Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Θελω την συμβουλη σας.Το τελευταιο καιρο υποφερω απο συχνες αποσυνδεσεις.

Και μαλλον δεν φταιει ο παροχος μου (forthnet).

Το σπιτι εχει μια και μοναδικη  πριζα τηλεφωνου στο σαλονι.

Επειδη ο υπολογιστης ειναι στο δωματιο,τραβηξα απλο καλωδιο τηλεφωνου απο το σαλονι στο δωματιο να συνδεσω το ρουτερ.Το καλωδιο εχει μηκος πανω απο 10 μετρα.

Σημερα συνδεσα το ρουτερ απευθειας στο φιλτρο adsl και σταματησαν οι αποσυνδεσεις.

Ειμαι σιγουρος οτι την ζημια την κανει το καλωδιο τηλεφωνου και θελω να το αντικαταστησω με καλωδιο utp cat 5e βαζοντας κλιπσακια rj11.Δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο να κανω.Καθε βοηθεια δεκτη.

Δημοσ.

Σημερα συνδεσα το ρουτερ απευθειας στο φιλτρο adsl και σταματησαν οι αποσυνδεσεις.

Ειμαι σιγουρος οτι την ζημια την κανει το καλωδιο τηλεφωνου και θελω να το αντικαταστησω με καλωδιο utp cat 5e βαζοντας κλιπσακια rj11.Δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο να κανω.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. . .

Ποτέ δεν βάζουμε φίλτρο στο ρούτερ!!

Το ρούτερ αν είναι μόνο του μπαίνει απ`ευθείας στην μπρίζα

και αν θες να έχεις και τηλεφωνική συσκευή μαζί του χρησιμοποιείς splitter !!

Aλλά ΠΟΤΕ φίλτρο μπροστά από το ρουτερ. . .

Φιλτράκι έχεις βάλεις μπροστά από την τηλεφωνική συσκευή??

Είναι καλό(λειτουργικά)??

Οι συνδέσεις που έχεις κάνει στο υπάρχον καλώδιο είναι εντάξει??

Είναι καλά σφιγμένα τα καλώδια στις βίδες??

Το router σου είναι οκ ??

Κατά την γνώμη μου δεν οφείλεται στον τύπο του καλωδίου το πρόβλημα σου

αλλά κάπου αλλού. . .

Βέβαια  utp cat5e μπορείς να βρείς με 0.25-0.40 cents το μέτρο . . .

Δημοσ.

συγνωμη splitter ηθελα να πω.

Ολα ειναι τσεκαρισμενα, συνδεσμολογιες, αλλαξα και το splitter.

Εχω δοκιμασει 2 ρουτερ.

Ενα siemens sl2 141

και ενα tp link TD-w8951ND

το siemens ειναι πιο σταθερο με λιγοτερες αποσυνδεσεις.

Το tp link αν και κλειδωνει ψηλοτερα απο το siemens, εχει περισσοτερες αποσυνδεσεις.

Δημοσ.

Με την forthnet είχα και γω προβλήματα αποσυνδέσων

μέχρι που την άλλαξα και ηρέμησα !!(Άσχετο βέβαια)

Μήπως είναι θέμα software ??

Mήπως τρέχεις τπτ torrents και την πηγαίνεις οριακά την γραμμή

και μπουκώνει??

Μπορεί να φταίει ακόμα και η τηλεφωνική σου συσκευή για τις αποσυνδέσεις. . .

Μπορεί να φταίει το καλώδιο που ανεβαίνει στο σπίτι σου. . .

Βάλε το router απ`ευθειας στην μπρίζα και παρακολούθησε το 1-2 μέρες. . .

Όταν λες πολλές αποσυνδέσεις ελπίζω να μην εννοείς μια ανα 2-3 μέρες . . .

Δημοσ.

απαγορευονται δια ροπαλου τα μεγαλα τηλεφωνικα.

οι λογοι αν και τους εχουμε ξαναπει.

α.χαλαει ευκολα

β.ειναι πολυκλωνο

γ.ειναι λεπτο

δ.ειναι straight και οχι twisted με ολα τα παρατραγουδα.

οποτε οι λυσεις.η το ρουτερ παει κοντα στην πριζα και μετα μεγαλο δικτυου ή χρησιμοποιουμε δικτυου για τηλεφωνικο.περνουμε παντα ενα ζευγαρι ιδιου χρωματος απο το Utp.οχι ενα κλωνο απο το ενα ζευγαρι και ενα κλωνο απο αλλο ζευγαρι.

Δημοσ.

στο μισαωρο μπορει να εχω 6 -7 αποσυνδεσεις με το tp link.Mε το siemens λιγοτερες.

Χθες μεχρι σημερα εβαλα το tp link στο σαλονι απευθειας στο splitter,  δεν ειχα αποσυνδεσεις.

Μολις το εφερα στο δωματιο ξανα τα ιδια.Γιαυτο υποθετω οτι φταιει το καλωδιο.

Οποτε poulinos με συμβουλευεις να αλλαξω το καλωδιο με utp cat 5e.

Δημοσ.

ακομα και διαφορα να μην εβλεπες ναι θα σου ελεγα να το αλλαξεις.το τηλεφωνικο σε τετοια μετρα ειναι απλα απαραδεκτο.οπως λεει η ονομασια του .το τηλεφωνικο ειναι μονο για τηλεφωνο.και οταν υπαρχε ιντερνετ τα τηλεφωνικα οχι πανω απο 1,5-2 μετρα.μετα πας δικτυου και τελειωνεις.παρε 10 μετρα utp cat5e μονοκλωνο για να φτιαχεται πιο ευκολα στο clip.αν θες κατι σε πιο καλο καλωδιο εχει η panduit ενα μπλε καλωδιο που ειναι και ωραιο καλωδιο και φτιαχνεται ευκολα και εχει και ενα ωραιο μπλε χρωμα.10 μετρα που θες εσυ ουτε 5 ευρω δεν θα βγει.

Δημοσ.

Noμίζω η καλύτερη λύση είναι απ`ευθείας το router στην πρίζα και lan μέχρι το pc σου. . .

Ας μιλήσει και ο poulinos βέβαια σαν πιο ειδικός. . .

btw εδώ και καιρό έχω το router με τον ίδιο τρόπο συνδεδεμενο(με απλό καλώδιο τηλεφώνου) και δεν

έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. . .

Βέβαια αυτόν τον καιρό περνάω καλώδια δικτύου σε όλο το σπίτι οπότε θα το ξεφορτωθώ και αυτό . . .

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια.Θα παω αυριο να παρω utp cat5e μονοκλωνο.Ετσι το ζηταω?

Αν παρω 30 μετρα θα εχω προβλημα?Νομιζω μεχρι 100 μετρα δεν εχει απωλειες.

Δημοσ.

Noμίζω η καλύτερη λύση είναι απ`ευθείας το router στην πρίζα και lan μέχρι το pc σου. . .

Ας μιλήσει και ο poulinos βέβαια σαν πιο ειδικός. . .

btw εδώ και καιρό έχω το router με τον ίδιο τρόπο συνδεδεμενο(με απλό καλώδιο τηλεφώνου) και δεν

έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. . .

Βέβαια αυτόν τον καιρό περνάω καλώδια δικτύου σε όλο το σπίτι οπότε θα το ξεφορτωθώ και αυτό . . .

α.το πιο σωστο ειναι αυτο που ειπες.οταν ομως δεν γινεται τοτε καλο ειναι να ριχνουμε Utp αντι για τηλεφωνικο.δεν σημαινει οτι το τηλεφωνικο θα κανει υποχρεωτικα προβλημα αλλα το αλλαζεις για να μην αντιμετωπισεις προβληματα και μετα ψαχνεις να βρεις τι φταιει.ειναι πολυ ευαισθητο το τηλεφωνικο ειδικα για να το πατανε στο πατωμα και αλλα τετοια βασανηριστηρια.εχω δει και μεγαλυτερα να παιζουν οκ αλλα δεν προτεινεται.

Ευχαριστω παιδια.Θα παω αυριο να παρω utp cat5e μονοκλωνο.Ετσι το ζηταω?

Αν παρω 30 μετρα θα εχω προβλημα?Νομιζω μεχρι 100 μετρα δεν εχει απωλειες.

100 metra to λενε για οταν παιξει σαν Utp οχι σαν τηλεφωνικο.αλλα ναι παρε και 30 αμα θες και καντο τηλεφωνικο.δεν θα εχεις παλι θεμα.απλα δεν υπαρχει λογος να παρεις παραπανω χωρις να χρειαστει.αν φοβασε οτι δεν θα φτασει οκ παρε παραπανω και οτι μεινει το κοβεις.αν το κανεις Use σαν utp και οχι σαν τηλεφωνικο τοτε μεχρι σχεδον τα 100 εισαι μια χαρα.

Δημοσ.

α.το πιο σωστο ειναι αυτο που ειπες.οταν ομως δεν γινεται τοτε καλο ειναι να ριχνουμε Utp αντι για τηλεφωνικο.δεν σημαινει οτι το τηλεφωνικο θα κανει υποχρεωτικα προβλημα αλλα το αλλαζεις για να μην αντιμετωπισεις προβληματα και μετα ψαχνεις να βρεις τι φταιει.ειναι πολυ ευαισθητο το τηλεφωνικο ειδικα για να το πατανε στο πατωμα και αλλα τετοια βασανηριστηρια.εχω δει και μεγαλυτερα να παιζουν οκ αλλα δεν προτεινεται.

Είναι περασμένο μέσα σε "κανάλι" . . .

Ακόμη και ένα μέρος του που περνάει μέσα από την ντουλάπα είναι

προστατευμένο με ψιλό σπιράλ. . .

Πάνω απ`όλα νοικοκυροσύνη . . . ;)

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Θελω την συμβουλη σας.Το τελευταιο καιρο υποφερω απο συχνες αποσυνδεσεις.

Και μαλλον δεν φταιει ο παροχος μου (forthnet).

Το σπιτι εχει μια και μοναδικη  πριζα τηλεφωνου στο σαλονι.

Επειδη ο υπολογιστης ειναι στο δωματιο,τραβηξα απλο καλωδιο τηλεφωνου απο το σαλονι στο δωματιο να συνδεσω το ρουτερ.Το καλωδιο εχει μηκος πανω απο 10 μετρα.

Ειμαι σιγουρος οτι την ζημια την κανει το καλωδιο τηλεφωνου και θελω να το αντικαταστησω με καλωδιο utp cat 5e βαζοντας κλιπσακια rj11.Δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο να κανω.Καθε βοηθεια δεκτη.

Δημοσ.

Είναι περασμένο μέσα σε "κανάλι" . . .

Ακόμη και ένα μέρος του που περνάει μέσα από την ντουλάπα είναι

προστατευμένο με ψιλό σπιράλ. . .

Πάνω απ`όλα νοικοκυροσύνη . . . ;)

και το UtP ειτε το παιρνει καποιος για εξωτερικους χωρους που εχει παραπανω μονωση η κανει μια απο τα ιδια με ποιο πανω γιανα ειναι safe.δεν ειναι οτι χαλασε το τηλεφωνικο.μπορει εκ γενετης να εχει θεμα ή να ειναι χαλια ποιοτικα απο την αρχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...