Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 704
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ το έχω σκεφτεί. Εσύ το έχεις σκεφτεί πέρα από το επίπεδο της θρησκόληπτης πίστης στην καταστροφολογία του Μπάμπη και του Στούπα ή απλά έχεις αρκεστεί σε αυτήν?

Καλως, αφου λοιπον (κι αυτος) κι εσυ, πιστευετε οτι μεσα σε δυο χρονια, με εξοδο απο την ευρωζωνη, θα ημασταν καλυτερα απο οτι σημερα, δεν εχω κατι αλλο να πω.

Δημοσ.

Καλως, αφου λοιπον (κι αυτος) κι εσυ, πιστευετε οτι μεσα σε δυο χρονια, με εξοδο απο την ευρωζωνη, θα ημασταν καλυτερα απο οτι σημερα, δεν εχω κατι αλλο να πω.

Kαταρχην βρε Πουρναρα, καθημερινά αποδεικνύονται νέα πράγματα. Ηδη έχουν αποδεχθεί οι περισσότεροι οτι το πρόγραμμα ήταν λανθασμένο.

Οτι ειπώθηκαν ψέμματα για το ποσοστό του ελλείμματος, ενώ υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις πως τα αποθέματα που μας έλεγαν οτι επαρκουν για 2 μήνες (κάτι που πιπιλάνε όποτε πάμε να πάρουμε δόση), έφταναν για πολύ περισσότερο καιρό.

Είναι φως φανάρι πλέον οτι ΕΠΡΕΠΕ να μπουμε στο Δ.Ν.Τ. όχι επειδή θα πτωχεύαμε (έχουμε πτωχεύσει απο τη πρώτη στιγμη που ζητήσαμε δανεικά και δε μπορέσαμε να τα ξεπληρώσουμε...δηλαδή εδω και 10ετίες), αλλά επειδή έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα.

Αυτά τα μέτρα θα τα λαμβάναμε σαν Ελλάδα, μόνο με το μαχαίρι στο λαιμό. Ασχετα αν το θεωρω εντελως λανθασμένος ως νοοτροπία και έχω ήδη τοποθετηθεί για το ποια θα έπρεπε να ειναι η λύση χωρις Δ.Ν.Τ.

Το ζήτημα δεν ειναι οτι μπήκαμε στο ΔΝΤ με τα ψέμματα (λεφτά υπάρχουν κτλ), αλλά το πως εφαρμόζεται το προγραμμα, πλήγοντας κατα βάση τους μικρομεσαίους. Νομίζω πως δεν υπάρχει κανεις που να διαφωνεί σε αυτό.

Συγγνώμη, νόμιζα πως υπαινισσόταν αδικαιολόγητη απουσία.

Έχεις δίκιο, έπρεπε να υπάρχει άλλος να τον αντικαταστήσει :)

Ο Cossutius θα έχει σκάσει στα γέλια.

Μπα δεν είναι για γέλια. Ίσα ίσα που  αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οτι οι σημαντικές υπηρεσίες του δημοσίου, μένουν χωρίς κόσμο, ενώ παραμένουν βολεμένοι άνθρωποι σε άλλες άχρηστες υπηρεσίες.

Σκοπός του δημοσίου ειναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και σε αυτό θα πρέπει να επενδύσουμε ως κράτος. (εξυπηρέτηση σημαινει, από τον απλό υπάλληλο της εφορίας, μέχρι και τον αστυνομικό που θα πρεπε να μας προστατευει, τον δάσκαλο που μας εκπαιδεύει, τον σκουπιδιάρη, τον γιατρό κτλ κτλ)

Καλύτερα να έχεις 10 υπαλλήλους σε μια εφορία με ένα σοβαρό μηχανογραφικό σύστημα, παρά να έχεις 3, με ένα μέτριο και να ζουμε ουρές ως συνήθως.

Να αποφάσισαν να κάνουν το προφανές. Αφου γονάτισαν χιλιάδες κόσμο, τώρα το...σκέπτονται..

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/poioi_tha_apallassontai_apo_to_xaratsi.2241601.html

Δημοσ.
.....

Kαταρχην βρε Πουρναρα, καθημερινά αποδεικνύονται νέα πράγματα. Ηδη έχουν αποδεχθεί οι περισσότεροι οτι το πρόγραμμα ήταν λανθασμένο.

Οτι ειπώθηκαν ψέμματα για το ποσοστό του ελλείμματος, ενώ υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις πως τα αποθέματα που μας έλεγαν οτι επαρκουν για 2 μήνες (κάτι που πιπιλάνε όποτε πάμε να πάρουμε δόση), έφταναν για πολύ περισσότερο καιρό.

Είναι φως φανάρι πλέον οτι ΕΠΡΕΠΕ να μπουμε στο Δ.Ν.Τ. όχι επειδή θα πτωχεύαμε (έχουμε πτωχεύσει απο τη πρώτη στιγμη που ζητήσαμε δανεικά και δε μπορέσαμε να τα ξεπληρώσουμε...δηλαδή εδω και 10ετίες), αλλά επειδή έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα.

Αυτά τα μέτρα θα τα λαμβάναμε σαν Ελλάδα, μόνο με το μαχαίρι στο λαιμό. Ασχετα αν το θεωρω εντελως λανθασμένος ως νοοτροπία και έχω ήδη τοποθετηθεί για το ποια θα έπρεπε να ειναι η λύση χωρις Δ.Ν.Τ.

Το ζήτημα δεν ειναι οτι μπήκαμε στο ΔΝΤ με τα ψέμματα (λεφτά υπάρχουν κτλ), αλλά το πως εφαρμόζεται το προγραμμα, πλήγοντας κατα βάση τους μικρομεσαίους. Νομίζω πως δεν υπάρχει κανεις που να διαφωνεί σε αυτό.

Μπα δεν είναι για γέλια. Ίσα ίσα που  αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οτι οι σημαντικές υπηρεσίες του δημοσίου, μένουν χωρίς κόσμο, ενώ παραμένουν βολεμένοι άνθρωποι σε άλλες άχρηστες υπηρεσίες.

Σκοπός του δημοσίου ειναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και σε αυτό θα πρέπει να επενδύσουμε ως κράτος. (εξυπηρέτηση σημαινει, από τον απλό υπάλληλο της εφορίας, μέχρι και τον αστυνομικό που θα πρεπε να μας προστατευει, τον δάσκαλο που μας εκπαιδεύει, τον σκουπιδιάρη, τον γιατρό κτλ κτλ)

Καλύτερα να έχεις 10 υπαλλήλους σε μια εφορία με ένα σοβαρό μηχανογραφικό σύστημα, παρά να έχεις 3, με ένα μέτριο και να ζουμε ουρές ως συνήθως.

Να αποφάσισαν να κάνουν το προφανές. Αφου γονάτισαν χιλιάδες κόσμο, τώρα το...σκέπτονται..

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/poioi_tha_apallassontai_apo_to_xaratsi.2241601.html

Δε βλεπω να διαφωνουμε καπου.

Δημοσ.

Το γερμανικό cost-benefit analysis που λέγαμε. Καθίστε να αρχίσει να χάνει λεφτά η Γερμανία από το σούσουρο και θα δούμε από πρώτο χέρι τι είδους οικονομική ενίσχυση θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε. ΝΑ ΜΙΑ με το συμπάθιο.]

German finance Minister who launched the euro now says catastrophic currency must be broken up.

http://www.businessinsider.com/german-finance-minister-who-launched-the-euro-now-says-catastrophic-currency-must-be-broken-up-2013-5?

4/4 εχω προς το παρον :P

Ελα, που ειναι οι αναλυταρες μας " Οι γερμανοι μας δανειζουν γιατι ειναι βλακες/δεν ξερουν τι γινεται στην Ελλαδα/δεν ξερουν οτι τους τρωμε τα λεφτα/ δεν γνωριζαν οταν μας εβαζαν στην Ευρωπη.

Δεν σημαινει οτι θα διαλυσει το ευρω ντε και καλα, σημαινει ομως οτι δεν το εχουν και σε τιποτα αν δεν τους βγαινει το ταμειο.

Δημοσ.

Αν ξαναγίνει υπουργός, να δεις πως θ' αλλάξει τρόπάριο! :-D

Τώρα είναι τσάμπα λόγια, σαν κάτι δικούς μας "πρώην" που ξαφνικά κατέχουν την απόλυτη γνώση.

Όσο ήταν εν ενεργεία όμως...

Δημοσ.

Η Πορτογαλία ξαναβγήκε στις αγορές. Άντε έρχεται και η σειρά μας, και θα ξαναμπούμε στο αμαρτωλό loop ροής χρημάτων προς τον παρασιτισμό.

Εντυπωσιακό πραγματικά το πόσες γενιές ανθρώπων θα πεθάνουν έχοντας ζήσει μόνο ως καταναλωτές και όχι ως παραγωγοί (υπεραξίας).

Και ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι αυτό θα συνεχίζεται εσαεί πιθανότατα.

kostas_dr : Ε ναι όπως κατάλαβες η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι απλά ένα χρηματοοικονομικό παιχνίδι για αυτούς που ασχολούνται και με αυτά (για πιο σοβαρά κράτη δηλαδή) , οι οποίοι απλά εκμεταλλεύονται την οικονομική καμπύλη που δημιουργείται για να βγάλουν εύκολο χρήμα για τους λαούς τους. Αυτό φαίνεται πεντακάθαρα τον τελευταίο καιρό και στον πιο ανίδεο , με τα θετικά σχόλια, ενώ στο μεταξύ δεν έχει γίνει ούτε μισή σοβαρή μεταρρύθμιση και οι δομές του κράτους είναι σοβιετικές - μεσαιωνικές.

• Like 2
Δημοσ.

Ακολουθεί μακροσκελής και άκρως σοβαρή διπλή κωλοτούμπα μακροοικονομική ανάλυση:

Τώρα γιατί οι δανειστές μας χαρίζουν τόσα λεφτά ενώ τους κοροϊδεύουμε στα μούτρα τους , που σημαίνει ότι δε θα τα πάρουν ποτέ πίσω, δε γνωρίζω.

Συνεπώς όταν τους δανείζουν οι τρελοί οι Γερμανοί για πολλοστή φορά, ενώ αυτοί τους κοροϊδεύουν στα μούτρα, θα συνεχίσεις να βλέπεις [παραλήρημα]

Ελα, που ειναι οι αναλυταρες μας " Οι γερμανοι μας δανειζουν γιατι ειναι βλακες/δεν ξερουν τι γινεται στην Ελλαδα/δεν ξερουν οτι τους τρωμε τα λεφτα/ δεν γνωριζαν οταν μας εβαζαν στην Ευρωπη.

οι οποίοι απλά εκμεταλλεύονται την οικονομική καμπύλη που δημιουργείται για να βγάλουν εύκολο χρήμα για τους λαούς τους. Αυτό φαίνεται πεντακάθαρα τον τελευταίο καιρό και στον πιο ανίδεο

Στην πρώτη περίπτωση το "δεν ξέρω" τελικά έγινε οφθαλμοφανές "και για τον πιο ανίδεο". Συμπερασματικά λοιπόν, αυτοαποκαλείται πιο άσχετος κι από τον πιο ανίδεο. Ψήγματα αυτοκριτικής και ειλικρίνειας άραγε?

Στην δεύτερη περίπτωση, βλέπουμε ότι η συνέπεια, η σοβαρότητα και η αξιοπιστία των προβλέψεων συνεχίζεται.

Πάντως επειδή αρχίζουν σιγά σιγά και στον Βορά τα οικονομικά προβλήματα, μας βλέπω οριστικά τελειωμένους σε λίγο καιρό.

Ετσι λογικά θα χρεοκοπήσει οριστικά η ολιγαρχία αυτή , καθώς δε θα παράγει πλέον τίποτα αξιόλογο, αφού θα έχει διώξει όσους έχουν ικανότητες.

----------------------------------------------------------------------

Εντυπωσιακό πραγματικά το πόσες γενιές ανθρώπων θα πεθάνουν έχοντας ζήσει μόνο ως καταναλωτές και όχι ως παραγωγοί (υπεραξίας).

Και ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι αυτό θα συνεχίζεται εσαεί πιθανότατα.

• Like 5
Δημοσ.

Πραιτωριανε δειξε λιγο ελεος. Μην τους αποπαίρνεις ετσι. Θα φυγουνε και δεν εχουμε κανενα να παιζουμε.

Δημοσ.

Πραιτωριανε δειξε λιγο ελεος. Μην τους αποπαίρνεις ετσι. Θα φυγουνε και δεν εχουμε κανενα να παιζουμε.

seriously

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά γιατί η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση?

Φταίνε οι Γερμανοί,οι Αγγλοι,οι Γάλλοι οι Ολλανδοί  που θέλουν τα πετρέλαια μας και τις παραλίες μας?

Ή φταίμε εμείς που καταναλώνουμε και ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ?

Πάντως το ευρώ καλπάζει.Δεν θα μου προκαλέσει και εκπληξη αντι για 1-1 με το δολλάριο που ευαγγελίζονται κάποιοι να πάει στο 2ε=1$σε λίγα χρόνια.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...