Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι επισημοι αντ/ποι στις περισσοτερες χωρες ειναι  η ιταλική luxoticca( 6 παραδοσιακές γραμμές (Luxottica, Steroflex, Sterosol, Vogue, Persol, T3) και 16 επώνυμες γραμμές: (Giorgio Armani, Genny, Byblos, Emporio Armani, Brooks Brothers, Sergio Tacchini, WEB, Moschino, Anne Klein, Salvatore Ferragamo, Chanel, Ray-Ban, Emanuel Ungaro, Bulgari, REVO, Killer Loop). ) και Safilo
αυτοι οι 2 εχουν και τις μεγαλυτερες αλυσιδες μαγαζιων λιανικης.
στην ουσια πληρωνεις τον μεσαζωντα και το μονοπωλιο.τους αναγκαζει/ζε να κανουν παραγγελιες ελάχιστης ποσότητας απο διαφορα ειδη οχι και τοσο εμπορικα..
Τελος δεν ξερω κανενα μαγαζι να κανει εισαγωγη μονο του!
οχι γιατι δεν γινεται αλλα γιατι δεν ξερουν+βαριουνται!!!

τεσπα τα περισσοτερα μαγαζια εριξαν τα γυαλια τους στα 50ε...

υ.γ. εγω δεν γραφω για αντιγραφες αλλα γιατι καταληγουν τα επωνυμα γυαλλια στην ελλαδα απο την διπλανη ιταλια σε αυτη την τιμη

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

fylatos, επιγραμματικά, ναι, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει αντιστοιχία ποιότητας τιμής. Όταν έχεις μια πολυεθνική που διαχειρίζεται 20 φίρμες ξέρω γω και μπορεί να επιλέξει από μια σειρά κατασκευαστών φακών με σημαντικότερη προτεραιότητα το κόστος και όχι την ποιότητα, η οποία ούτως ή άλλως δεν μαρκετάρεται και εύκολα στο ευρύ κοινό, τότε είναι μεγάλη μπεδεψοδουλειά να βρείς ένα προϊόν από αυτές τις φίρμες που να "αξίζει" τα λεφτά του, μάλλον αδύνατο αν δεν έχεις κάνα οπτικό κολλητό. Αν σε ενδιαφέρει και πρακτικά το ζήτημα εκτός από το "κουβέντα να γίνεται" να σου δώσω μια συμβουλή: ν'αναζητάς μάρκες που ανήκουν σε μικρούς και αναγνωρισμένους κατασκευαστές. Πάρε τρεις γ'αρχή: Vuarnet, Serengeti, Maui Jim. Και τα Polaroid που ανέφερες είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους, τέτοια έχω και γω για γενική χρήση, αλλά σε σχέση με τα Vuarnet που έχω για την οδήγηση ισχύει το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις".

• Like 1
Δημοσ.

maui jim ειναι πολυ καλα γυαλια.τεσπα γενικα οποτε βγαινω στην αγορα προσπαθω να κοιταζω απο μαρκες που ειναι αποκλειστικα για γυαλια και οχι απο ψωναρες d&g που μονο βουρτσα για τουαλετα δεν εχουν βγαλει..

• Like 1
Δημοσ.

Έλαβα το εξής σε pm

Τελικά καλά το λένε οτι η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη και από την αμάθεια ή άγνοια...
Μου αρέσει που λες οτι πήγες και σε μεγάλο εισαγωγέα και αντί να τον ρωτήσεις γιατί αυτή η μεγάλη διαφορά στην τιμή των γυαλιών των επώνυμων με αυτά των 15 ευρώ , το μόνο που παρατήρησες ήταν οτι τα βάζουν σε κούτες των χιλίων...
Άκου λοιπόν κάποια πραγματάκια από κάποιον που γνωρίζει, μιας και τυχαίνει να ασχολούμαι με το χώρο εδώ και 10 χρόνια καθότι έχω αδερφό πτυχιούχο οπτικό με δικό του κατάστημα και όχι υπάλληλο σε κάποια εταιρία.
Ο φακός των ποιοτικών γυαλιών ηλίου και συγκεκριμένα των rayban που ανέφερες και που αποκλειστικός προμηθευτής στην Ελλάδα είναι η Luxottica, είναι ΟΠΤΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΈΝΟΙ φακοί γι αυτό και έχουν ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΔΟΜΗ στη μάζα τους σε αντίθεση με τα rayban των 15 ευρώ του περιπτέρου ή του αράπη που πάνε οι ξερόλες και ψωνίζουν και καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια , οι οποίοι φακοί έχουν ανομοιόμορφη δομή στη μάζα τους.
Η πλάκα όμως είναι οτι με γυμνό μάτι δεν βλέπεις καμία απολύτως διαφορά του ενός φακού από τον άλλο και δυστυχώς ο πελάτης θα πει αυτό που είπες κι εσύ μόνος σου.Δηλαδή, πλαστικά τα μεν , πλαστικά τα δε.
Ο σωστός λοιπόν ο οπτικός, όταν θα μπεις εσύ μέσα στο μαγαζί του και θα τον ρωτήσεις ποια η διαφορά του ενός γυαλιού με το άλλο, θα έπρεπε να έχει στο κατάστημά του ένα τενσιόμετρο και να βάλει από κάτω τον έναν φακό τον ποιοτικό για να σου δείξει την ομοιογένοια του φακού (πολλαπλές παράλληλες φωτιζόμεμες γραμμές που τέμνονται κάθετα με άλλες παράλληλες γραμμές).
Όταν σου βάλει τον ανεπεξέργαστο φακό , θα δεις οτι οι γραμμές αντί να είναι παράλληλες κάνουν διάφορες καμπύλες και στρεβλώσεις.
Όταν λοιπόν πας εσύ στο δρόμο μοστράροντας το γυαλάκι του αράπη, μέσα σε μισή με μια ώρα το πολύ θα σε έχει ποιάσει πονοκέφαλος μιας και το μάτι δεν βλέπει μέσα από το φακό τις ακτίνες των ανακλώμενων αντικειμένων ευθείες αλλά κυρτωμένες με αποτέλεσμα να σου τρελαίνει το μάτι.Αυτός ο φακός λοιπόν από το γυαλάκι των 15 ευρώ δεν είναι άλλο από ένα καπνισμένο πλαστικό ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ φακό με στρεβλώσεις.ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν βλέπεις τα αντικείμενα στρεβλά μέσα από αυτό το φακό αλλά νοιώθεις μια ελαφριά δυσανεξία που δεν μπορείς να εξηγήσεις.Η ζημιά όμως στο μάτι γίνεται.Ο βαθμός της δυσανεξίας είναι πολύ σχετικός από άτομο σε άτομο γιατί όλοι μας έχουμε διαφορετικές ευαισθησίες και διαφορετική οπτική οξύτητα.Μάλιστα πολλοί τέτοιοι φακοί δεν έχουν καν φίλτρα υπεριώδης ακτινοβολίας καθότι είναι απλά καπνισμένο πλαστικό οπότε όταν τα φοράς η κόρη του ματιού σου ανοίγει μιας και βρίσκεται πίσω από σκοτεινό αντικείμενο (φακός) με αποτέλεσμα να απορροφά μεγαλύτερη ακτινοβολία η οποία ΔΕΝ μπλοκάρει τις UVA και UVB.Χίλιες φορές να μη φοράς γυαλιά και να κοιτάς ελεύθερα τον ήλιο παρά να έχεις πίσω από τα μάτια σου τέτοιο φακό.
Να έχεις υπόψη σου οτι όλοι όσοι δεν φοράνε σωστά γυαλιά ηλίου, μαζί με αυτούς που δεν φοράνε καθόλου, θα έχουν πρόωρο καταρράκτη σε σχέση με τους υπόλοιπους που θα τον καθυστερήσουν πολύ περισσότερο φορώντας ένα σωστό φακό.
Ειδικά το πολωτικό φίλτρο είναι οτι το καλύτερο για το μάτι σου.Ειδικά εαν συνοδεύεται από έσω multi επίστρωση.Είναι η γνωστή μπλέ απόχρωση από το εσωτερικό του φακού που έχουν αρκετά πολωτικά rayban πλέον αλλά και άλλες μάρκες.Ακόμα όμως και τα rayban είναι υποδεέστερα από κάποιες άλλες μάρκες πολωτικών όπως τα Revo τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά και εμπορικά αλλά εαν πχ ένα rayban πολωτικό με έσω multi είναι η ferrari των γυαλιών, τότε τα revo είναι η Mazerati ή h Rolls Roys μιας και μιλάμε για σάντουιτς φίλτρων 9 στρώσεων , συν το πολωτικό, συν το έσω multi.
Αλλά αυτά δεν τα ξέρει ο κοσμάκης γιατί πολύ απλά αν του πεις οτι το revo έχει 300 ευρώ , το πολωτικό rayban έχει 150-180 ευρώ και το απλό χωρίς πολωτικό φίλτρο rayban στα 80-100 θα σου πει και δικιολογημένα φέρε αυτό του 100άρικου.
Εδώ μεγάλο φταίξιμο είναι και του οπτικού που δεν ενημερώνει.
Και να υπάρχουν μάρκες που πληρώνεις ΜΟΝΟ design και φούμαρα (πχ Carrera) και έχουν στο 300άρι και υπάρχουν και γυαλιά με αρχίδια όπως πχ revo, faconnable με κρύσταλλα πιστοποιημένα και χαραγμένο λογότυπο με laser , bolle, και αρκετά άλλα άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Όσο για τους σκελετούς, πχ σε κοκκάλινα να ξέρεις οτι υπάρχει ποιότητα στην πάστα με την οποία έχουν φτοιαχτεί.Αν πας σε έναν οπτικό ένα κοκκάλινο του περιπτέρου και του ζητήσεις να στο ισιώσει στο αερόθερμο επειδή το στράβωσες ή έκατσες πάνω του, τότε το πιθανότερο είναι να το ζεστάνει και να του μείνει στο χέρι, ή να σπάσει ή να μην επανέρχεται λόγω του οτι η πάστα του δεν επιδέχεται στρεβλώσεις και ασπρίζει όταν πας να το λυγίσεις παραπάνω από το κανονικό.
Ας μην αρχίσω να μιλάω για μεταλλικά σκελετά με memo-flex ιδιότητες , κυρίως κράματα τιτανίου που έχουν και υποαλεργικές ιδιότητες γιατί θα με πάρει το βράδυ.
Βλέπεις λοιπόν οτι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και δυστυχώς το μεγαλύτερο φταίξιμο δεν το έχει ο καταναλωτής αλλά ο οπτικός που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του μιας και δεν τον ενδιαφέρει να ενημερώσει σωστά για το τι είναι το καθένα.

Όσο για το ISO , δεν μου λέει κάτι μιας και οι ταμπλελίστες που μπαίνουν δεν ελέγχονται από κανέναν και είναι για τα μάτια του κόσμου...
Τα πολωτικά carrera είναι καλά αλλά πληρώνεις περισσότερο design παρά ποιότητα φακού.Το ίδιο και αρκετά persol.
Όλες οι μάρκες έχουν κάποια καλά μοντέλα απλά κάποιες έχουν αυτό το κάτι παραπάνω που σου προανέφερα.
Πχ τα polaroid συνήθως έχουν ζελατίνα με πολωτικό.Όχι οτι δεν κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται αλλά άλλο πράγμα η ζελατίνα και άλλο ο φακός.Δεν είναι ίδιο.
Εαν έχεις τη δυνατότητα πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε οπτικό κατάστημα και ζήτα να φορέσεις ένα revo να δεις πόσο θα σου γλυκάνει το μάτι και θα κοιτας σαν χαζοχαρούμενος.Έχουν δυστυχώς διαφορά πως να το κάνουμε.

Το θέμα είναι ότι δοκίμασα σήμερα από ενδιαφέρον εκτενώς γυαλιά. Έβαλα revo, rayban, maui, oakley, μαλ@κίες μάρκες που βγάζουν ρούχα, h&m, polaroid, carrera. 

Το δικό μου συμπέρασμα. Η διαφορά είναι στο σκελετό το πάχος/βάρος και οι μεντεσέδες (αν είναι πλαστικοί ή μεταλλικοί) και στο φακό υπάρχει διαφορά αλλά πχ ένα polaroid με 40Ε και polarized φακό μου φάνηκε καλύτερο από ένα rayban απλό wayfarer που έκανε 130Ε. Ο σκελετός ήταν ίδιος πρακτικά δεν τους ξεχώριζες. Πιστεύω ότι με ένα budget 25-70E μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα γυαλιά σε ποιότητα. Βρήκα και τα carrera που πόσταρα πιο πάνω με 65Ε. Καλά ήταν, αλλά απλό σκούρο γυαλί, όπως και τα rayban, χωρίς polarized φίλτρο. Τέλος σαν ποιότητα σκελετού μου άρεσαν τα persol και τα spitfire. Τα δεύτερα βγάζουν γυαλιά με 25Ε και είναι επίσης αξιοπρεπή και έχουν ποικιλία. Ο σκελετός που δοκίμασα ήταν από ξύλο laminated και έκανε 35Ε, ήταν πανάλαφρος και είχε καλούς απλούς φακούς. Τα revo, maui ήταν εξαιρετικά, αλλά πολύ ακριβά. Δεν περίμενα να έχουν ψεγάδια σε αυτά τα λεφτά.

Συμπέρασμα: η φίρμα επηρεάζει δραστικά την τιμή αλλά υπάρχουν και μικρότερες μάρκες ή πιο άγνωστες που βγάζουν πολύ καλά γυαλιά, τουλάχιστον κατ εμέ και που σύμφωνα με τέσσερις οπτικούς που τους έφερα μπροστά στην ερώτηση γιατί αυτό κάνει τόσο και αυτό τόσο μου, δεν έχουν σημαντικές διαφορές στην ποιότητα. 

• Like 3
Δημοσ.

Έλαβα το εξής σε pm

Όταν λοιπόν πας εσύ στο δρόμο μοστράροντας το γυαλάκι του αράπη, μέσα σε μισή με μια ώρα το πολύ θα σε έχει ποιάσει πονοκέφαλος μιας και το μάτι δεν βλέπει μέσα από το φακό τις ακτίνες των ανακλώμενων αντικειμένων ευθείες αλλά κυρτωμένες με αποτέλεσμα να σου τρελαίνει το μάτι.Αυτός ο φακός λοιπόν από το γυαλάκι των 15 ευρώ δεν είναι άλλο από ένα καπνισμένο πλαστικό ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ φακό με στρεβλώσεις.ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν βλέπεις τα αντικείμενα στρεβλά μέσα από αυτό το φακό αλλά νοιώθεις μια ελαφριά δυσανεξία που δεν μπορείς να εξηγήσεις.Η ζημιά όμως στο μάτι γίνεται.Ο βαθμός της δυσανεξίας είναι πολύ σχετικός από άτομο σε άτομο γιατί όλοι μας έχουμε διαφορετικές ευαισθησίες και διαφορετική οπτική οξύτητα.Μάλιστα πολλοί τέτοιοι φακοί δεν έχουν καν φίλτρα υπεριώδης ακτινοβολίας καθότι είναι απλά καπνισμένο πλαστικό οπότε όταν τα φοράς η κόρη του ματιού σου ανοίγει μιας και βρίσκεται πίσω από σκοτεινό αντικείμενο (φακός) με αποτέλεσμα να απορροφά μεγαλύτερη ακτινοβολία η οποία ΔΕΝ μπλοκάρει τις UVA και UVB.Χίλιες φορές να μη φοράς γυαλιά και να κοιτάς ελεύθερα τον ήλιο παρά να έχεις πίσω από τα μάτια σου τέτοιο φακό.

Να έχεις υπόψη σου οτι όλοι όσοι δεν φοράνε σωστά γυαλιά ηλίου, μαζί με αυτούς που δεν φοράνε καθόλου, θα έχουν πρόωρο καταρράκτη σε σχέση με τους υπόλοιπους που θα τον καθυστερήσουν πολύ περισσότερο φορώντας ένα σωστό φακό.

Soooooooooo TRUE!

ΤΑ ειχα ξανακουσει αυτα για το φακο των γυαλιων μουφα και απο περιεργεια περσυ αγορασα ενα ζευγαρι γυαλιά 5 ευρω(βασικά ταιριαζαν με την ροζ καπελαδούρα μου στην παραλια :P ), τα φορεσα 1 φορά μεσα στη θάλασσα και στο μισαωρο ειχα πονοκέφαλο και δε τα αντεχα, ετριβα τα ματια μου κλπ κλπ.

Περιττό να πω οτι δε τα ξαναφορεσα. Απο το να προκαλεσω μονιμη (ισως και ανπανορθωτη) βλαβη στα ματια μου καλυτερα να δωσω και 200 ευρω!

Δημοσ.

Soooooooooo TRUE!

ΤΑ ειχα ξανακουσει αυτα για το φακο των γυαλιων μουφα και απο περιεργεια περσυ αγορασα ενα ζευγαρι γυαλιά 5 ευρω(βασικά ταιριαζαν με την ροζ καπελαδούρα μου στην παραλια :P ), τα φορεσα 1 φορά μεσα στη θάλασσα και στο μισαωρο ειχα πονοκέφαλο και δε τα αντεχα, ετριβα τα ματια μου κλπ κλπ.

Περιττό να πω οτι δε τα ξαναφορεσα. Απο το να προκαλεσω μονιμη (ισως και ανπανορωθτη) βλαβη στα ματια μου καλυτερα να δωσω και 200 ευρω!

Και εγώ δεν είπα ότι συγκρίνονται τα h&m ή του πάγκου με τα παραπάνω, απλά ήθελα να μάθω σε τι διαφέρουν και αν υπάρχουν και πιο οικονομικά γυαλιά που να είναι καλά εώς πολύ καλά. Όπως έγραψα κάτω από 25Ε παίρνεις σαβούρα σε μέσο όρο στην Ελλάδα. Τώρα από έξω δεν ξέρω.  Αλλά από 25-70 άντε 90, βρίσκεις σχεδόν ότι θες από επιστρώσεις κλπ στην Ελλάδα, αν δεν θες ντε και καλά να είναι ξέρω γω polo ralph lauren το γυαλί. 

Δημοσ.

Tώρα μιλάτε σωστά και όχι οι μπούρδες που ειπώθηκαν στην προηγοπμυνεη σελίδα ότι κοστίζει μόνο η μάρκα. Η διαφορά του γυαλιού των 70+ ευρώ από αυτό του 15ευρου είναι ο φακός. Οι πιστοποιήσεις δεν ισχύουν πάντα, δεν είναι δύσκολο να κολληθεί ένα ταμπελάκι και να παρουσιαστεί ως πιστοποιημένο. Οι σωστοί οπτικοί δεν προμηθεύονται τέτοια γυαλιά ηλίου.

Επίσης παίζει ρόλο και η ποιότητα του σκελετού στο κόστος. Το να αρχίσουν να φεύγουν οι βίδες ή να σκουριάζει θα συμβεί στο γυαλί των 15-20€, σε αυτό των των 70 και πάνω δύσκολα.

Δημοσ.

Ναι αλλά γιατί; Δεν είναι κινητό ή υπολογιστής για να έχει διαφορά, δεν είναι καν μαϊμού. Απλά είναι κατασκευασμένα για την εταιρεία. Γιατί να δώσω 95; Και το είναι φίρμα δεν με καλύπτει. Είναι αλήθεια μόνο αυτό;

(η assos έχει ρούχα κλπ και στέλνει δωρεάν Ελλάδα)

Γιατι εχουν μεγαλυτερη αξια μεταπωλησεις και επισης το οτι εχουν την ιδια πιστοποιηση δεν παει να πει οτι ειναι η ιδια ποιοτητα.

Δημοσ.

ο πατερας μου ειχε αγορασει γυαλια μαρκας matrix noname δλδ στην μοσχα με 10γιουρα τα οποια ειχαν φακους polarized. τα τεσταρα και οντως ειχαν φακους polarized, και τα περισοτερα rayban που ειναι στις βιτρινες  εχουν πιο απλους φακους και ειναι 10 φορες ακριβοτερα

Δημοσ.

Παιδιά τα rayban new wayfarer πώς σας φαίνονται; Eμένα πάντως μ αρέσουν πολυ που τα δοκίμασα! Υπάρχει κάνα ηλεκτρονικό κατάστημα με καλές τιμές και ΑΣΦΑΛΕΣ για παραγγελία;

Δημοσ.

μεσα στις ακρες συμφωνω με το σποιλερ αλλα το παιδι μιλαει για μουφες vs original αλλα το θεμα ηταν κυριως για γυαλια μη εμπορικα vs γνωστα brandnames.... εκει δεν εχουν τον χαλια φακο που περιγραφει με το τενσιομετρο.

ειπαμε ειναι γνωστα brandnames που ξοδευουν μυρια για διαφημιση,χορηγιες,events κτλ. ε απο καπου πρεπει να τα παρουν και αυτοι...

υ.γ. @spoiler writer.γιατι δεν κανει εισαγωγες ο αδερφος σου?!

ισχυει οτι για γυαλι 300+ε οτι χονδρικη απ εξω τα φερε καποιος με ~70ε ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Παιδιά τα rayban new wayfarer πώς σας φαίνονται; Eμένα πάντως μ αρέσουν πολυ που τα δοκίμασα! Υπάρχει κάνα ηλεκτρονικό κατάστημα με καλές τιμές και ΑΣΦΑΛΕΣ για παραγγελία;

http://www.otticanet.com
  • Like 1
Δημοσ.

Πληρώνεις σκελετό και φίρμα.

Όταν παίρνεις γυαλί rayban αντίγραφο και είναι ολόιδια (έχω πάρει ακριβώς τα ίδια που έχω σε αυθεντικά για 5€ και δεν έβλεπα διαφορά με ΤΙΠΟΤΑ) εκεί που χάνουν είναι στους φακούς.

Πρόσφατα όμως είδα το εξής άκυρο. Πήγα να αλλάξω φακούς στα rayban μου γιατί παλιά είχα την μυωπία μου και τώρα όχι πια και με χρέωσαν 25€ για τους 2 φακούς...

Άρα πολύ πολύ απλά την επόμενη φορά θα πάρω ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ και θα αλλάξω φακούς σε αυθεντικούς.

Αυτοί που σου βάζουν όταν θέλεις σε γυαλί ηλίου να περάσεις μυωπία δεν ξέρω αν έρχονται από την εταιρία πάντως είναι ίδιοι με το σχέδιο που είχε αρχικά το γυαλί και φυσικά έχουν όλα τα φίλτρα για την ακτινοβολία. Και 25€;;;

Βέβαια δεν ξέρω, αν τους πας αντίγραφο και τους πεις να αλλάξουν φακούς μήπως σε πάρουν με τις πέτρες...

Δημοσ.

Τι μπούρδες διαβάζω...κανόνας πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων είναι πως ότι πληρώνεις παίρνεις...Δεν λέω μόνο για γυαλιά γενικά...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...