Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστω και παλι sphinxgr για την βοηθεια.

Καλημερα sonyxp. Δεν ξερω αν αναφερεσαι σε μενα στο μυνημα πιο πανω. Επωνυμα ειναι τα γυαλια ηλιου που εχω. Οκλευ απο γνωστο καταστημα της Ακαδημιας, αν θυμαμαι καλα γυρω στα 350 ευρω.

Μαλιστα το καλοκαιρι πριν εμφανιστει το προβλημα ειχα παει στο οφθαλμιατρο για να ελεγξω την οραση και πηρε τα γυαλια ηλιου για να δει τους βαθμους. Μου ειπε (δυο φορες κιολας) οτι η ποιοτητα των φακων και των γυαλιων γενικα ηταν πολυ καλη και να τα προσεχα. 

Φαινεται τα γρουσουζεψε!

Μην επιμενετε με γνωστες η αγνωστες μαρκες, με γνωστα η αγνωστα καταστηματα. Οι Επιστρωσεις που εχουν οι φακοι εχουν ημερομηνια ληξης. (Μιλαω για φακους ηλιου με συναταγη μυωπιας και οχι τους κανονικους που ισως η τοποθετηση του φιλτρου να εχει γινει απο την αρχικη παραγωγη του).Το εχω ψαξει αρκετα. Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια που δεν σου την λεει κανενας πριν την δεις μονος σου πολυ αργα.

Βεβαια και τι αλλο να κανεις οταν τα κρυσταλλα δεν τα υποστηριζουν πλεον. Ειναι αδικο ομως καθε 4-5 χρονια να καταστρεφονται οι φακοι απο ξεφλουδισμα.

Εχω βρει ενα καταστημα στην Σολωνος οπου κανει καλες τιμες. Θα παω μαλλον εκει οταν αποφασισω αν και τι ειδους επιστρωσεις θα τοποθετησω!

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

pavlos88, ενημερωτικά να σου αναφέρω ότι γενικά, η μέση ηλικία ενός ζευγαριού οράσεως ή και ηλίου είναι περίπου 3 με 4 χρόνια. Όχι διότι μπορεί να χαλάσουν οι επιστρώσεις αλλά όλοι οι οφθαλμικοί φακοί (από τις σωστές εταιρείες) έχουν και φίλτρα για τις υπεριώδεις ακτινοβολίες τα οποία φίλτρα επίσης έχουν συγκεκριμένη ζωή. Μετά την πάροδο αυτών των 3 χρόνων, η αλήθεια είναι ότι αλλάζουν την απόδοσή τους (και εν μέρει είναι λογικό - και ένα ζευγάρι παπούτσια, κάποια στιγμή το αλλάζουμε!)

το ξεφλούδισμα όμως συνήθως, οι εταιρείες λένε ότι προκαλείται από την κακή χρήση τους. Κι εμένα μου είχε τύχει κάποτε, και επειδή τα άφηνα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου κατακαλόκαιρο, κάποια στιγμή οι φακοί ήτανε σαν να είχανε κόλλα επάνω τους.

Το θέμα είνια να πηγαίνεις σε ένα οπτικό κατάστημα και αυτός που σε εξυπηρετεί να σου τα εξηγεί όλα, έτσι όπως πρέπει. όχι για να σου πουλήσει αλλά γιατί γουστάρει τη δουλειά του, τον ενδιαφέρει και γνωρίζει το αντικείμενο. έχετε μήπως υπόψιν κανένα καλό κατάστημα, ή έστω περιοχή, που θασ μπορούσε να εξυπηρετηθεί έτσι κάποιος;

Δημοσ.

Φοραω στο σπιτι τα παλια γυαλια μου, με κρυσταλικους φακους. Οπως επισης και το καλοκαιρι σε εξωτερικες δουλεις στο χωριο με πολυ βρωμια και ταλαιπορια. 

Τα εχω πανω απο 10 χρονια και απο πλευρας φακων δεν εχουν απολυτως τιποτα. Ο σκελετος θα διαλυθει και οι φακοι θα μεινουν.

Ειναι να αναρωτιεσαι για τον λογο τον οποιο τα καταστηματα δεν υποστηριζουν  πλεων τους κρυσταλικους φακους ενω ψαχνοντας στ Ιντερνετ δεν εχω ακουσει ουτε εναν να πει κακο λογο για το κρυσταλλικο φακο ενω θα ακουσεις πολλα αρνητικα για τον πλαστικο.

Απο γρατσουνισματα μεχρι το ξεφλουδισμα των επιστρωσεων που σε αναγκαζει ανα τακτα χρονικα διαστηματα να πληρωνεις ξανα και ξανα για το ιδιο προιον.

Αν ρωτησεις θα σου πουν οτι αν πεσει κατω θα σπασει ενω ο πλαστικος οχι.

Εμενα εχουν πεσει αμετρητες φορες και οπως ειπα δεν εχουν παθει τιποτα. Αντιθετα ο πλαστικος την γρατσουνια δεν θα την αποφυγεις. Εδω γρατσουνιουνται ακομα και με το καθαρισμα με το πανι.

Δυστυχως προκειμενου να κερδισουν τα καταστηματα, χανουν οι πελατες. 

Θελω ακομα να το ψαξω σχετικα με την τοποθετηση κρυσταλων στα γυαλια ηλιου. Το κρυσταλο θα ηταν νομιζω το ποιο καταλληλο απο την στιγμη που αντεχουν ιδρωτα, αλατα και κακουχιες.

Το μονο που φοβαμαι ειναι οτι μου εχουν πει οτι στους φακους ορασης,  η βαφη του κρυσταλλου δεν ειναι ομοιομορφη αλλα ποιο "πυκνη" στην περιφερεια, παρα στο κεντρο και υπαρχει το φαινομενο του "μπατογυαλιου".

Εχει καποιος καποια εμπειρια σχετικα με το συγκεκριμενο γεγονος να βοηθησει;

Ισχυει πραγματικα αυτο που λενε;

Δημοσ.

Ειναι να αναρωτιεσαι για τον λογο τον οποιο τα καταστηματα δεν υποστηριζουν  πλεων τους κρυσταλικους φακους ενω ψαχνοντας στ Ιντερνετ δεν εχω ακουσει ουτε εναν να πει κακο λογο για το κρυσταλλικο φακο ενω θα ακουσεις πολλα αρνητικα για τον πλαστικο.

αν τρακάρεις με το αμάξι μετωπική και ανοίξουν οι αερόσακοι ενώ φοράς κρύσταλλα τι θα γίνει?

Δημοσ.

sphinxgr

Ο αεροσακος βγηκε στην παραγωγη μαζικα απο το 93 στην Ευρωπη  ενω ηταν απο πολυ παλιοτερα γνωστος στην Αμερικη και πολλα αμαξια τον ειχαν απο παλιοτερα!

Αν οι κρυσταλλινοι φακοι ηταν τοσο επικίνδυνοι, Θα επρεπε να υπηρχε μια ολοκληρη γενια αόμματων απο ατυχηματα με αεροσακους!

Οπως σε ολα τα πραγματα δυστυχως, το οικονομικο ειναι αυτο που κινει τα νήματα  Αντι να αγοραζεις ενα προιον μια φορα, σε κανουν να το αγοραζεις ξανα και ξανα.

Καποιος που ειχε το προβλημα της "βαφης"  που αναφερω πιο πανω σε κρυσταλλα φακους;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα ξερει κανενας ποσο ειναι το κοστος αλλαγης φακων για rayban γυαλια και αν ξερει κανενα μαγαζι. Ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι η τιμή παίζει ανάλογα με το είδος του φακού που θα βάλεις

Δημοσ.

Τα anastasiadis optical stores στη θεσσαλονικη εχουν επωνυμα; Απο τιμες πως ειναι; Ξερει κανεις;

Δημοσ.

Συνοψίζοντας, αν θέλει κάποιος "καλά" γυαλιά κι είναι έτοιμος να τα σκάσει, πάει σε Revo; Ποιες άλλες μάρκες είναι αντίστοιχες;

Ρωτάω διότι ψιλο-ερωτεύτηκα τα Revo Raconteur. Με rose gold σκελετό και open road φακούς. Οπότε αφού το λάτρεψα, κι άμα είναι και η αφρόκρεμα των γυαλιών, το χτυπάω.

Σε πιο γνωστές εταιρείες, έχουν ρημάξει όλα τα σχέδια, κάνα απλό aviator δε βρίσκω εύκολα. Τα 'χουν κάνει όλα πολύ fancy. Κάποτε είχα το D&G 6065, αλλά μου τα πήρε η θάλασσα, αλλά το μοντέλο κόπηκε κι ο αντικαταστάτης του ήταν αισχρός, οπότε απορρίφθηκε. 

Δημοσ.

καλησπερα ξερει κανενας ποσο ειναι το κοστος αλλαγης φακων για rayban γυαλια και αν ξερει κανενα μαγαζι. Ευχαριστω

Έχω το Link.png Site: RB3379

RayBan_RB_3379_00458_Gun-Metal_a.jpg

με polarized φακό το οποίο αγόρασα πριν 6-7 χρόνια. Παρόλο που έχω προσπαθήσει να το αλλάξω πολλάκις, κάθε φορά που το επιχειρώ τρώω ξενέρες με σχέδια η κακούς φακούς (αυτό που έχω για εμένα είναι κορυφή). 

Φέτος έφαγε μεγάλη γρατζουνιά ο ένας φακός. Αφού ξαναπροσπαθησα να το αλλάξω και απέτυχα (βρήκα κάτι ωραία prada αλλά ο φακός τους ήταν τρίχες), παράγγειλα νέους φακούς μέσω οπτικού στην θεσ/νίκη. Οι φακοί (αυθεντικοί rayban για το συγκεκριμένο μοντέλο, με εγχειρίδιο χρήσης κτλ) κόστισαν 50 ευρω, και είναι πολύ εύκολο για όποιον ενδιαφέρεται να τους αλλάξει μόνος του με το σωστό κατσαβίδι. 

Δημοσ.

Φοραω στο σπιτι τα παλια γυαλια μου, με κρυσταλικους φακους. Οπως επισης και το καλοκαιρι σε εξωτερικες δουλεις στο χωριο με πολυ βρωμια και ταλαιπορια. 

Τα εχω πανω απο 10 χρονια και απο πλευρας φακων δεν εχουν απολυτως τιποτα. Ο σκελετος θα διαλυθει και οι φακοι θα μεινουν.

Απο γρατσουνισματα μεχρι το ξεφλουδισμα των επιστρωσεων που σε αναγκαζει ανα τακτα χρονικα διαστηματα να πληρωνεις ξανα και ξανα για το ιδιο προιον.

Αν ρωτησεις θα σου πουν οτι αν πεσει κατω θα σπασει ενω ο πλαστικος οχι.

Εμενα εχουν πεσει αμετρητες φορες και οπως ειπα δεν εχουν παθει τιποτα. Αντιθετα ο πλαστικος την γρατσουνια δεν θα την αποφυγεις. Εδω γρατσουνιουνται ακομα και με το καθαρισμα με το πανι.

Δυστυχως προκειμενου να κερδισουν τα καταστηματα, χανουν οι πελατες. 

Θελω ακομα να το ψαξω σχετικα με την τοποθετηση κρυσταλων στα γυαλια ηλιου. Το κρυσταλο θα ηταν νομιζω το ποιο καταλληλο απο την στιγμη που αντεχουν ιδρωτα, αλατα και κακουχιες.

Το μονο που φοβαμαι ειναι οτι μου εχουν πει οτι στους φακους ορασης,  η βαφη του κρυσταλλου δεν ειναι ομοιομορφη αλλα ποιο "πυκνη" στην περιφερεια, παρα στο κεντρο και υπαρχει το φαινομενο του "μπατογυαλιου".

Εχει καποιος καποια εμπειρια σχετικα με το συγκεκριμενο γεγονος να βοηθησει;

Ισχυει πραγματικα αυτο που λενε;

σπάνε πιο εύκολα, έχουν μεγαλύτερο βάρος, θεωρητικά είναι πιο επικίνδυνοι σε ατύχημα και είναι γενικά ανούσιοι

νομίζω από αμερική ξεκίνησε το θέμα της κατάργησής τους (υποχρεωτικά για λόγους ασφαλείας) και πλέον έγινε κανόνας

η διαφορά στους πλαστικούς είναι μηδαμινή, είχα για χρόνια σε aviator κρύσταλλο και πλέον έχω σε folding wayfarer πλαστικούς στο ίδιο χρώμα (το κλασσικό σκούρο πράσινο)

στο μάτι μου είναι το ίδιο ξεκούραστοι και το σαφώς λιγότερο βάρος (που έχουν έτσι κι αλλιώς σαν σύνολο τα folding wayfarer) μόνο θετικό το βρίσκω 

σαν αντοχή μου φαίνονται μια χαρά και δε φοβάμαι να σπάσουν αν πέσουν κάτω και να σκάω 50αρια όπως έκανα παλιότερα

δεν έχουν νόημα τα κρύσταλλα

Δημοσ.

http://www.cbsnews.com/news/pricey-vs-cheap-shades-put-to-the-uv-test/

Επειδή το είδα σε άλλο τόπικ σχετικά με γυαλιά ηλίου...

Καταρχάς εννοείται ότι δεν αγοράζουμε γυαλιά από πλανώδιους, περίπτερα  κλπ....  καθώς ένα κακό γυαλί είναι χειρότερο από το να μην φοράς καθόλου...

Αλλά από εκεί και πέρα το ότι ένα γυαλί είναι φθηνό δεν σημαίνει ότι είναι μούφα... 

Αποκλείω πως καταστήματα όπως Zara, Pull and Bear, Η&Μ με διεθνή παρουσία και εκατομμύρια πωλήσεις, πουλάνε γυαλιά επικίνδυνα γιατί αν τρώγανε μια ομαδική μήνυση από πολύ κόσμο που έπαθε ζημιά θα πλήρωναν τα άντερά τους. Στις ΗΠΑ ειδικά δε παίζουν με τέτοια πράγματα...

Επίσης τα τελευταία χρόνια και λόγω κρίσης τα καταστήματα με οπτικά στην Ελλάδα έχουν αρκετά οικονομικές επιλογές στα 30-35 ευρώ πχ και θέλω να πιστεύω ότι ούτε οι οπτικοί μας , πουλάνε μούφες.

Άρα αν θέλετε να προστατέψετε τα μάτια σας, υπάρχουν επιλογές από 20 ευρώ μέχρι 300 πχ.... Αυτό που αλλάζει κυρίως είναι η επωνυμία, το σχέδιο, η ποιότητα κατασκευής του σκελετού κλπ.... Ανάλογα με τη τσέπη σας και τις ανάγκες σας διαλέγεται και παίρνεται...

Εγώ πχ καθώς στα γυαλιά ηλίου δε μπορώ να τα φυλάω και μπορεί να τα παρατάω εδώ και εκεί, να μασουλάω το σκελετό τους  :-D  κλπ θα προτιμήσω να παίρνω οικονομικά γυαλιά και απλά να τα αλλάζω κάθε χρόνο παρά να πάρω ένα πολύ ακριβό που να φοβάμαι πως θα το ακουμπήσω και πως το πιάσω και μην σπάσει κλπ...

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας και χρόνια πολλά, είδα κάτι γυαλια Montana στο skroutz  που γράφουν ότι έχουν φακους REVO.Αξιζουν λέτε να λένε αλήθεια. Από ότι λένε οι φακοι REVO είναι κορυφαίας ποιότητας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...