Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ελπιζω να μην δω κανα ποστ: 'εισαι βρωμοδεξιος' γιατι θα πεσει ρεπορτ

Μάλλον με μπερδεύεις με καναν skiabox που ακριβώς απο κάτω εμμέσως με κατηγορεί ως άνθρωπο που απ τη 10ετια του 80...μπλα μπλα μπλα. Skiabox έχεις report βέβαια (στα τέτοια σου αλλά λέμε τώρα) και μάθε να μη σακουλιάζεις τον κόσμο επειδή εσύ φοράς παρωπίδες. Αυτές οι ασυναρτησίες που γράφεις=---"Το βασικό πρόβλημα είναι ότι συνομιλείς με ανθρώπους που...."---, δεν προκύπτουν από πουθενά.

Διαφωνούμε viper παρεμπιπτόντως, αλλά ειναι εκτός θέματος η κουβέντα μας οπότε το αφήνω ή το συνεχίζουμε αν θες σε p.m. (ξέρεις οτι σέβομαι ότι γράφεις και σε θεωρώ καλό συζητητή). Σου υπενθυμίζω μονο (επειδη ρωτάς γιατι αναφέρθηκα στο θέμα) οτι το θέμα ξεκινησε μετά το δικό σου ποστ, πως η Αμερική πάει καλά τελευταία (η κάπως έτσι) και εγω σου απάντησα πως με τόσους άστεγους και άτομα κάτω από το όριο της φτώχειας, κάτι που παραδέχτηκες οτι ειναι διαχρονικό πρόβλημα (άρα δεν το αντιμετώπισαν ποτέ σωστά), δεν τίθεται θέμα ανάπτυξης. Ίσα ίσα όταν το παίζεις η δυνατότερη οικονομία του κόσμου και οι φτωχοί σου αυξάνονται, μάλλον κάτι δε πάει καλά.

Ο αλλος δρομος ποιος ειναι

Να πάρεις δάνειο απ το Δ.Ν.Τ. όπως έκανες δε λέω, αλλά τα χρήματα να πέσουν αμέσως στην αγορά, στη μηχανογράφηση, στα ελεγκτικά όργανα και φυσικά σε αναπτυξιακά έργα.

Με αυτό το τρόπο και τεμπέληδες δ.υ. δε θα έχεις και ουρές δε θα υπάρχουν, και απολύσεις αναγκαίες θα κάνεις και η αγορά δε θα παγώσει αλλά και νέες θέσεις εργασίας θα προκύψουν για πράγματα αναγκαία για ένα κράτος.

Και τότε, συζητάς και για συμφέρουσες πωλήσεις δημοσίων κερδοφόρων οργανισμών, αφού πρώτα έχεις προσπαθήσει να ξεφορτωθείς αυτές που ειναι ζημιωμένες.

Αντί αυτού, προχωράς σε λιτότητα χείριστου βαθμού, παγώνεις την αγορά, μεταθέτεις κόσμο απο αναγκαίες υπηρεσίες με αποτέλεσμα τις ουρές, κρατάς άλλες υπηρεσίες άχρηστες εξυπηρετώντας τους δικούς σου, φορολογείς ακόμα και τους άνεργους 18χρονους, βάζεις λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις φορολογόντας τους ακόμα και όταν δεν έχουν εισοδήματα, χτυπάς ακόμα και οικοδομές με βιομηχανικό ρεύμα επειδή "κάποιοι το έχουν 20 χρόνια" (λες και εισαι τόσο ανικανος να βρεις ποιοι ειναι αυτοι, οπότε βάζεις χαράτσι σε όλους), πουλάς τα καλα κομμάτια δημοσιων υπηρεσιών, κρατάς τα ¨κάλα" κτλ κτλ.

Ακομα υπάρχει κόσμος που πιστεύει οτι το μνημόνιο λειτουργεί σωστά?

Γενικά δε διαφωνώ για το οτι μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ. Διαφωνώ με την εφαρμογή των μέτρων και την επιλεκτικότητα που έγινε ανάμεσα απο τα μέτρα που μας επέβαλε η τρόικα. Οτι μας συμφέρει κάνουμε. Ετσι δεν φτιάχνεις ομως μια οικονομία αλλά τη διαλύεις. Ηδη έχουμε 10πλασιάσει το χρέος μας, μέσα σε 4 χρόνια. Τι άλλο πρέπει να γινει για να δουμε οτι υπάρχει λάθος?

Έκθεση ΕΕ: Σε επίπεδα 2001 η ανταγωνιστικότητα, η ακρίβεια όμως άκαμπτη

Ετσι...

Πηγή:www.capital.gr

• Like 2
  • Απαντ. 704
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

viper2005 : Το βασικό πρόβλημα είναι ότι συνομιλείς με ανθρώπους που έχουν μάθει από τη 10ετία του 80 ότι για κάποιο απροσδιόριστο λόγο τους χρωστούν λεφτά, τα οποία πρέπει να λαμβάνουν, άσχετα με το αν συμμετέχουν σε μια παραγωγική διαδικασία.

Aπο που το βγαζεις αυτο το συμπερασμα? Ποιος το ισχυρίστηκε αυτό?

Και μάλιστα το πρόβλημα διογκώνεται την τελευταία 3ετία καθώς όλη η ολιγαρχική ιεραρχία που ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, πλέον ζητά από τους μη συμμετέχοντες να πεθάνουν από την πείνα στην κυριολεξία για πάρτη της.

Η ολιγαρχία δεν έχει καμιά αξιοπρέπεια να ζητήσει τίποτα. Οτι της λένε κάνει. Οταν της πούνε να απολύσει τότε θα το κάνει.

Το πιο εντυπωσιακό για εμένα είναι πως δέχονται ένα τέτοιο κράρος-παρία(με διοίκηση επίπέδου μεσαίωνα με υπογραφές και σφραγίδες αντί για μηχανογράφηση - η οπόια μπορούσε τεχνικά να γίνει πολύ εύκολα από τη 10ετία του 80) σε οργανισμους του δυτικού κόσμου.

Ευτυχώς που υπάρχουν τα αεροπλάνα βέβαια (δε το είχε υπολογίσει αυτό η ολιγαρχία αυτή των ανθρώπων αυτών που δεν τους αρέσει η δουλειά) και έχουμε μαζική μετανάστευση ανθρώπων που τους αρέσει να δουλεύουν και να παράγουν και να αμοίβονται σωστά και όχι στο 1/4 των χρημάτων που παίρνει κάποιος που δεν παράγει τίποτα, επειδή για κάποιον λόγο μαζικού 'υπνωτισμού', αυτό θεωρεί σωστό κάποια κοινωνία.

Η κοινωνία θέλει τα 4/4 για όλους. Ο μαζικός υπνωτισμός μάλλον ισχύει για το συνάφι σου που κυνηγάει μάγισσες λες και είμαστε στον μεσαίωνα. Βέβαια η κρίση ήδη χτυπάει την πόρτα αυτών των κρατών αλλά αυτό δεν βλέπω να προβληματίζει ιδιαίτερα κάποιους "γνώστες" σαν και του λόγου σου.

Ετσι λογικά θα χρεοκοπήσει οριστικά η ολιγαρχία αυτή , καθώς δε θα παράγει πλέον τίποτα αξιόλογο, αφού θα έχει διώξει όσους έχουν ικανότητες.

Α ναι σωστά. Διότι δεν είμαστε χρεωκοπημένοι ήδη.

Δημοσ.

Μάλλον με μπερδεύεις με καναν skiabox που ακριβώς απο κάτω εμμέσως με κατηγορεί ως άνθρωπο που απ τη 10ετια του 80...μπλα μπλα μπλα. Skiabox έχεις report βέβαια (στα τέτοια σου αλλά λέμε τώρα) και μάθε να μη σακουλιάζεις τον κόσμο επειδή εσύ φοράς παρωπίδες. Αυτές οι ασυναρτησίες που γράφεις=---"Το βασικό πρόβλημα είναι ότι συνομιλείς με ανθρώπους που...."---, δεν προκύπτουν από πουθενά.

Διαφωνούμε viper παρεμπιπτόντως, αλλά ειναι εκτός θέματος η κουβέντα μας οπότε το αφήνω ή το συνεχίζουμε αν θες σε p.m. (ξέρεις οτι σέβομαι ότι γράφεις και σε θεωρώ καλό συζητητή). Σου υπενθυμίζω μονο (επειδη ρωτάς γιατι αναφέρθηκα στο θέμα) οτι το θέμα ξεκινησε μετά το δικό σου ποστ, πως η Αμερική πάει καλά τελευταία (η κάπως έτσι) και εγω σου απάντησα πως με τόσους άστεγους και άτομα κάτω από το όριο της φτώχειας, κάτι που παραδέχτηκες οτι ειναι διαχρονικό πρόβλημα (άρα δεν το αντιμετώπισαν ποτέ σωστά), δεν τίθεται θέμα ανάπτυξης. Ίσα ίσα όταν το παίζεις η δυνατότερη οικονομία του κόσμου και οι φτωχοί σου αυξάνονται, μάλλον κάτι δε πάει καλά.

Tο ξερω οτι θα σου φανει απιστευτο αλλα αυτοι αυτο λενε. Δλδ εχουνε tech startups αλλα ξαναβλεπουνε και housing boom. Το θεμα με τους φτωχους δεν τους αποσχολει μιας και αυτο που τους νοιαζει ειναι οι οικονομικοι δεικτες και οχι οι κοινωνικοι.

Επισης, η Αμερικη ανηκει στις societys που αποδεχονται την αβεβαιοτητα [ρισκο, δανεια, innovation]

The US scores 46 on this dimension and therefore, American society is what one would describe as “uncertainty accepting.” Consequently, there is a larger degree of acceptance for new ideas, innovative products and a willingness to try something new or different, whether it pertains to technology, business practices, or foodstuffs.  Americans tend to be more tolerant of ideas or opinions from anyone and allow the freedom of expression.  At the same time, Americans do not require a lot of rules and are less emotionally expressive than higher-scoring cultures.  

http://geert-hofstede.com/united-states.html

επισης 

ενα φρεσκο βιντεακι για οτι τα πανε καλα

http://www.nbcnews.com/video/nightly-news/51724488#51724488

• Like 1
Δημοσ.

viper2005 : Ένα σημαντικό μέρος της υπνωτιστικής διαδικασίας μεγάλων κομματιών του πληθυσμού είναι να τον κάνεις να βρίσκει εχθρούς και να τον κάνεις να αισθάνεται χίλιες φορές εξυπνότερος από λαούς που είναι χίλια χρόνια μπροστά.

Για να καταλάβεις για πόσο υπνωτισμένο κόσμο μιλάμε , δεν έχω δεί τόσα χρόνια ούτε ένα σχόλιο κάποιου υπέρμαχου του κρατισμού που να μη θεωρεί ότι αυτός που κάνει την κριτική στον κρατισμό (τον ανοργάνωτο κρατισμό τουλάχιστον που έχουμε γνωρίσει εμείς) είναι wannabe ΔΥ που απέτυχε να γίνει ΔΥ και βγάζει χολή.

Δεν περνάει καν από το μυαλό τους δηλαδή ότι υπάρχουν και άνθρωποι που τους αρέσει να δουλεύουν και απλά βλέπουν πιο καθαρά και αντικειμενικά τα πράγματα και τις εξελίξεις και ξέρουν που οδηγεί η απραξία.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν περνάει καν από το μυαλό τους δηλαδή ότι υπάρχουν και άνθρωποι που τους αρέσει να δουλεύουν και απλά βλέπουν πιο καθαρά και αντικειμενικά τα πράγματα και τις εξελίξεις και ξέρουν που οδηγεί η απραξία.

Yποθεσεις που κανεις και εσυ για το αντιπαλο στρατοπεδο φανταζομαι...

Δημοσ.

Υπερ κατα και μαλακιες.

Ο αλλος δρομος ποιος ειναι; Θα σου πω εγω, [...]

Παρτε το χαμπαρι

Κοίταξε παπί, απαντάω στον καθένα ανάλογα με το βάθος σκέψης που μπορεί να κάνει και της επιχειρηματολογίας που μπορεί να αναπτύξει. Αν θες να συνεχίσουμε να συνομιλούμε όπως τόσο καιρό, έχει καλώς, αν θέλεις να σου απαντάω με "Μαλακίες", και "Θα σου πω εγω", και "Πάρτε το χαμπάρι", be my guest.

Πάμε τώρα στα γραφόμενα σου. Ας πούμε γάμα τα WSJ και Economist και διεθνή τύπό και blogs οικονομολόγων, εδώ βγάλατε αναξιόπιστο το Bloomberg και είπατε ότι γράφουν μαλακίες οι Financial Times, την ώρα που quotarονται Spiegel και capital.gr, στα υπόλοιπα θα κολλήσουμε?

Αλλά και συ όπως και 2 άλλοι μέχρι τώρα πέφτετε σε αντιφάσεις στα ίδια σας τα γραφόμενα, από τη μία γράφεις "Το πρόβλημα είναι πολιτικό", από την άλλη γράφεις για "λιτότητα" και "ΑΕΠ", κατ' εξοχήν δηλαδή οικονομικές παράμετροι. Αποφάσισε.

* Αν το πρόβλημα είναι πολιτκό, τότε παραδέχεσαι ότι ακόμα κι αν ΟΛΟΥΣ τους ΔΥ τους αποκεφαλίσουμε, όλες τις υπηρεσίες να τις ιδιωτικοποιήσουμε, το φόρο να τον πάμε 90%, προκοπή δεν θα δούμε. Άρα δεν στέκει η λιτότητα που λες.

* Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό, τότε την ώρα που οι πολιτικοί της Ευρώπης αρχίζουν να αλλάζουν πορεία γιατί βλέπουν ότι αυτό δεν βγάζει πουθενά θα κάθεσαι να υποστηρίζεις την λιτότητα εσύ και ο Μαυρίδης. Κανένα πρόβλημα. Και μάλιστα ο τελευταίος άρχισε σιγά σιγά τα πισωγυρίσματα.

* Αν το πρόβλημα είναι ένα άρρωστο μπαστάρδεμα και των δύο, τότε συμφωνείς με εμένα και τον Cossutius και τους υπόλοιπους οπότε διαφωνείς απλά για να διαφωνήσεις.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να πέφτετε σε αντιφάσεις σε αυτά που οι ίδιοι λέτε, αλλά τουλάχιστον ή να έχετε το θάρρος να εμμένετε σε μία άποψη, ή πείτε ότι "δικαίωμα μου να λέω ό,τι μου καπνίσει", να κανονίσουμε κι εμείς την πορεία μας.

Να ο άλλος ο από πάνω ντε και καλά να μας βγάλει ΔΥ για να του βγουν τα κουκιά, όπως τότε με το Spiegel. Άμα λέω γω ψυχοπάθεια, θα πέσει report όμως. Φαντάσου να 'ξερε και τι δουλειά κάνω ας πούμε.

ΥΓ Μην δω σε καμια βδομάδα άτομα να quotarουν Διεθνή Τύπο αν γράψει ότι η λιτότητα αποδίδει ή ότι το Δημόσιο μας είναι ΓΤΠ ε? Είπαμε, μαλακίες γράφουν / τι να μας πουν κι αυτοί οι καημένοι τώρα.

ΥΓ2 Και με τον beastgr διαφωνήσαμε για την λιτότητα, δεν χρειάστηκε να γίνουμε λαμπόγυαλο για να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες.

• Like 2
Δημοσ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα σήμερα είναι ότι έχουμε μασήσει το παραμύθι όλοι όσοι κάνουμε «ταπεινά» επαγγέλματα πως είμαστε μη παραγωγικοί και πως μας πληρώνουν τζάμπα λεφτά μόνο και μόνο για να συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε.

Όποιος το χάψει αυτό, είναι καταδικασμένος.

Τυχαίνει να έχω στενή σχέση με κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται στο άλλο άκρο. Εργάζονται σε εταιρικά περιβάλλοντα μεγάλων πολυεθνικών και όχι μόνο, όλοι τους πιστεύουν ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ότι χάρη σε αυτούς συνεχίζουμε να υπάρχουμε όλοι εμείς.

Το ερώτημα είναι τι ακριβώς κάνουν; Πως ακριβώς συμβάλλουν στην παραγωγική διαδικασία;

Απάντηση: Κάνουν μπίσνες μόνο όταν υπάρχει χρηματοδότηση έως και 90%, χτυπάνε και καμιά επιδοτησούλα, και προχωράνε στο έργο. Στην πορεία κάνουν αλόγιστες σπατάλες και το έργο είναι ευχής έργο αν δεν πιάσει πάτο. Αν πιάσει, αφήνουν φέσια παντού, και ειδικά στις κρατικές υπηρεσίες πάντα θα βρεθεί κάποιος να τους τα χαρίσει για να «σώσει» τις θέσεις εργασίας.

Αλλά επειδή η χρηματοδότηση κατά κύριο λόγο είναι από την τράπεζα, πάντα βρίσκεται ένας μαγικός τρόπος για να τα βρουν, χωρίς αυτοί να πληρώσουν αλλά και χωρίς η τράπεζα να τα βάψει κόκκινα (τα δάνεια). Και μετά ερχόμαστε εμείς να σώσουμε την τράπεζα με τα δικά μας λεφτά που παράγουμε με τον ιδρώτα μας...

Τους κάνουμε μάγκες με τα δικά μας λεφτά!

Δημοσ.

Κοίταξε παπί, απαντάω στον καθένα ανάλογα με το βάθος σκέψης που μπορεί να κάνει και της επιχειρηματολογίας που μπορεί να αναπτύξει. Αν θες να συνεχίσουμε να συνομιλούμε όπως τόσο καιρό, έχει καλώς, αν θέλεις να σου απαντάω με "Μαλακίες", και "Θα σου πω εγω", και "Πάρτε το χαμπάρι", be my guest. Και γενικά και με τον beastgr και με τον Cossutius έχω διαφωνήσει, δεν χρειάστηκε να κατεβάσουμε όλα τα καντήλια της Αγιά Σοφιάς για να συννενοηθούμε.

Πάμε τώρα στα γραφόμενα σου. Ας πούμε γάμα τα WSJ και Economist και διεθνή τύπό και blogs οικονομολόγων, εδώ βγάλατε αναξιόπιστο το Bloomberg και είπατε ότι γράφουν μαλακίες οι Financial Times, την ώρα που quotarονται Spiegel και capital.gr, στα υπόλοιπα θα κολλήσουμε?

Αλλά και συ όπως και 2 άλλοι μέχρι τώρα πέφτετε σε αντιφάσεις στα ίδια σας τα γραφόμενα, από τη μία γράφεις "Το πρόβλημα είναι πολιτικό", από την άλλη γράφεις για "λιτότητα" και "ΑΕΠ", κατ' εξοχήν δηλαδή οικονομικές παράμετροι. Αποφάσισε.

* Αν το πρόβλημα είναι πολιτκό, τότε παραδέχεσαι ότι ακόμα κι αν ΟΛΟΥΣ τους ΔΥ τους αποκεφαλίσουμε, όλες τις υπηρεσίες να τις ιδιωτικοποιήσουμε, το φόρο να τον πάμε 90%, προκοπή δεν θα δούμε. Άρα δεν στέκει η λιτότητα που λες.

* Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό, τότε την ώρα που οι πολιτικοί της Ευρώπης αρχίζουν να αλλάζουν πορεία γιατί βλέπουν ότι αυτό δεν βγάζει πουθενά θα κάθεσαι να υποστηρίζεις την λιτότητα εσύ και ο Μαυρίδης. Κανένα πρόβλημα. Και μάλιστα ο τελευταίος άρχισε σιγά σιγά τα πισωγυρίσματα.

* Αν το πρόβλημα είναι ένα άρρωστο μπαστάρδεμα και των δύο, τότε συμφωνείς με εμένα και τον Cossutius και τους υπόλοιπους οπότε διαφωνείς απλά για να διαφωνήσεις.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να πέφτετε σε αντιφάσεις σε αυτά που οι ίδιοι λέτε, αλλά τουλάχιστον ή να έχετε το θάρρος να εμμένετε σε μία άποψη, ή πείτε ότι "δικαίωμα μου να λέω ό,τι μου καπνίσει", να κανονίσουμε κι εμείς την πορεία μας.

Να ο άλλος ο από πάνω ντε και καλά να μας βγάλει ΔΥ για να του βγουν τα κουκιά, όπως τότε με το Spiegel. Άμα λέω γω ψυχοπάθεια, θα πέσει report όμως. Φαντάσου να 'ξερε και τι δουλειά κάνω ας πούμε.

ΥΓ Μην δω σε καμια βδομάδα άτομα να quotarουν Διεθνή Τύπο αν γράψει ότι η λιτότητα αποδίδει ή ότι το Δημόσιο μας είναι ΓΤΠ ε? Είπαμε, μαλακίες γράφουν / τι να μας πουν κι αυτοί οι καημένοι τώρα.

1) Τι αλλαζει στην Ευρωπη; Θα δωσει λεφτα στην Ελλαδα για να τα κανει εφ απαξ και επιδοματα μεταφορας φακελου;

2) Πως δεν ειναι πολιτικο; Το προβλημα της Ελλαδα ειναι οτι το κρατος δεν εχει λεφτα για να συντηρησει τον εαυτο του. Σωστα; Αυτο το προβλημα ειναι το αποτελεσμα απο α) εχουμε ενα σπαταλο κρατος β) εχουμε φοροδιαφυγη. Ετσι δεν ειναι; Αν δεν ηταν πολιτικο τοτε η καθε κυβερνηση θα προσπαθουσε να διορθωσει αυτα τα δυο. Γινεται κατι τετοιο εδω; Το λεω αυτο γιατι εγω βλεπω να κλεινουν το ελλειμα με κατα 1/3 καθετες μειωσεις δαπανων στο δτ και κατα 2/3 καθετη αυξηση στους φορους. 

• Like 1
Δημοσ.

Κοίταξε παπί, απαντάω στον καθένα ανάλογα με το βάθος σκέψης που μπορεί να κάνει και της επιχειρηματολογίας που μπορεί να αναπτύξει. Αν θες να συνεχίσουμε να συνομιλούμε όπως τόσο καιρό, έχει καλώς, αν θέλεις να σου απαντάω με "Μαλακίες", και "Θα σου πω εγω", και "Πάρτε το χαμπάρι", be my guest.

ΥΓ2 Και με τον beastgr διαφωνήσαμε για την λιτότητα, δεν χρειάστηκε να γίνουμε λαμπόγυαλο για να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες.

Πραιτωριανε μιλας τωρα με τον ανθρωπο που πιστευε οτι το '13 θα εχουμε αναπτυξη. Τετοια αισιοδοξια ουτε ο Προβοπουλος.

• Like 1
Δημοσ.

1) Τι αλλαζει στην Ευρωπη; Θα δωσει λεφτα στην Ελλαδα για να τα κανει εφ απαξ και επιδοματα μεταφορας φακελου;

2) Πως δεν ειναι πολιτικο; Το προβλημα της Ελλαδα ειναι οτι το κρατος δεν εχει λεφτα για να συντηρησει τον εαυτο του. Σωστα; Αυτο το προβλημα ειναι το αποτελεσμα απο α) εχουμε ενα σπαταλο κρατος β) εχουμε φοροδιαφυγη. Ετσι δεν ειναι; Αν δεν ηταν πολιτικο τοτε η καθε κυβερνηση θα προσπαθουσε να διορθωσει αυτα τα δυο. Γινεται κατι τετοιο εδω; Το λεω αυτο γιατι εγω βλεπω να κλεινουν το ελλειμα με κατα 1/3 καθετες μειωσεις δαπανων στο δτ και κατα 2/3 καθετη αυξηση στους φορους. 

1) Τώρα ελπίζω δεν θες απάντηση εδώ, απλά το έγραψες για να το γράψεις.

2) Άρα συμφωνείς ότι είναι ΚΑΙ πολιτικό το πρόβλημα και άρα το να ξηλώσουμε όλο το δημόσιο (ξηλώνω<>ξεκαθαρίζω) και να χώσουμε κι άλλους φόρους δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση. Άρα τελικά συμφωνούμε να τολμήσω να υποθέσω?

Δημοσ.

1) Τώρα ελπίζω δεν θες απάντηση εδώ, απλά το έγραψες για να το γράψεις.

2) Άρα συμφωνείς ότι είναι ΚΑΙ πολιτικό το πρόβλημα και άρα το να ξηλώσουμε όλο το δημόσιο (ξηλώνω<>ξεκαθαρίζω) και να χώσουμε κι άλλους φόρους δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση. Άρα τελικά συμφωνούμε να τολμήσω να υποθέσω?

Μεσες ακρες,ολοι τα ιδια ζηταμε. Η διαφωνια περι δημοσιου τομεα, πιστυω βρισκεται πιο πολυ στο συναισθημα. Ειναι σε αυτο που βιωνουμε καθημερινα και που πρεπει να αλλαξει, λυσει δε λυσει το οικονομικο μας προβλημα.

Τι εννοω; Ξερω οτι το προβλημα δεν ειναι μονο ελληνικο, ξερω οτι εδω που φτασαμε το δημοσιο εχει μικρη ευθυνη, ξερω οτι συνεχιζουμε να πεφτουμε στον πατο του βαρελιου ευρωπαικα πλεον, και οχι μονοι μας. ΑΛΛΑ, μεσα σε ολα αυτα που βλεπω, δεν παυω να βλεπω καθημερινα, και ενα δημοσιο το οποιο ειναι στα αρχιδια του. Ειναι σε μια αλλη διασταση, ειναι σε αλλο συμπαν. Ο κοσμος γυρω του εχει αρχισει να τρωει απ τα σκουπιδια, και το δημοσιο νοιαζεται αν θα απολυθουν 5-10 ή 20 χιλιαδες, τη στιγμη που απο τους υπολοιπους ειναι 1,5 εκατομμυριο απολυμενοι. Πας σε δημοσια υπηρεσια, και σε κοιτανε με ενα υφος του τυπου "τωρα που μου μοιωσαν το μισθο, σιγα μην τρεξω να σε εξυπηρετησω", λες και πριν το εκαναν. Εχουν αναγαγει την απολυση ελαχιστων χιλιαδων υπαλληλων σε μειζον οικονομικο προβλημα, που θα καταστρεψει την αγορα, λες και η αγορα μετα απο την απολυση 1,5 εκατομμυριου ιδ. υπαλληλων, και μειωση των υπολοιπων στα 300 ευρω, ειναι στα πανω της και θα καταστραφει με τις ελαχιστες απολυσεις του δημοσιου. Μιλας για απολυση αυτων που πλεον (ισως λογω υπολογιστων, ισως λογω αλλαγης της κοινωνιας μας), ειναι αχρηστοι, και στην πεφτουν απο ολες τις μεριες, λες και εγραψες καπου να απολυθουν ΟΛΟΙ οι δημοσιοι υπαλληλοι. Σε καθε αναφορα ξεκαθαρισματος του δημοσιου, υπαρχουν δεκαδες φωνες που σε βαζουν στη θεση σου, διοτι πρεπει πρωτα να ξεκαθαρισει το θεμα με τις καρετα καρετα, η αδικια στην αφρικη, το ζητημα των πομακων, και οτι αλλο φανταστει το μυαλο σου ωστε να αλλαξουμε κουβεντα. Λες για το προβλημα της γραφειοκρατιας (ειδικα σε συσταση επιχειρησεων), και σου ανταπαντανε οτι ο σοιμπλε φταιει.

Υπαρχει λοιπον ενα γενικοτερο προβλημα, αυτο της πορειας μας στην ευρωπη και της οικονομιας μας σε συναρτηση με τον υπολοιπο κοσμο, αλλα υπαρχει και ενα εσωτερικο προβλημα, αυτο της ανοργανωσιας, της αδικιας, της στασιμοτητας κλπ. Και ισως τα δυο αυτα προβληματα να μην ειναι και τοσο σχετικα μεταξυ τους, η λυση του δημοσιου τομεα δε θα δωσει αμεσα λυση στο οικονομικο μας προβλημα. Αλλα δεν παυει να ειναι τεραστιο προβλημα, το οποιο πρεπει να λυθει αμεσα

• Like 2
Δημοσ.

pournaras άρα δεν βλέπω το λόγο να διαφωνούμε, να ειρωνευόμαστε και να γράφουμε "να σου 'πω γω τι γίνεται". Το ξαναέγραψα δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εδώ μέσα, ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ποστ που να μην παραδέχεται το πρόβλημα με το Δημόσιο. ΚΑΝΕΝΑΣ.

Αντιθέτως υπάρχουν άπειρα ποστ που ενώ μιλάμε για το έλλειμα, μαλάκες ΔΥ, μιλάμε για τη φοροδιαφυγή, μαλάκες ΔΥ, μιλάμε για την έλλειψη ρευστού στην αγορά, μαλάκες ΔΥ, μιλάμε για πανευρωπαϊκή ανεργία, μαλάκες ΔΥ, μιλάμε για συλλογική ευθύνη ψήφων, μαλάκες ΔΥ, μιλάμε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μαλάκες ΔΥ, μιλάτε για μπάλα, μαλάκες ΔΥ. Υπάρχει ποστ τυπά που σε ερώτηση για κλειδωμένο λογαριασμού του warcraft και φοροδιαφυγή ιδιωτικών επιχειρήσεων μπλέχνει μέσα τους ΔΥ, το αντιλαμβάνεσαι?

Γενικά, άνοιξα το θέμα να δούμε και τι γίνεται παραέξω, να ανταλλάξουμε και καμιά σοβαρή άποψη πάνω σε οικονομικές ειδήσεις εγχώριες ή παγκόσμιες, να ρωτήσουμε/αμφισβητήσουμε/κουβεντιάσουμε/διαφωνήσουμε αν χρειαστεί κι αντί αυτού καθόμαστε να πούμε κι ασχολούμαστε 40 σελίδες με τις κομπλεξάρες του καθενός. Προσωπικά βαρέθηκα, κουράστηκα, αποδείχθηκε ποιοι είναι οι αρλούμπες (σιγά την προσπάθεια, μόνοι τους ρεζιλεύονται), το κόβω εδώ με τους ΔΥ και το offtopic συνεχίζω με μια ευχάριστη είδηση (όχι 100% οικονομική, αλλά πιστεύω αξίζει να αναφερθεί).

Ένας γνωστός και συμφοιτητής μου παλαιότερα μαζί με ένα φίλο του σχεδίασε ένα καινοτόμο σύστημα κομποστοποίησης και κέρδισε δωρέαν φοίτησή για δέκα εβδομάδες στο Singularity University αξίας αρκετών χιλιάδων δολλαρίων στη Silicon Valley αφού προτύτερα είχε κερδίσει στον διαγωνισμό Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Αν δεν κάνω λάθος (δεν μπορώ να βρω το άρθρο) κέρδισε και πρώτο βραβείο σε ανάλογο παγκόσμιο διαγωνισμό και πλέον απ' ότι μου λένε έχει δεχθεί πολλά συγχαρητήρια και το σημαντικότερο, τηλεφωνήματα, από επιχειρηματίες και ελληνικά/ξένα κεφάλαια για να προωθήσει και να εκμεταλλευτεί την ιδέα του.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Ολόκληρη η είδηση εδώ:

http://www.prismanews.gr/index.php/ellada/paideia/item/45536-ellines-epistimones

• Like 2
Δημοσ.

Εγω παντως δεν αναφερομαι σε ΔΥ. Εγω μιλαω για αναδιαρθρωση του δημοσιου και εσεις μου απαντατε για δημοσιους υπαλληλους....

Δημοσ.

Μιλώντας για το Δημόσιο, προσωπική εντελώς πρόσφατη εμπειρία. Ψάχναμε κάποιον υπεύθυνο για μια δουλειά του γραφείου (μας καθυστερεί τόσο καιρό) και τελικά η απάντηση που πήραμε ήταν "έχει φύγει για τις διακοπές του Πάσχα". Αυτό την Μ. Δευτέρα. Άρα ο τύπος έχει φύγει ΗΔΗ τουλάχιστον απο την περασμένη Παρασκευή  :confused:, μη πω και νωρίτερα και θα γυρίσει, όπως μας είπαν, "μάλλον την επόμενη Τετάρτη".

Αυτή την γαμ... νοοτροπία που ακόμα και μετά τόσα χρόνια λιτότητας και κρίσης δεν μπορεί κανένας να την αλλάξει... :mad:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...