Dante80 Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου Είναι λάθος να μπαίνεις σε thread τέτοιου είδους. Με έπιασε η λαιμαργία και πήρα φόρα τα μαγαζά σήμερα...😅 Shortlist τα εξής δύο αγροτεμάχια, ίδιο στυλ περίπου 1. Serengeti Wayne Είδα την έκδοση με τον βουρτσισμένο μπρονζέ σκελετό και τον φωτοχρωμικό Mineral Polarized Drivers Gold Cat 3 to 3. Εντυπωσιακό από κοντά ως σύνολο. 2. Maui Jim Pu’u Kukui Επίσης μπρονζέ σκελετός με τον HCL® Bronze φακό σε SuperThin Glass. Εξίσου δυνατός σε ευκρίνεια, δεν έχει φωτοχρωμικότητα όμως. Θα πάω να τα ξαναδώ, περίπου ίδια τιμή έχουν. Α...και ένα outsider που μου άρεσε πολύ. 3. Maui Jim Sugar Beach Rimless, Ελαστικά μέρη σε χρώμα Rootbeer και HCL® Bronze φακός MauiPure. Άλλο στυλ-κατηγορία οκ, αλλά είναι πολύ ελαφριά και με ψήνουν επίσης. Τι θα επιλέγατε; Αν κάποιος έχει γνώμη για τα ανωτέρω, με χαρά. Βραχεία κεφαλή το Wayne ως τώρα.
sdikr Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου On 06/08/2024 at 09:58, mindreader said: Καποτε, θεωρουσα οτι τα γυαλια ηλιου, εχουν οντως μια 'τρομερη' τεχνολογια ενσωματωμενη στους φακους τους. Με τον καιρο καταλαβα οτι το uv blocking, ειναι κατι που το κανει, με επιτυχια μαλιστα (δοκιμασμενο), ακομη και μια ....ειδικη ζελατινα για uv blocking απο το shein! Τοσο φτηνα και τοσο απλα! Απο εκει και περα βεβαια, θα πει κανεις, οτι παιζει ρολο η ποιοτητα των φακων, φυσικα το design κλπ. Κατα βαση λοιπον ομως, μαλλον αυτα 'πληρωνεις'. Το uv blocking, που ειναι αυτο για το οποιο κυριως αγοραζεις τα γυαλια ηλιου, ειναι αυτο για το οποιο πληρωνεις το λιγοτερο. Αρα λοιπον, με αυτο το σκεπτικο, πραγματικα πλεον δεν ξερω, αν αξιζει να δινει κανεις οντως πολλα χρηματα για γυαλια ηλιου. Πλεον ειναι σαν να πληρωνεις hype κατα 80%, σαν ενα ακριβο ρολοι... Εχω αναθεωρησει πολυ τις αποψεις μου σε σχεση με παλια, πλεον τα πολλα χρηματα για 'ακριβα' γυαλια, τα θεωρω κυριολεκτικα κοροϊδια, να ανοιγουν σαμπανιες στην υγεια των κοροϊδων στα καταστηματα οπτικων και στις εταιριες. Τουλαχιστον, αν δινω χρηματα, και ισως να δωσω αν το κρινω σκοπιμο, να ξερω γιατι τα δινω. Σίγουρα θα πληρώσεις Μάρκα, αλλά τα κινέζικα απο aliexpress σε σύγκριση με κινέζικα απο hawkers έχουν διαφορά, ακόμα και κινέζικο aliexpress με Κινεζικό aliexpress Θα βρεις διαφορές. Θα δεις παραμορφώσεις στα χρώματα αν δεν είναι Polarized, αν είναι Polarized και τα φορέσεις μπροστά σε μια οθόνη (Lcd) τα κινέζικα και τα hawkers θα καταλάβεις την διαφορά. Σε πιο επώνυμα πάλι, πχ rayban θα δεις πως είναι πιο ξεκούραστα στο μάτι και καλύτερα μπροστά σε μια οθόνη Είχα πάρει παλιότερα απο οπτικό γυαλιά που ήταν ακόμα πιο ξεκούραστα σε σχέση με rayban και δεν ήταν καν Polarized. Δεν είναι μόνο το uv και δεν είναι μόνο μια κατηγορία uv που πρέπει να προστατέψουν. Ξαναλέω πάλι, οι μάρκες θα χρεώσουν και το όνομα, αλλά μην το πάμε στην άλλη άκρη να τις συγκρίνουμε με μια ζελατίνα. 1
megapaixtaras Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 4/8/2024 στις 9:44 ΜΜ, northjohn είπε Πολύ σωστά, συμφωνώ απόλυτα. Ιδανικά εκτός από πολωτικοί οι φακοί να έχουν και εσωτερική επικάλυψη - φίλτρο κατά των αντανακλάσεων κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα σε persol (γυάλινοι φακοί luxottica) που αγόρασα φέτος. αυτα εχω,εχω γυρισει πολλα φανταιζι συστηματα και μαρκες αλλα σαν αυτο το γυαλι-φακο δεν υπαρχει.φυσικα ολα αυτα ειναι υποκειμενικα αλλα χαιρομαι που βρισκουν και αλλους φιλους.αν και απο την αλυσιδα που τα γορασα το ιδιο μου ειπαν οταν τα πηγα για συντηρηση,ο φακος των περσολ ειναι ο καλυτερος. Στις 4/8/2024 στις 10:42 ΜΜ, sdikr είπε Με πολωτικούς μπορείς να έχεις θέμα αν έχεις βάλει ηλιοπροστασία στα τζάμια, με την ζελατίνα του κράνους και να βλέπεις περίεργους χρωματισμούς. Αυτό με την ηλιοπροστασία είναι θέμα και με τα αυτοκίνητα γύρω σου αυτο ειναι ενα θεμα,το αντιμετωπιζω ηδη με το πισω τζαμι που εχει τις ''θερμαστρες''..αν και στο σχετικο τοπικ με τις μεμβρανες λενε οτι οι νεες ,καποιες ,δεν αντιμετωπιζουν τετοιο θεμα με τα πολωτικα.παντως ολοι εχουμε 2 ζευγαρια γυαλια.αν θες χωρις ηλιοπροστασια βαζεις τα πολωτικα.αν θες με ηλιοπροστασια ,βαζεις χωρις πολωτικα για την οδηγηση,αν και καταλαβαινω οτι στην οδηγηση ειναι ολες οι αντανακλασεις που ενοχλουν και τα φοραμε τις περισοτερες ωρες ,τωρα που ο ηλιος δυναμωσε και τον χειμωνα. Στις 5/8/2024 στις 10:54 ΜΜ, Morosana είπε Υπάρχει και ελληνική μάρκα με zeiss https://okiosunglasses.gr/manufacturer/carlzeissvisionsunlensdpt/ μπραβο ,πολυ καλη πληροφορια.κατι παιζεται ομως ,γιατι βλεπω δεν δηλωνουν διευθυνση και αν αγορασεις ,τα χρηματα μπαινουν σε κωδικο και οχι σε ονομα εταιρειας. Στις 6/8/2024 στις 12:57 ΠΜ, d_gkal είπε Ποια η άποψη σας για τα David Beckham; σχεδιαστικα μαρεσουν.δεν ξερω τι μαρκα φακο εχουν. Στις 6/8/2024 στις 9:58 ΠΜ, mindreader είπε Καποτε, θεωρουσα οτι τα γυαλια ηλιου, εχουν οντως μια 'τρομερη' τεχνολογια ενσωματωμενη στους φακους τους. Με τον καιρο καταλαβα οτι το uv blocking, ειναι κατι που το κανει, με επιτυχια μαλιστα (δοκιμασμενο), ακομη και μια ....ειδικη ζελατινα για uv blocking απο το shein! Τοσο φτηνα και τοσο απλα! Απο εκει και περα βεβαια, θα πει κανεις, οτι παιζει ρολο η ποιοτητα των φακων, φυσικα το design κλπ. Κατα βαση λοιπον ομως, μαλλον αυτα 'πληρωνεις'. Το uv blocking, που ειναι αυτο για το οποιο κυριως αγοραζεις τα γυαλια ηλιου, ειναι αυτο για το οποιο πληρωνεις το λιγοτερο. Αρα λοιπον, με αυτο το σκεπτικο, πραγματικα πλεον δεν ξερω, αν αξιζει να δινει κανεις οντως πολλα χρηματα για γυαλια ηλιου. Πλεον ειναι σαν να πληρωνεις hype κατα 80%, σαν ενα ακριβο ρολοι... Εχω αναθεωρησει πολυ τις αποψεις μου σε σχεση με παλια, πλεον τα πολλα χρηματα για 'ακριβα' γυαλια, τα θεωρω κυριολεκτικα κοροϊδια, να ανοιγουν σαμπανιες στην υγεια των κοροϊδων στα καταστηματα οπτικων και στις εταιριες. Τουλαχιστον, αν δινω χρηματα, και ισως να δωσω αν το κρινω σκοπιμο, να ξερω γιατι τα δινω. δεν ειναι ακριβως ετσι. εχει απολα..εχει πολωτικο no-name απο καλο μαγαζι σε εμπορικο κεντρο,με 60 ευρω και εχει και τα αλλα. τα περσολ εχουν επιστρωση.τα maui jim ομως εχουν το πολωτικο μεσα στο γυαλι οταν κατασκευαζεται οχι απο πανω σαν επιστρωση.γιαυτο πληρωνεις ενα καρο χρηματα,ειναι αλλου.το καταλαβαινεις αν πας και τα δοκιμασεις διπλα διπλα στον ειδικο καθρεφτη. το πολωτικο της δευτερης εχει διαφορα στην αποδοση των χρωματων κατα την αντανακλαση. Στις 7/8/2024 στις 6:59 ΜΜ, Dante80 είπε 3. Maui Jim Sugar Beach Rimless, Ελαστικά μέρη σε χρώμα Rootbeer και HCL® Bronze φακός MauiPure. Άλλο στυλ-κατηγορία οκ, αλλά είναι πολύ ελαφριά και με ψήνουν επίσης. ρα. ενταξει ,το πιο γνωστο και φιλικο σε σχημα απο αυτην μαρκα ,το πιο μοσχοπουλημενο και νομιζω το πιο οικονομικο αν θυμαμαι καλα,ταιριαζει σε ολους. Επεξ/σία 9 Αυγούστου από megapaixtaras 2
vagos789 Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Εγω πηρα κατι BARCUR Design TR90 Sunglasses Men Polarized απο τον Αλί, μια χαρα ειναι,πολυ πιο στιβαρα απο οτι περιμενα,και απο εκει που τα πηρα για δευτερα, εχουν γινει τα μονιμα γυαλια μου γιατι ειναι ελαφρια και ανθεκτικα ταυτοχρονα
Dante80 Δημοσ. 10 Αυγούστου Δημοσ. 10 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Τελικά μετά από πολύ βάλε βγάλε κατέληξα στα SERENGETI WAYNE στην έκδοση με τον φοβερό (φωτοχρωμικός, spectral και πολωτικός) Drivers Gold 3/3. Με δεδομένη την γουρουνόφατσα και την τιτανομύτη είναι γνωστό πως κανένα γυαλί δεν μου κάθεται, το συγκεκριμένο νομίζω πως αντέχεται όμως. Για να δούμε πόσο θα επιβιώσουν... Επεξ/σία 10 Αυγούστου από Dante80 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα