Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνο που εγώ δεν μίλησα για Α παγκόσμιο πόλεμο ούτε και για τον Β'.Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι στο θέμα της Βιένης έκανα λάθος όντως έτσι συνέβη.Παρασύρθηκα γιατί είχα ακούσει πολλές φορές για την φρουρά της Τουρκίας στην Βιέννη όπως επίσης και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο ανέκαθεν με αποκορύφωμα την παράδοση του Ρήγα του Βελεστινλή. Όχι  όμως και ότι κατέρρευσε η Τουρκία μετά τα γεγονότα της Βιένης.Η προτροπή να μην παραχαράσσεται η Ιστορία θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστή.End από μένα το offtopic

• Απαντ. 704
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για την ώρα δεν υπάρχει θέμα αλλά....

........υπήρχαν συζητήσεις πριν λίγες εβδομάδες εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν απέλυε τους επίορκους τότε η Τρόικα και η ΕΕ ενα απο τα θέματα που θα διαπραγματευανε θα ήταν ενα κούρεμα στις καταθέσεις.

Τέτοια φήμη δεν την ΄πήρα στα σοβαρά.Αλλά τώρα πια και τον μεθύστακα μαλάκα της ΕΚΤ να προειδοποιεί για Λουξεμβούργο,Σλοβενία και Μάλτα οτι μπορεί να έχουν παρόμοιο θέμα με ΄κούρεμα αλα Κύπρου δεν είμαι πια για τίποτα σίγουρο.

Αν για οποιαδήποτε χώρα γίνει κούρεμα τοτε θα αποτελέσει η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για το ευρώ.

Παρα πολύ σημαντική περίοδο για την Ευρώπη θα είναι το διάστημα μετά τις εκλογές στη Γερμανία μέχρι τον Απρίλη του 2014.

• Like 1
Δημοσ.

Αγορίνα μου τι λες το δικαίωμα για τα 12 μίλια το έχουν όλες οι χώρες του κόσμου.Μόνο η Τουρκία δεν το ψήφισε παγκοσμίως αλλά το εφαρμόζει στον Ελλήσποντο και απειλεί εμάς αν κάνουμε ότι και αυτή.Ξέρεις το δίκαιο της θάλασσας η έτσι μιλάς από αντίδραση;Κάνε μας την χάρη που το παίζεις και ειρηνιστής με έναν λαό ο οποίος παραμένει ορδή όσοι αιώνες και αν περάσουν.όσο για την εκστρατεία στην Μικρά Ασία δεν είπα ποτέ ότι συμφωνώ αλλά επειδή δεν συμφωνώ θα απεμπολήσω το κυριαρχικό δικαίωμα που έχω να επεκτείνω τα θαλάσσια σύνορα μου στα 12 μίλια;Και επειδή δεν συμφωνώ με την εκστρατεία στην Μικρά Ασία δεν σημαίνει ότι ξεχνώ ότι τουλάχιστον μέχρι και την τέλεση της είχαμε περισσότερο πληθυσμό στα παράλια από ότι οι Τούρκοι.Αυτοί πήραν από μας αυτοί μας είχαν 400 χρόνια υπό ζυγό. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.

Κάνει μπαμ οτι όλα τα φασιστάκια είναι 1)Καθυστερημένα 2)Καθυστερημένα 3)Ξαναδές το 1 & 2 4)Αμόρφωτα 5)Ανιστόρητα. Λίγα post ποιο πάνω ξεφτιλίζεσαι σε ιστορία που ξέρει και ένα παιδί Γυμνασίου

Δεν είναι τυχαίο ότι χάσαμε την μισή Κύπρο όταν είχαν αναλάβει τα ινία της Ελλάδας τα ξαδέλφια σας οι χουντικοί.

Έχεις δει ποτέ στον Χάρτη που είναι η Τουρκία; Μέτρα 12 μίλια απο την Τένεδο να δεις τα σύνορα της Τουρκίας μια που πάει όπως μας τα λες εσύ.

Όσο και για την πληθυσμιακή απογραφή της Μικράς Άσιας και εκεί έπεσες έξω φασιστάκο. Άνοιξε και καμια άλλη σελίδα εκτός defencernet.

Ποιός σου είπε οτι είμαι ειρηνιστής; Κάνεις λάθος. Αν σας βάλουν στην λαιμητόμο ομαδικώς εγω θα βγω και θα πανηγυρίσω.

Δημοσ.

Ο Ολάντ επαναφέρει την πρότασή του για φόρο 75%! Δεν του φτάνει η προηγούμενη σφαλιάρα που εισέπραξε, θέλει και επανάληψη;  :huh: 

Επισκέπτης
Δημοσ.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231241329

φημες λενε οτι τα ξενα κεφαλαια συνωμοτησαν με τα πιο δημοφιλη sites στην ελλαδα για να προπαγανδίσουν υπερ του καπιταλισμου μεσω οικονομικων ειδησεων. /discuss

Δημοσ.

Φημες λενε πως μας ψεκαζουν και πως το τελος του κοσμου ερχεται, μηπως θελετε να συζητησουμε και για αυτα?

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και ο Fotis13 και άλλοι χρήστες κρατάνε μια χαρά το thread updated με τις ελληνικές ειδήσεις, απλά ένα γενικότερο update από το τι ακούγεται και παραέξω:

Αρχικά η Ευρώπη θεωρείται πλέον ξεκάθαρα χωρισμένη στα δύο, (Βορράς/Νότος), και πολλοί κατηγορούν ανοιχτά τις Βόρειες χώρες για στενομυαλιά και αδιαλλαξία. Πολλοί οικονομικοί όροι και ψαρωτικά ακρωνύμια δείχνουν ποιος είναι ο μεγάλος ωφελημένος από το μπάχαλο, αλλά για το thread αρκεί αυτό που παραθέτει το παρακάτω άρθρο, ανεργία:

Source.png Πηγή: http://www.businessinsider.com/the-euro-is-destroying-the-european-union-2013-3">The Euro Is Destroying Europe By Ripping It In Half

We think that the euro currently splits the European Union into two parts ー a segment of an economically unsuccessful southern part, and a more northern, or more central, European part, which currently seems to benefit from the misery of the southern European countries, because all of the capital flows back from southern Europe to Germany, and the Netherlands, and other stable countries, where it helps us to do cheap investment, but which is at the expense of those southern European countries, and which certainly is the cause for envious sentiment and angry sentiment in the southern European countries, so that the political tensions within the European Union actually rise.

screenshot2013d.png

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, η άλλοτε πανίσχυρη Γαλλία όχι μόνο αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανεργία, αλλά επιπλέον Source.png Πηγή: http://www.guardian.co.uk/world/2013/mar/29/frances-misses-2012-budget-deficit-target">France misses 2012 budget deficit target. Να θυμίσω ότι έχει Source.png Πηγή: http://www.bbc.co.uk/news/business-16552623">χάσει και την triple A αξιολόγηση από καιρό.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Financial Times μιλούν για lost generation και στην Κύπρο:

http://www.ft.com/cms/s/0/b6a18a44-988e-11e2-867f-00144feabdc0.html#axzz2P7hfoTH6

---------------------------------------------------------------------------------------
O (ολοκλάσσικος και προβλέψιμος πλέον) Κρούγκμαν προτείνει αποχώρηση της Κύπρου από το ευρώ (οποία έκπληξις)

http://www.huffingtonpost.com/2013/03/26/paul-krugman-cyprus_n_2958356.html

ενώ για να υπάρχει και αντίλογος, παραθέτω και τα λόγια/ανταπάντηση του Head Editor της Καθημερινής.

Περιληπτικά αναφέρει ότι αντίθετα με τα ισχυριζόμενα του Krugman, η Κύπρος δεν μπορεί να βασιστεί (πλέον), ούτε στον χρηματοπιστωτικό, ούτε στον τουριστικό τομέα για να τα βγάλει πέρα και αναφέρει και το πρόβλημα του ότι είναι αναγκασμένη να εισάγει τα πάντα, άρα δεν μπορεί να στραφεί ούτε στην εσωτερική παραγωγή.

Ωραία γραμμένο και με επιχειρήματα άρθρο:

http://fortheisland.wordpress.com/2013/03/27/cyprus-why-krugman-got-it-wrong/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνει μπαμ οτι όλα τα φασιστάκια είναι 1)Καθυστερημένα 2)Καθυστερημένα 3)Ξαναδές το 1 & 2 4)Αμόρφωτα 5)Ανιστόρητα. Λίγα post ποιο πάνω ξεφτιλίζεσαι σε ιστορία που ξέρει και ένα παιδί Γυμνασίου

Δεν είναι τυχαίο ότι χάσαμε την μισή Κύπρο όταν είχαν αναλάβει τα ινία της Ελλάδας τα ξαδέλφια σας οι χουντικοί.

Έχεις δει ποτέ στον Χάρτη που είναι η Τουρκία; Μέτρα 12 μίλια απο την Τένεδο να δεις τα σύνορα της Τουρκίας μια που πάει όπως μας τα λες εσύ.

Όσο και για την πληθυσμιακή απογραφή της Μικράς Άσιας και εκεί έπεσες έξω φασιστάκο. Άνοιξε και καμια άλλη σελίδα εκτός defencernet.

Ποιός σου είπε οτι είμαι ειρηνιστής; Κάνεις λάθος. Αν σας βάλουν στην λαιμητόμο ομαδικώς εγω θα βγω και θα πανηγυρίσω.

Πόσα κιλά αγένειας πρέπει να κουβαλάς δεν λέγεται αλλά αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι.Ευτυχώς για όλους μας κανένας δεν σε παίρνει σοβαρά.Μερικές διευκρινήσεις μόνο και δεν ξανά απαντώ σε άτομο του επιπέδου σου.1 η Τένεδος δεν ανήκει στην Ελλάδα για να ορίσουμε την διαφορά των μιλίων ανιστόρητε.2) Όταν σου λέω ότι δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα σε ότι αφορά το δίκαιο της θάλασσας φροντίζεις να με δικαιώνεις καθότι προβλέπει ότι αν η απόσταση δύο στεριών είναι μικρότερη των 12 μιλίων τότε χωρίζεται στην μέση  και παίρνουν τα δύο κράτη το ίδιο.3) λες να μην ξέρω τον χάρτη της Τουρκίας υπηρετώντας 15 μήνες στην Μυτιλήνη;Τέλος το ότι υποστηρίζω τα νόμιμα συμφέροντα του κράτους μου(Δες στο καταστατικό του Ο.Η.Ε αφού δεν πιστεύεις εμάς τους "φασίστες") δεν σημαίνει ότι είμαι φασίστας αντίθετα απέχω όλα μου τα χρόνια συνειδητά από το πολιτικό σύστημα το ότι όμως εσύ προτιμάς περισσότερο τους Τούρκους από τους Έλληνες αυτό ξέρεις πως λέγεται στη διεθνή ορολογία δεν χρειάζεται να στο υπενθυμίσω εγώ.Άσε που έχω σοβαρές επιφυλάξεις ότι απευθύνομαι σε Έλληνα.Τέτοιες απόψεις έχουν οι Αλβανοί.Και τέλος ευτυχώς εσύ που είσαι αντιφασίστας επιθυμείς λαιμητόμους.Όχι για να μην ξανά γράφουμε την ορολογία φασίστας από την αρχή.Στο δια τάυτα τώρα για να μαθαίνεις και κάτι από άτομα που υπηρέτησαν σε θέση όπου έπρεπε να γνωρίζουν το δίκαιο της θάλασσας.Αυτήν την στιγμή έχουμε τα όρια μας στα 6 μίλια.Επειδή όμως τα περισσότερα νησιά μας απέχουν περισσότερο το ένα από το άλλο από 6 μίλια μπορεί ένα πολεμικό πλοίο της Τουρκίας να βρεθεί 6 μίλια έξω από τον Πειραιά χωρίς να παραβιάζει καμία διεθνή συνθήκη.Το νιώθεις αυτό που σου λέω;Μπορεί το οποιοδήποτε τουρκικό πλοίο να βρεθεί σε απόσταση βολής χωρίς να κάνει κάτι παράνομο με το υφιστάμενο καθεστώς.Αν αυξήσουμε τα μίλια σε 12 όπως έχουμε το δικαίωμα τέρμα τα σουλάτσα των Τούρκων μέχρι τον Πειραιά.Αυτά τα σουλάτσα  των Τούρκων μέχρι τον Πειραιά λέγονται στην διεθνή ορολογία αβλαβής διέλευση.Όπου  οι αποστάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι μικρότερη των 12 μιλίων τότε τα δύο κράτη μοιράζονται την απόσταση.Οπότε την επόμενη φορά που θα θες να πεις την βλακεία σου η να χαρακτηρίσεις ανθρώπους φασίστες σκέψου απλά ότι μπορεί να ξέρουν κάτι παραπάνω για το θέμα από σένα άσχετε.Συγνώμη από τους mod και τους υπόλοιπους για το ύφος και το μήκος του post αλλά με έθιξε με χαρακτηρισμούς βαρύτατους.Παρακαλώ να μην διαγραφεί.

Επεξ/σία από No limit
Δημοσ.

Av γινει  ναυαγιο θα εχει τεραστιες επιπτωσεις για εμας.

[link=http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=268082]Αντιρρήσεις της Τρόικας για το deal Εθνικής- Eurobank

Δεν είναι πρωτοαπρικιάτικο αστείο και όντως έχει κάποιο δίκιο σε αυτή τη περίπτωση η Τρόικα.

Ελα όμως που οι μέτοχοι της Eurobank { ενα 80%} έχει ανταλλάξει τις μετοχές του με εθνική.Τυπικά τώρα πια είναι αργά.Τώρα πάντως δεν είναι και ευκολο να είναι η ΑΜΚ επιτυχημένη εκτός και αν ο Λάτσης βάλει το χέρι στη τσέπη του.

Να δούμε τι θα σκεφτούν οι τραπεζίτες για να ξανααναβάλλουν πάλι της ΑΜΚ που τώρα πια δεν το πολυπιστευω.Αγριες φουρτούνες τις επόμενες μέρες.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά λέγεται οτι στις μεγάλες Ισπανικές τράπεζες θα πέσει κουρεματάκι της τάξεως 3% στους καταθέτες.

Μακελειό θα ακολουθήσει στο ευρώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...