Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα το έχουμε πει πολλές φορές. Ειδικά στους εκπαιδευτικούς, επίορκος μπορει να εισαι για οποιονδήποτε βλακώδες λόγο.

Ασχετο αλλά εσυ τωρα, αν πάς να κανεις καταγγελία σε έναν εφοριακό, ταμεία, θα ειναι επίορκος. Εστω και αν εσυ του την έκανες επειδή έτσι σου ηρθε...επειδη εισαι παλαβός.:P

Δημοσ.

Τα στανταρτ περι εξορισμου κακου δημοσιου τα εχεις θεσει εσυ πρωτος (με μερικους αλλους βεβαιως βεβαιως) οπου πανηγυριζετε οποτε ακουτε για απολυσεις και ξεπουλημα αυτου. Τουλαχιστον παραδεχεσαι οτι υπαρχει και ενας δευτερος δρομος, που ειναι να γινει το δημοσιο παραγωγικο. Τωρα το γιατι επιλεγεις αποκλειστικα τον δρομο ο οποιος θα εντεινει την υφεση και θα οδηγησει στην ανεργια καμια 200.000 ακομα εργαζομενους απο το να γινουν δομικες αλλαγες στον τροπο λειτουργιας του, εσυ το ξερεις αυτο. 

Κατα τα αλλα να τα λες ολα. Δεν ειναι μονο η energa ειναι και η siemens. Ποιος σου εξασφαλιζει οτι η καθε Siemens που θα ερθει εδω να αγορασει κομβικες για την κοινωνια υπηρεσιες (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κτλ) δεν θα ειναι σαν την Siemens? Κανεις μηπως? Για αυτο προτεινω τον δευτερο προαναφερόμενο "δρομο". 

Τα περι εξ' ορισμου, μονο εσυ τα βλεπεις. Εγω (οπως και οι αλλοι οπως ειπες), ουτε με νοιαζει αν θα μεινουν ουτε αν θα φυγουν, αυτο που με νοιαζει ειναι οτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΛΛΟ.

Μου πηραν μισθο, μου πηραν ταμειο ανεργιας, μου αυξησαν φορολογια, μου εβαλαν χαρατσι, και παραλληλα δεν εχουν πειραξει στο ελαχιστο το δημοσιο... αυτο με νοιαζει. Μπορει να δουλεψουν αλλοι τοσοι στο δημοσιο, στα παπαργια μου, αν μπορουν χωρις να τους πληρωνω ας πανε να δουλεψουν, διοτι και να θελω πλεον εγω ως ιδιωτης, δεν εχω αλλο να τους πληρωσω, ποσο δυσκολο δηλαδη ειναι να το καταλαβουμε;

Ποιος την αφησε τη ζημενς να αλωνιζει; εγω ή εσυ; Καποια "γραναζια" του δημοσιου τομεα δεν την αφησαν; Ποιος της εδωσε αυτα τα εργα; Ποιος λαδωθηκε για να γινουν οι δουλειες αυτες; Ποιος δε δικαστηκε οταν εσκασε το σκανδαλο; Ποιος δικασε την υποθεση;

Δημοσιοι λειτουργοι δεν ηταν ολοι αυτοι;

Καποια στιγμη πρεπει να παψουμε να θεωρουμε δημοσιο, μονο το δασκαλο των 600 ευρω, και τον υπαλληλακο στο γκισε που βαζει σφραγιδες, και να δουμε και πισω απο την κουρτινα και τις κλειστες πορτες ποιο ειναι το "υπολοιπο δημοσιο", και αν θελεις, το συγκρινουμε μετα με αυτο της Σουηδιας.

riko η κουβέντα αυτή έχει ξαναγίνει με τον Πουρνάρα.

Λύση δεν υπάρχει και ο λόγος ειναι:

1. Aν απολύσεις αυτη τη στιγμη δ.υ. δε θα λειτουργεί τιποτε στη χώρα. Ειδικά τη στιγμή που οι παλιοί δ.υ. έχουν αρχίσει και φεύγουν και στη θέση τους μπαίνουν μορφωμένοι άνθρωποι. Είχε και προχθές ένα αφιέρωμα στο Ελλ. Δημόσιο και έλεγαν τι τραβάνε στις δημοσιες υπηρεσίες, άτομα που μπήκαν με ΑΣΕΠ, με εξετάσεις, με πτυχία κτλ κτλ. Το να πετάξεις έξω τους καταδικασμένους και να προχωρήσεις σε δίκη τους επίορκους ειναι μια λύση, αλλά πίστεψέ με, αυτοι δε ξεπερνάνε τα 3-4 χιλιάδες άτομα.

2. Όλο το δημοσιο να δοθεί λένε κάποιοι σε ιδιώτες. Οι ιδιώτες απέδειξαν οτι ειδικά στην Ελλάδα, ειναι το ίδιο διεφθαρμένοι. Οπότε ειναι ανάξιοι εμπιστοσύνης.

3. Αν απολύσεις κόσμο το μόνο που καταφέρνεις ειναι να αυξηθούν οι άνεργοι, να χειροτερέψει η κατάσταση στην αγορά κτλ κτλ..δε ξέρω τι μας συμφέρει τελικά περισσότερο. Δε ξέρω αν θα κερδίσουμε με χιλιάδες απολύσεις ανθρωπων που επιρεάζουν άμεσα. Αν απολυθούν όλοι, ποιος θα κινεί την αγορά? Ποιος θα πληρωνει φόρους?

Οκ θα τους παρουν στο τέλος και τις καταθέσεις. Και μετά? Δε θα συνεχίσουμε να χρωστάμε?

Λύση ειναι ισως να μειωθούν οι μισθοί των μεγαλοπροισταμένων. Λύση δεν ειναι να παίρνει ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός 615 ευρω και ο προϊστάμενος στο τάδε υπουργείου, ενός υποτμηματος να παιρνει 3000. Αυτά πρέπει να ρίξουν.

Το δημοσιο φτιάχνει σιγά σιγά. Υπάρχει πρόοδος. Εστω και μικρη. Το ιδιο και η μηχανοργάνωση.

Όχι απολύσεις αλλά αυτή τη στιγμη προσλήψεις χρειάζονται σε πολλούς τομείς. Εκεί που ειναι αναγκαίες οι απολύσεις ειναι στις "βυσματικές" υπηρεσίες που όλοι γνωρίζουμε ποιες ειναι αυτές. Και δεν αναφέρομαι στον Κυρ Γιάννη που έγινε σκουπιδιάρης ενώ έχει απολυτήριο δημοτικού. Αυτός παίρνει 800 ευρω και κάνει μια άσχημη δουλειά. Δε με απασχολει αν μπήκε με βυζμα. Ειλικρινά.

Αναφέρομαι στον Νίκο, που ειναι προιστάμενος του Δημου, χτυπάει 3.000, ειναι διεφθαρμένος, συνδικαλιστής και φυσικά δεν έχει τα προσόντα.

Ελεγε προχθές ο προεδρος των αποφοιτων της σχολής δημόσιας διοίκησης, οτι σε πολλές περιπτώσεις, αντι να γίνουν απόφοιτοι αυτης της σχολής προιστάμενοι, βάζουν άλλους με κομματικά συμφέροντα. Αυτά ειναι που πρέπει να αλλαξουν.

Πάρτε και μια είδηση.

http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1770232

Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.

3. Δυστυχως παμε στην παροιμια με το αυγο και την κοτα.

Διοτι, για να "τρεξει" η αγορα, το χρημα ας πουμε που ειναι αυτη τη στιγμη ζεστο (λεγε με ΕΣΠΑ), κολλαει για μια ακομη φορα στα γραναζια του ιδιου του δημοσιου, το οποιο τελικα θα μπορουσε να πληρωθει πιο ανετα αν "ετρεχε" τις διαδικασιες, ωστε να πεσει χρημα στην αγορα.

Ενα μικρο παραδειγμα, το εξοικονομω κατ' οικον. Περιμενω 3 μηνες ηδη, κι ακομη δεν εχω παρει προεγκριση (που ξερω οτι θα την παρω, πληρω ολες τις προϋποθεσεις), αλλα ολο το συστημα σερνεται, και οταν την παρω, θα πρεπει να περιμενω και κανα χρονο ακομη για να παρω τα λεφτα. Αρα τι εχουμε; Χρημα που υπαρχει ετοιμο απο την ευρωπη, ειδικα για ενα συγκεκριμενο σκοπο, να μην πεφτει στην αγορα γιατι το ιδιο το συστημα που θα πληρωθει απο αυτο παει σα χελωνα. Και οταν μιλαμε για χιλιαδες αιτησεις, μιλαμε και για πολλα εκατομμυρια, τα οποια θα κινουσαν σιδεραδες, αλουμιναδες, οικοδομους, σκεπαδες, εμπορους μονωτικων, μπογιατζηδες κλπ, δεκαδες επαγγελματα που θα επαιρναν χρημα και θα το κινουσαν στην αγορα. 

Πες μου λοιπον αφου τετοια προγραμματα που ειναι ηδη σε εξελιξη δεν κινουνται σωστα, πως θα πληρωθουν οι υπαλληλοι που δεν θελουμε να απολυσουμε;

• Like 2
Δημοσ.

Έδωσες λανθασμένο παράδειγμα Πουρνάρα. Στο Αμστερνταμ, ο ξάδελφός μου, περιμένει για το αντιστοιχο πρόγραμμα, εδώ και 6 μήνες. Η προέγκριση έκανε 3 μηνες. Ναι, αναφέρομαι στην Ευρωπαϊκή Ολλανδία με το εκπληκτικό δημόσιο κτλ κτλ. (και να φανταστεις οτι το σπίτι δεν ειναι δικό του, αλλά εκει ειναι και διαφορετικό το συστημα με τις κατοικίες)

Η κωλυσιεργία ορισμένες φορές δεν ειναι θέμα απλων μικρών υπαλλήλων, αλλά συστήματος. Τη γραφειοκρατεία, δε θα την αλλάξει ο απλός υπάλληλος. Αυτός που είναι υπεύθυνος διαδικασιών θα την απλοποιήσει. Ναι αυτός που έχει έναν μεγάλο μισθό και μια μεγάλη θέση με το ανάλογο τμήμα που πληρώνουμε ακριβως για να μην έχουμε ταλαιπωρία.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι έχουμε μπει σε μια τέτοια τροχιά απλοποιησης.

Απ όσο ξέρω για το εξοικονομώ κατ οίκον εμπλέκονται και οι τράπεζες. Σε πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα μπορει να έρχεται απο τη συνεργαζόμενη τράπεζα (οχι στο δικό σου παράδειγμα, αλλά γενικά)

Δημοσ.

Έδωσες λανθασμένο παράδειγμα Πουρνάρα. Στο Αμστερνταμ, ο ξάδελφός μου, περιμένει για το αντιστοιχο πρόγραμμα, εδώ και 6 μήνες. Η προέγκριση έκανε 3 μηνες. Ναι, αναφέρομαι στην Ευρωπαϊκή Ολλανδία με το εκπληκτικό δημόσιο κτλ κτλ. (και να φανταστεις οτι το σπίτι δεν ειναι δικό του, αλλά εκει ειναι και διαφορετικό το συστημα με τις κατοικίες)

Η κωλυσιεργία ορισμένες φορές δεν ειναι θέμα απλων μικρών υπαλλήλων, αλλά συστήματος. Τη γραφειοκρατεία, δε θα την αλλάξει ο απλός υπάλληλος. Αυτός που είναι υπεύθυνος διαδικασιών θα την απλοποιήσει. Ναι αυτός που έχει έναν μεγάλο μισθό και μια μεγάλη θέση με το ανάλογο τμήμα που πληρώνουμε ακριβως για να μην έχουμε ταλαιπωρία.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι έχουμε μπει σε μια τέτοια τροχιά απλοποιησης.

Απ όσο ξέρω για το εξοικονομώ κατ οίκον εμπλέκονται και οι τράπεζες. Σε πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα μπορει να έρχεται απο τη συνεργαζόμενη τράπεζα (οχι στο δικό σου παράδειγμα, αλλά γενικά)

Στο αμστενταμ ομως δεν το περιμενουν ως μαννα εξ ουρανου, ως χρημα που θα μπει στην αγορα το εχουν ελαφρως χεσμενο. Εμεις εδω δεν εχουμε μαντηλι να κλαψουμε και παρολα αυτα ακομη και σε αυτο, θα κανουμε παραπανω χρονο απο τους αλλους.

Δε διαφωνω σε αυτο που λες για τη γραφειοκρατια.

• Like 1
Δημοσ.

Τα περι εξ' ορισμου, μονο εσυ τα βλεπεις. Εγω (οπως και οι αλλοι οπως ειπες), ουτε με νοιαζει αν θα μεινουν ουτε αν θα φυγουν, αυτο που με νοιαζει ειναι οτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΛΛΟ.

Μου πηραν μισθο, μου πηραν ταμειο ανεργιας, μου αυξησαν φορολογια, μου εβαλαν χαρατσι, και παραλληλα δεν εχουν πειραξει στο ελαχιστο το δημοσιο... αυτο με νοιαζει. Μπορει να δουλεψουν αλλοι τοσοι στο δημοσιο, στα παπαργια μου, αν μπορουν χωρις να τους πληρωνω ας πανε να δουλεψουν, διοτι και να θελω πλεον εγω ως ιδιωτης, δεν εχω αλλο να τους πληρωσω, ποσο δυσκολο δηλαδη ειναι να το καταλαβουμε;

"Εγω δεν θελω να απολυθουν, αλλα......."

Αλλα ναι, θελεις να απολυθουν.

Ποιος την αφησε τη ζημενς να αλωνιζει; εγω ή εσυ; Καποια "γραναζια" του δημοσιου τομεα δεν την αφησαν; Ποιος της εδωσε αυτα τα εργα; Ποιος λαδωθηκε για να γινουν οι δουλειες αυτες; Ποιος δε δικαστηκε οταν εσκασε το σκανδαλο; Ποιος δικασε την υποθεση;

Δημοσιοι λειτουργοι δεν ηταν ολοι αυτοι;

Ναι και? Προφανως η διαφθορα για να επιτευχθει θελει δυο "μερη". Μονοπλευρα αυτα τα πραγματα δεν γινονται. Συνεπως, αν η διαφθορα ειναι αρκετη για να σε κανει να μην θες το δημοσιο το αυτο θα επρεπε να ισχυει και για τον ιδιωτικο τομεα. Εαν θελεις βεβαια να εισαι αντικειμενικος.

Δημοσ.

"Εγω δεν θελω να απολυθουν, αλλα......."

Αλλα ναι, θελεις να απολυθουν.

Ναι και? Προφανως η διαφθορα για να επιτευχθει θελει δυο "μερη". Μονοπλευρα αυτα τα πραγματα δεν γινονται. Συνεπως, αν η διαφθορα ειναι αρκετη για να σε κανει να μην θες το δημοσιο το αυτο θα επρεπε να ισχυει και για τον ιδιωτικο τομεα. Εαν θελεις βεβαια να εισαι αντικειμενικος.

Οχι, δε θελουν να απολυθει κανενας, πες μου τη δικη σου λυση.

Το ενα απο τα δυο μερη δεν με ενδιαφερει. Ο κλεφτης ειναι κλεφτης, και υπαρχουν νομοι για αυτον. Ο δημοσιος λειτουργος ομως (αστυνομος, δικαστης, υπογραφων συμβασεις κλπ), ειναι αυτος που πληρωνω, για να με προστετευσει απο τον κλεφτη, και οχι να τα κανει πλακακια με τον κλεφτη. Αυτη λοιπον η πλευρα με ενδιαφερει, διοτι αν αυτη λειτουργησει σωστα, σπαει η κλικα απο τα "δυο μερη", και αυτη η πλευρα υποχρεουται να λειτουργησει σωστα απεναντι σε μενα. 

• Like 1
Δημοσ.

Οχι, δε θελουν να απολυθει κανενας, πες μου τη δικη σου λυση.

Το ενα απο τα δυο μερη δεν με ενδιαφερει. Ο κλεφτης ειναι κλεφτης, και υπαρχουν νομοι για αυτον. Ο δημοσιος λειτουργος ομως (αστυνομος, δικαστης, υπογραφων συμβασεις κλπ), ειναι αυτος που πληρωνω, για να με προστετευσει απο τον κλεφτη, και οχι να τα κανει πλακακια με τον κλεφτη. Αυτη λοιπον η πλευρα με ενδιαφερει, διοτι αν αυτη λειτουργησει σωστα, σπαει η κλικα απο τα "δυο μερη", και αυτη η πλευρα υποχρεουται να λειτουργησει σωστα απεναντι σε μενα. 

Και σε ποιο ουτοπικό μέρος του κόσμου είπαμε δεν τα κάνει πλακάκια η κάθε μορφής εξουσία με τους κλέφτες κολοσσούς;

Δημοσ.

Και σε ποιο ουτοπικό μέρος του κόσμου είπαμε δεν τα κάνει πλακάκια η κάθε μορφής εξουσία με τους κλέφτες κολοσσούς;

Γιατι πρεπει να ειναι ουτοπικο; Ολες οι χωρες, μηδενος εξαιρουμενης, εχουν δημοσιο τομεα. Ολες οι χωρες εχουν διαφθορα, αλλες περισσοτερο κι αλλες λιγοτερο. Γιατι να μη μοιασουμε με αυτες που εχουν λιγοτερο;

Επισης δεν ειναι μονο η διαφθορα, αλλα και η παραγωγικοτητα. Οπως ειπα, ολες οι χωρες εχουν διαφθορα, αλλα σε καποιες χωρες, δεν παυει ως κρατικη μηχανη, να λειτουργει αψογα προς τους πολιτες της. Γιατι να μη μοιασουμε εκει, και να ψαχνουμε το ουτοπικο;

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι πρεπει να ειναι ουτοπικο; Ολες οι χωρες, μηδενος εξαιρουμενης, εχουν δημοσιο τομεα. Ολες οι χωρες εχουν διαφθορα, αλλες περισσοτερο κι αλλες λιγοτερο. Γιατι να μη μοιασουμε με αυτες που εχουν λιγοτερο;

Επισης δεν ειναι μονο η διαφθορα, αλλα και η παραγωγικοτητα. Οπως ειπα, ολες οι χωρες εχουν διαφθορα, αλλα σε καποιες χωρες, δεν παυει ως κρατικη μηχανη, να λειτουργει αψογα προς τους πολιτες της. Γιατι να μη μοιασουμε εκει, και να ψαχνουμε το ουτοπικο;

Πολυ ωραια απαντηση. Επιτελους συμφωνουμε. Στο τελος, αυτο που θα μας σωσει ειναι ενα μη διεφθαρμενο δημοσιο. Γιατι οπως ειπες προηγουμενως η αδιαφθορη φυση του ειναι απαραιτητη προκειμενου να ποστατευτεις απο τον κλεφτη ιδιωτη. Αφου λοιπον το να το κανουμε αδιαφθορο δεν το γλυτωνουμε γιατι δεν μενουμε σε αυτο, αφου ετσι θα γινει παραγωγικο που ειναι και ο απώτερος στοχος. Αντι αυτου, προτεινεις οχι μονο να γινει αδιαφθορο αλλα και να ξεπουλησεις τα κερδοφορα κομματια του. Ενα βημα παραπανω. Αρκετα εσοδα παρακατω. Και για να σε προλαβω, οταν θα γινει παραγωγικο θα ειναι και κερδοφορο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπαρχουν κερδοφορα κομματια του Ελληνικου Δημοσιου τομεα ,οχι με την κυριολεκτικη εννοια του ορου τουλαχιστον.Ολα επιβαρυνουν δυσαναλογα τον προυπολογισμο δηλαδη τις τσεπες μας .Ειδικα με τις παρουσες συνθηκες η αμεση απολυση πανω απο το 1/3  των Δ.Υ υπαλληλων ειναι μονοδρομος .

Εσυ θες και να μην πληρωνεις χαρατσια και να μην πληρωνεις διοδια και δεν ξερω εγω τι αλλο φανταζεσαι ως αντισταση και να μην απολυθει κανενας ΔΥ.Ολα δικα μας δεν γινεται .Αυτο θα το καταλαβεις αργα η γρηγορα  το μονο που θα αλλαξει ειναι το ποσο επωδυνο θα ειναι εφοσον το καθυστερουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Πολυ ωραια απαντηση. Επιτελους συμφωνουμε. Στο τελος, αυτο που θα μας σωσει ειναι ενα μη διεφθαρμενο δημοσιο. Γιατι οπως ειπες προηγουμενως η αδιαφθορη φυση του ειναι απαραιτητη προκειμενου να ποστατευτεις απο τον κλεφτη ιδιωτη. Αφου λοιπον το να το κανουμε αδιαφθορο δεν το γλυτωνουμε γιατι δεν μενουμε σε αυτο, αφου ετσι θα γινει παραγωγικο που ειναι και ο απώτερος στοχος. Αντι αυτου, προτεινεις οχι μονο να γινει αδιαφθορο αλλα και να ξεπουλησεις τα κερδοφορα κομματια του. Ενα βημα παραπανω. Αρκετα εσοδα παρακατω. Και για να σε προλαβω, οταν θα γινει παραγωγικο θα ειναι και κερδοφορο.

Ενα αδιαφθορο (στα μετρα του ανθρωπινως εφικτου), απο μονο του θα φανει το ποσο χρειαζεται και ποσο ειναι πλεοναζων.

Απο κει και περα, το θεμα τν πωλησεων βασιζεται στο πρακτικο μερος, στο σημερα. Απο τη στιγμη που στην πραξη, δεν εισαι ουτε ετοιμος, αλλα ουτε δυνατος για να τα βαλεις με τα συνδικατα, και απο τη στιγμη που απεδειξες οτι 40 χρονια τωρα κανεις κακοδιαχειρηση αυτων των κομματιων, ειναι προτιμοτερο να τα πουλησεις αυτη τη στιγμη ωστε να εχεις λιγοτερο δημοσιο να διαχειριστεις και να καθαρισεις. Δεν ειναι δυνατον να γινεις σουηδια απο τη μια στιγμη στην αλλη, πρεπει να περασουν δεκαδες χρονια και να αλλαξει ολοκληρη η νοοτροπια του ελληνα. Μεχρι τοτε, αυτο που χρειαζεται ειναι οσο το δυνατον λιγοτερο και πιο ευελικτο κρατος.

Ενα αδιαφθορο δημοσιο, οσο καλα θα εκανε διαχειρηση ας πουμε της δεη ως δεκο, αλλο τοσο θα εκανε απλα ελεγχο του ιδιωτη που θα εχει τη δεη, με τις οποιες επιπτωσεις σε περιπτωση λαμογιας του ιδιωτη. 

• Like 1
Δημοσ.

Για το μη διεφθαρμένο Δημόσιο: http://www.acfe.gr/FraudsArticles22.aspx

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, ήδη στην φυλακή, ζητάει δεδουλευμένα συνολικής αξίας 70.000 ευρώ, επικαλούμενη διάφορους τυπικούς λόγους και χωρίς να έχει γυρίσει πίσω ούτε την σκιά ενός λεπτού του ευρώ. Μπορεί να δικαιωθεί κιόλας, γιατί όχι;

Αυτή η χώρα ανακαλύπτει συνεχώς τον πάτο, χωρίς να' χουμε βρει πετρέλαιο μέχρι τώρα.  

Το είδα τις προάλλες στις ειδήσεις της ΕΤ3 και δεν πίστευα αυτά που έβλεπα και άκουγα! :mad:

• Like 2
Δημοσ.

Ενα αδιαφθορο (στα μετρα του ανθρωπινως εφικτου), απο μονο του θα φανει το ποσο χρειαζεται και ποσο ειναι πλεοναζων.

Tι εννοεις? Οτι σε ενα φιλελευθερο περιβαλλον δεν απαιτειται να ειναι αδιαφθορο?

Απο κει και περα, το θεμα τν πωλησεων βασιζεται στο πρακτικο μερος, στο σημερα. Απο τη στιγμη που στην πραξη, δεν εισαι ουτε ετοιμος, αλλα ουτε δυνατος για να τα βαλεις με τα συνδικατα, και απο τη στιγμη που απεδειξες οτι 40 χρονια τωρα κανεις κακοδιαχειρηση αυτων των κομματιων, ειναι προτιμοτερο να τα πουλησεις αυτη τη στιγμη ωστε να εχεις λιγοτερο δημοσιο να διαχειριστεις και να καθαρισεις.

Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα. Εγω λεω να ψηφισουμε ανθρωπους που ειναι διατεθειμενοι να κανουν την αλλαγη δεδομενου κιολας οτι σε οσες χωρες εγιναν ιδιωτικοποιησεις (ακομα και στην Αγγλια που ανεφερες σαν παραδειγμα) αυτες απετυχαν. Εχω παραθεσει απειρα λινκ στο παρελθον. Συνεπως αυτην την αλλαγη στην νοοτροπια χρειαζεται η χωρα και οχι απλο ξεπουλημα. Που επαναλαμβανω και να ξεπουλησεις, οταν αυτος που σε ελεγχει (δημοσιο) δεν ειναι αδιαφθορος θα γεμισεις παλι απο Siemens. Δωρο αδωρο το ξεπουλημα λοιπον.

Δεν ειναι δυνατον να γινεις σουηδια απο τη μια στιγμη στην αλλη, πρεπει να περασουν δεκαδες χρονια και να αλλαξει ολοκληρη η νοοτροπια του ελληνα. Μεχρι τοτε, αυτο που χρειαζεται ειναι οσο το δυνατον λιγοτερο και πιο ευελικτο κρατος.

Δεκαδες χρονια (οχι και πολλες δεκαδες αλλα τεσπα) θα χρειαστουμε. Αλλα εαν ξεπουλησουμε δεν θα γινουμε ποτε. 

Ενα αδιαφθορο δημοσιο, οσο καλα θα εκανε διαχειρηση ας πουμε της δεη ως δεκο, αλλο τοσο θα εκανε απλα ελεγχο του ιδιωτη που θα εχει τη δεη, με τις οποιες επιπτωσεις σε περιπτωση λαμογιας του ιδιωτη. 

Τα αυξημενα τιμολογια σε ολες τις περιπτωσεις των ιδιωτικοποιησεων δειχνουν το αντιθετο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...