Fotis13 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Site: http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1767055">Άλλαξε το κλίμα στην Wall Street η υπόσχεση της Bank of JapanΠηγή:www.capital.gr
Cossutius. Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Γραμμα προς τον Υπουργό Οικονομικών απο μαθητή Λυκείου. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανεις όλο, μιας και αποτελεί πραγματικά οικονομικό ερώτημα.
viper2005 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 το γιεν σε freefall λενε? δεν θα ξερουνε να πως να σταματησουν την πτωση λενε?
kostas_dr Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Έχουν και τον μπούλη απο απέναντι να κάνει τα παλαβά του, θα φάνε καλά.
Praetorianos Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Γραμμα προς τον Υπουργό Οικονομικών απο μαθητή Λυκείου. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανεις όλο, μιας και αποτελεί πραγματικά οικονομικό ερώτημα. Χα, με πρόλαβες, ήθελα να το βάλω Βασικά είναι τα δύο διαφορετικά ρεύματα που υπάρχουν στα macroeconomics, και ο λόγος που "διαφωνούσαμε" με τον beastgr. (austerity vs stimulus σε περίοδο ύφεσης) Για να λέμε του στραβού το δίκιο πάντως, δεν μπορεις να κάνεις στα παιδιά του Λυκείου πανεπιστημιακού επιπέδου ανάλυση, ούτε είναι δυνατόν σε σχολικό βιβλίο να λύσεις θέματα που διχάζουν νομπελίστες καθηγητές. Είναι το ίδιο με το να ρωτούσε ο μαθητής γιατί η καμπύλη προσφοράς-ζήτησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν και είναι πραγματικά ενθαρρυντικό ότι παιδιά 17 χρονών αρχίζουν κι έχουν τόσο προχωρημένη σκέψη.
capten- Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Κηδείες στο ΔΤΡ. Και στα έξω θα γίνει της.....Σβετλάνας.Εντάξει σε όλα θα έρθει μια βαρβάτη φυσιολογική διόρθωση. Αλλά εδώ ........
Cossutius. Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Χα, με πρόλαβες, ήθελα να το βάλω Βασικά είναι τα δύο διαφορετικά ρεύματα που υπάρχουν στα macroeconomics, και ο λόγος που "διαφωνούσαμε" με τον beastgr. (austerity vs stimulus σε περίοδο ύφεσης) Για να λέμε του στραβού το δίκιο πάντως, δεν μπορεις να κάνεις στα παιδιά του Λυκείου πανεπιστημιακού επιπέδου ανάλυση, ούτε είναι δυνατόν σε σχολικό βιβλίο να λύσεις θέματα που διχάζουν νομπελίστες καθηγητές. Είναι το ίδιο με το να ρωτούσε ο μαθητής γιατί η καμπύλη προσφοράς-ζήτησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν και είναι πραγματικά ενθαρρυντικό ότι παιδιά 17 χρονών αρχίζουν κι έχουν τόσο προχωρημένη σκέψη. Ανεξάρτητα με τον μαθητή, η οικονομική ερώτηση εδω ειναι η εξεις. Αφού το συγγεκριμένο πρόγραμμα λιτότητας δεν τραβάει. Γιατι το συνεχίζουμε με αυτό το τρόπο στην Ελλάδα? Μη ξεχνάμε οτι ο υπουργος οικονομικων ειναι καθηγητής οικονομικών. Προφανως κάτι παραπάνω γνωρίζει, αλλά ρε γμτ...δε τραβάει. Ποια θεωρία ακολουθούν στην Ελλάδα? Πως περιμένουν να δουν ανάπτυξη?
Praetorianos Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Aφού το συγγεκριμένο πρόγραμμα λιτότητας δεν τραβάει. Γιατι το συνεχίζουμε με αυτό το τρόπο στην Ελλάδα? .δε τραβάει. Ποια θεωρία ακολουθούν στην Ελλάδα? Πως περιμένουν να δουν ανάπτυξη? Καλά ρε, αστειεύεσαι? Ξαναδιάβασε τα post μου σε αυτό το thread, να δεις ότι το ίδιο ακριβώς πράγμα αναρωτιέμαι 24 σελίδες τώρα, πολύ πριν στείλει το γράμμα ο πιτσιρικάς. Βασικά είναι αυτό που σου έγραψα, υπάρχουν δύο θεωρίες στο τι πρέπει να γίνεται στην κρίση. Αν διαβάσεις το πρώτο μου ποστ σε αυτό το thread θα δεις ότι η μία είναι η λιτότητα, που ακολουθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη γενικά και η άλλη είναι το stimulus ή όπως διάολο το λένε, που λέει ότι σε περίοδο κρίσης ρίχνεις αβέρτα χρήμα στην αγορά αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες για να βάλεις μπρος την οικονομία. Τις συνέπειες της πρώτης θεωρίας δυστυχώς τις ζούμε real life, άμα στεγνώσει η αγορά όσο και να τον πας τον πούστη το φόρο, λεφτά γιοκ, βαθύτερη ύφεση, ανεργία κτλ κτλ. Βέβαια επειδή μόλις ακούσουν μερικοί "αύξηση δημόσιων δαπανών" αυτοί θα καταλάβουν ότι προτείνεται να προσλάβουμε κι άλλους δημόσιους υπαλλήλους (για τόσο βάθος μακροοικονομικής ανάλυσης μιλάμε) και θα αρχίσει το ανελέητο κυρ ελέησον πάλι, αποφεύγω τέτοιες αναλύσεις στο φορουμ γιατί είναι σαν να παίζεις κουτσό σε ναρκοπέδιο. Προς το παρόν πάντως η θεωρία των ΗΠΑ φαίνεται να αποδίδει καλύτερα, όπως ισχυρίζονται πάμπολλοι οικονομολόγοι πλέον, αλλά και η αντίθετη άποψη έχει αρκετά επιχειρήματα (διάβασε ποστ του beastgr για λεπτομέρειες, τα παρουσίασε πολύ καλά). Προσωπικά, έχω δείξει που βρίσκομαι 1
Cossutius. Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Οχι ρε ξερω οτι και εσυ την ίδια απορία εχεις. Απλά ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβως παίζει και τι περιμένουν από αυτό το πρόγραμμα..χεχεχε Πάντως αν θέλεις και έχεις τη διάθεση, θα ήθελα να κάνεις μια μικρή ανάλυση στο θέμα, "αυξηση δημοσίων δαπανών", η αν έχεις ήδη κάνεις δειξε μου τα ποστ γιατι να ψάχνω τωρα σε 24 σελίδες κάηκα. Για πάρτυ μου ρε παιδί μου κάντο.
turismi Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Καλά ρε, αστειεύεσαι? Ξαναδιάβασε τα post μου σε αυτό το thread, να δεις ότι το ίδιο ακριβώς πράγμα αναρωτιέμαι 24 σελίδες τώρα, πολύ πριν στείλει το γράμμα ο πιτσιρικάς. Βασικά είναι αυτό που σου έγραψα, υπάρχουν δύο θεωρίες στο τι πρέπει να γίνεται στην κρίση. Αν διαβάσεις το πρώτο μου ποστ σε αυτό το thread θα δεις ότι η μία είναι η λιτότητα, που ακολουθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη γενικά και η άλλη είναι το stimulus ή όπως διάολο το λένε, που λέει ότι σε περίοδο κρίσης ρίχνεις αβέρτα χρήμα στην αγορά αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες για να βάλεις μπρος την οικονομία. Τις συνέπειες της πρώτης θεωρίας δυστυχώς τις ζούμε real life, άμα στεγνώσει η αγορά όσο και να τον πας τον πούστη το φόρο, λεφτά γιοκ, βαθύτερη ύφεση, ανεργία κτλ κτλ. Βέβαια επειδή μόλις ακούσουν μερικοί "αύξηση δημόσιων δαπανών" αυτοί θα καταλάβουν ότι προτείνεται να προσλάβουμε κι άλλους δημόσιους υπαλλήλους (για τόσο βάθος μακροοικονομικής ανάλυσης μιλάμε) και θα αρχίσει το ανελέητο κυρ ελέησον πάλι, αποφεύγω τέτοιες αναλύσεις στο φορουμ γιατί είναι σαν να παίζεις κουτσό σε ναρκοπέδιο. Προς το παρόν πάντως η θεωρία των ΗΠΑ φαίνεται να αποδίδει καλύτερα, όπως ισχυρίζονται πάμπολλοι οικονομολόγοι πλέον, αλλά και η αντίθετη άποψη έχει αρκετά επιχειρήματα (διάβασε ποστ του beastgr για λεπτομέρειες, τα παρουσίασε πολύ καλά). Προσωπικά, έχω δείξει που βρίσκομαι Η Κενσιανη θεωρια δεν λεει ακριβως αυτο. Η Κενσιανη θεωρια λεει οτι σε περιοδους αναπτυξης, το κρατος πρεπει να πραγματοποιει πλεονασματικους ισολογισμους, ωστε σε περιοδους κρισεων να μπορει να χρηματοδοτησει την αγορα μεσω αυξησης των δημοσιων δαπανων. Στην Ελλαδα τι σε αναπτυξη, τι σε κριση...η λεξη πλεονασμα ηταν αγνωστη. Πως λοιπον το κρατος να χρηματοδοτησει την κριση? Πως να αυξησει τις δημοσιες δαπανες? Αν η Ελλαδα ειχε φροντισει να κρατησει το ποσοστο χρεους της κατω απο το 60%, τωρα θα μπορουσε να εφαρμοστει η κενσιανη θεωρια. Δυστιχως ομως το χρεος της Ελλαδας ειναι στο 160%!
Praetorianos Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Πάντως αν θέλεις και έχεις τη διάθεση, θα ήθελα να κάνεις μια μικρή ανάλυση στο θέμα, "αυξηση δημοσίων δαπανών", η αν έχεις ήδη κάνεις δειξε μου τα ποστ γιατι να ψάχνω τωρα σε 24 σελίδες κάηκα. Για πάρτυ μου ρε παιδί μου κάντο. Κοίταξε, αν και παλιοβρωμορωμαίος ευγενής, μου είσαι συμπαθής. Παρ' όλα αυτά, εμμ όχι, για λόγους που είπα παραπάνω. Αφ' ενός για να μην γίνω καφενείο θα πρέπει να γράφω μακρυνάρια για πληθωρισμούς και πλεονάσματα και μάλλον θα σε κοιμίσω στα μισά, αφ' ετέρου, αν γίνω καφενείο και απαντήσω σε 10 σειρές, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσω σε νάρκη και είναι το τελευταίο που θέλω. Είμαι σίγουρος ότι αν παίξεις με τις λέξεις stimulus και goverment spending στο google θα βρεις πολλά κι από πιο έγκριτους οικονομολόγους από την αφεντιά μου. Άμα είσαι φετιχιστής έχω και papers @turisimi Δεν αναφέρομαι στον Keynes, γιατί (α) η θεωρία που αναφέρεις είναι του 1930, κι άρα πιο outdated κι από τον παππού μου και (β) οι ΗΠΑ που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική (stimulus), ε δεν την λες και πλεονασματική οικονομία, άρα δεν μπορεί να στηρίζεται στο κεϋνσιανό μοντέλο. Εξ' άλλου ήδη από την εποχή του, ο νομπελίστας Hayek είχε αμφισβητήσει ανοιχτά την αποτελεσματικότητα της, πόσο μάλλον το 2013 με μια Ευρωζώνη που ούτε στην φαντασία τους δεν υπήρχε τότε.
παπι Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Κηδείες στο ΔΤΡ. Και στα έξω θα γίνει της.....Σβετλάνας.Εντάξει σε όλα θα έρθει μια βαρβάτη φυσιολογική διόρθωση. Αλλά εδώ ........ Εχει ακομα πολλα δανεικα (παραδοσιακο σορτ). Την θελουν κατω την πουτανα, αν και δεν τους αδικω εφοσον οι τραπεζες δε παιζει να δουν κερδοφορια για τα επομενα 10-50 χρονια. Ειχαν παρει 25δις δανεικα το 2008 + αλλα 50δις για τωρα... 75δις ολα μαζι για 3 τραπεζες. Που να τα βγαλουν αυτα τα λεφτα; Τουλαχιστον, εκοψαν τα δανεικα απο την εεεκ αρα παιζει να "σωσουν" τον γιδι @preat Το εχω πει και στο παρελθον, η αμερικα ειναι αμερικα, δεν ειναι νιου γιορκ,γουασικτον, καλιφορνια κλπ ειναι Αμερικη. Η ΕΕ απο την αλλη ειναι γερμανια γαλλια ιταλια ισπανια κλπ κλπ. Αρα οταν λες για "τεχνιτα ελλειματα" αυτο μεταφραζεται σε "να δωσουν οι εχοντες στους μη εχοντες" κατι το οποιο δεν θα γινει, δεν υπαρχει ουτε στο εκατομμυριο. Δεν γινεται απο τη μια να μιλαμε για εθνικα συμφεροντα και απο την αλλη να απαιτουμε "αλλεγγυη". Ασε που και αν τρελαθουν οι αλλοι και δωσουν φταλε, παλι τα ιδια σκατα θα ειμαστε. Θα προσλαβουν καμια 342342342342342432 δυ θα δωσουν κανα 10-25δις σε πδα για να εχει το καθε χωριο φορουμ των 21321312312 εκατομμυριων ευρω, και οτι μεινει θα τα παρει ο απλος κοσμακης που θα δουλευει για 800 ευρω χωρις ασφαλιση ενω η χωρα θα εχει μο μισθο 32000 /ετος. Δηλαδη οτι εγινε το 2000-09. btw, πως τη κοβετε την μανουρα με ιτραλοτ - οπαπ; χαχαχα μπουρδελο.... τελικα εχω αλλαξει τα πιστευω μου. Μονο μια χρεοκοπια μας "σωζει". Επεξ/σία 6 Απριλίου 2013 από παπι
Fotis13 Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Site: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=269585">Η Τρόικα ζητά να κλείσουν δύο στα 10 καταστήματα της Εθνικής
No limit Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Δημοσ. 6 Απριλίου 2013 Δεν τα κλείνει όλα να πάει στο διάολο;Καλά ρε γμτ πλάκα μας κάνουν κάθε φορά και φέρνουν όρους από το πουθενά παρεμβαίνοντας ακόμα και στην συγχώνευση δύο τραπεζικών ιδρυμάτων;Γιατί όλα αυτά τα εμπόδια και οι τρικλοποδιές;Αν θέλουν να μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία να μας το πουν να τοξέρουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις