Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα για ακόμα μία φορά,

στο σπίτι στο οποίο μένω έχω φτιάξει ένα ενσύρματο δίκτυο (managed switch TL-sg3210) και επειδή θέλω να έχω και ασύρματο αγόρασα ένα TL-WA801N για να το έχω σαν access point. Επιπλέον, μου έχει ξεμείνει και WG602 με μια 9dbi κεραία. Επειδή όλα τα καλώδια καταλήγουν σε ένα rack στο κλιμακοστάσιο (router, switch, τηλέφωνο και ups) το σήμα από εκεί πρός όλο το σπίτι δεν είναι τόσο δυνατό. Μέσα απο κάποια προγράμματα βλέπω ότι ο θόρυβος του ασυρμάτου δικτύου φτάνει και τα -70 dBm, μεγαλύτερος από το σήμα. Προσπάθησα να παραμετροποιήσω το tp link σαν repeater αλλά είχε σαν αποτέλεσμα να μην λειτουργεί καν, παρόλο που είχα ακολουθήσει την διαδικασία.

Η ερώτηση είναι ότι επειδή έχω όχι τόσο συχνές αποσυνδέσεις από το ασύρματο δίκτυο, που οφείλεται; Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μικρό panel στα 9 dbi προκειμένου να εξασφαλίσω επάρκεια σήματος. Επίσης, απο το router της σιτα πως μπορώ να βρώ τα sip numbers προκειμένου να τα χρησιμοποιήσω σε voip συσκευές.

Ευχαριστώ,

Βασίλης

Δημοσ.

Καταρχήν χρησιμοποίησε το προγραμματάκι inSSIDer για να δεις πόσα ασύρματα εκπαίμπουν στη γειτονιά σου και σε ποια κανάλια. Βρες το λιγότερο χρησιμοποιούμενο κανάλι και ρύθμισε το access point σου σε αυτό το κανάλι. Δες αν μοιώθηκαν οι αποσυνδέσεις.

Επίσεις, υπάρχουν συσκευές που εκπαίμπουν σε συχνότητες της μπάντας που χρησιμοποιουν τα wifi (ασύρματα τηλέφωνα dect, φούρνοι μικροκυμάτων, κτλ). Μήπως αυτές οι αποσυν΄δεσεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια χρήσης τέτοιων συσκευών???

Δημοσ.

και να βρεις τις ρυθμισεις της cyta το θεμα ειναι οτι η cyta περα απο Username/password Τσεκαρει και mac address του ρουτερ.οποτε πρεπει να πεσει και Mac spoofing.ενα ατομο το ειχε κανει εδω.δεν θυμαμαι ποιος.και βεβαια πρεπει να βρεις και τροπο ναπαρεις τα στοιχεια απο το ρουτερ.

Δημοσ.

να ρωτησω κ εγω για ενα θεμα που εχω,εχω λινκ με 2 nanostation m2 κ το rx rate πολλες φορες πεφτει στο 1mbps κ η συνδεση γινετε πολυ αργη,συνηθως ομως δοθλεωει σωστα κ το rx φτανει τα 48mbps οπως κ το tx.ειναι θεμα θορυβου?

Signal Strength:

-65 dBm
Horizontal / Vertical:-65 / -65 dBm
Noise Floor:-88 dBm
Transmit CCQ:92.6 % 
TX/RX Rate:18.0 Mbps / 1.0 Mbps

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...