DrLo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 4 του Κώδικα ΦΠΑ, όπως ισχύει, ύστερα από την τροποποίηση του με το άρθρο 22 του ν. 3763/2009 υπάρχει απαλλαγή ΦΠΑ και έτσι έχουν τη δυνατότητα οι μηχανικοί – συνεργάτες να εκδίδουν ΔΠΥ χωρίς ΦΠΑ όταν τιμολογούν για έργα εξωτερικού . Ξέρει κανείς αν ισχύει το παραπάνω και πιο συγκεκριμένα ... 1) Αν αυτό είναι υποχρεωτικό 2) Αν ίσχυσε από φέτος ή από το 2009 (όπως καταλαβαίνω)
Teaser Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μεταξύ μας τώρα, όσες ξένες εταιρίες δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα με κύριο target group την εσωτερική αγορά νομίζω πως και που φεύγουν δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, για να μην πω ότι μας ευνοεί. (αναφέρομαι σε ποστς που προηγήθηκαν για μεταφορές εταιριών εκτός ελλάδος (τιτάν, 3ε κτλ) και επεκτείνοντας τον σχολιασμό σε ξένες εταιρίες)
darknes Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μεταξύ μας τώρα, όσες ξένες εταιρίες δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα με κύριο target group την εσωτερική αγορά νομίζω πως και που φεύγουν δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, για να μην πω ότι μας ευνοεί. (αναφέρομαι σε ποστς που προηγήθηκαν για μεταφορές εταιριών εκτός ελλάδος (τιτάν, 3ε κτλ) και επεκτείνοντας τον σχολιασμό σε ξένες εταιρίες) Θα ήθελα να ήξερα αν δούλευες εσύ σε μία από τις εταιρίες που έφυγαν τι θα έλεγες μετά.
παπι Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μεταξύ μας τώρα, όσες ξένες εταιρίες δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα με κύριο target group την εσωτερική αγορά νομίζω πως και που φεύγουν δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, για να μην πω ότι μας ευνοεί. (αναφέρομαι σε ποστς που προηγήθηκαν για μεταφορές εταιριών εκτός ελλάδος (τιτάν, 3ε κτλ) και επεκτείνοντας τον σχολιασμό σε ξένες εταιρίες) Αν δεν καλυφτει το κενο, τοτε δεν ευνοει κανεναν. Πχ μια σουπερ κερδοσκοπικη εταιρεια βγαζει κερδος 30, εισαγει 30 για πρωτη υλη, 30 μισθοδοσια 10 κλπ εξοδα. Αν φυγει, τοτε η χωρα θα κερδισει απο το ισοζυγιο 60 αλλα θα χασει 100 απο το ΑΕΠ εφοσον το ΑΕΠ περιεχει καταναλωση συν οτι θα χαθουν 30 απο την αγορα εργασιας.
pournaras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μεταξύ μας τώρα, όσες ξένες εταιρίες δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα με κύριο target group την εσωτερική αγορά νομίζω πως και που φεύγουν δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, για να μην πω ότι μας ευνοεί. (αναφέρομαι σε ποστς που προηγήθηκαν για μεταφορές εταιριών εκτός ελλάδος (τιτάν, 3ε κτλ) και επεκτείνοντας τον σχολιασμό σε ξένες εταιρίες) Δυσκολευομαι να το κατανοησω. Ας πουμε, σημερα ερχεται στην ελλαδα μια μαρκα αυτοκινητου, απο ενα εργοστασιο στην Τουρκια (ως πιο κοντινη). Σε τι ακριβως ωφελουμαι και εγω ως καταναλωτης, αλλα κει το κρατος περισσοτερο, απο το να υπηρχε κι εδω ενα ακομη εργοστασιο αυτης της μαρκας;
παπι Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ισχυει οτι στη συμβαση με το Ελληνικο Χρυσο λεει πως το δημοσιο θα παιρνει το 30% του τζιρου;
capten- Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Η μεταφορα της 3ε ηταν επιτυχημενη, γιατι να μην το κανουν και αλλοι μεγαλοι ομιλοι; Οχι απαραίτητα. Σε πρώτη φάση ισως κριθεί πετυχημένη αλλά συνεχίζω να έχω αμφιβολίες για αργότερα διότι στο χρηματιστήριο λόγου χάρη του Λονδίνου μπορούν να την ξεσκίσουν 'αγρια. Νομίζω οτι της ΦΑΓΕ ήταν επιτυχημένη αλλά το μελετήσανε παρα πολύ.Και με καλούς όρους είχαν την δυνατότητα να δανειστούν και γενικότερα το Λοξεμβούργο είναι φορολικός παράδεισος για τις Ανώνυμες εταιρίες. Αναμφίβολλα είναι γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στην πατρίδα μας,{σχετικά με την δυνατότητα να δανείζοντε,το φορολογικό και άλλα πολλά} αλλά μια μεταφορά στο εξωτερικό πολλές φορές ελλοχευει πολλούς κινδύνους αν δεν καταννοήσεις ας πούμε την εργασιακή νομοθεσία.
viper2005 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 εντωμεTAXI η 3Ε ήταν ηδη πολυεθνικη εταιρεία και προτιμησε να φύγει κυρίως για φορολογικους λόγους...
Fotis13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Site: http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1749308">Ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών για "Ελ. Βενιζέλος"Πηγή:www.capital.gr
Praetorianos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Mεταφέρει την έδρα της η Τιταν? Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113008200">Δεν φεύγει από την Ελλάδα η «Τιτάν» Διαψεύδει το ενδεχόμενο αποχώρησης της έδρας του από την Ελλάδα η διοίκηση του ομίλου «Τιτάν» όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ύστερα από τη συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Δημήτρη Παπαλεξόπουλου σε γερμανική εφημερίδα. Ο όμιλος διέψευσε χθες κατηγορητικά τις εικασίες με ανακοίνωσή του στο Χ.Α. αναφέροντας ότι : «Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, επαναλαμβάνει, ότι η μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό δεν είναι στις προθέσεις του». Αλλά για να μπαλαντζάρει η κατάσταση: Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-delica-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-075954178--finance.html">«Λουκέτο» στη Delica, στο εργοστάσιο της Πάτρας Καταλυτικό ρόλο, σύμφωνα με πληροφορίες έπαιξαν οι υπέρογκες ζημίες που σωρευτικά ξεπερνούσαν τα 30 εκατ. ευρώ, αλλά και η άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν τη μείωση των αποδοχών τους έως και 60%, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για πολλούς μήνες ώστε να βρεθεί λύση. Η SCA Hellas έκανε πάντως γνωστό ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι 88 εργαζομένους που εργάζονταν συνολικά για το εργοστάσιο να λάβουν σημαντικά υψηλότερες αποζημιώσεις, από αυτές που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία μέσω ενός πλάνου εθελουσίας εξόδου.[/url]
beastgr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 @Praetorianos Αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση και δεν μπορείς απλά να πεις ότι η μια πολιτική είναι σωστή η άλλη λάθος κτλ κτλ Γενικά η λιτότητα δεν πιστεύω ότι είναι αυτοσκοπός στο όλο θέμα απλά είναι συνέπεια της όλης κατάστασης. Ας δούμε μερικά facts που κατά τη γνώμη μου είναι αδιαμφισβήτητα. -- Η Ελλάδα δεν παράγει όσο ξοδεύει --> Ελλειματική οικονομία -- Βασιζόμασταν στα δανεικά για να στηρίξουμε το βιοτικό επίπεδό μας -- Για διάφορους λόγους (πες το κρίση, πες το ηλίθιες αγορές, πες το φήμες) κανένας πλέον δε μας δανείζει γιατί πιστεύει ότι δε θα πάρει τα λεφτά του πίσω. Δε σου λέεω ότι είναι αλήθεια ή ψέμα (χωράει πολύ συζήτηση) αλλά ειναι γεγονός. ΔΕΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Υπάρχουν 3 ενδεχόμενα που μπορώ να σκεφτώ Χρεοκοπία και βίαιη αναπροσαρμογή à Αναπόφευκτο να έχεις λιτότητα, κοινωνικές αναταραχές, ντόμινο χρεοκοπιών παντού κάτι που μπορεί να διαρκέσει χρόνια Σε δανείζουν τα κράτη (βλ ΕΕ) όπως γίνεται τώρα, αλλά τα λεφτά όπως και τα πάντα σε αυτή τη ζωή δεν έρχονται τζάμπα. Το επιτόκιο είναι καλό αλλά σε αναγκάζουν να κάνεις αλλαγές που εκτός των άλλων φέρνουν και λιτότητα. Κοινώς η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή (βίαιη και μη θα φέρει) λιτότητα ως αποτέλεσμα. Το πόσο θα διαρκέσει αυτή κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Μη ξεχνάτε ότι μπορεί να βγει κανένας π@π@ρ@ς σε μερικά χρόνια να πει όλα καλά με Ελλαδα και ΕΕ και ξαφνικά οι αγορές να αρχίσουν να ξαναδανείζουν. Μπορεί και να μην το πει ποτέ. Τόσο ‘σοβαρές’ είναι οι αγορές και ναι δεν έχουν πάντα δίκιο Και ερχόμαστε στο 3ο Αφού δεν σε δανείζει κανείς, τύπωσε λεφτά και είσαι μια χαρά. Με αυτό θα πληρώνεις τουςπάντες, θα αρχίσεις να προσλαμβάνεις κόσμο, να ξεκινάς μεγάλα δημόσια έργα κτλ κτλ. Όλα καλά ε; Αμ δε. Το 3ο ακούω συνέχεια από Krugman διάφορους άλλους κευνσιανούς και έχουν κολλήσει τόσο πολύ σε αυτό που αρχίζουν να μου τη δίνουν στα νεύρα. Πρόβλημα πρώτο: Ιαπωνία. Το κάνει εδώ και 10 χρόνια με μικρά διαλλείματα. Είναι για πάνω από δέκα χρόνια σε μια limbo που ρίχνει δις και τρις στην οικονομία αλλά μπροστα δεν παίρνει. Το διαννοείστε αυτό; 10 + χρόνια! Πόσα δις ακόμα να ρίξουνε για να πάρει μπρος αυτή η έρμη η οικονομία; Αν τον ρωτήσεις τον Krugman πόσα λεφτά να τυπώσεις θα σου πει όσα χρειαστεί (δις, τρις, τετράκις κτλ κτλ). Αν τον ρωτήσεις για πόσο, πάλι θα σου πει για όσο χρειαστεί (1 χρόνο, 2 χρόνια μια 10ετία κτλ). Κοινώς δεν έχει ιδέα και αυτός όπως και οι περισσότεροι οικονομολόγοι. Απλά είναι κολλημένοι με μια ιδεολογία και λένε τα ίδια και τα ίδια ασχέτως αν θα δουλέψουν στη σημερινή συγκυρία. Πρόβλημα δεύτερο: Αντε και τυπώνεις για ‘όσο χρειαστεί’ Με το χρέος τί γίνεται; Πόσο να πάει πια;1 τρις σαν τις ΗΠΑ; Να το παμε πιο πολύ; Αντε να το πάμε αν ειναι να πάρει μπρος η οινοκομία... Ποιος θα το πληρώσει και πότε; Μήπως απλά πάλι αναβάλουμε τη λύση και την πασάρουμε στις επόμενες γενιές; Πρόβλημα τρίτο: Διαρθρωτικές αλλαγές. Εδώ τώρα και γίνονται με απίστευτα ζόρια, με τύπωμα τι ελπίζετε να γίνει; Πιος θα θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά να κάνει αλλαγές; Δεν έχω ιδέα, ούτε θα πω ότι για να λυθεί η κρίση θα κάνουμε ότι λέει ο κάθε παπάρας οικονομολόγος ή οποιοσδήποτε άλλος. Και στο κάτω κάτω αυτά τα κεϋνσιανά (τύπωνε μέχρι τελικής πτώσης) μπορεί να δουλέυανε το ’29 αλλά ποιος μου λέει ότι θα δουλέψουνε τώρα; Επειδή το είπε ο Κέυνς; Τότε υπήρχε μια Αμερική άντε και Ευρώπη και μετά το χάος. Τώρα έχεις και την Ασία με τις αναδυόμενες οικονομίες και όλοι ποντάρουν εκεί. Για να ξαναέρθει χρήμα στην Ευρώπη πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από όσα έκανε το ’29 (όπως και η ΗΠΑ) και ένα από τύπωμε μέχρι νεωτέρας δε θα βοηθήσει. Και για να τελειώσω. Πιστεύω ότι η αναπροσαρμογή είναι απαραίτητη. Αλλά με αυτή θα έρθει και λιτότητα αυτό είναι σίγουρο γιατί προσπαθείς να ισοσκελίσεις τον προϋπολογισμό σου. Και μη μου πει κανείς ότι δεν έχει αποτέλεσμα