Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν το Laptop δεν είναι πολύ απαραίτητο, πάντα Desktop.

Τα Laptop είναι αρρωστιάρικα μηχανήματα με ημερομηνία λήξης. 

Εγω θα διαφωνησω! Κοιταξε αν δεν ηθελα να παιζω παιχνιδια θα επαιρνα laptop + οθονη (γιατι προφανως 15" ΔΕΝ). Ειναι αλλη φαση να σηκωνεις το laptop να πας στο καναπε και να αραζεις, να το περνεις στο κρεβατι, να το περνεις σε ταξιδια κτλπα. Τεσπα, ολα περι ορεξεως ειναι

Δημοσ.

Οκ, δεν ειναι προτεραιοτητα αλλα ποσο σημαντικη ειναι? Σε ρωταω γιατι με 600 ευρω μπορεις να παρεις ενα αρκετα δυνατο laptop οποτε κερδιζεις εστω και την λιγη φορητοτητα που θες. Απτην αλλη προφανως το desktop ειναι πιο γρηγορο, μεγαλυτερη οθονη κτλπα. Οποτε αν δεν σκοπευεις να χρησιμοποιεις gaming και βαριες εφαρμογες ( 3d rendering / video edit) κλπα, και εφοσον δεν εχεις προβλημα με τις 15.6" παρε laptop. Σε αυτα τα λευτα ειναι αρκετα δυνατα.

Για το θεμα της διακοπης ρευματος εχω να σου προτεινω συχνοτερα saves.

έχω ένα acer 4830tg (i5 2450m,540m nvidia) του έχω βάλει και έναν ssd . και το έχω συνδεδεμένο σε 2 μονιτορ(ένα dell 2412, και ένα αρχαίο) .επειδή παίζουν κάποια θέματα θερμοκρασίας(σε φόρτο εργασίας) , λέω να το δώσω . για αυτό ψιλοκαταλήγω σε dekstop , αλλά είμαι συνηθισμένος σε laptops, αυτό.

Δημοσ.

Ε γιατί διαφωνείς?

Αφου σου λέει αν δεν είναι απαραίτητο...για εσένα προφανώς είναι (ταξιδια/κρεβάτι κτλπ :P)

Εγω θα διαφωνησω! Κοιταξε αν δεν ηθελα να παιζω παιχνιδια θα επαιρνα laptop + οθονη (γιατι προφανως 15" ΔΕΝ). Ειναι αλλη φαση να σηκωνεις το laptop να πας στο καναπε και να αραζεις, να το περνεις στο κρεβατι, να το περνεις σε ταξιδια κτλπα. Τεσπα, ολα περι ορεξεως ειναι

• Like 1
Δημοσ.

Κάποια στοιχεία υπέρ του λαπτοπ:

1) Ο χώρος. Πρέπει να αποφασίσεις πάνω, κάτω διπλα από το γραφείο ενώ το λαπτοπ το βασεις όπου θες.. και μερικά σπίτια δεν έχουν πολυτέλεια χώρου.

2) Κατανάλωση ρεύματος, 50-70 WATT εναντίον 500-700.

• Like 1
Δημοσ.

ΟΚ, είπα να το κάνω στρόγγυλο, αλλά άμα είναι να καιει 300 Watt --> Μέτρια κάρτα Γραφικών --> Δεν παίζει παιχνίδια --> Άρα καταλήγουμε σε laptop πάλι :P

Edit: Άσε που στις μέρες μας το energy efficiency είναι της μόδας... και δεν το βρίσκω κακό...

Δημοσ.

ΟΚ, είπα να το κάνω στρόγγυλο, αλλά άμα είναι να καιει 300 Watt --> Μέτρια κάρτα Γραφικών --> Δεν παίζει παιχνίδια --> Άρα καταλήγουμε σε laptop πάλι :P

Μπορεί να πάρει μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών...μια χαρα κάνει τη δουλειά της (σε desktop)

Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου...

Το λαπτοπ όπως και να το κάνουμε άντε να κρατήσει 3-4 χρόνια...το desktop κρατάει πολύ παραπάνω...και εξοικονομείς και χρήματα...

Γενικά όπως είπαν πολλοί...μόνο αν έχεις ανάγκη την φορητότητα πας σε λαπτοπ...διαφορετικά desktop...δεν συγκρίνονται οι επιδόσεις...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν υπάρχουν ατομα να μην παίζουν παιχνίδια , αμα σας λένε το αντίθετο λένε ψέματα , δεν κοιμούντε το βράδυ και λιώνουν μέχρι το πρωί :P(αστειάκι).Αργότερα μπορεί να μπει κάργα γραφικών , αλλά δεν είναι προτερεότητα τα παιχνίδια 

Επεξ/σία από naturegodtm
Δημοσ.

και οχι μονο και οι επιδοσεις , αλλα και η αναβαθμισιμοτητα και οπως ειπε και ο ιδιος ο ts και η πιο ευκολη συντηρηση 

ειναι το ιδιο πραγμα να σου χαλαει κατι και να μη μπορεις να κανεις τιποτα απολυτως και να περιμενεις το service και το ιδιο να εντοπιζεις το χαλασμενο part και να το πηγαινεις για αντικατασταση ; ή να το αντικαθιστας οσο πιο αμεσα γινεται;

δεν υπάρχουν ατομα να μην παίζουν παιχνίδια , αμα σας λένε το αντίθετο λένε ψέματα , δεν κοιμούντε το βράδυ και λιώνουν μέχρι το πρωί :P.Αργότερα μπορεί να μπει κάργα γραφικών , αλλά δεν είναι προτερεότητα τα παιχνίδια 

υπαρχουν ατομα που δε παιζουν παιχνιδια και ειναι παρα πολλα

αν παντως βαζεις και τη λεξη παιχνιδια στη κουβεντα , πας καρφωτος για desktop δε χρειαζεται περισσοτερη σκεψη 

• Like 1
Δημοσ.

κυρίως πλάκα έκανα, δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα παιχνίδια ,είναι σαν την φορητότητα , καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα

Δημοσ.

Μπορεί να πάρει μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών...μια χαρα κάνει τη δουλειά της (σε desktop)

Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου...

Το λαπτοπ όπως και να το κάνουμε άντε να κρατήσει 3-4 χρόνια...το desktop κρατάει πολύ παραπάνω...και εξοικονομείς και χρήματα...

Γενικά όπως είπαν πολλοί...μόνο αν έχεις ανάγκη την φορητότητα πας σε λαπτοπ...διαφορετικά desktop...δεν συγκρίνονται οι επιδόσεις...

Λέω οτι οι καλές κάρτες γραφικών απαιτούν ρεύμα για να λειτουργήσουν τόσο ωστε να 10πλασιαστεί το κόστος λειτουργίας, οπότε δεν θα είναι 300Watt που αναφέρεις. Το desktop δεν κρατάει πολύ παραπάνω... μετά μπαίνεις στη διαδικασία να αναβαθμίσεις και να προλάβω εκείνους που θα πουν οτι αναβαθμίζεις μόνο το κομμάτι που σε ενδιαφέρει, αργά ή γρήγορα θα αλλάξεις όλο το pc. Δεν εξοικονομείς χρήματα (βλέπε κατανάλωση ενέργειας... x 3 χρόνια)

δεν υπάρχουν ατομα να μην παίζουν παιχνίδια , αμα σας λένε το αντίθετο λένε ψέματα , δεν κοιμούντε το βράδυ και λιώνουν μέχρι το πρωί :P.Αργότερα μπορεί να μπει κάργα γραφικών , αλλά δεν είναι προτερεότητα τα παιχνίδια 

Εγώ δε παίζω... 

Δημοσ.

επισης να τσεκαρετε Αμαζον και προσφορες να δειτε τι παιρνετε απο laptop ,

Αν εχετε προβλημα με θερμοκρασιες μηπως χρειαζεστε καθαρισμα?

έχω ένα acer 4830tg (i5 2450m,540m nvidia) του έχω βάλει και έναν ssd . και το έχω συνδεδεμένο σε 2 μονιτορ(ένα dell 2412, και ένα αρχαίο) .επειδή παίζουν κάποια θέματα θερμοκρασίας(σε φόρτο εργασίας) , λέω να το δώσω . για αυτό ψιλοκαταλήγω σε dekstop , αλλά είμαι συνηθισμένος σε laptops, αυτό.

κοιτα το προβλημα με τις θερμοκρασιες μηπως ειναι λογο βρωμας.

υπαρχουν και βασεις με ανεμιστηρα για να μην ξεστενετε πολυ στισ βαριες δουλειες.

Παντως αν με τετοιο λαπτοπ δεν σε φτανει η δυναμη υπαρχει θεμα

• Like 1
Δημοσ.

Λέω οτι οι καλές κάρτες γραφικών απαιτούν ρεύμα για να λειτουργήσουν τόσο ωστε να 10πλασιαστεί το κόστος λειτουργίας, οπότε δεν θα είναι 300Watt που αναφέρεις. Το desktop δεν κρατάει πολύ παραπάνω... μετά μπαίνεις στη διαδικασία να αναβαθμίσεις και να προλάβω εκείνους που θα πουν οτι αναβαθμίζεις μόνο το κομμάτι που σε ενδιαφέρει, αργά ή γρήγορα θα αλλάξεις όλο το pc. Δεν εξοικονομείς χρήματα (βλέπε κατανάλωση ενέργειας... x 3 χρόνια)

ποση ειναι τελοσπαντων αυτη η διαφορα στη καταναλωση 

10πλασια δεν ειναι σε καμια περιπτωση παντως.. 

και για να λεμε και τα πραγματα ως εχουν  , το να αναβαθμισεις ενα pc ειναι πιο φθηνη διαδικασια απο το να αλλαξεις ολοκληρο λαπτοπ και κατι που μπορεις να κανεις κομματι κομματι φυσικα οποτε θες και μπορεις δινοντας λιγα λιγα τα χρηματα 

εχω desktop , εχω και λαπτοπ , το λαπτοπ μου εχει φαει μεχρι στιγμης +120 ευρω για προβληματα που μου εχει βγαλει και θελει αλλα 50 για μπαταρια καποια στιγμη (περα απο τα 800 που εκανε καποτε ) και αυτη τη στιγμη ειναι ενα πολυ αδυναμο μηχανημα για βασικα πραγματα 

σιγουρα εγω προσωπικα ριχνω πιο πολλα λεφτα στο desktop (το λαπτοπ εχει ηδη μπει στο 5ο χρονο και θα μεινει μεχρι να χαλασει γιατι δε με ενδιαφερει να κανω κατι απαιτητικο με αυτο )  , γιατι αυτος ειναι ο βασικος μου υπολογιστης

αν ομως ο βασικος μου υπολογιστης ηταν ενα λαπτοπ θα ειχα ριξει αρκετα περισσοτερα και παλι δε θα εκανα τα πραγματα που ηθελα το ιδιο καλα συγκριτικα με το desktop

εχω ενα pc με πραγματα  2-3 ετων (η πλατφορμα ειναι 3ετιας ) που κοστιζει συνολικα 1.5Κ (μεχρι και το τελευταιο περιφερειακο) και πριν 2-3 χρονια δεν θα μπορουσα να εχω κατι καλυτερο στα ιδια λεφτα απο λαπτοπ μερια , ακομα και σημερα δε νομιζω οτι γινεται να εχω 

οποτε μην ακουω για καλες καρτες που καινε ρευμα, γιατι τα περισσοτερα λαπτοπ εχουν καρτες που ειναι χειροτερες και απο τις onboard σταθερων υπολογιστων

και οποτε προκειται να αναβαθμισω πολλα απο τα πραγματα που εχω οπως psu, κουτι, περιφερειακα θα μεινουν για αρκετα χρονια ακομα , δε προκειται να ξαναδωσω ολο το ποσο απο την αρχη οπως θα γινοταν στο λαπτοπ 

Δημοσ.

το συγκεκριμένο έχει θέμα όταν και η κάρτα γραφικων ενεργοποιείτε στα παιχνίδια, ακόμα και με βάση . έχω παρατηρήσει  και ανεβάσματα στην θερμοκρασίας μόνο με cpu. είναι και λίγο δυστροπο στο άνοιγμα τα εχουν κάνει χάλια μέσα(άλλο πλεονεκτημα των dekstop--> συντήρηση) . Πάντως δεν νομίζω να είναι θέμα βρώμας λιγους μήνες το έχω ...

επισης να τσεκαρετε Αμαζον και προσφορες να δειτε τι παιρνετε απο laptop ,
Αν εχετε προβλημα με θερμοκρασιες μηπως χρειαζεστε καθαρισμα?

κοιτα το προβλημα με τις θερμοκρασιες μηπως ειναι λογο βρωμας.
υπαρχουν και βασεις με ανεμιστηρα για να μην ξεστενετε πολυ στισ βαριες δουλειες.
Παντως αν με τετοιο λαπτοπ δεν σε φτανει η δυναμη υπαρχει θεμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...