viper2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δανείζονται σχεδόν 5 δισ $ την ημέρα! Πόσο μπορεί να κρατήσει αυτό, πριν σκάσει για άλλη μια φορά η φούσκα; το θεμα ειναι τι παραγουν. τουτεστιν, στα tech startups ειναι πρωτοι [παγκοσμια]. *οπου tech = τρελα υπερκερδη Με εκατομμύρια άστεγους και άνεργους, ο καθένας μπορει να λέει οτι "φτιάχνει" οικονομία. Και εγώ ειμαι ο Superman. Τρελός ειμαι ότι θέλω κάνω. αυτα πρεπει να τα μετρας σε ποσοστο του πλυθυσμου. Λογικος ειμαι, οτι θελω λεω... 1
Cossutius. Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 αυτα πρεπει να τα μετρας σε ποσοστο του πλυθυσμου. Λογικος ειμαι, οτι θελω λεω... Πλάκα κάνεις??Μια χώρα με συνολικό πλυθησμό περίπου 310 εκατομμύρια, οι 40 εκατομμύρια ζουν με κουπόνια κάτω από το όριο της φτώχιας και περίπου 1,5 εκατομμύρια ειναι οι άστεγοι οι οποίοι μάλιστα αυξήθηκαν το 2012 (google it) Αν εσένα το 1/7 του πλυθησμού δεν είχε να φάει, και άλλοι τόσοι να χρωστάνε, θα έλεγες οτι η οικονομία σου αρχίζει να φτιάχνει? Εγω θα έλεγα οτι χειροτερεύει. Να μου πεις, εδω το 1/4, ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και οι δικοί μας λένε οτι ΘΑ μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Κάπου εδω κολλάει το γνωστό ποστ του Ρίκου.
viper2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Πλάκα κάνεις??Μια χώρα με συνολικό πλυθησμό περίπου 310 εκατομμύρια, οι 40 εκατομμύρια ζουν με κουπόνια κάτω από το όριο της φτώχιας και περίπου 1,5 εκατομμύρια ειναι οι άστεγοι οι οποίοι μάλιστα αυξήθηκαν το 2012 (google it) Αν εσένα το 1/7 του πλυθησμού δεν είχε να φάει, και άλλοι τόσοι να χρωστάνε, θα έλεγες οτι η οικονομία σου αρχίζει να φτιάχνει? Εγω θα έλεγα οτι χειροτερεύει. Να μου πεις, εδω το 1/4, ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και οι δικοί μας λένε οτι ΘΑ μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Κάπου εδω κολλάει το γνωστό ποστ του Ρίκου. Τα κουπονια υπηρχαν και προ κρισης επειδη τα θεωρουσαν εκπτωσεις... Υγ. με 3,3% επιτοκιο, ολοι θελουν να χρωστανε... Υγ2Ξεραμε τι γινοταν και προ κρισης, δεν γιναμε οικονομολογοι για να μιλαμε για κριση οταν χτυπαμε σουβλακια... 1
Cossutius. Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Τα κουπονια υπηρχαν και προ κρισης επειδη τα θεωρουσαν εκπτωσεις... Τα κουπόνια ξεκίνησαν κάπου το 1997 ακριβως λόγω της δραματικής αύξησης των φτωχών. Η φτώχια και οι άστεγοι στις Η.Π.Α. ειναι διαχρονικό πρόβλημα. Ουδέποτε κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτό το 1/8 το οποίο πλέον έχει γίνει 1/7, επίσημα, αλλά ανεπίσημα ξέρουμε ολοι οτι ειναι πολύ μεγαλύτερο. Κόβοντας χρημα χωρις αντίκρισμα, λέω και εγω οτι ειμαι αναπτυσσόμενη χώρα. Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας. Eδω δανειζόμαστε για να μη κλείσουν οι υπηρεσίες ψηφοφόρων, τη στιγμή που τα ΚΕΠ μειώνονται δραματικά, στις εφορίες ειναι 3 και ο κούκος και ο κόσμος πλακώνεται στις ουρέ, στη ΔΕΗ περιμένεις ώρες για να βάλεις ρεύμα και κόψεις κτλ κτλ Απολαύστε το άρθρο του capital. Δανειζόμαστε για να μην κλείσουν!!! Πηγή:www.capital.gr
Praetorianos Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Μπορεί η ύφεση να κάνει το Βερολίνο να αλλάξει "γραμμή"Από το άρθρο: Όσο για την Γερμανία τα σημάδια των τελευταίων δύο μηνών είναι ενδεικτικά μιας οικονομίας η οποία δεν μπορεί να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξης των εξαγωγών της.[...]Με άλλα λόγια παρ’ ότι η ύφεση φαίνεται να σφίγγει στον κλοιό της όχι μόνο την ευρωπαϊκή περιφέρεια, αλλά και τις οικονομίες του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης, στο Βερολίνο επιμένουν στην γραμμή της δημοσιονομικής εξυγίανσης (απομόχλευση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).Το γερμανικό cost-benefit analysis που λέγαμε. Καθίστε να αρχίσει να χάνει λεφτά η Γερμανία από το σούσουρο και θα δούμε από πρώτο χέρι τι είδους οικονομική ενίσχυση θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε. ΝΑ ΜΙΑ με το συμπάθιο. Διεθνής Τύπος: Ένα εξαιρετικό άρθρο από τους Financial Times που εξετάζει και τα υπερ και τα κατά της λιτότητας. Θα 'βαζα αποσπάσματα, αλλά είναι τεράστιο: Austerity is hurting – but is it working? http://www.ft.com/cms/s/0/e1532c9a-aceb-11e2-b27f-00144feabdc0.html#axzz2RylhnEup Στην Ευρώπη άρχισαν να διαβάζουν insomnia Is Europe About To Get Double-Stimulus? Meanwhile, talk grows in Europe of slowing down on austerity and deficit reduction targets, which is a modest form of stimulus. So Europe could be looking at both monetary easing and help on the fiscal side. Λογικό αφού η μέχρι τώρα συνταγή: Eurozone unemployment hits a brand new high of 12.1%. This situation is clearly unsustainable. The overall level of unemployment is creating a lost generation (especially in countries like Spain) while the gap between the periphery and Germany is causing increasing anger and resentment. http://investmentwatchblog.com/breaking-euro-unemployment-just-hit-a-brand-new-record-high-and-the-jobs-outlook-just-got-a-whole-lot-worse-no-way-this-can-go-on-something-catastrophic-is-about-to-happen/ Χάνουν και στην Κύπρο τα ...στικάκια τους: Cypriots Want To Know Why Their Money Was Spent Buying Greek Bonds One day last October, a memory stick containing special software for deleting data was placed into a desktop computer at Bank of Cyprus. [..] Within minutes, 28,000 files were erased, according to investigators who had wanted to copy the data for an official report into the collapse of the Cypriot banking system. The deleted files included emails sent and received in a crucial period in late 2009 and early 2010 when Bank of Cyprus, the biggest lender on the island, spent billions of euros buying Greek bonds - at a time when international banks were cutting exposure to the heavily indebted Athens government. Now people in the small euro zone republic, who have lost money and face years of grim austerity, want to know who decided to plough their savings into the doomed public accounts of their bigger neighbor, and why. But answers are proving elusive, not helped by the mysterious wiping of data at Bank of Cyprus. There has been public speculation about backroom diplomatic deals or misplaced solidarity with Cypriots' fellow Greek-speakers. http://www.businessinsider.com/cypriots-want-to-know-why-their-money-was-spent-buying-greek-bonds-2013-4#ixzz2Ryh6YIUq Εμείς είχαμε υποβρύχια που γέρνουν, οι Αμερικάνοι έχουν ελικόπτερα που δεν πετάνε: Congress Confronts Army Over Buying Helicopters That 'Can't Fly' http://defensetech.org/2013/04/29/congress-to-army-why-buy-apaches-that-cant-fly/#ixzz2RylIfMaI Και κάτι τελευταίο και άσχετο, βρήκα με την βοήθεια του άρθρου του Cossutius την πηγή του keyword που έγινε λατρεία στο Μπλα μπλα. Παπαγάλος εε συγγνώμη εμπνευστής, ο κος Κράλογλου του capital: [...]με την λιτότητα και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για να πάρετε μια ιδέα της πραγματικότητας του ελληνικού Σοβιέτ [...] 1
Praetorianos Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Εγω thanks για το αρθρο σου. Παντα απολαυστικος ο Κραλογλου με φρεσκες και επικαιρες ματιες στα γεγονοτα. Απο το 2007 εχω αρθρα του που ειναι καρμπον με τα αρθρα του 2013. Σαν τους αρθρογραφους του Ριζοσπαστη ενα πραγμα. Απλα αυτος οπου ιμπεριαλιστικος καπιταλισμος χωνει το Σοβιετ.
viper2005 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Τα κουπόνια ξεκίνησαν κάπου το 1997 ακριβως λόγω της δραματικής αύξησης των φτωχών. και μετα τα παιρναν οι νοικοκυρες για να αγορασουν υπερβολικο φαγητο [living the dream] Η φτώχια και οι άστεγοι στις Η.Π.Α. ειναι διαχρονικό πρόβλημα. Ουδέποτε κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτό το 1/8 το οποίο πλέον έχει γίνει 1/7, επίσημα, αλλά ανεπίσημα ξέρουμε ολοι οτι ειναι πολύ μεγαλύτερο. αμα ειναι διαχρονικο προβλημα, γιατι το ριχνεις ωσαν επιχειρημα? Κόβοντας χρημα χωρις αντίκρισμα, λέω και εγω οτι ειμαι αναπτυσσόμενη χώρα. με μια θεμελιωδη διαφορα: tech, bioengineering and dirty cheap credit Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας. Eδω δανειζόμαστε για να μη κλείσουν οι υπηρεσίες ψηφοφόρων, τη στιγμή που τα ΚΕΠ μειώνονται δραματικά, στις εφορίες ειναι 3 και ο κούκος και ο κόσμος πλακώνεται στις ουρέ, στη ΔΕΗ περιμένεις ώρες για να βάλεις ρεύμα και κόψεις κτλ κτλ Αφου δεν εχουνε σχεση. Γιατι τα φερνουμε στην κουβεντα? Απολαύστε το άρθρο του capital. Δανειζόμαστε για να μην κλείσουν!!! Και προ κρισης γινοταν αυτο... Απλως τωρα ειναι πιο ακριβο (και πιο ηλιθιο) Πηγή:www.capital.gr ελπιζω να μην δω κανα ποστ: 'εισαι βρωμοδεξιος' γιατι θα πεσει ρεπορτ Υγ. απολιτικ [και δεν με νοιαζει αν το πιστεύεται ή οχι] 1
skiabox Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 viper2005 : Το βασικό πρόβλημα είναι ότι συνομιλείς με ανθρώπους που έχουν μάθει από τη 10ετία του 80 ότι για κάποιο απροσδιόριστο λόγο τους χρωστούν λεφτά, τα οποία πρέπει να λαμβάνουν, άσχετα με το αν συμμετέχουν σε μια παραγωγική διαδικασία. Και μάλιστα το πρόβλημα διογκώνεται την τελευταία 3ετία καθώς όλη η ολιγαρχική ιεραρχία που ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, πλέον ζητά από τους μη συμμετέχοντες να πεθάνουν από την πείνα στην κυριολεξία για πάρτη της. Το πιο εντυπωσιακό για εμένα είναι πως δέχονται ένα τέτοιο κράρος-παρία(με διοίκηση επίπέδου μεσαίωνα με υπογραφές και σφραγίδες αντί για μηχανογράφηση - η οπόια μπορούσε τεχνικά να γίνει πολύ εύκολα από τη 10ετία του 80) σε οργανισμους του δυτικού κόσμου. Ευτυχώς που υπάρχουν τα αεροπλάνα βέβαια (δε το είχε υπολογίσει αυτό η ολιγαρχία αυτή των ανθρώπων αυτών που δεν τους αρέσει η δουλειά) και έχουμε μαζική μετανάστευση ανθρώπων που τους αρέσει να δουλεύουν και να παράγουν και να αμοίβονται σωστά και όχι στο 1/4 των χρημάτων που παίρνει κάποιος που δεν παράγει τίποτα, επειδή για κάποιον λόγο μαζικού 'υπνωτισμού', αυτό θεωρεί σωστό κάποια κοινωνία. Ετσι λογικά θα χρεοκοπήσει οριστικά η ολιγαρχία αυτή , καθώς δε θα παράγει πλέον τίποτα αξιόλογο, αφού θα έχει διώξει όσους έχουν ικανότητες. 4
kostas_dr Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Φίλε skiabox, όχι για κάποιον "απροσδιόριστο λόγο". Εδώ διαφωνώ!
skiabox Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 kostas_dr : Πάντως και η άλλη πλευρά το ίδιο ανοργάνωτη είναι τελικά.Η μάλλον πιο πολύ επειδή πρέπει να δουλέψει κιόλας. Κόμματα δε φτιάχνει πολλά, δεν αναδεικνύει τα θέματα με οργανωμένο τρόπο, για παράδειγμα με site σε όλες τις γλώσσες και με δημοσιογραφική δουλειά πάνω στα θέματα των άχρηστων οργανισμών ή το πόσο εύκολα μπορεί να μηχανογραφηθεί μια υπηρεσία. Κανα άρθρο μόνο στο capital όπως το πιο πάνω, αραιά και που. Ενώ οι άλλοι σε θέματα 'προπαγάνδας' και λασπολογίας ως μόνο όπλο έχουν πάρει 10 master(βοηθούμενοι και από το κοινό από κάτω βέβαια, που είναι εντελώς απαίδευτο). 1
viper2005 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 viper2005 : Το βασικό πρόβλημα είναι ότι συνομιλείς με ανθρώπους που έχουν μάθει από τη 10ετία του 80 ότι για κάποιο απροσδιόριστο λόγο τους χρωστούν λεφτά, τα οποία πρέπει να λαμβάνουν, άσχετα με το αν συμμετέχουν σε μια παραγωγική διαδικασία. Και μάλιστα το πρόβλημα διογκώνεται την τελευταία 3ετία καθώς όλη η ολιγαρχική ιεραρχία που ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, πλέον ζητά από τους μη συμμετέχοντες να πεθάνουν από την πείνα στην κυριολεξία για πάρτη της. Το πιο εντυπωσιακό για εμένα είναι πως δέχονται ένα τέτοιο κράρος-παρία(με διοίκηση επίπέδου μεσαίωνα με υπογραφές και σφραγίδες αντί για μηχανογράφηση - η οπόια μπορούσε τεχνικά να γίνει πολύ εύκολα από τη 10ετία του 80) σε οργανισμους του δυτικού κόσμου. Ευτυχώς που υπάρχουν τα αεροπλάνα βέβαια (δε το είχε υπολογίσει αυτό η ολιγαρχία αυτή των ανθρώπων αυτών που δεν τους αρέσει η δουλειά) και έχουμε μαζική μετανάστευση ανθρώπων που τους αρέσει να δουλεύουν και να παράγουν και να αμοίβονται σωστά και όχι στο 1/4 των χρημάτων που παίρνει κάποιος που δεν παράγει τίποτα, επειδή για κάποιον λόγο μαζικού 'υπνωτισμού', αυτό θεωρεί σωστό κάποια κοινωνία. Ετσι λογικά θα χρεοκοπήσει οριστικά η ολιγαρχία αυτή , καθώς δε θα παράγει πλέον τίποτα αξιόλογο, αφού θα έχει διώξει όσους έχουν ικανότητες. πιο 1/4? ο αλλος εσκασε με 2 μαστερ και ενα phd και του ειπανε 360 ευρω μηνιατικο... [!θεση ευθυνης!] 1
παπι Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Ένα εξαιρετικό άρθρο από τους Financial Times που εξετάζει και τα υπερ και τα κατά της λιτότητας. Θα 'βαζα αποσπάσματα, αλλά είναι τεράστιο: Υπερ κατα και μαλακιες. Ο αλλος δρομος ποιος ειναι; Θα σου πω εγω, ο δρομος της μη λιτοτητας δηλαδη την αλογιστης χρηματοδοτηση που το εχουμε ακουσει ως ευρωομολογα, ως αλληλεγγυη, ως νεα εκτυπωση απο την ΕΚΤ και εγω δεν ξερω με τι αλλο την εχουμε βαφτισει. Ουσιαστικα μεταφορα μερος του βιοτικου επιπεδου απο αυτους που εχουν σε αυτους που δεν εχουν. Κατι τετοιο μπορει να γινει μονο εαν η εε γινει κατι σαν την αμερικα, ή οι χωρες που θα θελουν την "βοηθεια" να χανουν την πολιτικη τους ανεξαρτησια ή απλα δεν πρεοκειται να γινει. Παρτε το χαμπαρι, στην Ελλαδα το προβλημα ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και μονο. Δεν μπορεις να πεις οτι ειναι οικονομικο διοτι δεν γινεται σε μια χωρα των 11εκ με ανεργια στο 30% και το βασικο στα 500ε να εχει αεπ 200δις. Btw λενε οτι θα κανουν απογραφη στους εργαζομενους του ΙΤ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις