Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σκέφτομαι πολύ αυτο το θέμα τον τελευταίο καιρό.

αλλά ένα deal breaker για μένα είναι η περίπτωση απότομης διακοπης ρευματος. πραγμα που σημαίνει 

αγορα ups +100 euro τουλάχιστον...

άμα κάποιος δεν ενδιαφέρεται για παιχνίδια , αξίζει να κοιτάξει dekstop?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ups θα αγορασεις αν θελεις να συνεχισεις την εγρασια σου. Για διακοπη κανει και ενα πολυμπριζο ασφαλειας.

• Like 3
Δημοσ.

ναι μια διακοπη ειναι ,

παρε λαπτοπ αν δεν σε ενδιαφερουν πολυ βαριες δουλειες συμφερει,

• Like 1
Δημοσ.

κοίτα έχω ένα λαπτοπ με i5 -2450 την κάνω την δουλεία μου (+ καποια σημεία που μπορεί να ζορίζεται άμα πεζει και ένα βιντεο παραλλήλα+ θερμοκρασία ), 

επίσης θα ήθελα να έχω περισσότερο έλεγχο(επεκτασιμότητα/συντήρηση).

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει η επεξεργαστική ισχύς και η επεκτασιμότητα τότε πας σε σταθερό.

Αν θες φορητότητα τότε επιλέγεις laptop.

Για δημιουργία κώδικα θα έλεγα το laptop γιατί θα είναι και πιο οικονομικό. Εκτός κι αν ο κώδικάς σου είναι τεράστιος και γονατίζει το σύστημα για να γίνει compiled...

Δημοσ.

Το σκέφτομαι πολύ αυτο το θέμα τον τελευταίο καιρό.

αλλά ένα deal breaker για μένα είναι η περίπτωση απότομης διακοπης ρευματος. πραγμα που σημαίνει 

αγορα ups +100 euro τουλάχιστον...

άμα κάποιος δεν ενδιαφέρεται για παιχνίδια , αξίζει να κοιτάξει dekstop?

Η ερωτηση σου ειναι λιγακι ακυρη. Ρωτας αν αξιζει το laptop εναντι του desktop χωρις να λαμβανεις υποψη τη φορητοτητα. Ε τοτε τι νοημα εχει να παρεις laptop??? Αν αφησεις εξω τη φορητοτητα τοτε το laptop (αν υπολογιζουμε για τα ιδια λεφτα) ειναι απλα πιο αργο απτο desktop και με 0δενικες δυνατοτητες επεκτασης. Αν αφησεις και το gaming απεξω τοτε με 400 ευρω περνεις desktop με επεξεργαστη που δινει πονο εναντι ενος μετριου στην καλυτερη laptop. 

• Like 3
Δημοσ.

μη ξεχνατε οτι το λαπτοπ εχει μπαταρια (διακοπη ρευμαυτος)

οθονη

(φρου-φρου)CAMERa,bluetooth card reader wifi ktlp

πιστευω για την πιο φτηνη κατηγορια πχ 350€+ ειναι καλυτερα

μικρη επεκτασιμοτιτα( μνημεσ-σκληρο βαζεις, μερικες φορες εχεις και επιλογη για καποιες cpu)

GPU Oxi,

)

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να είναι ψιλοάκυρη η διατύπωση  δεν ξέρω ,αλλά αν ρώταγα , χωρίς την παρένθεση ,ίσως να  είχα απαντήσεις : "ανάλογα τις απαιτήσεις σου,για φορητότητα-> λαπτοπ. "," για gaming -> dekstop "κτλ.

Εσύ πιστεύεις αξίζει να θυσιαστεί η φορητότητα για επιπλέον επεξεργαστικη υσχή? . Σήμερα έχω την αίσθηση πως η ψαλίδα αυτή έχει μειωθεί. Πρακτικά τι δεν μπορεί να κάνει ένα λαπτοπ με i5  που το κάνει ένας i5 σε σταθερό?

Αν σε ενδιαφέρει η επεξεργαστική ισχύς και η επεκτασιμότητα τότε πας σε σταθερό.

Αν θες φορητότητα τότε επιλέγεις laptop.

Για δημιουργία κώδικα θα έλεγα το laptop γιατί θα είναι και πιο οικονομικό. Εκτός κι αν ο κώδικάς σου είναι τεράστιος και γονατίζει το σύστημα για να γίνει compiled...