γιατί, έχει με πολλές υποσημειώσεις φυσικά και με πολλά προβλήματα που ακόμα πρέπει να λυθούν. Δε σημαίνει ότι επειδή είχε κάποια αποτελέσματα (που ήρθαν με το ζόρι από πίεση απο έξω) ότι μπήκαμε σε καλό δρόμο. Αυτό κανείς δεν το ξέρει. Αλλά μου φαίνεται και πολύ πιο λογικό δρόμος από το τον άλλο δρόμο του τυπώματος μέχρι να έρθει η ‘αναπτυξη’. Ευχαρίστως να ακούσω και άλλο τρόπο αλλά να είναι ρεαλιστικός και να έχει κάποια βάση. Γιατί εγώ με τη λογική μου ότι και να κάνεις τη λιτότητα δεν την αποφεύγεις. Για να σηκωθείς στα πόδια σου πρέπει πρώτα να πέσεις. Α και γενικά η Ευρώπη και ΗΠΑ πρέπει να συνηθίσουμε σε ένσα βιοτικό επίπεδο χαμηλότερο γιατί δεν είμαστε οι μόνο πλέον από οικονομικής απόψεως. Έχεις και την Ασία να θέλει μερίδιο από την ίδια πίτα και θα πάρει ένα ΠΟΛΥ μεγάλο κομματι. 4
viper2005 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 υπαρχει και η αποψη οτι: η Ιαπωνια ειναι σε limbo επειδή δεν ανοίγει τα σύνορα της σε νεα ταλεντα και λογου της υπογονιμοτητας... επισης με τα abenomics, ο nikkei πηρε οτι ειχε χασει το 2008...
Praetorianos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 beastgr, αρχικά ωραίο ποστ.Πριν απαντήσω, θα πρέπει να σου πω ότι (α) είμαι φιλοευρωπαικός/ευρωπαϊστής, (β) δεν ειμαι κευνσιανος, (γ) ειμαι φανατικός αντιδραχμικός, (δ) τα facts σου δεν τα αμφισβητω ούτε για αστείο. Πάμε τώρα:Η πρώτη μου ένσταση είναι στο Σε δανείζουν τα κράτη (βλ ΕΕ) όπως γίνεται τώρα, αλλά τα λεφτά όπως και τα πάντα σε αυτή τη ζωή δεν έρχονται τζάμπα. Το επιτόκιο είναι καλό αλλά σε αναγκάζουν να κάνεις αλλαγές που εκτός των άλλων φέρνουν και λιτότητα. Επειδή ακριβώς με δανείζει η ΕΕ, αφ' ενός, επειδή υποτίθεται ότι είμαστε ενας σοβαρός οργανισμός, ζητάω προστασία (την οποία καλά έκαναν και μας έδωσαν) από τις αγορές, αφ' ετέρου ζητάω (απαιτώ θα έπρεπε, αλλά είναι μεγάλη κουβέντα) συνεργασία και βοήθεια. Οχι βοήθεια του τύπου "πάρε λεφτά μέχρι Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63215290">να ξεφορτώσουν όλες οι γερμανικές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα", βοήθεια του τύπου ας κάτσουν όλοι οι υπουργοί οικονομικών στο ίδιο τραπέζι να βρουν λύση.Δεν γίνεται όλος ο Νότος να έχει πρόβλημα και συ να πιστεύεις σοβαρά ότι σου φταίνει τα greek statistics. Το έχω ξαναγράψει, ωραίο keyword για να εφιστήσεις την προσοχή των πολιτικών μας, ωραίο keyword για να συζητάει ο κύριος Γιώργος για κανα δίμηνο, αλλά αν σοβαρά δεν μπορείς να καταλάβεις ότι μία από τις χώρες της Ένωσης σου (δεν είναι δα και 10δες) σου τρώει δις επί 8 χρόνια και συ δεν παίρνεις γραμμή, κλείσ' το το μαγαζί, δεν κάνεις ούτε για περιπτερατζής. Που δεν νομίζω ότι είναι αυτό το case, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.Άρα, εφ' όσον έχει όλος ο Νότος σου πρόβλημα, σίγουρα δεν σου φταίει μόνο (το τονίζω) η Ελλάδα. Ναι έχει διαφθορά, ναι είχε δημόσιο της πλάκας, αλλά δεν είναι αυτό το δομικό πρόβλημα. Αν ήταν θα μας πετούσαν εκτός και θα ζούσε όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρούμενη κι ευτυχισμένη. Βλέπεις εσύ καμιά χαρούμενη Ευρώπη? Οπότε εφ' όσον έχεις εσύ το δικαίωμα να τυπώνεις χρήμα, φρόντισε να περιορίσεις τις σπατάλες (δεν είναι λιτότητα αυτό), να οργανώσεις σοβαρό πρόγραμμα επανεκίνησης των οικονομιών του Νότου μέσω αυστηρής κι ελεγχόμενης χρηματοδότησης, και παίρνε feedback από το τι γίνεται.Αντ' αυτού η Γερμανία σαν να ζει στην κοσμάρα της είπε όχι σε όλα, κατέβασε τα στόρια, ευρωπαϊκά ομόλογα ούτε να ακούσει, κούρεμα ούτε να ακούσει, "σκάσε και κολύμπα" πολιτική. Ε μα αυτό δεν είναι Ένωση, αυτό είναι σκόρπια διαδήλωση.Για το πρόβλημα της Ιαπωνίας έχεις δίκιο, αλλά θεωρώ ότι οι ομοιότητες της Ευρώπης με τις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερες από ότι Ιαπωνική οικονομία. Και φυσικά μπορεί και το stimulus να αποτύχει έτσι? Ούτε εγώ, ούτε ο Krugman, ούτε η ΕΚΤ μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτή η πολιτική θα φέρει ανάκαμψη. Δυστυχώς τα economics δεν μπορείς να τα προσμοιώσεις σε εργαστήριο, να δεις αποτελέσματα και μετά να τα εφαρμόσεις in real world. Αλλά εφ' όσον η λιτότητα έχει αποδειχθεί ότι δεν δουλεύει, δούλεψε κάτι άλλο.Δεν θέλανε κούρεμα, το κάνανε, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη και η τελευταία χώρα που έπεσε, όλος ο Νότος πάει στο διάολο, το 2012 θα έρθει επανάκαμψη, τελικά το 2013, τώρα η AlphaBank μιλάει για 2020, δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα, έρχονται μέτρα για 10 γενιές, η Ελλάδα θα επανέρθει σύντομα στις αγορές, ούτε οι ίδιοι ξέρουν πλέον. Γενικά μπορώ να γράφω για κανα μισάωρο, αλλά τα διαβάζεις κι εσύ και όλοι μας.Για να μην παρεξηγθώ, δεν έχω πρόβλημα με την Γερμανία. Αφ' ενός αυτή κάνει τη δουλειά της, αφ' ετέρου δεν μπορούσε να δώσει πράσινο φως "φούντο ελεύθερα, εγώ πληρώνω" σε όλο το Νότο. Μετά όμως από 5 χρόνια, αφού το ΔΝΤ πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά και είναι τόσο άχρηστοι που τους έχουν βγει όλες οι προβλέψεις λάθος, (για να μην αναφέρω τους λάθος πολλαπλασιαστές και τα ψευτικα στοιχεία/άτομα πήγαν δικαστήρια την ίδια ώρα που δεχόμασταν συγχαρητήρια για τη ...διαφάνεια της στατιστικής αρχής και γίνω κακός), τι άλλο χρειάζονται για να δουν ότι χωρίς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, με πασαλείματα, και το 2030 εδώ θα είμαστε να συζητάμε για νέα μέτρα.Τε σπα, επειδή το άπλωσα πολύ, ας μαζευτώ προς τις τελευταίες σου παραγράφους. Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του κου Κρούγκμαν για την Ευρώπη. Αν και τον συμπάθησα ιδιαίτερα από αυτά που ψάλλει στο βιβλίο του " Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Conscience_of_a_Liberal">Conscience of a Liberal" δεν θεωρώ κι εγώ ότι το "τύπωνε-μέχρι-τέλους" είναι η λύση. Λύση είναι η αναπροσαρμογή που είπες.