Physics_Rulez Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Πάτησε πόδι η Κύπρος στο κούρεμα των καταθέσεων. Βέβαια, αυτό είναι η μισή αλήθεια διότι δέχτηκαν τρελή πίεση από τους μεγαλοκαταθέτες τους, τους Ρώσους. Ο Αξάνοφ δήλωσε πως τα Ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο είναι περί τα 20 δισ. δολάρια, οπότε go figure. Θα έχαναν 2 δισ. δολάρια μέσα σε μια νύχτα; Μάλλον όχι. Από την άλλη, η ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes επικαλείται στην ιστοσελίδα της εκτιμήσεις που έκανε πέρσι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s, ανεβάζοντας τις ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο στα 19 δισ. ευρώ (περίπου 24 δισ δολάρια) και στα 12 δισ. το ποσό σε ρωσικές τράπεζες στο νησί. Άλλες εκτιμήσεις που επικαλείται ανεβάζουν τις προσωπικές καταθέσεις Ρώσων στην Κύπρο στα 35 δισ. ευρώ (45 δισ. δολάρια). 1
DKNI Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Εγω απλα περιμενω να τελειωσει το ανεκδοτο που λεγεται ΕΕ 2
darknes Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 darknes : Ναι λένε αλλά στην πράξη δεν κάνουν ούτε μισή μεταρρύθμιση. Τώρα γιατί οι δανειστές μας χαρίζουν τόσα λεφτά ενώ τους κοροϊδεύουμε στα μούτρα τους , που σημαίνει ότι δε θα τα πάρουν ποτέ πίσω, δε γνωρίζω. Φίλε μου με όλα αυτά που έχουμε κάνει και γονατίσαμε.Που και να τα κάναμε όλα.Αλλά άσε εμάς μπορεί κανένας πια να δεχτεί ότι συνομιλούμε με σοβαρούς εταίρους που λένε δεν μου αρέσει το τραπεζικό σου σύστημα γιατί έτσι και θα πρέπει να τον μειώσεις μέχρι το 2018;Δηλαδή καθαρή επέμβαση στα εσωτερικά ενός άλλου κράτους.Η μπορεί να αρνηθεί κανένας ότι όλο αυτό γίνεται για τα κοιτάσματα της Κύπρου;Κάτι τελευταίο θα πω.Αυτήν την Ευρώπη ονειρευόταν όταν την δημιουργούσαν ο Κωλ ο Μιττεράν ο Κ.Κ και οι λοιποί;Αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο Κ.Κ για αυτά που κάνει ο Α.Σ σήμερα.
capten- Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 MIDI μακάρι να ξαναδιαπραγματευουν. Για την ώρα το εναλλακτικό που κυοφορείται είναι να τους δανείσει η Ρωσία που θα ζητήσει και μεγάλο ποσοστό απο το φυσικό αέριο. Πάντως εχω αμφιβολίες αν πραγματικά θέλουν η ΕΕ να σώσουν την Κύπρο. Εσύ γιατί λες οτι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ηλίθιος? Για εμένα ευθύνες παρα πολλές έχει ο Χριστοφιας.Ο Αναστασιάδης δεν είχε ούτε χρόνο ούτε χώρο για διαπραγματευτεί.
darknes Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 MIDI μακάρι να ξαναδιαπραγματευουν. Για την ώρα το εναλλακτικό που κυοφορείται είναι να τους δανείσει η Ρωσία που θα ζητήσει και μεγάλο ποσοστό απο το φυσικό αέριο. Πάντως εχω αμφιβολίες αν πραγματικά θέλουν η ΕΕ να σώσουν την Κύπρο. Εσύ γιατί λες οτι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ηλίθιος? Για εμένα ευθύνες παρα πολλές έχει ο Χριστοφιας.Ο Αναστασιάδης δεν είχε ούτε χρόνο ούτε χώρο για διαπραγματευτεί. Ποιος Αναστασιάδης αυτός που δήλωνε 1.5 μήνες πριν ότι δεν θα κουρευτούν οι κυπριακές καταθέσεις η αυτός που ρίχνει όλη την ευθύνη για αυτό που έγινε στον υπουργό οικονομικών του ξεβρακώνοντας τον διακινώντας μάλιστα φήμες περί παραίτησης του από την Ρωσία.Αυτός είναι χειρότερος και από τους δικούς μας.Τουλάχιστον οι δικοί μας δεν τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον Έλεος πια . 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Εσύ γιατί λες οτι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ηλίθιος? Για εμένα ευθύνες παρα πολλές έχει ο Χριστοφιας.Ο Αναστασιάδης δεν είχε ούτε χρόνο ούτε χώρο για διαπραγματευτεί. Διοτι ετσι οπως τα εκανε η κατασταση για την Κυπρο ειτε με οχι ειτε με ναι στο νομοσχεδιο ειναι loose-loose (το αντιθετο του win-win). Επρεπε στο eurogroup να πει ΟΧΙ στο θεμα κουρεματος και να φυγει υποσχομενος να φερει εναλλακτικες προτασεις για τα 6δις που ηθελε το eurogroup απτην Κυπρο. Μετα αν ηθελε ας σκεφτοταν το κυορεμα. Τωρα απλα θα χασει πολλα δις καταθεσεων επειδη ειπε με τη μια ΝΑΙ και το οχι της βουλης δεν προκειται να αλλαξει ττην ανασφαλεια των καταθετων, πιθανως ουτε τη ρηξη σχεσεων με τον πιο ουσιαστικο συμμαχο σε πολιτικο και οικονομικο επιπεδο απο το 74 κι επειτα, την Ρωσσια. 3
Teaser Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο οι πανηγυρισμοί για το ΟΧΙ; Πανηγυρίζουμε χωρίς να έχουμε δει τις συνέπειες μου φαίνεται. Δεν μπορεί να είναι τόσο απλό το θέμα που να μπορεί να κρίνει ο κάθε ένας από εμάς αν ήταν επωφελής ή όχι εξέλιξη. Υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν γνωρίζουμε, που οι πανηγυρισμοί θεωρώ ότι είναι εντελώς ανυπόστατοι. Μάλλον μπερδέψαμε τα σοβαρά θέματα με ποδοσφαιρικό αγώνα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Ποιος πανηγυρισε? loose-loose ειναι η κατασταση. Ποιο ειναι το μεγαλυτερο loose θα φανει συντομα. 1
lary7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 <p>Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο οι πανηγυρισμοί για το ΟΧΙ; Πανηγυρίζουμε χωρίς να έχουμε δει τις συνέπειες μου φαίνεται. Δεν μπορεί να είναι τόσο απλό το θέμα που να μπορεί να κρίνει ο κάθε ένας από εμάς αν ήταν επωφελής ή όχι εξέλιξη. Υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν γνωρίζουμε, που οι πανηγυρισμοί θεωρώ ότι είναι εντελώς ανυπόστατοι. Μάλλον μπερδέψαμε τα σοβαρά θέματα με ποδοσφαιρικό αγώνα.</p> Μη μας ξενερωνεις ρε φιλε, ενα οχι ειναι ενα οχι. Να φανταστω βεβαια την πεμπτη που θα ανοιξουν οι τραπεζες θα εχουν να δωσουν τα 20-30+δις€ που θα τρεξουν να παρουν οι καταθετες και ολα θα ληξουν ομαλα, χωρις τροικες και μαλακιες. Ευγε τους αλλα καπου χανω κατι νομιζω...... 1
darknes Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Θυμάμαι τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεταν στην Κύπρο με το σχέδιο Αναν. Βέβαια και τότε τα @ρχείδια των Κυπρίων πήραν και τώρα το ίδιο.Εγώ θα συμφωνήσω ότι είτε έτσι είτε γιουβέτσι η Κύπρος από την Πέμπτη θα μπει σε τραγική πορεία εκτός και την σώσουν με ανταλλάγματα φυσικά οι Ρώσοι.Αλλά ρε παιδιά όλοι οι λαοί των χωρών που είναι σε μνημόνιο είμαι σίγουρος ότι καταχάρηκαν με το όχι της Κύπρου και σίγουρα ευχήθηκαν να είχαν πράξει και οι δικοί τους πολιτικοί το ίδιο.Μου φαίνεται ότι η Μέρκελ έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό της αφού για πρώτη φορά ένα κράτος της είπε όχι.Όλοι καταλαβαίνουμε έστω και αν δεν το θέλουν μερικοί τι αντίκτυπο θα έχει αυτό.Και το χειρότερο θα είναι για την Μέρκελ αν τελικά η Κύπρος διασωθεί με δικές της διαπραγματεύσεις και λύσεις.Εκεί να δείτε αντίδραση από τους λαούς του νότου.Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Μέρκελ θα προσπαθήσει να θάψει εντελώς την Κύπρο για παραδειγματισμό του τι παθαίνει μία χώρα όταν της λέει όχι.Κυρίες και κύριοι καλωσορίσατε στις Ενωμένες Πολιτείες της Γερμανίας. Άντε και εις ανώτερα.
g_alkis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Kι ο Άσαντ στο ξανθό γένος πίστευε κι έφαγε μια τόνγκα άλλο πράγμα 1
darknes Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Σου μίλησε κανείς για ξανθό γένος;Είπα αν και εφ' όσον και με ανταλλάγματα, εσύ συμφωνείς να μπορεί ο κάθε ένας να βάζει χέρι στις καταθέσεις;Εγώ προσωπικά την Ευρώπη δεν την θέλω Ε.Π.Γ δεν μπορεί η Γερμανία ή ο καθένας να μου πει τι τραπεζικό σύστημα θα έχω.Δηλαδή επειδή λένε οι ούνοι ότι η Κύπρος ξεπλένει βρώμικο χρήμα έτσι είναι;Και ακόμα και έτσι να είναι οι δικές τους τράπεζες τι κάνουν;Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
skiabox Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Φίλε μου με όλα αυτά που έχουμε κάνει και γονατίσαμε.Που και να τα κάναμε όλα.Αλλά άσε εμάς μπορεί κανένας πια να δεχτεί ότι συνομιλούμε με σοβαρούς εταίρους που λένε δεν μου αρέσει το τραπεζικό σου σύστημα γιατί έτσι και θα πρέπει να τον μειώσεις μέχρι το 2018;Δηλαδή καθαρή επέμβαση στα εσωτερικά ενός άλλου κράτους.Η μπορεί να αρνηθεί κανένας ότι όλο αυτό γίνεται για τα κοιτάσματα της Κύπρου;Κάτι τελευταίο θα πω.Αυτήν την Ευρώπη ονειρευόταν όταν την δημιουργούσαν ο Κωλ ο Μιττεράν ο Κ.Κ και οι λοιποί;Αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο Κ.Κ για αυτά που κάνει ο Α.Σ σήμερα. Καλά θα ήταν να είχαμε εσωτερική παρέμβαση πραγματική και να γινόμασταν και κράτος, γιατί τότε θα μπορούσαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και όσους τους αρέσει να δουλεύουν και να παράγουν και όχι μόνο όσοι προτίμησαν να συμμετέχουν στην Σοβιετική Ελληνική Ολιγαρχία χρησιμοποιώντας ως μοναδικό διαβατήριο την τάση για χαμηλή χρήση του εγκεφάλου , για παρασιτισμό και ανηθικότητα. Θυμάμαι τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεταν στην Κύπρο με το σχέδιο Αναν. Βέβαια και τότε τα @ρχείδια των Κυπρίων πήραν και τώρα το ίδιο.Εγώ θα συμφωνήσω ότι είτε έτσι είτε γιουβέτσι η Κύπρος από την Πέμπτη θα μπει σε τραγική πορεία εκτός και την σώσουν με ανταλλάγματα φυσικά οι Ρώσοι.Αλλά ρε παιδιά όλοι οι λαοί των χωρών που είναι σε μνημόνιο είμαι σίγουρος ότι καταχάρηκαν με το όχι της Κύπρου και σίγουρα ευχήθηκαν να είχαν πράξει και οι δικοί τους πολιτικοί το ίδιο.Μου φαίνεται ότι η Μέρκελ έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό της αφού για πρώτη φορά ένα κράτος της είπε όχι.Όλοι καταλαβαίνουμε έστω και αν δεν το θέλουν μερικοί τι αντίκτυπο θα έχει αυτό.Και το χειρότερο θα είναι για την Μέρκελ αν τελικά η Κύπρος διασωθεί με δικές της διαπραγματεύσεις και λύσεις.Εκεί να δείτε αντίδραση από τους λαούς του νότου.Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Μέρκελ θα προσπαθήσει να θάψει εντελώς την Κύπρο για παραδειγματισμό του τι παθαίνει μία χώρα όταν της λέει όχι.Κυρίες και κύριοι καλωσορίσατε στις Ενωμένες Πολιτείες της Γερμανίας. Άντε και εις ανώτερα. Καλά θα ήταν πάλι, αλλά δεν αφήνουν οι συντεχνίες και οι συνδικαλιστές που κυβερνούν στην ουσία. Για την Ελλάδα πότε το βλέπετε το κούρεμα παιδιά; Και ένα ενδιαφέρον post από άλλο forum : Πριν λίγο μίλησα με συναδελφό μου στην Λευκωσία και μου ειπε μεταξύ άλλων τα εξής πράγματα ,στην Κυπρο υπάρχει ο ψηφισμένος νόμος που αναφέρε οτι οταν μια τράπεζα πέφτει έξω εξασφαλίζονται οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ και μηδενίζονται οι άλλοι πιστωτές της τράπεζας και στη συνέχεια κούρεμα παίρνουν οι καταθέσεις πάνω από 100.000 κατά αναλογία των χρημάτων που λείπουν. Αρα υπάρχει ηδη νομικό καθεστώς . Οι ξενες εταιρίες είχαν ήδη τραβήξει καταθέσεις απο εκει απο 1 Μαρτίου . Σε συνομιλία που ειχε με την μητρική εταιρία στην Βρετανία του ειπαν οτι υπάρχει σήμα στην αγορά ότι δεν θα μπορεί από δω και πέρα να βάζει λεφτά σε επικίνδυνες τράπεζες χωρίς ρίσκο.Αρα ήξεραν πολύ καλά που πάει το θέμα απο καιρό και ειχαν ετοιμαστεί . Οι πολίτες εκει ειχαν απο πριν παρει τα μετρα τους και εκαναν μεταφορες χρηματων εκτος Κυπρου . Υπαρχει τεραστιο θεμα με χρηματα ανατολικων μου ειπε για Ουγγρους Ουκρανους Ρωσους βεβαια και Βουλγαρους και Τσεχους με χρηματα περι τα 55 δις . Στην Λευκωσια μιλανε για καταθεσεις ελληνικες περι τα 2,5 δις πλεον εναπομήναντες . Και οτι το συμπέρασμα που βγαίνει ειναι οτι οι ιδιοι οι Κυπριοι θα αντεχαν ανετα το κουρεμα αλλά ολο το θεμα ειναι στην αναχώρηση των κεφαλαιων και αρα ενας τομεας οπως ο χρηματοπιστωτικος τελος . Με διαβεβαιωσε οτι οπως εχουμε καταλαβει και εδω΄που συζηταμε η λυση και οι αποφάσεις θα ερθουν απεξω και οχι εσωτερικά . Μεγάλο δε κολπο και αντισταση εχει η Εκκλησια που οπως ξερετε ειναι μεγαλομετοχος στις τραπεζες και σιγονταρεται απο τους Ρωσους . Μπλεκει η δουλεια πολύ . Παντως κατω δεν μιλαει κανενας για λυρα και επιστροφή και μου ειπε οτι για αυτους θα ειναι μεταφορά στο 80 σε απολυτους οικονομικους αριθμους και κανενας δεν θα εμενε εκει πλεον . Και επισης μου μιλησε για μεγαλο πολιτικο παιχνιδι που κανει τα πραγματα ακομα πιο ασαφη . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις