vk13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Πληρώνεις σκελετό και φίρμα. Όταν παίρνεις γυαλί rayban αντίγραφο και είναι ολόιδια (έχω πάρει ακριβώς τα ίδια που έχω σε αυθεντικά για 5€ και δεν έβλεπα διαφορά με ΤΙΠΟΤΑ) εκεί που χάνουν είναι στους φακούς. Πρόσφατα όμως είδα το εξής άκυρο. Πήγα να αλλάξω φακούς στα rayban μου γιατί παλιά είχα την μυωπία μου και τώρα όχι πια και με χρέωσαν 25€ για τους 2 φακούς... Άρα πολύ πολύ απλά την επόμενη φορά θα πάρω ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ και θα αλλάξω φακούς σε αυθεντικούς. Αυτοί που σου βάζουν όταν θέλεις σε γυαλί ηλίου να περάσεις μυωπία δεν ξέρω αν έρχονται από την εταιρία πάντως είναι ίδιοι με το σχέδιο που είχε αρχικά το γυαλί και φυσικά έχουν όλα τα φίλτρα για την ακτινοβολία. Και 25€;;; Βέβαια δεν ξέρω, αν τους πας αντίγραφο και τους πεις να αλλάξουν φακούς μήπως σε πάρουν με τις πέτρες... Bασικά ίσως ήταν χαμηλή τιμη επειδή πρόκειτε για παλιό μοντέλο. Τώρα να τους πας μούφα γιαλιά και να τους πεις να σου αλλάξουν φακούς πολύ απλά δεν παίζει να στα αλλάξουνε, είναι πολιτικές αυτές σε όλες τις μεγάλες εταιριες...
panos2171 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Πληρώνεις σκελετό και φίρμα. Όταν παίρνεις γυαλί rayban αντίγραφο και είναι ολόιδια (έχω πάρει ακριβώς τα ίδια που έχω σε αυθεντικά για 5€ και δεν έβλεπα διαφορά με ΤΙΠΟΤΑ) εκεί που χάνουν είναι στους φακούς. Πρόσφατα όμως είδα το εξής άκυρο. Πήγα να αλλάξω φακούς στα rayban μου γιατί παλιά είχα την μυωπία μου και τώρα όχι πια και με χρέωσαν 25€ για τους 2 φακούς... Άρα πολύ πολύ απλά την επόμενη φορά θα πάρω ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ και θα αλλάξω φακούς σε αυθεντικούς. Αυτοί που σου βάζουν όταν θέλεις σε γυαλί ηλίου να περάσεις μυωπία δεν ξέρω αν έρχονται από την εταιρία πάντως είναι ίδιοι με το σχέδιο που είχε αρχικά το γυαλί και φυσικά έχουν όλα τα φίλτρα για την ακτινοβολία. Και 25€;;; Βέβαια δεν ξέρω, αν τους πας αντίγραφο και τους πεις να αλλάξουν φακούς μήπως σε πάρουν με τις πέτρες... Tους έκαναν παραγγελία τους φακούς ή τους είχαν έτοιμους??
pantelis21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Tους έκαναν παραγγελία τους φακούς ή τους είχαν έτοιμους?? Ήταν παραγγελία απλά δεν ξέρω αν ήταν από την ίδια την εταιρία ή κάποιο εργαστήριο. Και βέβαια "ότι πληρώνεις παίρνεις" μόνο που σε ένα rayban των 175€ τα 20€ είναι το κόστος κατασκευής (και πολλά λέω) και τα άλλα είναι η απόσβεση των χρόνων διαφήμισης-marketing κτλ και φυσικά η εκμετάλευση του ονόματος τους....
vk13 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Επειδή δε γνωρίζω και πολλα... Παίζει πχ να βρω ένα συγκεκριμμένο μοντέλο γιυαλιού γνωστής μάρκας σε μούφα; Και αυτό θα είναι πανομοιότυπο με το original στην εμφάνιση; (οκ στο φακό θα έχουν διαφορά φαντάζομαι) Που μπορώ να ψάξω για τέτοια "μαγαζιά";
sphinxgr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Έλαβα το εξής σε pm ]Τελικά καλά το λένε οτι η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη και από την αμάθεια ή άγνοια... Μου αρέσει που λες οτι πήγες και σε μεγάλο εισαγωγέα και αντί να τον ρωτήσεις γιατί αυτή η μεγάλη διαφορά στην τιμή των γυαλιών των επώνυμων με αυτά των 15 ευρώ , το μόνο που παρατήρησες ήταν οτι τα βάζουν σε κούτες των χιλίων... Άκου λοιπόν κάποια πραγματάκια από κάποιον που γνωρίζει, μιας και τυχαίνει να ασχολούμαι με το χώρο εδώ και 10 χρόνια καθότι έχω αδερφό πτυχιούχο οπτικό με δικό του κατάστημα και όχι υπάλληλο σε κάποια εταιρία. Ο φακός των ποιοτικών γυαλιών ηλίου και συγκεκριμένα των rayban που ανέφερες και που αποκλειστικός προμηθευτής στην Ελλάδα είναι η Luxottica, είναι ΟΠΤΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΈΝΟΙ φακοί γι αυτό και έχουν ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΔΟΜΗ στη μάζα τους σε αντίθεση με τα rayban των 15 ευρώ του περιπτέρου ή του αράπη που πάνε οι ξερόλες και ψωνίζουν και καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια , οι οποίοι φακοί έχουν ανομοιόμορφη δομή στη μάζα τους. Η πλάκα όμως είναι οτι με γυμνό μάτι δεν βλέπεις καμία απολύτως διαφορά του ενός φακού από τον άλλο και δυστυχώς ο πελάτης θα πει αυτό που είπες κι εσύ μόνος σου.Δηλαδή, πλαστικά τα μεν , πλαστικά τα δε. Ο σωστός λοιπόν ο οπτικός, όταν θα μπεις εσύ μέσα στο μαγαζί του και θα τον ρωτήσεις ποια η διαφορά του ενός γυαλιού με το άλλο, θα έπρεπε να έχει στο κατάστημά του ένα τενσιόμετρο και να βάλει από κάτω τον έναν φακό τον ποιοτικό για να σου δείξει την ομοιογένοια του φακού (πολλαπλές παράλληλες φωτιζόμεμες γραμμές που τέμνονται κάθετα με άλλες παράλληλες γραμμές). Όταν σου βάλει τον ανεπεξέργαστο φακό , θα δεις οτι οι γραμμές αντί να είναι παράλληλες κάνουν διάφορες καμπύλες και στρεβλώσεις. Όταν λοιπόν πας εσύ στο δρόμο μοστράροντας το γυαλάκι του αράπη, μέσα σε μισή με μια ώρα το πολύ θα σε έχει ποιάσει πονοκέφαλος μιας και το μάτι δεν βλέπει μέσα από το φακό τις ακτίνες των ανακλώμενων αντικειμένων ευθείες αλλά κυρτωμένες με αποτέλεσμα να σου τρελαίνει το μάτι.Αυτός ο φακός λοιπόν από το γυαλάκι των 15 ευρώ δεν είναι άλλο από ένα καπνισμένο πλαστικό ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ φακό με στρεβλώσεις.ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν βλέπεις τα αντικείμενα στρεβλά μέσα από αυτό το φακό αλλά νοιώθεις μια ελαφριά δυσανεξία που δεν μπορείς να εξηγήσεις.Η ζημιά όμως στο μάτι γίνεται.Ο βαθμός της δυσανεξίας είναι πολύ σχετικός από άτομο σε άτομο γιατί όλοι μας έχουμε διαφορετικές ευαισθησίες και διαφορετική οπτική οξύτητα.Μάλιστα πολλοί τέτοιοι φακοί δεν έχουν καν φίλτρα υπεριώδης ακτινοβολίας καθότι είναι απλά καπνισμένο πλαστικό οπότε όταν τα φοράς η κόρη του ματιού σου ανοίγει μιας και βρίσκεται πίσω από σκοτεινό αντικείμενο (φακός) με αποτέλεσμα να απορροφά μεγαλύτερη ακτινοβολία η οποία ΔΕΝ μπλοκάρει τις UVA και UVB.Χίλιες φορές να μη φοράς γυαλιά και να κοιτάς ελεύθερα τον ήλιο παρά να έχεις πίσω από τα μάτια σου τέτοιο φακό. Να έχεις υπόψη σου οτι όλοι όσοι δεν φοράνε σωστά γυαλιά ηλίου, μαζί με αυτούς που δεν φοράνε καθόλου, θα έχουν πρόωρο καταρράκτη σε σχέση με τους υπόλοιπους που θα τον καθυστερήσουν πολύ περισσότερο φορώντας ένα σωστό φακό. Ειδικά το πολωτικό φίλτρο είναι οτι το καλύτερο για το μάτι σου.Ειδικά εαν συνοδεύεται από έσω multi επίστρωση.Είναι η γνωστή μπλέ απόχρωση από το εσωτερικό του φακού που έχουν αρκετά πολωτικά rayban πλέον αλλά και άλλες μάρκες.Ακόμα όμως και τα rayban είναι υποδεέστερα από κάποιες άλλες μάρκες πολωτικών όπως τα Revo τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά και εμπορικά αλλά εαν πχ ένα rayban πολωτικό με έσω multi είναι η ferrari των γυαλιών, τότε τα revo είναι η Mazerati ή h Rolls Roys μιας και μιλάμε για σάντουιτς φίλτρων 9 στρώσεων , συν το πολωτικό, συν το έσω multi. Αλλά αυτά δεν τα ξέρει ο κοσμάκης γιατί πολύ απλά αν του πεις οτι το revo έχει 300 ευρώ , το πολωτικό rayban έχει 150-180 ευρώ και το απλό χωρίς πολωτικό φίλτρο rayban στα 80-100 θα σου πει και δικιολογημένα φέρε αυτό του 100άρικου. Εδώ μεγάλο φταίξιμο είναι και του οπτικού που δεν ενημερώνει. Και να υπάρχουν μάρκες που πληρώνεις ΜΟΝΟ design και φούμαρα (πχ Carrera) και έχουν στο 300άρι και υπάρχουν και γυαλιά με αρχίδια όπως πχ revo, faconnable με κρύσταλλα πιστοποιημένα και χαραγμένο λογότυπο με laser , bolle, και αρκετά άλλα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Όσο για τους σκελετούς, πχ σε κοκκάλινα να ξέρεις οτι υπάρχει ποιότητα στην πάστα με την οποία έχουν φτοιαχτεί.Αν πας σε έναν οπτικό ένα κοκκάλινο του περιπτέρου και του ζητήσεις να στο ισιώσει στο αερόθερμο επειδή το στράβωσες ή έκατσες πάνω του, τότε το πιθανότερο είναι να το ζεστάνει και να του μείνει στο χέρι, ή να σπάσει ή να μην επανέρχεται λόγω του οτι η πάστα του δεν επιδέχεται στρεβλώσεις και ασπρίζει όταν πας να το λυγίσεις παραπάνω από το κανονικό. Ας μην αρχίσω να μιλάω για μεταλλικά σκελετά με memo-flex ιδιότητες , κυρίως κράματα τιτανίου που έχουν και υποαλεργικές ιδιότητες γιατί θα με πάρει το βράδυ. Βλέπεις λοιπόν οτι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και δυστυχώς το μεγαλύτερο φταίξιμο δεν το έχει ο καταναλωτής αλλά ο οπτικός που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του μιας και δεν τον ενδιαφέρει να ενημερώσει σωστά για το τι είναι το καθένα. Όσο για το ISO , δεν μου λέει κάτι μιας και οι ταμπλελίστες που μπαίνουν δεν ελέγχονται από κανέναν και είναι για τα μάτια του κόσμου... Τα πολωτικά carrera είναι καλά αλλά πληρώνεις περισσότερο design παρά ποιότητα φακού.Το ίδιο και αρκετά persol. Όλες οι μάρκες έχουν κάποια καλά μοντέλα απλά κάποιες έχουν αυτό το κάτι παραπάνω που σου προανέφερα. Πχ τα polaroid συνήθως έχουν ζελατίνα με πολωτικό.Όχι οτι δεν κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται αλλά άλλο πράγμα η ζελατίνα και άλλο ο φακός.Δεν είναι ίδιο. Εαν έχεις τη δυνατότητα πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε οπτικό κατάστημα και ζήτα να φορέσεις ένα revo να δεις πόσο θα σου γλυκάνει το μάτι και θα κοιτας σαν χαζοχαρούμενος.Έχουν δυστυχώς διαφορά πως να το κάνουμε. Πάνω που ετοιμαζόμουν να γράψω ένα κατεβατό για τα καραγκιοζιλίκια που γράφονται, πως με ενα γυαλί 15 ευρώ κάνεις την ίδια δουλειά με ένα επώνυμο και ότι φοράν τον ίδιο φακό, ήρθε ευτυχώς αυτό το πμ/σποιλερ που έστειλαν στο παλικάρι απο πανω, να με γλιτώσει απο το κατεβατό. Όπως τα λέει ο άνθρωπος είναι. Αν έχει ασχοληθεί κάποιος με Οπτική - Οπτομετρία , θα καταλάβει γιατί 2 ίδιοι φακοί φωτογραφικών μηχανών/μικροσκοπίων έχουν κάτι χιλιάδες ευρώ διαφορά, γιατί μπορείς να βάλεις φακούς με 20 ευρώ και γιατί με 1000, όπως και γενικά ότι χρησιμοποιεί οπτικά μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά αλλά να έχεις άπειρες φορές πολλαπλάσια τιμή. Αν όλα αυτά τα συνδυάσεις με το ότι βλάβες στην όραση, είναι ΜΗ αναστρέψιμες, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας συμβαίνει κυρίως λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας, ειδικά σε χώρες με σημαντική ηλιοφάνεια όπως η δική μας κλπ τότε καταλαβαίνετε πως ΟΧΙ τα τζάμια των 25 ευρώ που είναι πολοτικά κλπ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ. είναι ενα πλαστικό που το έβαψαν μαυρο. ΑΠΛΑ. Ας πάει ο ίδιος που του έδωσαν φακούς για γυαλιά ηλίου, να ζητήσει επώνυμο φακό με πιστοποίηση και πόλωση να δει πόσα θα πληρώσει. και ΟΧΙ, δεν θα πληρώσει το όνομα. Ορίστε και ένα παράδειγμα τεχνολογιών απο μια απο τις καλύτερες μάρκες φακών. Έχει υπάρξει έρευνα, και το αποτέλεσμα πιστοποιείται http://www.essilor.co.uk/Lenses/sunwear/Pages/CrizalSun.aspx επιπλέον δεν υπάρχει αυτό με τα αυθεντικό φακό κλπ. Οι φακοί έρχονται στρογγυλοί, ο οπτικός παίρνει το σχέδιο του γυαλιού και το κόβει σε ειδικό εργαστήριο με laser. Πριν λίγα χρόνια το έκαναν με τροχό. Οπότε το αυθεντικό Rayban με 25 ευρώ, απλά είναι μια μούφα. Εγώ είμαι της άποψης αν κάποιος θέλει να κάνει οικονομία, να πάρει σκελετό μούφα, κατα προτίμηση σιδερένιο και όχι κοκάλινο γιατί δημιουργούν σε ορισμένες περιπτώσεις δερματοπάθειες , και μετά να φτιάξει μόνος του τους φακούς. Συμφερει φυσικά σε γυαλιά τα οποία έχουν >200 ευρώ. Να αγοράσεις rayban με 100 ευρώ ή polarized με 150 (τόσο τα δίνουν στις περιόδους εκπτώσεων) και να έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερα χρήματα και πατέντες, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 2 καλοί φακοί ξεκινούν απο 70-80€. Αν κάποιος έχει μυωπία ελάχιστων βαθμών, ξέρει πως η χρυσή τιμή φακών, είναι στα 200 ευρώ. Απο εκεί και κάτω η ποιότητα πέφτει κατακόρυφα. ...ναι θα έγραφα λίγα! 2
mak3don Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 που ειδες ρε φιλε οπτικο να παιρνει σχεδιο του φακου και να το κοβει στο μαγαζι του???? και με lazer κ ολας.. σιγα μην εχει και υδροκοπη στο μαγαζι του.. ολα ετοιμα τα παιρνουν... και η πολωση ειναι πολωση ειτε την πληρωσεις 20 ειτε 500.. δεν ειναι απλα ενας σκουρος φακος ειναι αυτο και κανει αυτο
sphinxgr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 που ειδες ρε φιλε οπτικο να παιρνει σχεδιο του φακου και να το κοβει στο μαγαζι του???? .Οι φακοί έρχονται στρογγυλοί, ο οπτικός παίρνει το σχέδιο του γυαλιού και το κόβει σε ειδικό εργαστήριο με laser. Καλά, κόψε να διαβάζεις επιλεκτικά και έλα να γράψεις σαν νοήμων άνθρωπος με κανα επιχείρημα της προκοπής
pavlos88 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Καλησπέρα. Ετοιμαζομαι να παραγγειλω φακους για γυαλια ηλιου με μυοπια και αστιγματισμο! Το προβλημα ειναι αυτες οι επιστρωσεις που απο οτι εχω διαβασει ακομα και αχρησιμοποιητα να ειναι τα γυαλια (στο συρταρι) υστερα απο μια περιοδο χρονων οι επιστρωσεις (ειδικα η αντιχαρακτικη) ξεφλουδιζουν! (Συνεβει ηδη στον ενα φακο. Τα γυαλια τα εχω 4 περιπου χρονια και το προβλημα ξεκινησε απο το περασμενο καλοκαιρι με μικρες φουσκαλες που αργοτερα μεγαλωσαν κα ιτελικα ξεφουδισε η επιστρωση στο κεντρικο μερος του φακου αφηνοντας μια θαμπαδα.) Γνωριζει κανεις κατι παραπανω να με συμβουλεψει; Σκεφτηκα και τα κρυσταλλα αντι για πλαστικο φακο, αλλα μου ειπαν οτι λογω του οτι το χρωμα ειναι σε μορφη βαφης, αν τα κρυσταλλα ειναι και για μυοπια, στις ακρες του φακου θα ειναι πιο σκουρα απο οτι στο κεντρο τους. Επισης αν γνωριζει καποιος καποιο καλο φτηνο καταστημα θα το εκτιμουσα! Ευχαριστώ.
kostastnt Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Ερωτηση! Ποσο πανε φακοι σε σκελετο κλασσικο rayban? Να ειναι για ηλιο και polarized? Εχω κατι rayban αλλα οι φακοι τον ψηλοηπιαν λογω κακης χρησης απο την μερια μου.. Υγ. Εχω ακουσει μια φημη οτι τα rayban πριν τα παρει η luxotica ηταν κλασεις ανωτερα.. Ισχυει; Sent from my iPhone using Insomnia
sphinxgr Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Καλησπέρα. Ετοιμαζομαι να παραγγειλω φακους για γυαλια ηλιου με μυοπια και αστιγματισμο! Το προβλημα ειναι αυτες οι επιστρωσεις που απο οτι εχω διαβασει ακομα και αχρησιμοποιητα να ειναι τα γυαλια (στο συρταρι) υστερα απο μια περιοδο χρονων οι επιστρωσεις (ειδικα η αντιχαρακτικη) ξεφλουδιζουν! (Συνεβει ηδη στον ενα φακο. Τα γυαλια τα εχω 4 περιπου χρονια και το προβλημα ξεκινησε απο το περασμενο καλοκαιρι με μικρες φουσκαλες που αργοτερα μεγαλωσαν κα ιτελικα ξεφουδισε η επιστρωση στο κεντρικο μερος του φακου αφηνοντας μια θαμπαδα.) Γνωριζει κανεις κατι παραπανω να με συμβουλεψει; Σκεφτηκα και τα κρυσταλλα αντι για πλαστικο φακο, αλλα μου ειπαν οτι λογω του οτι το χρωμα ειναι σε μορφη βαφης, αν τα κρυσταλλα ειναι και για μυοπια, στις ακρες του φακου θα ειναι πιο σκουρα απο οτι στο κεντρο τους. Επισης αν γνωριζει καποιος καποιο καλο φτηνο καταστημα θα το εκτιμουσα! Ευχαριστώ. Κρύσταλλα δεν θα έβαζα, μόνο και μόνο στη σκέψη ατυχήματος και ενώ τα φοράω. Απο κει και πέρα αυτό που λες με τις επιστρώσεις ίσως ισχύει σε μούφα φακούς, αν δεν τους προσέχεις ιδιαίτερα - μπαίνεις στη θάλασσα και τα αφήνεις έτσι για μέρες, ή τα πετάς απο δω και απο κει κλπ. Αν τα προσέχεις και καθαρίζεις σωστά δεν νομίζω ούτε γρατσουνίτσα να δεις.
pavlos88 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Ευχαριστω sphinxgr για την απαντηση. Δυστυχως δεν αφορα μονο μουφα φακους αλλα ολους τους φακους. Ο τροπος στερεωσης των επιστρωσεων στους πλαστικους φακους δυστυχως δεν ειναι μονιμος αλλα εχει καποια διαρκεια ζωης. Εχω ψαξει το Ιντερνετ αλλα και εχω ρωτησει αρκετους Ελληνες οπτικους και ειναι ενα θεμα για το οποιο, κανενας οπτικος δυστυχως δεν θα σε ενημερωσει την στιγμη της αγορας των γυαλιων! Γνωριζει κανεις κανενα καλο καταστημα, Περιστερι, Αθηνα ως επι το πληστον με καλη ποιοτητα εργασιας και καλες τιμες;
sphinxgr Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Κάνε μια βόλτα στην Ακαδημίας που είναι όλα μαζεμένα. Έχε κατα νου συγκεκριμένη μάρκα και τι θες και δες απλά ποιος θα στο δώσει σε καλύτερη τιμούλα. Πριν τα παραγγείλεις πάρε μέτρηση των κέντρων των ματιών σου απο 3 διαφορετικά μαγαζιά οπτικών, να δεις αν όλοι σου βγάζουν τα ίδα, ώστε να έχεις τα ίδια στην τελική παραγγελία. Αυτό γιατί ο τελικός μαγαζάτορας μπορεί να σου βγάλει τίποτα άσχετα κέντρα και μετά δεν διορθώνεται αυτο
pavlos88 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Δημοσ. 12 Μαΐου 2013 Σ' ευχαριστω. Αυτο με την μετρηση των κεντρων των ματιων μπορω να το ζητησω ετσι απλα σε καποιο καταστημα, η θα πρεπει να τους πληρωσω;
sonyxp Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δημοσ. 13 Μαΐου 2013 Δεν παίζεις με την υγεία σου φίλε μου, μην το σκέφτεσαι καν Δώσε τα λεφτά σου σε κάτι επώνυμο που αξίζει και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα