μήνυμα πως το καλώδιο δικτύου δεν υπάρχει και δεν ξέρω τι να κάνω. Προσπάθησα να το συνδέσω απευθείας με το router αλλά η υποδοχή για το καλώδιο είναι μικρότερη από αυτό που έχω και δεν χωράει. Το σύνδεσα με καλώδιο τηλεφώνου για απλή σύνδεση τηλεφώνου μήπως κατεβάσω κάναν οδηγό αλλά πάει τόσο αργά που δεν παλεύεται. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δες πρώτα από όλα αν έχει καν wifi γιατί για να έχει απλό modem και ούτε καν ethernet χλωμό...μπορείς όμως πάντα να αγοράσεις ένα usb wifi.

π.χ. εγώ έχω πάρει αυτό,πάμφθηνο και αρκετά καλό.

http://www.ebay.com/itm/360415727792?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Δημοσ.

Από ότι φαίνεται έχει wifi
http://www.ukclearancecentre.co.uk/bargain-refurbished-sale/390-cheap-toshiba-satellite-laptop-refurbished.html

Netgear 802.11b WIFI card (supports WEP or open Wirless networks only)

Αλλά είναι θεόαργή  έκδοση και πρέπει να το έχεις ανοιχτό το δίκτυο σου ή μόνο με wep που ανοίγει και αυτό για την πλάκα.

Οπότε αν θες μόνο για δοκιμή π.χ. μπορείς να ανοίξεις το router σου και να δεις πως πάει.

Δημοσ.

Αν θα αγοράσω usb θα μπαίνει με κλειδωμένο το router? γιατί δεν θέλω να το ανοίξω. Επίσης θα έχει κάποια σχετική ταχύτητα ή θα κολλάει; .....Ψάχνω δηλαδή να μπαίνω ασύρματα με κάποια ταχύτητα (έχω έως 24) αλλά κ με κλειδωμένο το router μου. Αυτό με κάρτα ή με usb μπορώ να το κάνω; ή και με κανένα απο αυτά;

Δημοσ.

Με την καρτούλα μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα και να μην την βλέπει το laptop σου λόγου παλαιότητας(μπορεί να λέω και βλακεία,ας επιβεβαιώσει κάποιος) με το usb πάντως σίγουρα θα τρέχει και δεν θα υπάρχει πρόβλημα αλλά έχει το κακό ότι θα έχεις ένα «ματσούκι» που να προεξέχει.

Και τα δυο που σου προτείναμε είναι 150mbps (και δουλεύουν με κλειδώματα) που είναι αρκετά  ποιο γρήγορα από τα 24mbps του ιντερνετ,είναι καλό όμως για να κάνεις stream π.χ. ταινίες από δίσκο σε άλλον Η/Υ.

Δημοσ.

Το λαπτοπ είναι για την μάνα μου, δηλαδή δεν το θέλει για πολλά πράγματα. Ένα ίντερνετ, ένα word  και να βλέπει καμιά ταινία. Βασικά βέβαια το ιντερνετ. Αν προεξέχει το usb δεν μας πειράζει, το θέμα είναι να γίνει δουλειά, δηλαδή να μπαίνει ασύρματα στο ιντερνετ και να μην κολλάει. Ευχαριστώ κ πάλι για τις απαντήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...