Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται defrag στους ssd

Οι αποψεις νομιζω διιστανται πανω σε αυτο.Προσωπικα εχω να τον κανω defrag 2 μηνες και καταλαβαινω οτι εχουν πεσει λιγο οι επιδοσεις του.Ας απαντησουν και οι πιο ειδικοι.

Δημοσ.

(και)Οι SSD έχουν access time,δηλαδή τον χρόνο που χρειάζεται για να πάνε σε κάποια θέση στον «δίσκο» στους ssd είναι πολύ μικρός αυτός ο χρόνος, γύρο στο 0.1 ms, πρέπει να είναι σε 1000 κομμάτια δηλαδή ένα αρχείο για να έχει 1 δεύτερο καθυστέρηση,βέβαια επειδή στα windows μιλάμε για πάρα πολλά μικρά αρχεία μαζεύονται οι καθυστερήσεις,οπότε ναι στο defrag αλλά με ρέγουλα.

Δημοσ.

ποιο πολυ θα του μειωσεις την διαρκεια ζωης παρα θα δεις διαφορα

δεν αξιζει να ασχολεισαι με το defrag σε ssd

• Like 1
Δημοσ.

οχι  απλα δεν αξιζει , αλλα απαγορευεται ! για λειτουργικους λογους .  οποιος ενδιαφερεται να μαθει ακριβως το γιατι ας το γκουκλαρει !

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια.Ας το αφησω προς το παρον.Ενα αλλο θεμα ειναι με το fw.Ξερει κανεις αν κανω update filmware στον samsung μεσο magician αν θα χασω αρχεια?Δε ξερω αν ακουγεται χαζη η ερωτηση αλλα ειναι ο 1ος μου ssd και δε ξερω παρα πολλα.

Δημοσ.

Ωραια.Ας το αφησω προς το παρον.Ενα αλλο θεμα ειναι με το fw.Ξερει κανεις αν κανω update filmware στον samsung μεσο magician αν θα χασω αρχεια?Δε ξερω αν ακουγεται χαζη η ερωτηση αλλα ειναι ο 1ος μου ssd και δε ξερω παρα πολλα.

καντο αφοβα

Δημοσ.

Δεν παθαίνει τίποτα ο SSD αν γράφει και σβήνει όλη μέρα. Αυτό είναι ένας μύθος που έχει βγει από τη γνωστή έκφραση του λαού μας, "καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω".
Η δουλειά του είναι να σου κάνει τα κέφια. Όταν θα έρθει η ώρα να χαλάσει θα είναι ήδη πολύ μικρός σε χωρητικότητας, οπότε άχρηστος.
Όσον αφορά το Defrag, είναι τόσο γρήγορος ένας SSD, που τέτοιες λύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, γιατί πολύ απλά, δεν πέφτει η απόδοση του αισθητά ακόμα και αν γεμίσει.

Το μόνο που απενεργοποιώ στα Windows, είναι το Superfetch. Το page file το έχω, απλά του ορίζω συγκεκριμένο εύρος, το οποίο  προτείνει το σύστημα. Το Schedule Defrag, απενεργοποιημένο έτσι και αλλιώς.

Indexing, κλπ, φυσικά και τα έχω ενεργοποιημένα. 

Έχω ένα σύστημα σύγχρονο με 16GB RAM και θέλω να τρέχουν τα πάντα στο παρασκήνιο, ώστε όποτε χρειαστώ κάτι να μην έχω την παραμικρή καθυστέρηση.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να "ξεκουράζω" κάτι το οποίο έχω πληρώσει για να κάνει τη δουλειά του.

Ας χαλαρώσουμε λίγο. Απλά είναι τα πράγματα, δεν χρειάζεται να τα κάνουμε δύσκολα.

Δημοσ.

Μια χαρά αισθητά πέφτει η απόδοση αν γεμίσει, απλά είναι τόσο γρήγορος που λες, εντάξει, δεν πειράζει.

Εγώ προτιμώ να έχω Maximum Speed γι' αυτό στον Main SSD έχω μόνο το OS και λίγα προγράμματα, τα παιχνίδια μπαίνουν στον Secondary SSD.

Και το Indexing το απενεργοποιούμε στον SSD..

Δημοσ.

η αληθεια ειναι πως βαριομουν να γραψω αλλα με αυτα που διαβαζω εδω  ...

φιλε Heatspreader δεν εχω καμμια διαθεση να σου την πω ουτε να σε προσβαλω , αλλα .. 

οκ καλα κανεις κ εχεις οποιες αποψεις εχεις ομως γραφεις απολυτα πραγματα και μπορει να παρασυσεις ατομα που ισως να μη ξερουν ..

μονο μυθος δεν ειναι λοιπον οτι το γραψε-σβησε κ το οτι οσο γεμιζει η δισκος πεφτει αισθητα η αποδοση του ! αν δε σου φτανουν τα τεστ για να το δεις αυτο μπες κ διαβασε τα καλυτερα διεθνη φορουμ να δεις τι λενε !

τωρα για να σε βοηθησω να καταλαβεις γιατι θα  πρεπει να ''ξεκουραζεις'' κατι το οποιο εχεις χρυσοπληρωσει θα σου πω πολυ απλα γιατι ακομη ειναι πανακριβη τεχνολογια (η σχεση δηλαδη τιμη-χωρητικοτητα ειναι παρα πολυ ακριβη σε απλα ελληνικα)

οταν με το καλο πεσουν οι τιμες τους παρε 1τερα και λιωστον στο γραψε-σβησε απ το πρωι μεχρι το βραδυ ! μεχρι τοτε ομως ακου .. περναμε μεσα μονο το λειτουργικο , τα προγραμματα που χρησιμοποιουμε αντε και κανα παιχνιδι που παιζουμε ,

απο οπουδηποτε κανουμε download (firefox utorrent κτλ ) φτιαχνουμε τους φακελους αποθηκευσης να πηγαινουν σε αλλον σκληρο χωρις να περνανε καθολου απ τον  ssd ,

ταινιες μουσικη εννοειται σε αλλον σκληρο , 

απενεργοποιουμε 2-3 πραγματακια που τα ειπες και συ και αυτο ηταν !

κοιτα .. αν εσενα σου περισευουν τα λεφτα καντου οποια μεταχειρηση θελεις ! πεφτει η αποδοση και πας και περνεις αλλον !

επειδη ομως πιστευω οτι για τους περισσοτερους στις μερες μας ειναι πολυτελεια καλο ειναι να τους ''ξεκουραζουμε'' να κραταμε τις επιδοσεις τους  ψηλα  και να κανουμε μια χαρα την δουλεια μας για πολυ καιρο ..

αυτα εντελως φιλικα ..

Δημοσ.

Λοιπον παιδες εχω τον 64ρη της samsung οπως ειπα πιο πανω σε sata3 και εκανα μετρηση με το crystaldiskmark και νομιζω πως εχω χαμηλες ταχυτητες,ενα αλλο παλικαρι εδω ειχε βγαλει καλυτερες μετρησεις με το ιδιο προγραμμα και δισκο.Καποια γνωμη? http://postimage.org/image/vzw3593fx/

Δημοσ.

Φίλε tipestwra θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με το πως πρέπει να κάνεις διαχείριση του ssd σου όμως τελικά ότι και να κάνεις το γράψε σβήσε των αρχείων δεν το γλυτώνεις..Γιατί πολύ απλά κάθε φορά που ασχολείσαι με προγράμματα και διάφορα ο δίσκος συνεχώς δημιουργεί αρχεία στον c είτε από swap είτε από οτιδήποτε άλλο..Μόνο το google earth να βάλεις φτάνει να κάνεις πολλά αρχεία στον c..Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι..

Να αγοράσουμε καλούς και αξιόπιστους SSD..Να διαβάσουμε πολλά reviews πριν αγοράσουμε κάποιον.

Δημοσ.

συμφωνω και γω φιλε μου με οσα λες ! γι αυτο μιλησα για οσο δυνατον καλυτερη διαχειριση ..

εγω πριν  ton ssd  εβαζα εβγαζα του κοσμου τα προγραμματα , τωρα ΜΟΝΟ οσα χρησιμοποιω .. για τα αρχεια υπαρχουν κ αλλα τρικ (δημιουργεις πχ τους φακελους TEMP , TMP  σε ελλον σκληρο και δε περνανε καν   απ τον ssd) εχω 120 αρη (οσο ειναι ακριβοι δε χρειαζοντε μεγαλυτεροι , αποψη μου ) εχω μεσα λειτουργικο , προγραμματα και τιποτε αλλο , εχω αδεια γυρω στα 70 - 75 gb  και ειναι σταθερα τοσους μηνες εκει ! χωρις να εχει πεσει στο ελαχιστο η αποδοση του !

συμφωνω παντως με οσα ειπες ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...