ε δεν θα τρέχει μόνο ο compiler,γενικα θα ήθελα ένα  όσο το δυνατό άνετο σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να είναι ψιλοάκυρη η διατύπωση  δεν ξέρω ,αλλά αν ρώταγα , χωρίς την παρένθεση ,ίσως να  είχα απαντήσεις : "ανάλογα τις απαιτήσεις σου,για φορητότητα-> λαπτοπ. "," για gaming -> dekstop "κτλ.

Εσύ πιστεύεις αξίζει να θυσιαστεί η φορητότητα για επιπλέον επεξεργαστικη υσχή? . Σήμερα έχω την αίσθηση πως η ψαλίδα αυτή έχει μειωθεί. Πρακτικά τι δεν μπορεί να κάνει ένα λαπτοπ με i5  που το κάνει ένας i5 σε σταθερό?

Εγω παλι θα λεγα χαλαρα οτι η ψαλιδα εχει μεγαλωσει. Με 1000 ευρω περνεις PC πολυ δυνατοτερο απο Laptop των 2000. Επισης, αγοραζοντας desktop μπορει μεν αρχικα να δωσεις 50 ευρω παραπανω ομως το μισο PC το κρατας και για την επομενη αναβαθμιση σε 1-2-3-4 χρονια (σκληρο , οθονη , τροφοδοτικο , κουτι, keyboard / mouse, ισως ακομα και mobo), ενω το laptop παει ολο σκουπιδια. Περα απο αυτο, ειναι και πιο γρηγορο. Συγκρινε επεξεργαστες σε PC των 400 ευρω και σε laptop. Χαοτικη η διαφορα.

Απο κει και περα το αν αξιζει η φορητοτητα εξαρταται απο ΕΣΕΝΑ. Για μενα οχι, δεν αξιζει, γιατι δεν χρειαζομε να μετακινω το PC, το εχω παντα σπιτι. Εσυ προφανως αν η εργασια σου η οι συνηθειες σου απαιτουν κατι τετοιο τοτε προφανως πας σε desktop.

Απο κει και περα χωρις να μας εχεις πει ποσα λεφτα εισαι διατεθειμενος να δωσεις ειναι ασκοπη η συζητηση. Εφοσον ΔΕΝ θες gaming οπως ειπες, και εφοσον το budget σου κινειται σε 600 ευρω τοτε δεν εχει νοημα να μην παρεις laptop εφοσον θες φορητοτητα. Στα 600 ευρω περνεις τερατακι, οχι για gaming βεβαια. Οποτε γινε λιγο σαφης στο τι ΑΚΡΙΒΩΣ θες να κανεις με το PC , ποσα λεφτα θες να δωσεις και αν ΟΝΤΩΣ θες φορητοτητα. 

Δημοσ.

διαθέτω 500-600 μαξ.

Για να κάνω νύξη για dekstop , σημαίνει ότι δεν είναι προτερεότητα  μου η φορητότητα, δεν είναι ή το ένα ή το άλλο.

πχ δεν πιστεύω να σε χάλαγε να έπερνες το dekstop σου στα πόδια σου και να το πας στο δίπλα δωμάτιο ή καπου αλλού,

, μπορώ να την θυσιάσω  .θυσιάζεις κάτι στο ένα για κάτι καλύτερο στο άλλο.

για το θέμα της διακοπής  ρευματος τι λετε?

Δημοσ.

διαθέτω 500-600 μαξ.

Για να κάνω νύξη για dekstop , σημαίνει ότι δεν είναι προτερεότητα  μου η φορητότητα, δεν είναι η το ένα ή το άλλο.

πχ δεν πιστεύω να σε χάλαγε να έπερνες το dekstop σου στα πόδια σου και να το πας στο δίπλα δωμάτιο ή καπου αλλού.

, μπορώ να την θυσιάσω  .

για το θέμα της διακοπής  ρευματος τι λετε?

Οκ, δεν ειναι προτεραιοτητα αλλα ποσο σημαντικη ειναι? Σε ρωταω γιατι με 600 ευρω μπορεις να παρεις ενα αρκετα δυνατο laptop οποτε κερδιζεις εστω και την λιγη φορητοτητα που θες. Απτην αλλη προφανως το desktop ειναι πιο γρηγορο, μεγαλυτερη οθονη κτλπα. Οποτε αν δεν σκοπευεις να χρησιμοποιεις gaming και βαριες εφαρμογες ( 3d rendering / video edit) κλπα, και εφοσον δεν εχεις προβλημα με τις 15.6" παρε laptop. Σε αυτα τα λευτα ειναι αρκετα δυνατα.

Για το θεμα της διακοπης ρευματος εχω να σου προτεινω συχνοτερα saves.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...