Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 704
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αλουμινα εχεις καταντησει βαρετος,διαφωνεις για να διαφωνεις , ειναι το 5ο account  που κανεις δεν βαρεθηκες να τρως ban  ελεος δηλαδη.

Τι μου λες

• Like 1
Δημοσ.

Γαμησε τα. Ελπιζω η εκει δικαιοσυνη να μαζεψει κοσμο.

suuuuuuuuuuure

αυτοι, ακομα [τσιπριοι], πιστευουν οτι φταινε ολοι οι υπολοιποι...

Ολοι ομως...

in other news

τωρα που ανοιξα το 'μαγαζακι', γαμ@#%@κε το δολλαριo και η λιρα!!!!

Να δω απο που θα αγορασω 'παγια'

XD

Ειναι λιγο υπερβολικο κατα την γνωμη μου  ως προς τις συνεπειες αλλα δεν απεχει και πολυ...

Link.png Site: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=266912">Κύπρος: Η Αργεντινή της Μεσογείου...

α ναι, δεν το ηξερα/πριν απο λιγο το ειδα, ο πολλαπλασιαστης [deposits/GDP] των καταθεσεων της κυπρου ειναι 9 και της ελλαδος μετα βιας στο 3...

οποτε μαλλον δεν θα παιξει αυτο με την αργεντινη + οτι υπαρχει κακης ποιοτητας πληροφορηση για το πως περνανε οι τσιπριοι...

Υγ. το γραφημα ειναι στο FT ή WSJ 

• Like 1
Δημοσ.

Επί της ουσίας όμως της κάνουν τα τρία δύο, η Αργεντινή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξανά δώσει φράγκο γιατί έτσι και αλλιώς άλλαξε το νομικό της καθεστώς μετά την χρεοκοπία.Δηλαδή τι θα της κάνουν της Αργεντινής πια, θα την ξηλώσουν από την Γη και θα την στείλουν στον Άρη, η θα ρουφήξουν με το καλαμάκι τα πετρέλαια και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές από το υπέδαφος της;Έγινε ότι ήταν να γίνει με την χρεοκοπία που υπέστη αυτήν η χώρα τώρα bye bye Argentina.Ξέρετε τι θα πάρουν πια αυτοί που κυνηγούν την Αργεντινή;Ότι θα πάρουν και αυτοί που έχασαν τα λεφτά τους στην Λαϊκή και την Κύπρου.Έτσι το λέω για να μην λαϊκίζουμε με την περίπτωση της Αργεντινής.Ότι ήταν να πάθει το έπαθε.

Εμπαργκο λεγεται...

• Like 2
Δημοσ.

Εμπαργκο λεγεται...

Το ξέρω φίλε μου πως λέγεται αλλά αν δεν κάνω λάθος η Αργεντινή αυτήν τη στιγμή έχει πρόσβαση στις αγορές.Δεν νομίζω ότι μπορούν να της κάνουν κάτι πια.Και όπως είπα παραπάνω η κράτηση του πλοίου κρίθηκε παράνομη για αυτό και δεν έγινε και άλλη απόπειρα κατάσχεσης.Αυτό είπα.

Δημοσ.

Το ξέρω φίλε μου πως λέγεται αλλά αν δεν κάνω λάθος η Αργεντινή αυτήν τη στιγμή έχει πρόσβαση στις αγορές.Δεν νομίζω ότι μπορούν να της κάνουν κάτι πια.Και όπως είπα παραπάνω η κράτηση του πλοίου κρίθηκε παράνομη για αυτό και δεν έγινε και άλλη απόπειρα κατάσχεσης.Αυτό είπα.

Αυτη η προσβαση στις αγορες μπορει να αλλαξει ανα πασα στιγμη. Οι ΗΠΑ, αλλα και αλλες χωρες εχουν πολυ πιο ισχυρες επιρροες στον υπολοιπο πλανητη απο οτι η ιδια, οποτε μπορουν ανετα να κανουν εμπαργκο αμα σφιξουν τα πραγματα. Αρα το "δεν μπορουν να της κανουν κατι" δεν ειναι και τοσο σιγουρο.

Δημοσ.

Κανεις λαθος δεν εχει απολυτως καμια προσβαση στις αγορες.

Πόρισμα 1ο: Η αργεντινή τόσα χρόνια αναγκαζόταν να εκδίδει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, διότι δεν μπορούσε να δανειστεί από το εξωτερικό.

Πόρισμα 2ο: Ακόμα κι αν ξεπεράσει και τα τελευταία εμπόδια, το επιτόκιο που θα χρεωθεί για τα καινούργια ομόλογα θα υπερβαίνει πιθανότατα το ληστρικό 10%.

Πόρισμα 3ο: Παρότι η αργεντινή είχε ανάπτυξη της τάξης του 5%, ο πληθωρισμός συνεχίζει να τρέχει στο 25% κάνοντας δύσκολη κάθε προσπάθεια συσσώρευσης κεφαλαίων στο εσωτερικό.

Πόρισμα 4ο: Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν λέμε πως σε περίπτωση στάσης της Ελλάδας (με χρέος 300δις), η επάνοδός μας στις αγορές θα είναι σύντομη. 10 χρόνια τώρα η αργεντινή δεν το έχει καταφέρει, εκτός εάν θεωρούμε πλησιέστερο παράδειγμα για την ελλάδα την πυρηνική Ρωσία και τη στάση του 1998.

• Like 1
Δημοσ.

Εκπλήσσομαι που απαντάς επιλεκτικά και μάλιστα σε άτομο που το κατηγόρησες ότι έχει 5 account μέχρι τώρα χωρίς να σου έχει κάνει κάτι ενώ όταν σου ζητήθηκε να εκ φέρεις άποψη για την γνώμη των λαών της Ευρώπης προέβεις στα προαναφερθέντα.Δεν θα έμπαινα στον κόπο να απαντήσω καν απλά ήθελα να καταδείξω τι ωραία που είναι όταν απαντάμε μόνο σε αυτά που μας βολεύουν κάτι το οποίο δεν έκανα ποτέ.Καλή σου συνέχεια από μένα πάω παρακάτω.Δεν μπήκα εδώ ούτε για να αντιδικήσω με κανέναν ούτε να ανοίξω κόντρες ούτε να κάνω like ανούσια.Μετά τιμής ο έχων πολλούς λογαριασμούς.

Αυτη η προσβαση στις αγορες μπορει να αλλαξει ανα πασα στιγμη. Οι ΗΠΑ, αλλα και αλλες χωρες εχουν πολυ πιο ισχυρες επιρροες στον υπολοιπο πλανητη απο οτι η ιδια, οποτε μπορουν ανετα να κανουν εμπαργκο αμα σφιξουν τα πραγματα. Αρα το "δεν μπορουν να της κανουν κατι" δεν ειναι και τοσο σιγουρο.

Μιλάω επί του παρόντος κατά τα άλλα η Η.Π.Α μπορεί να κάνουν ανά πάσα στιγμή ότι γουστάρουν στον οποιονδήποτε.

Δημοσ.

bytheway

συναντηθηκαν σημερα τα bricks για να φτιαξουν τραπεζα και εμεις ασχολουμαστε ακομα με την ευρωπη...

Δημοσ.

ειμαι σιγουρος πως για τους περισσοτερους απο τους 100 υπαλληλους της που μεινανε χωρις δουλεια, "δεν ειναι απαραιτητα κακη ειδηση."

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...