Αλλά αναπροσαρμογή δεν σημαίνει λιτότητα. Όπως και stimulus δεν σημαίνει απαραίτητα αβέρτα χρήμα. Σημαίνει συμμάζεμα των σπαταλών, τροφοδότηση όλης της αγοράς με χρήμα που κινείται (δεν μπορεί όλα τα λεφτά της ΕΕ να ΄χουν ανέβει βόρεια και να μένουν εκεί) και γενικά οικονομικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον. Και 90% να την πας την φορολογία, αν δεν έχει ο άλλος δεν θα δώσει. Και όλα τα πανεπιστήμια να τα κλείσεις, θα γλιτώσεις 100/200/5000 εκατομμύρια, σε 10 χρόνια να δω τι οικονομία θα σου συντηρούν οι υδραυλικοί και οι σουβλατζήδες.Απλά η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία δεν έχει καταλάβει αυτό που είπες περι αναδυόμενων οικονομικών. Σίγουρα ξέρω λιγότερα από τους γερμανούς οικονομολόγους, μην παρεξηγηθώ, αλλά η Γερμανία νομίζει ότι θα την σκαπουλάρει. Ότι θα αρχίσει να αγοράζει η Κίνα και η Ινδία τα προϊόντα της. Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι η Ευρώπη ήταν μια απέραντη και πανίσχυρη οικονομικά αγορά που συντηρούσε την Γερμανική οικονομία, όπως η γερμανική οικονομία συντηρούσε την Ευρώπη. Θέλει ντε και καλά να μάθει στο Νότο να κολυμπάει καταμεσής μιας καταιγίδας. Πρώτα σώσε τον (με αυστηρά ελεγχόμενα κονδύλια) και μετά μάθε του και πεταλούδα.Κάτι τελευταίο. Όσο και αν τα στοιχεία λένε το αντίθετο, νομίζω (ελπίζω) ότι στο τέλος η ΕΕ θα καταλάβει ότι κουπί σε βάρκα δεν κάνει καθένας μόνος του, κι ότι απέναντι σε Ρωσία/Κίνα/Ινδία/ΗΠΑ δεν μπορείς να τα βάλεις δεν πα να είσαι και η Γερμανία. Χρειάζεσαι την Ευρώπη και χρειάζεσαι και μια δυνατή ΕΚΤ, κι όχι να την έχεις όπως έχουμε εμείς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.ΥΓ Για το ότι η λιτότητα έχει αποτέλεσμα, νομίζω αναφέρεσαι στο ότι επιτέλους έχουμε πλεόνασμα μετά από τόσα μέτρα. Αν ναι, θυμίσου ότι το κράτος χρωστάει πολλά, πάρα πολλά που πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψει. Από την άλλη ό,τι μπορούσε να εισπράξει από έκτακτους και τακτικούς φόρους το έχει πλέον εισπράξει, που σημαίνει ότι θα πρέπει να του βγαίνουν όλα αυτά σε μακροπρόθεσμο επίπεδο πλέον, αλλιώς το πλεόνασμα είναι προσωρινό (πράγμα που πραγματικά απεύχομαι).ΥΓ2 Μην μπερδεύεις τη μη-λιτότητα με την ασυδοσία. Μπορείς να μειώσεις τη φοροδιαφυγή, να ρίξεις το τεχνητά υψηλό βιοτικό επίπεδο, να κάνεις εξορθολογισμό των εσόδων/εξόδων, πριν αρχίσεις να αυξάνεις φόρους και να στεγνώνεις την αγορά.ΥΓ3 Γαμώτο, μεγάλο βγήκε και σκέψου ότι έκανα γερό κοψοράψιμο πριν ποστάρω 2
παπι Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δεν γίνεται όλος ο Νότος να έχει πρόβλημα και συ να πιστεύεις σοβαρά ότι σου φταίνει τα greek statistics. Μεχρι 2010 οι προυπολογισμοι μας ελεγαν οτι οι πρωτογενεις δαπανες ηταν αντε μαξ 60δις. Καπου εκει το 2010 ακουστικε ενα "Game over", μετα απο αυτο οι πορυπολογισμοι εγραφαν 89δις και πανω (για το 13, που εχουν γινει τοσες περικοπες ειναι ακομα 75δι!!!). Απο 60δις ξαφνικα πηγε 89δις, δηαλδη 29δις διαφορα! Στο δντ μπηκαμε επειδη ειχαμε 35δις ελλειμα. Εαν κρυβαμε αυτα τα 29δις τοτε δεν θα ειχαμε ελλειμα 35δις αλλα 6δις αρα δεν θα μπαιναμε στο ΔΝΤ. Οπως και να το κανουμε, η Ελλαδα ειναι μια ξεχωριστη περιπτωση. Θεμα χρονου ηταν να μαθευτει αυτη η... απατη να το πω; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις